Travel Diary | Snapshots Ohrid dag 5 & 6

Travel Diary | Snapshots Ohrid dag 5 & 6

Happy August babes! Voor mij een maand met een lekkere vakantie, introductieweek en het officiële begin van mijn studie Geneeskunde. Zo spannend! Ik kan nu in elk geval nog even terugblikken op de heerlijke vakantie in Ohrid met jullie; vandaag de Travel Diary van dag 5 en 6. We vonden op deze dagen een puppy en een konijn, aten heerlijke pannenkoeken, klommen naar de burcht en gingen met een gek busje naar een ander stadje.

Dag 5

Traveldiary Ohrid 3, snapshots dag 5 en 6, Macedonië

Op onze vijfde dag in Ohrid sliepen we heerlijk lang uit en gingen daarna boodschappen doen. Na een luie ochtend besloten we weer naar het meer te gaan om te zwemmen en te zonnebaden. We liepen dit keer naar een ander strandje, maar we zwommen niet heel lang omdat het water ineens ijskoud was! Op zich was dit niet zo erg, want we hadden best zin om te gaan lunchen (always hungry).

Traveldiary Ohrid 3, snapshots dag 5 en 6, Macedonië

In het stadje hadden we vlakbij de Sveti Sofia een leuk restaurantje gezien waar je heel goedkoop vis kon eten. Wij liepen daar naartoe en kwamen toen vlakbij de haven dit MEGA schattige pupje tegen. Hij was helemaal alleen en wij hadden helaas niks te eten, maar hij was zo cute dat ik hem het liefst had meegenomen. Die oogjes! ♥

Traveldiary Ohrid 3, snapshots dag 5 en 6, Macedonië

Toen we eenmaal bij het restaurant waren, was het al 14 uur en hadden we best wel honger. Ik bestelde een bord met verschillende zeevruchten; heel erg lekker, maar toch maken Macedoniërs rare gerechten. Ik kreeg namelijk ook aardappels én rode kool én wortel én sinaasappel én komkommer én tomaat. Echt heel erg logisch… Het toetje was trouwens al helemaal goddelijk: zogenaamde Sveti Naum pannenkoeken. Dit zijn stukjes pannenkoek met een soort room en allemaal heerlijk fruit.

De klim naar de top van Ohrid

Traveldiary Ohrid 3, snapshots dag 5 en 6, Macedonië

Na onze zware lunch klommen we naar boven, omdat we naar de burcht van Ohrid wilden. Eigenlijk wisten wij niet dat de prachtige kerk Sveti Kliment hier ook lag, maar ineens liepen we er tegenaan! Het was echt een beeldschoon kerkje, ook weer heel klein, maar we hebben nog wel even een kaarsje aangestoken. En van het uitzicht genoten!

Traveldiary Ohrid 3, snapshots dag 5 en 6, Macedonië Traveldiary Ohrid 3, snapshots dag 5 en 6, Macedonië

Macedonië is natuurlijk een Mediterraans land met veel hagedisjes, maar de meeste hagedisjes zijn grijsbruinig. Bij de Sveti Kliment zagen we een felgroen hagedisje! Ik heb ‘m niet geweldig kunnen vastleggen en in het echt is ‘ie veel groener, maar ik vond het toch de moeite waard om dit bijzondere exemplaar te vereeuwigen.

Traveldiary Ohrid 3, snapshots dag 5 en 6, Macedonië

We klommen nog verder naar boven, naar de burcht, waarvandaan we echt een fantastisch uitzicht hadden over het meer en Ohrid zelf. Deze foto doet af aan de schoonheid, maar wauw wat was het mooi! Vooral heel leuk om helemaal rond te lopen en alles te bekijken.

Traveldiary Ohrid 3, snapshots dag 5 en 6, Macedonië

Het fort ligt midden in de loofbossen, wat wij nog niet echt hadden gezien in Macedonië. Ook dit is weer prachtig! We zagen kleine eekhoorntjes rond schieten tussen de bomen en de zon scheen prachtig door de bladeren.

Een konijntje op de straat

Traveldiary Ohrid 3, snapshots dag 5 en 6, Macedonië

We liepen terug naar beneden en ineens zat er een random konijn op de weg. Ik snap echt niks van Macedonië, iedereen vindt het heel logisch dat er overal dieren lopen/liggen die helemaal nergens bang voor zijn. Van dit konijn heb ik zo’n 20 foto’s gemaakt, steeds dichterbij, zodat ik in elk geval een foto had als ‘ie weg zou lopen. Maar hij bleef rustig het gras tussen de stenen eten, ook toen ik heel dichtbij was. Volgens mij had ik ‘m zelfs kunnen aaien! Misschien is het trouwens wel een haas, hij heeft zulke enorme oren.

Eenmaal beneden haalden we nog een smoothie en daarna gingen we naar huis. Ik maakte als een voorbeeldige huisvrouw pasta met paddenstoelen, kip en pesto en in de avond gingen we terug naar de stad om cocktails te drinken!

Dag 6

Traveldiary Ohrid 3, snapshots dag 5 en 6, Macedonië

Op dag 6 wilde ik met de taxiboot naar Struga, een dorpje vlakbij Ohrid. Dit bleek echter zo’n 30 euro te kosten, dus teleurgesteld dropen wij af zonder plan voor de dag. We besloten even de stad in te lopen en toen zagen we ineens dat er ook bussen naar Struga gingen! Voor 80 denar (€1,33) per persoon. Liefde voor Ohrid <3.

Struga is niet een heel spannend dorpje, maar het ligt wel heel leuk aan een riviertje dat uitmondt in het meer. We liepen langs dit riviertje en streken toen neer op een terrasje. Hier at ik mijn eerste Italiaanse ijsje van de week en omdat het op zo’n pittoresk plekje lag, dachten wij dat het voor Macedonische begrippen vrij duur zou zijn. Niks bleek minder waar, Struga is nóg goedkoper van Ohrid!

Traveldiary Ohrid 3, snapshots dag 5 en 6, Macedonië

We liepen nog even door Struga, dat niet zo heel spannend bleek te zijn, al hebben ze wel mooie auto’s! Er zijn veel van die oude Cubaanse auto’s, die ik erg tof vind. Na onze wandeling gingen we lunchen aan het meer. Het lijkt trouwens alsof we alleen maar eten (en misschien was dat ook wel zo), maar we hebben tussendoor heus wel even gewandeld ;). Ik at een fijne risotto met zeevruchten en na deze lunch gingen we nog even langs het meer wandelen, voor we met een taxi met heel vage chauffeur terugreden naar Ohrid.

Picknicken aan het meer

Traveldiary Ohrid 3, snapshots dag 5 en 6, Macedonië

Toen we terug waren in het appartement gingen we even relaxen. Hierna maakten we een picknick klaar en liepen vervolgens naar het meer. In Ohrid gaat de zon best vroeg onder, dit was rond 20 uur. Echt adembenemend! Ook dit was weer veel mooier in het echt, maar je krijgt wel een indruk. Allemaal tinten roze en oranje boven de bergen en het water zelf had ook een soort roze gloed. Beeldschoon!

Traveldiary Ohrid 3, snapshots dag 5 en 6, Macedonië

We hadden burrito’s met gehakt en gebakken champignons, sandwiches met tonijnsalade en groenten met hummusdip mee. Allemaal heel lekker en het was zo fijn om dit op te eten aan het meer! We keken samen hoe de zon onderging en hoe de vissers hun bootjes klaarmaakten voor de nacht. Gelukkig hadden we truien mee voor toen het koud werd, want ik wilde zo lang mogelijk blijven zitten!

Traveldiary Ohrid 3, snapshots dag 5 en 6, Macedonië

Nog zo’n ding in Macedonië: geroosterde maïskolven. Ik ben dol op maïs, dus dit kon ik niet overslaan! Mijn vriendje haalde nog even een ijsje terwijl ik mijn maïs opat (klinkt ook alsof ik zo’n diëetgoeroe ben) en daarna liepen we terug naar het appartement.

Heb ik je al overgehaald om op vakantie te gaan naar Ohrid?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

9 Reacties

 1. 1 augustus 2017 / 07:26

  Aww…wat schattig, dat hondje en dat konijn! Het zal helaas wel een zwerfhondje zijn geweest? Maar ik snap wel dat je het hondje mee had willen nemen; ik zou zelf voor het konijntje gevallen zijn. 😛 #achgossie

  Wat een prachtige foto’s weer!
  Josephine onlangs geplaatst…Hebbeding: What Would Jane do?My Profile

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:41

   Ja er zijn echt zo veel zwerfhondjes daar! Maar gelukkig verzorgt iedereen ze goed, dat maakt het wel makkelijker om ze achter te laten.

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:42

   Cutie is het ja!

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:42

   Moet je echt doen, het is zo mooi! Even je vliegangst overwinnen, maar je krijgt er wel iets heerlijks voor terug!

 2. 2 augustus 2017 / 12:29

  wauwie wat is het daar mooi zeg! Dit komt zeker op mijn lijstje van plaatsen waar ik ooit naartoe moet gaan!

 3. 2 augustus 2017 / 12:54

  ah wat ziet dit er jaloersmakend uit zeg! Mooie foto’s 🙂

 4. 12 januari 2018 / 14:31

  Heel eerlijk: ik had er nog nooit van gehoord. Maar je hebt mijn interesse gewekt hoor, heel tof!