De eerste week van de Living-as-a-Victoria’s-Secret Model-challenge ♥

De eerste week van de Living-as-a-Victoria’s-Secret Model-challenge ♥

Oh jongens, ik heb afgelopen week echt iets gedaan wat ik al héél lang een keertje wilde proberen. Iedereen die mij op Instagram volgt heeft de afgelopen week al mijn gezeik op Stories kunnen volgen, want ik probeer twee weken te eten en te sporten als een Victoria’s Secret model en ik ben nu nét halverwege. Hebben jullie het gevolgd en wat vinden jullie ervan? Mocht je het niet hebben gevolgd, geen paniek, want vandaag vertel ik jullie alles over de eerste week!

Maandag 7 januari: de eerste dag proberen te leven als Victoria’s Secret angel

 • Ontbijt: Havermout met amandelmelk, ahornsiroop, blauwe besjes, lijnzaad en wat kaneel.
 • Lunch: Salade met wortel, sla, feta, avocado en cherrytomaatjes.
 • Diner: Bulgur met amandelen, spitskool in sojasaus (mag niet!), tonijn, bosui, komkommer, paprika en citroensap.
 • Algemene gevoel vandaag: ik merkte dat mijn lunch echt absoluut niet vullend genoeg was, helemaal niet omdat ik daarna 4 uur snijzaal had. Toen ik thuis kwam móest ik echt iets eten… Daarnaast ging vandaag prima, het was alleen nogal wennen!

Dinsdag 8 januari: gelijk al cheaten…

 • Ontbijt: omelet van twee eitjes met boerenkool en rozemarijn.
 • Lunch: salade met sla, bulgur en gegrilde aubergine, paprika, courgette en ui met rozemarijn
 • Diner: vandaag was de verjaardag van mijn vader a.k.a. my cheatday! We gingen uit eten en ik at bospaddenstoelenbrioche, risotto met paddenstoelen en truffel en peren tarte tatin (oeps).
 • Algemene gevoel vandaag: wat ik vandaag vooral merkte is dat het gewoon echt heel veel werk is om al die boodschappen te doen en te mealpreppen en dat dat lastig te combineren is met een fulltime studie als Geneeskunde. Het lukte me allemaal nét, maar daarvoor moest ik wel een uur eerder opstaan.

Woensdag 9 januari: zo is Victoria’s Secret Angel zijn niet zo erg!

 • Ontbijt: ik maakte mijn bananenpannenkoekjes met daarbij wat framboosjes.
 • Lunch: salade met sla, bulgur en gegrilde aubergine, paprika, courgette en ui met rozemarijn
 • Workout: één uur bodyshape met Kelly
 • Diner: echt de allerlekkerste tot nu toe! Kelly maakte verse zalm met feta en dille met daarbij gebakken spinazie, kikkererwten in gerookt paprikapoeder en geroosterde groenten met rozemarijn uit de oven.
 • Algemene gevoel vandaag: vandaag was ik echt on fire! Ik vond al het eten superlekker en ook bodyshape was superchill om te doen. Wel merkte ik dat ik echt weinig kilocalorieën binnenkreeg, dus dat ga ik morgen iets anders doen.

Donderdag 10 januari: niet zo’n heel fijn dagje

 • Workout: 5 km hardlopen + uitgebreide stretch
 • Ontbijt: havermout met 150 ml amandelmelk, framboosjes, een halve banaan, amandelen, lijnzaad en kaneel.
 • Lunch: twee rijstwafels met bladspinazie, een kwart avocado en twee gebakken eitjes. Daarbij at ik een kop zelfgemaakte courgettesoep.
 • Diner: een halve zoete aardappel, gevuld met quinoa, spinazie, vegetarische kip en rozemarijn.
 • Algemene gevoel vandaag: ik voelde me echt goed tot na de lunch, toen stortte ik onwijs in en kreeg ik supererge hoofdpijn. Ik moest ook echt de hele dag studeren voor mijn tentamen, dus dat zal ook niet meegeholpen hebben, maar misschien waren het wel sugarcravings? Na het diner voelde ik me gelukkig wel een stuk beter!

Vrijdag 11 januari: héél veel groenten

 • Ontbijt: een omelet van twee eieren.
 • Workout: 1,5 fitness met o.a. crosstrainer, spinnen en buikspieren
 • Lunch: salade van quinoa met spinazie, zoete aardappel, rozemarijn en avocado.
 • Diner: gewokte broccoli, sperzieboontjes, paprika, spinazie, gemengde paddenstoelen en garnalen met sesamolie, een klein beetje sojasaus en wat sesamzaadjes.
 • Algemeen gevoel vandaag: eigenlijk begint deze manier van eten wel soort van normaal te worden en ik heb ook weinig honger. Het enige nadeel vind ik dat mijn hele cordial vanavond samen hamburgers ging eten, en ik kon dat natuurlijk niet eten… Best wel stom als je daar áltijd rekening mee moet houden, maar ik hoef het gelukkig nog maar 9 dagen.

Zaterdag 12 januari: CHEAT DAY

 • Ontbijt: ik was vandaag brak dus heb dat eigenlijk overgeslagen…
 • Lunch: een volkoren broodje met rosbief, rucola, truffelmayo, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes + een ciabatta met sla, avocado, bacon en kip
 • Snack: blueberry muffin
 • Diner: een Black Angus burger met bacon, cheddar, sla en tomaat.
 • Algemeen gevoel vandaag: vandaag was zoals jullie zien een enorme cheatday en dat is voor mij gelijk het bewijs dat dit dieet niet goed samengaat met een sociaal leven. Ik begon de dag brak en met alle respect, dan heb ik geen zin in havermout maar in broodjes en pizza. In de avond wilde ik dit goedmaken met een curry, maar als je vriend en zijn zusje dan hamburgers gaan eten, kies ik toch voor zo’n leuke sociale activiteit en ik wil dan ook geen spelbreker zijn en alleen maar sla gaan eten. De vrienden van Romee Strijd en Sanne Vloet zijn zelf ook modellen, dus die eten ook allemaal zo, maar in mijn leven is dat nou eenmaal niet zo…

Zondag 13 januari: de allerlekkerste maaltijden van de week

 • Workout: een uur poweryoga + 15 min. glutes + 10 min. ab workout
 • Ontbijt: havermout met 120 ml amandelmelk, framboosjes, een halve banaan, amandelen, lijnzaad en kaneel.
 • Lunch: een omelet van twee eitjes, twee rijstwafels met een kwart avocado en wat gebakken spinazie en paddenstoelen.
 • Diner: groene curry met quinoa, gemengde paddenstoelen, sperzieboontjes, kokosmelk en kipfilet.
 • Algemeen gevoel vandaag: ál het eten vandaag was zó lekker en ik ben de hele dag zo druk geweest dat ik echt geen honger heb gehad. Wel heb ik blijkbaar echt te veel vet (16 gram) gegeten vandaag maar ik heb geen idee hoe dat kan! Vanavond ga ik wel chillen met twee vriendinnetjes en ik vind het echt superjammer dat ik dan niet gewoon lekker met hun kan snacken…

Mijn uitgaven

Aan boodschappen heb ik €42,22 uitgegeven en dan heb ik nog eten over voor volgende week! Wel heb ik zaterdag voor best wat geld buiten de deur gegeten, maar dat was a) niet de bedoeling en was b) ik had nog genoeg eten thuis. Op zich vind ik eten als een Victoria’s Secret Angel dus helemaal niet zo duur! Het scheelt echt heel veel dat ik geen broodjes of drankjes buiten de deur doe, want dat is wat normaal echt aantikt.

Al met al vond ik deze week echt prima te doen! Het valt me op dat het wel een beetje niet-sociaal is om zo te eten, want geen een van mijn vrienden doet dit ook… Dat is dan eigenlijk ook mijn enige bezwaar, want ik voel me verder echt heel goed bij dit dieet en de workouts. Ik ben zó benieuwd naar komende week!

Wat vind jij van deze challenge?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

12 Reacties

 1. 14 januari 2019 / 10:44

  Ik vraag me af hoe gezond het dieet eigenlijk is… Vooral als je ook moet sporten. Je vertelde bijna elke dag hoeveel (of hoe weinig) calorieën je binnenkreeg en die hoeveelheid is redelijk weinig. Wel leuk dat je het experiment bent aangegaan! Vind dat soort dingen altijd interessant om te lezen en/of te zien op YouTube.

  De bulgursalade van dag een ziet er wel erg lekker uit 😉

  Liefs,
  Marloes

  • Malou
   Auteur
   14 januari 2019 / 12:34

   Ja, ik heb dat ook wel… Vooral omdat ik wel reserves heb, maar de meeste modellen toch al súper dun zijn en de vraag dan een beetje is waarom zij elke dag maar 900 kcal willen binnen krijgen?! Wel heel fijn dat je het interessant vindt!

 2. 14 januari 2019 / 11:09

  Wat een interessant artikel! Ik moet zeggen dat je maaltijden er echt heerlijk uitzien, maar ik snap je gevoel wel. Als iets niet genoeg vult kan je daar echt een beetje naar van worden en inderdaad, die sugar cravings… Ik ben vorig jaar een maand suikervrij gegaan en ben toen twee kilo afgevallen, haha. Ik heb het er ook weer bijgesnoept, omdat het voor mij gewoon niet vol te houden was. Nu probeer ik weer een beetje te letten op mijn suiker inname en ik probeer heel veel groente te eten :-). Ik ben heel benieuwd naar jouw bevindingen na langere tijd!

  • Malou
   Auteur
   14 januari 2019 / 12:35

   Ah, wat een leuke reactie! Het is echt een challenge wel… Het is gewoon best zwaar als je de hele dag actief bent op studie of werk. Wel goed dat je steeds meer suikervrij gaat, volgens mij is dat echt heel goed voor je!

 3. 14 januari 2019 / 13:20

  Ik volg je op Instagram! Heel leuk hoor je story’s, ik vind het leuk om te zien wat je allemaal eet op een dag maar ik vraag me wel af of dit heel gezond is omdat het maar weinig caloriere zijn. De gerechten zien er trouwens heel lekker uit, dat maakt mij wel nieuwsgierig dus misschien ga ik ook eens iets maken, haha. Ik ben benieuwd of je 2e week net zo gaat.

  • Malou
   Auteur
   16 januari 2019 / 15:45

   Ah lief van je! Ja, ik weet het ook niet hoor, maar voel me op zich wel goed erbij. Leuk, je kunt me altijd vragen naar de recepten!

 4. 14 januari 2019 / 22:24

  Haha wauw, respect. Dit is echt zoiets waar ik stiekem wel nieuwsgierig naar ben, maar echt nooit succesvol in kan zijn. Tenzij je idd 2 weken in een hutje op de hei zit of zo misschien. Ik vind je maaltijden er wel nog best oke uit zien, ik had het kariger verwacht! Met name die groene curry ziet er goed uit, heb je daar een recept van?

  • Malou
   Auteur
   16 januari 2019 / 15:48

   Hahah ik snap je echt helemaal! Ik vind het nu ook wel lastiger hoor, vooral bij sociale gelegenheden. Maar ja, het maken van die Stories is wel een goede stuk achter de deur. En gelukkig is het allemaal best wel lekker (maar dat heeft ook vooral te maken met hoe ik het zelf invul).
   De curry is trouwens best wel makkelijk te maken! Snijd wat kipfilet in stukjes en bak dit even met een uitje en wat knoflook in een pan. Doe er daarna groene currypasta bij en (voor 2 personen) ongeveer 125 ml kokosmelk. Dit laat je gewoon even sudderen (rond de 20 minuten) en ondertussen heb ik de boontjes gekookt en de paddenstoelen gebakken. Ik had er dus quinoa ingedaan, maar eigenlijk moeten er udonnoedels bij! Als laatste alles met elkaar in de pan mengen en er dan wat limoensap en kruiden bij doen voor smaak. Ik hoop dat je er wat aan hebt! X

 5. 16 januari 2019 / 16:04

  Oeh ik vind dit dus zo leuk om te lezen! Echt heel knap van je meis, ik ben trots op je! Enne,.. al je eten ziet er zo lekker uit, wanneer kom je een keertje hier om samen te koken 😉 Mis jou!

  Liefs,

  Ellen

  • Malou
   Auteur
   16 januari 2019 / 17:01

   Hahaha cutie! Ik wil heel graag snel langskomen om te koken, ik app je! X

 6. 16 januari 2019 / 22:11

  Wow, echt respect dat je dit bent aangegaan! Ik zou denk ik na 3 dagen al gekapt zijn. Maar even serieus, de recepten zien er best lekker uit maar ik zou denk ik gigantische honger krijgen op een moment. Benieuwd naar je tweede week! X

  • Malou
   Auteur
   16 januari 2019 / 22:21

   Hahah ja je beschrijft echt exact mijn probleem! Het is allemaal wel lekker hoor, maar ik heb zin in broodjes carpaccio, pasta, risotto…. Nog 4 dagen!