THE SIMPLEST WAYS FOR SELF-CARE AT HOME

THE SIMPLEST WAYS FOR SELF-CARE AT HOME

Dit jaar wil ik helemaal voor mijn eigen geluk gaan (hello, new me) en oh jongens, een van de belangrijkste dingen die dit negatief beïnvloeden is voor mij stress. Ik plan mijn dagen continu vol en in de avond ben ik helemaal lamgeslagen en kan ik niks meer doen. Mijn kamer is voor mij écht een plek om tot rust te komen, om weer adem te kunnen halen (letterlijk) en om gewoon met een lekker muziekje op te kunnen schrijven, te kunnen lezen of te kunnen relaxen. Vandaag vertel ik jullie de key points van mijn kamer om dit écht een plek te laten zijn voor self-care.

Self-care in je leefomgeving

  • Zorg dat je een fijne plek hebt om te ontspannen. Voor mij is dit mijn bed, omdat ik in principe alleen een slaapkamer heb, maar dit kan voor jou ook je bank zijn. Zorg dat één plek voor jou echt je ontspanning is en dat je deze plek ook daarmee associeert. Kleed het aan met kussens en dekentjes, zodat je je hier écht fijn voelt. Een perfecte plek is trouwens ook je badkamer, omdat je daar je home spa kunt hebben!
  • Zorg voor gezonde lucht in je huis. Ik geloof écht dat gezonde lucht in je huis heel belangrijk is en een geweldige manier hiervoor is natuurlijk het gebruik van planten. Jouw urban jungle zorgt namelijk voor zuurstof in je huis en hoe je het ook wendt of keert, dat is gewoon gezond. Daarnaast zijn planten natuurlijk ook gewoon heel erg mooi en kunnen ze een heel erg toffe, maar ook cosy vibe geven aan je huis. Een probleempje is natuurlijk wel dat je ook juist éxtra stress kunt krijgen omdat je nu moet zorgen voor je plant baby’s, en het moge duidelijk zijn dat dat niet de bedoeling is. Daarom zijn kunstplanten een perfecte optie. Er zijn práchtige kunstplanten te koop, waarbij je ongeveer aan de blaadjes zou moeten gaan trekken om erachter te komen of ze wel of niet echt zijn, en die je gelijk helemaal gelukkig maken als je je huis binnenkomt. Sure, kunstplanten maken natuurlijk geen zuurstof, maar je kunt ze ook mixen met echte planten of gewoon je raam openzetten ;). Ik vind het heel lastig om goed voor planten te zorg, maar ben wel een enorme fan van mooie planten in huis, dus ik ga absoluut wat mooie kunstplanten aanschaffen.
  • Koop een mooie box. Dit is natuurlijk een beetje up to you, want als jij nooit muziek luistert zou ik dit natuurlijk niet aanraden (open deur), maar ik vind het echt heerlijk om in de avond Spotify aan te sluiten op mijn box en fijne avondmuziekjes te luisteren. Ik word daar in elk geval hélemaal rustig van! Een box hoeft ook niet zo duur te zijn, ik heb een JBL Go en voor een lage prijs komt daar een geweldig geluid uit.
  • Omring jezelf met fijne dingen. Foto’s van de leukste momenten in je leven, items die je motiveren, lekkere geurkaarsen die je laten terugdenken aan een reis die je hebt gemaakt… Het kan van alles zijn, maar zorg dat bij jou de endorfinen gaan stromen als jij deze items om je heen hebt! Voor mij zijn dit items van mijn reizen (Havana Club flessen uit Cuba, nee ik ben geen alcoholist…), foto’s van mijn vriendinnen en diffusers met een heerlijke geur. Dit helpt mij gelijk te ontspannen als ik thuis ben!

Hoe zorg jij thuis voor self-care?

Malou x

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Maxifleur Kunstplanten.

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge