Vallende bloesemblaadjes van de kersenbomen

Vallende bloesemblaadjes van de kersenbomen

Als je het mij vraagt is de lente het mooiste seizoen van het jaar. De zon gaat weer schijnen, iedereen zit tot ’s avonds laat buiten, overal zijn babydiertjes en natuurlijk staat alles weer in bloei. Elke blogger gaat aan het begin van de bloeiperiode op zoek naar de mooiste bloesembomen en ik kon, als Blonde Blossom, natuurlijk niet achterblijven. De bloesemblaadjes begonnen al te vallen, maar toch waren de kersenbloesembomen bij Museum Volkenkunde nog steeds PRACHTIG! Ik ging met Robin tussen college foto’s maken en dit was het resultaat.

Kersenbloesem bij Museum Volkenkunde

Shoot, bloesemblaadjes, Museum van Volkenkunde, lente, kersenbloesem, bloesem

Voor het Museum Volkenkunde is een soort pleintje met bomen waar je geweldige roze bloesem vindt. Robin en ik waren niet de enige die dit ontdekten, er waren ontzettend veel mensen te vinden bij de bomen. Zeg nou eerlijk, het is toch ook beeldschoon? Ik kon mijn ogen niet afhouden van de kleine roze bloemetjes en de blaadjes die naar beneden vielen. Op sommige momenten vingen de blaadjes de wind en ontstond er een soort regen van bloesem. Zo mooi!

Shoot, bloesemblaadjes, Museum van Volkenkunde, lente, kersenbloesem, bloesem

Ik vind bloesem echt iets magisch hebben, het is zo puur en zo mooi! Het is nog magischer doordat de bloesemperiode maar heel kort duurt; na een week zijn de bloesemblaadjes meestal gevallen. Nu zijn deze plaatjes dus heerlijk nostalgisch, maar ik kan hier nog wel een jaar van genieten. Als je mijn bloesemfoto’s mooi vindt, kun je ze ook pinnen! En je mag ze natuurlijk altijd downloaden om te gebruiken, ik vind het dan erg leuk als je dat aan me laat weten!

En jullie? Hebben jullie nog mooie foto’s gemaakt met de bloesem? Op Instagram zag ik heel veel foto’s voorbij komen, maar hoe meer hoe beter natuurlijk. Ik ben super benieuwd naar jullie foto’s!

Shoot, bloesemblaadjes, Museum van Volkenkunde, lente, kersenbloesem, bloesem Shoot, bloesemblaadjes, Museum van Volkenkunde, lente, kersenbloesem, bloesem Shoot, bloesemblaadjes, Museum van Volkenkunde, lente, kersenbloesem, bloesem Shoot, bloesemblaadjes, Museum van Volkenkunde, lente, kersenbloesem, bloesem

Waar spot je volgens jou de allermooiste bloesem?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

8 Reacties

 1. 30 april 2018 / 07:10

  Wat een prachtige foto’s, ook die met de vallende blaadjes! Ik zag toevallig laatst deze boom staan bij het Museum Volkenkunde en hij ziet er inderdaad heel mooi uit. Zelf heb ik ook aardig wat bloesemfoto’s gemaakt, onder andere bij het Bloesempark bij het Amsterdamse Bos. Zo mooi!
  Romy onlangs geplaatst…Stoppen met leven op de automatische piloot? 7 tips!My Profile

  • Malou
   Auteur
   1 mei 2018 / 23:30

   Ahhh, was jij in Leiden?! Wat leuk, we hadden kunnen meeten! Ik vond jouw foto’s in het Amsterdamse bos echt prachtig.

  • Malou
   Auteur
   1 mei 2018 / 23:31

   Ik ook! Echt prachtige kleurtjes ook. Dankjewel <3

 2. 30 april 2018 / 09:49

  Altijd prachtig wanneer die bomen zo in de bloesem staan, je hebt prachtige foto’s gedeeld zeg!

  • Malou
   Auteur
   1 mei 2018 / 23:31

   Zo lief! Het levert altijd prachtige plaatjes op, vind ik.

  • Malou
   Auteur
   1 mei 2018 / 23:31

   Ahhh, zo fijn! Dan kun je het weer volhouden tot volgend jaar lente!