Travel Diary | Snapshots Ohrid dag 1 & 2

Travel Diary | Snapshots Ohrid dag 1 & 2

Soms voelt het alsof je beland bent in het paradijs en zo voelde het voor mij vorige week. Met mijn vriendje heb ik 8 dagen genoten in het prachtige Ohrid in Macedonië. Ik heb hier ontzettend veel hotspots en must-do’s gevonden, die ik natuurlijk allemaal nog met jullie ga delen, maar het leek me ook erg leuk om jullie van dag tot dag mee te nemen in mijn vakantie. Vandaag dag 1 en 2!

Dag 1

Op 30 juni vlogen mijn vriendje en ik om 5 uur ’s ochtends van Schiphol naar Ohrid Airport. Echt absurd vroeg, maar het voordeel was dat ik zo verdoofd was dat ik geen tijd had om bang te zijn in het vliegtuig. We landden om 8 uur in Macedonië en gingen toen met een heel goedkope taxi naar de stad.

travel diary ohrid 1, snapshots

We bleken in een heel leuk appartement te zitten, net iets buiten het centrum. Om half tien ’s ochtends was het nog niet helemaal schoongemaakt, maar de eigenaar liet ons tot het appartement klaar was chillen in zijn tuin. We mochten kersen plukken en speelden lekker burgerlijk een potje Yahtzee. Inmiddels waren we allebei doodop, dus het was superfijn toen we in ons appartement mochten. Even lekker douchen en toen slapen.

Pas om 15 uur werden we wakker. We besloten naar de supermarkt te gaan en kochten een kar vol boodschappen voor 3500 denar, ongeveer 60 euro. Zo absurd goedkoop! Inmiddels waren we uitgehongerd – we hadden de hele dag nog niks gegeten -, dus op de terugweg snackten we wat pinda’s. In het appartement aten we wat broodjes en vers fruit en besloten toen naar het stadje te gaan.

Wandelen naar het meer

travel diary ohrid 1, snapshots

Het meer lag ongeveer tien minuten lopen van ons af, en vlakbij ons huis kwamen we een hond tegen. Wij dachten eerst dat die gewoon van iemand was, maar toen besloot de hond ons te gaan achtervolgen. En te blijven achtervolgen, helemaal tot aan het meer. We probeerden hem weg te jagen, maar hij keek niet op of om, dus waarschijnlijk was hij wild. Best wel zielig, maar hij zag er wel gevoed uit! We kwamen de hele week wilde honden tegen, ik denk dat het in Macedonië gewoon een soort honden van de gemeenschap zijn die iedereen voert.

Toen kwamen we bij het meer, en dat was PRACHTIG. Allemaal kleine bootjes, dikke Macedonische mannen in hun zwembroek op de boulevard (niet prachtig, maar wel leuk), kleine kraampjes en wandelende toeristen. Het was inmiddels al wat later, dus er hing supermooi licht boven het meer.

travel diary ohrid 1, snapshots

Bij de boulevard staat een klein kraampje waar ze koffie verkopen. Mijn vriendje nam een dubbele espresso en ik ging voor versgeperste sinaasappelsap, dat ze echt overal verkopen in Ohrid. We dronken dit op terwijl we uitkeken over het meer en de bergen, hóe mooi?!

travel diary ohrid 1, snapshots

We zagen meerdere leuke restaurantjes, maar we besloten verder het stadje in te lopen en streken toen neer bij Porta. Hun terras lag pal aan het meer, dus we konden heerlijk uitkijken over de bootjes en de zon die steeds verder onderging. Als pastalover bestelde ik pasta quattro formaggi, die echt heerlijk was! Helaas voelde ik me niet zo lekker, dus kreeg ik het niet allemaal op. Omdat ik me niet zo goed voelde en we allebei erg moe waren, gingen we vroeg terug naar het appartement en besloten we lekker te gaan slapen.

Dag 2

travel diary ohrid 1, snapshots

De volgende ochtend was ik al heel vroeg wakker en las ik mijn boek op het balkon. Toen mijn vriendje even later wakker werd, bakte hij eieren voor ons. Hoe mooi zijn die dooiers?! Ze zijn net zo oranje als de dooiers van onze eigen kippen, en dat gebeurt bijna nooit!

Na het ontbijt kreeg ik een appje waarin stond dat mijn oma de avond ervoor was overleden. Iedereen wist dat dit eraan zat te komen, maar toch was het een schok. We wilden eigenlijk gaan zwemmen die ochtend, maar besloten toen op zoek te gaan naar een kerk in Ohrid om een kaarsje aan te steken voor mijn oma.

Het centrum van Ohrid

travel diary ohrid 1, snapshots

Vanaf ons appartement was het een kwartiertje lopen naar Ohrid en wauw, wat een mooi centrum! Allemaal oude bootjes, klimplanten, her en der bootjes en lieve straatjes. De mensen zijn ook heel vriendelijk en je voelt je nergens bedreigd. Er is nog niet zo heel lang toerisme in Macedonië en omdat het een vrij arm land is, is iedereen heel blij dat je naar Ohrid toekomt!

travel diary ohrid 1, snapshots

Via een klein steegje kwamen we bij het meer en WAUW! Aan deze kant was het nog mooier, prachtig blauwgroen water en kleine vissersbootjes in de mooiste kleuren.

travel diary ohrid 1, snapshots

Ineens liepen we tegen een heel mooi kerkje aan, de Sv. Sofia. Aan de achterkant had dit zelfs een prachtig amphitheater en ook was er een mooie tuin. Het leek mij een goede plek om een kaarsje aan te steken voor mijn oma, maar het bleek een orthodoxe kerk en daar doen ze blijkbaar niet aan kaarsjes aansteken. We mochten binnen geen foto’s maken, maar het was prachtig! Macedonische iconen en fresco’s, echt een mooie kerk. Op de een of andere manier lijken alle kerkjes wel heel groot aan de buitenkant, maar zijn ze dat eigenlijk niet.

Handgemaakt papier in Ohrid

travel diary ohrid 1, snapshots

In een klein steegje zagen we ineens een schattig werkplaatsje waar geschept papier wordt gemaakt. Dit is prachtig papier met dikke vezels dat in Ohrid wordt gemaakt volgens een procedure die drieëntwintig eeuwen oud is. De meneer maakte op dit papier ook tekeningen van Ohrid, waarvan ik er eentje kocht voor mijn vader. Het is echt superleuk om hier heen te gaan als je in Ohrid bent!

Van de rest van de dag heb ik geen foto’s meer, maar we dronken een heerlijke smoothie bij een kraampje in de hoofdstraat en gingen toen terug naar het appartement. Daarna gingen we zwemmen in het meer en aten een superlekkere pizza met zeevruchten bij Stazione, een restaurantje aan de boulevard. Een heel fijne dag!

Vind jij het leuk om een travel diary te lezen?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

22 Reacties

 1. 10 juli 2017 / 07:31

  Gecondoleerd met je oma! Ook al zat het eraan te komen, toch is het heel verdrietig nieuws om te krijgen! Verder klinken de eerste twee dagen heel fijn. Wat ziet het landschap er daar prachtig uit trouwens!
  Romy onlangs geplaatst…6 tips om minder te twijfelen aan jezelfMy Profile

  • Malou
   Auteur
   10 juli 2017 / 11:41

   Dankjewel Romy! Het landschap wordt in de komende travel diaries nog veel mooier, haha. Het is zo’n geweldig land!

 2. 10 juli 2017 / 09:18

  Leuk om je foto’s te bekijken van je vakantie! Het meer is inderdaad mooi zeg. Die kerk vind ik ook heel gaaf. Kerken in het buitenland zijn toch altijd nog veel mooier om te zien vind ik! Wel heel naar dat je oma is overleden en dat je dat daar te horen kreeg. Gecondoleerd! 🙁
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #111 | Mom jeans, fotograferen & Milan’s verjaardagMy Profile

  • Malou
   Auteur
   10 juli 2017 / 11:42

   Dankjewel Sandra! Kun je je voorstellen dat dit zelfs de minst mooie kerk was? Er komen in de komende travel diaries nog twee veel mooiere!

 3. 10 juli 2017 / 10:27

  Allereerst gecondoleerd met je oma. Wat naar dat je dit bericht moest krijgen. Ookal zat het eraan te komen, het is toch altijd schrikken. Sterkte!

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt. Ik ben vooral gecharmeerd van de oude steegjes en het handgemaakte papier. Heb je niet ook stiekem een setje voor jezelf meegebracht? 😉
  Josephine onlangs geplaatst…Streekgerecht: Pruimenvlaai met zelfgeplukte pruimenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   10 juli 2017 / 11:43

   Dankjewel Josephine! Dat papier was gek genoeg niet los te koop, alleen in boekjes die nogal duur en zwaar waren. Anders had ik sowieso iets voor mezelf meegenomen!

  • Malou
   Auteur
   10 juli 2017 / 11:43

   Ah dat is heel fijn om te horen Madelon! Het was ook zo’n fijne week.

  • Malou
   Auteur
   10 juli 2017 / 11:46

   Dankjewel Loïs! Ga je snel op vakantie?

 4. 10 juli 2017 / 11:50

  Gecondoleerd met je oma. Wat mooi dat jullie een kaarsje voor haar hebben aangestoken.

  Verder ziet Macedonië er tot nu toe echt prachtig uit! Ik ben erg benieuwd naar de rest van je foto’s 🙂
  Marloes onlangs geplaatst…Nu eindelijk echt volwassen!My Profile

  • Malou
   Auteur
   11 juli 2017 / 19:13

   Wat leuk om te horen Marloes! De komende foto’s zijn als je het mij vraagt nog mooier, haha.

 5. 10 juli 2017 / 20:36

  Leuk van die travel blogs! Ik vind het altijd super leuk om ander mans verhalen te lezen en vakantiekiekjes te zien!
  Het centrum van Ohrid vind ik erg mooi!

  Liefs, Nathalie
  Nathalie onlangs geplaatst…Old-school outfit of today!My Profile

  • Malou
   Auteur
   11 juli 2017 / 19:14

   Ik dus ook, daarom vind ik het superleuk om te delen! Het centrum van Ohrid is inderdaad prachtig.

 6. 10 juli 2017 / 20:59

  Wat ziet het er daar ontzettend mooi uit zeg!

  • Malou
   Auteur
   11 juli 2017 / 19:14

   Het is ook echt een geweldige vakantiebestemming!

  • Malou
   Auteur
   11 juli 2017 / 19:14

   Superleuk om dat te horen! Zelf vind ik het in elk geval erg leuk om te maken.

  • Malou
   Auteur
   12 juli 2017 / 21:48

   Dankjewel Joanne! Het is ook een heerlijke week geweest.