Recente artikelen

 • Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller

  Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller
 • De mooiste kanten lingerie van LASCANA

  De mooiste kanten lingerie van LASCANA
 • Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!

  Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!
 • Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

  Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

Solligne | Thuis je wimpers verven met natuurlijke verf

Solligne | Thuis je wimpers verven met natuurlijke verf

De lente is mijn favoriete seizoen, maar het ideale van de zomer vind ik het gemak. Helemaal als ik op vakantie ben, hoe heerlijk is het om je bikini aan te trekken, er een jurkje overheen te gooien en gewoon te gaan?! In de winter vind ik mijn huid vaak niet mooi; ik ben een echte bleekscheet en heb dan ook rode plekjes en onzuiverheden. In de zomer wordt het allemaal beter! Bruiner en egaler; heerlijk, want ik hoef veel minder make-up te dragen. Het enige wat ik soms nog iets meer zou willen benadrukken, zijn mijn ogen. Mijn wimpers zijn vrij donker en lang, maar het zou beter kunnen. Gelukkig biedt Solligne een oplossing om je wimpers summer-proof te maken!

Solligne

Solligne, wimperverf, summer-proof

Als je prachtige wimpers wilt, kom je toch snel uit bij extensions of wimperverf met allemaal enge ingrediënten. Zelf wil ik dat eigenlijk niet, het lijkt me veel te veel gedoe en bovendien kost het ook flink wat geld. Solligne is de ideale uitkomst voor vrouwen met dit bezwaar! Laatst hebben ze wimper- en wenkbrauwverf zónder waterstofperoxide geïntroduceerd. Een handig kitje met alle benodigdheden om binnen drie minuten veilig thuis je wimpers of wenkbrauwen te verven. De verf is beschikbaar in drie kleuren: bruin, bruin-zwart of zwart, zodat iedere vrouw een geschikte kleur heeft!

Als je Solligne bestelt, krijg je een klein pakketje toegestuurd. Hierin zitten natuurlijk een gebruiksaanwijzing, maar ook wattenstaafjes, een wimperborsteltje, beschermende crème en papiertjes. Je zou verwachten dat je ook verf krijgt, maar de verf bestaat uit twee delen; een potje met een kleuractivator en een tube met kleurgel. Dit hele proces kan binnen drie minuten gebeuren, dus zelfs als je onverwacht naar het strand gaat, kun je even snel je wimpers of wenkbrauwen verven.

Het proces van verven

Solligne, wimperverf, summer-proof

Voor je begint met je wimpers verven is het belangrijk dat je je wimpers goed reinigt. Vervolgens breng je een ongelofelijk vette, beschermende crème aan rond je ogen. Dit is gelijk waar het misgaat, want je moet je wimpers reinigen zodat ze niet vet zijn en vervolgens breng je een crème aan die zó dik is dat het niet onder controle te houden is. Dat komt dus gegarandeerd op je wimpers en vervolgens kun je dus opnieuw beginnen met reinigen. Hierna haal je een beschermende pad uit het papiertje en druk je dit onder je oog.

Solligne, wimperverf, summer-proof

De eerste stap van het ‘echte verven’ is dat je met een wattenstaafje kleuractivator aanbrengt. Ik heb besloten alleen mijn wimpers te verven, dus dat is wat ik ga laten zien. Je moet met een wattenstaafje twee of drie keer over je wimpers gaan, zodat ze ‘goed nat’ zijn. Dit kun je alleen amper voelen, want je kunt het wattenstaafje niet echt doordrenken in de kleuractivator. Ik heb het dus voor de zekerheid meerdere keren aangebracht.

Solligne, wimperverf, summer-proof Solligne, wimperverf, summer-proof

De volgende en laatste stap in het proces is het aanbrengen van de kleurgel. Het mag maar dertig seconden op je wimpers blijven zetten en dat is heel ingewikkeld. In die tijd moet je de wimpers van beide ogen tot het einde weten te kleuren met de kleurgel en dat is vrij stresserig. De volgende keer heb ik hier hulp bij nodig.

Het resultaat bij mijSolligne, wimperverf, summer-proof

Ik was niet zo enthousiast over het proces, dus ik hoopte dat het resultaat de moeite waard zou zijn. Toen ik de foto’s zag, was ik een beetje verward. Mijn camera spreekt heus wel de waarheid wat betreft de voor- en na-foto’s, maar het lijkt wel alsof mijn wimpers op de foto’s voor – de foto’s boven – donkerder zijn. Ik snap er níks van! Nu heb ik van mezelf al vrij donkere wimpers, maar ze zijn niet zwart geworden.

Solligne, wimperverf, summer-proof

Ik hoopte dat de verf de puntjes van mijn wimpers, die blond zijn, wel donkerder zou maken. Op de foto hierboven zie je goed dat dat niet is gebeurd. Voor mij was Solligne dus geen toevoeging, maar om het nog een kans te geven, heb ik Solligne ook laten reviewen door een special guest…

Het verven van mijn moeders wimpers

Solligne, wimperverf, summer-proof, mama

Toen ik mijn moeder vertelde over deze magische wimperverf, wilde zij het ook wel eens proberen. Zij heeft namelijk lichtere wimpers dan ik en wil (in de zomer) graag donkere wimpers hebben. Ik mocht dus haar wimpers verven en merkte meteen dat het veel relaxer is om het bij iemand anders te doen. Ook zie je bij mijn moeder duidelijk dat haar wimpers wél donkerder zijn geworden. Het blonde is er vanaf en ze zijn nu meer bruinig. Toch kon ik bij mijn moeder ook niet verven tot de puntjes, waardoor ook haar wimpers niet langer lijken. Ook is het niet zo dat mijn moeder nu ineens killerlashes heeft en ze draagt er nog steeds mascara overheen. Heel veel nut heeft de verf dus niet gehad.

Solligne, wimperverf, summer-proof

Is dit een nieuwe favoriet?

Ondanks dat ik de zwarte wimperverf van Solligne heb getest, zijn mijn wimpers niet ineens zwart geworden. Ook zijn de puntjes niet geverfd, dus ze lijken niet langer. Voor mij had het verven weinig nut. Als je echt heel lichte wimpers hebt en je ze op een vrij goedkope en makkelijke manier wat meer wilt benadrukken, kan Solligne zeker uitkomst bieden. Zorg wel dat je iemand hebt om je te helpen, op die manier wordt het resultaat gewoon een stuk beter!

Heb jij weleens je wimpers geverfd?

Malou x

Dit artikel is geschreven in samenwerking.

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

16 Reacties

  • Malou
   Auteur
   10 juni 2017 / 22:35

   Dat had ik al gelezen bij jou ja! Lastig is het…

 1. 10 juni 2017 / 08:43

  Jammer dat de verf niet echt een denderend resultaat had. Wel superleuk dat je ook je moeder de verf hebt laten testen! Het resultaat mag dan niet geweldig zijn, maar jullie hadden vast een gezellige tijd met het uitproberen 😉
  Romy onlangs geplaatst…DIY | Kaart voor Vaderdag handletteren en scrapbookenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   10 juni 2017 / 22:36

   ja, dat was zeker waar! Het was heel leuk om het bij haar te proberen, en bij haar zie je dan de kleur ook wel echt veranderen.

 2. 10 juni 2017 / 09:40

  Interessante review! Ik zou zoiets ingewikkelds nooit zelf durven aanbrengen. 😉 Zeker niet als het effect niet heel groot is.

  Maar over jouw poging en je camera die de waarheid spreekt: Waarschijnlijk is de lichtinval bij vóór en na anders (kan bijvoorbeeld heel makkelijk gebeuren bij automatisch scherpstellen), waardoor de kleur van je huid op de foto’s ook anders is. De na-foto’s hebben een wat rode gloed ten opzichte van de vóór-foto’s en zo kun je de kleur van je wenkbrauwen niet helemaal precies vergelijken. Desalniettemin denk ik, dat je met het blote oog ook wel kon zien dat het resultaat niet wereldschokkend was. 😉
  Josephine onlangs geplaatst…Review: “Rumoer in de stad” in het Gemeentemuseum Den HaagMy Profile

  • Malou
   Auteur
   10 juni 2017 / 22:38

   Nee, ik was ook wel een beetje huiverig! Maar het is gelukkig hartstikke veilig. Wat jij zegt over die lichtinval klopt ook helemaal, het was ook een vrij ingewikkelde review qua foto’s omdat ik die camera net had… Maar het resultaat is inderdaad sowieso niet geweldig, haha!

  • Malou
   Auteur
   10 juni 2017 / 22:38

   Nee, vind ik ook jammer! Het resultaat is in elk geval niet geweldig.

  • Malou
   Auteur
   10 juni 2017 / 22:39

   Ja en al helemaal om het bij jezelf te doen in zo’n mini beetje tijd. Dat is ronduit onmogelijk..

 3. 10 juni 2017 / 14:27

  Wat toevallig! Ik heb gisteren mijn wenkbrauwen en wimpers voor het eerst laten verven. Dat laatste vond ik echt geen pretje, het prikte enorm. Gelukkig is het resultaat wel mooi geworden.
  Danique onlangs geplaatst…Mijn blogavonturen in de loop der jarenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   10 juni 2017 / 22:39

   Oh wat fijn! Dan werkt dat toch beter dan het zelf doen. Wel stom dat het zo prikte trouwens 🙁

  • Malou
   Auteur
   11 juni 2017 / 18:20

   Dat klinkt een stuk beter! Dit werkte gewoon niet goed genoeg helaas.

 4. 11 juni 2017 / 17:53

  Wat jammer dat het resultaat zo tegenvalt. Ik liet mijn wimpers 2 maanden geleden bij een salon verven. Super mooi resultaat en ze zijn nog steeds donker!
  Edith Sofia onlangs geplaatst…Silver jewelery set by LucardiMy Profile

  • Malou
   Auteur
   11 juni 2017 / 18:21

   Oh wat fijn zeg en wat goed dat het ook zo lang donker blijft! Was het bij mij maar zo’n feest, haha.