Recente artikelen

 • Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller

  Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller
 • De mooiste kanten lingerie van LASCANA

  De mooiste kanten lingerie van LASCANA
 • Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!

  Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!
 • Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

  Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

Samenwerking met Eva (2) | Schooldag versus tussenjaar

Samenwerking met Eva (2) | Schooldag versus tussenjaar

“Hoe laat sta jij eigenlijk op? Twaalf uur? En kun je nu dan de hele dag Netflix kijken?” Ehm, ja, dat zou kunnen, maar dat is niet precies hoe mijn tussenjaar eruit ziet. Ten eerste houd ik niet van series kijken (niet me aanvallen, a.u.b.) en ten tweede, wat heb je nou aan je tussenjaar als je elke dag maar tien uur wakker bent?

Vandaag ga ik jullie vertellen hoe een dag uit mijn tussenjaar/leven er wél uit ziet (dan verwijs ik alle mensen die het vragen meteen door naar mijn blog, ha). Het was best lastig om een dag te kiezen, aangezien letterlijk el-ke dag nu anders is. Uiteindelijk heb ik gekozen voor maandag 26 september, omdat dit een redelijk diverse dag was en je dus een goed beeld krijgt van hoe ik mijn leven op het moment doorbreng. Op Eva’s blog kun je lezen hoe een dag uit haar schoolleven eruitziet!

08.00 Wakker worden & telefoon checken

Om 08.00 gaat mijn wekker en het eerste wat ik doe is mijn telefoon checken. WhatsApp, Instagram, Facebook, BlogLovin’ en mijn mail. Vandaag vallen de meldingen mee, dus na vijf minuutjes kan ik mijn bed al uit!

08.06 Bloggen & social media

Ik kruip meteen even achter mijn laptop om te checken of mijn blogpost goed is gepubliceerd. Niet dus. Ik zet het artikel alsnog online en zet dan een berichtje op mijn social media. Daarna ga ik even tandenpoetsen, mijn gezicht wassen en snel iets aandoen en kan ik naar beneden!

08.39 Naar buiten & ontbijten

dag-uit-mijn-leven-omslag

 

Mijn hond Sepp moet uitgelaten worden en dus gaan we naar buiten. Het is best fris buiten, maar moet je zien hoe mooi alles eruit ziet! Na de wandeling ga ik ontbijten en de krant lezen (#nerd).

09.18 Blonde Blossom & blogs lezen

Ik begin met het schrijven van dit artikel en met het lezen van wat andere blogs, terwijl ik Amy Winehouse luister. Ik had zó graag eens een concert van haar bezocht, maar helaas. Nu over naar de blogs die ik las: kennen jullie de superleuke blogs Healthy Food LoveBeautyjufBurgertrutjesBeauty vs DumasyJaniinemma.nlTalking About Life And Style en Glamview al?

10.06 Schrijven & Amy Winehouse

Misschien hebben jullie in Een tussenjaar: wat ga ik doen? al gelezen over mijn ambities om een boek te schrijven. Eigenlijk was 26 september de eerste dag van mijn tussenjaar dat het zó rustig was dat ik hier echt aan toe kwam. Ik bleef lekker Amy Winehouse luisteren (kennen jullie haar nummer Love Is A Losing Game?) en na anderhalf uur had ik EEN A4’tje geschreven. Geweldig. Niet dus. Ik moet duidelijk weer inkomen.

11.40 Make-up & haar

een-dag-uit-mijn-leven-2

Als ik niet wegga, doe ik helemaal niks qua make-up, maar deze middag ging ik iets drinken met een meisje dat ook een tussenjaar heeft. Ik gebruikte mijn gewone producten voor de basis en wenkbrauwen, maar voor mijn ogen en lippen gebruikte ik de producten uit de StyleTone Box van september. Ik was zelf erg tevreden met het resultaat!

12.16 Lunchen & lezen

een-dag-uit-mijn-leven-1

Als ik thuis ben, vind ik het lekker om uitgebreid te lunchen, dus ik maakte een salade en mijn moeder had al een broodje met gerookte zalm voor me gemaakt. In de salade gooi ik meestal alles waar ik zin in heb, dus nu zat er groente, geitenkaas en noten in. Tijdens het eten lees ik vaak een boek, en dat was nog steeds A Little Life (waar ik al anderhalve maand in bezig was). Maar hij was bijna uit!

13.36 Naar het kanaal & Sepp uitlaten

Mijn vader ging met Sepp wandelen langs het kanaal en ik ging mee. Het was veel warmer dan ik had gedacht en de zon scheen, dus heerlijk! Alleen waren ze praktisch alle bomen aan het kappen langs de rand. Dat snap ik echt niet, waarom zou je nou bomen kappen?! Ze zijn juist zo mooi.

14.40 Naar de stad & afspreken 

new-in-6

Ik had een afspraak met Imme, een meisje dat ik ken van school en dat ook een tussenjaar heeft. Ik had geen idee of we zouden matchen en of het gezellig zou zijn, maar dat was dus allebei zeker zo! We hebben lekker gekletst met appeltaart, wat winkeltjes bezocht en de afspraak gemaakt om binnenkort eens te gaan shoppen. En ik heb de nieuwe smaken Tony’s Chocolonely gekocht! Witte chocola met wortel en walnoot en puur met gember en citroen. Hebben jullie ze al geproefd?

17.33 Bloggen & lezen

Thuis ging ik even verder met het bewerken van dit artikel en reacties op mijn blog beantwoorden. Ook moest ik even wat deelnemers toevoegen voor de winactie en daarna ging ik lezen in A Little Life. Ik wilde ‘m echt héél graag uitlezen.

18.57 Allemaal thuis & paella

Mijn moeder en zusje waren inmiddels ook weer thuis en mijn moeder kookte paella (ZO LEKKER). Ik vind het altijd leuk als we allemaal thuis zijn, dan kunnen we gezellig kletsen en lekker eten.

19.23 DWDD & lezen

new-in-5

Ik kijk als het kan altijd De Wereld Draait Door. Ik was vandaag iets te laat voor het begin, maar gelukkig nog op tijd voor De TV Draait Door. Na DWDD keek ik half met mijn ouders mee naar het journaal en ondertussen las ik A Little Life uit. Húilen! Binnenkort (als er weer wat ruimte is in mijn blogschema) komt er een review online.

22.49 Klaarmaken voor bed & bellen

Als ik ‘s avonds in bed lig, app of bel ik meestal nog even met mijn vriendje. Maandagavond maakte ik me eerst klaar voor bed en daarna belde ik hem. Ik vind het altijd fijn om hem te spreken aan het eind van de dag, omdat ik hem nu veel minder zie dan eerst en we op die manier lekker even kunnen bijkletsen.

En zo ziet een dag uit mijn leven er ongeveer uit! Natuurlijk verschillen alle dagen, soms doe ik de hele dag niks en soms ben ik de hele dag weg, maar dit geeft op zich wel een realistisch beeld. Ga nu snel naar dit artikel om te zien hoe haar doordeweekse dag eruitziet!

Had je verwacht dat mijn dag er zo uit zou zien? Of had je het luier of juist actiever verwacht? 

XXX

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

17 Reacties

 1. 30 september 2016 / 14:45

  Dit is eigenlijk wel een beetje wat ik had verwacht haha 🙂 Als ik een tussenjaar zou hebben zou ik echt niet de hele tijd om 10u uit m’n bed komen en dan series kijken. Dat lijkt me zo saai worden op een gegeven moment haha alhoewel er natuurlijk niks mis is met Netflixen

  • 30 september 2016 / 16:20

   Ja precies! Ik vind dat je wel wat moet doen. Leuk om te horen 🙂 hahah nee natuurlijk niet, ik houd gewoon van niet series 😉

 2. janinem876
  30 september 2016 / 19:28

  Wat leuk om te zien hoe je je dag invult! Ik ben gestopt met school en een thuisstudie opgepakt.ik moet zeggen dat ik het soms wel moeilijk vind om in de ochtend gewoon op te staan hoor hah.

  • 30 september 2016 / 19:39

   Jaaa dat heb ik ook! Ik slaap graag uit tot 10, maar dat mag alleen in het weekend… Goed joh, een thuisstudie!

 3. 30 september 2016 / 20:15

  Wauw, heerlijk om zo te lezen! Heerlijk productief ook, zo houd je gewoon lekker het ritme erin! Vooral dat je nu lekker met vriendinnen af kan spreken lijkt mij heerlijk!
  Super lief ook dat je mij benoemt <3!

  • 30 september 2016 / 20:33

   Jaaa ik vind het erg belangrijk om bezig te zijn! En dat is inderdaad een van de fijnste dingen, dat dat altijd kan 🙂 graag gedaan, je blog is gewoon heel leuk! X

 4. 1 oktober 2016 / 09:41

  Heey, wat een onwijs leuk artikeltje heb je geschreven! Ik heb pas net je blog ontdekt en ik vind het heel goed om te lezen dat je zo actief bezig bent met je hobby. Ga je ook wat van je schrijfwerk publiceren op je blog? Ik ben zelf dagelijks met schrijven bezig en ik vind het altijd leuk om werk van anderen te lezen. Dus ik ben heel benieuwd naar je verhaal! Mocht je een proeflezer/feedback nodig hebben, dan sta ik daar hartstikke open voor. Liefs, Nienke 🙂

  • 1 oktober 2016 / 12:46

   Hee Nienke, wat geweldig om te horen! Ik denk dat ik dat ga doen, maar ik twijfel nog omdat ik niet wil dat mensen het stelen. Een proeflezer lijkt me echter geweldig! Zou je me een mailtje willen sturen of een DM op Instagram? @blonde.blossom_. En ik hoop natuurlijk dat je mijn blog blijft volge n! Liefs, Malou

 5. 1 oktober 2016 / 17:08

  Leuk om te lezen! Ik heb het soms mega druk, maar ook vaak dagen die ongeveer op die van jou lijken, haha! 🙂

  • 1 oktober 2016 / 18:21

   Heb je ook een tussenjaar?! Ik moet vaak ook gewoon heel druk werken en zo hoor.

 6. 1 oktober 2016 / 19:05

  Je vult je dag wel goed in, discipline is denk ik wel heel belangrijk als je een tussenjaar hebt. Leuk dat je mij noemt;)

 7. 1 oktober 2016 / 19:42

  Ahh, wat lief dat je mijn blog benoemt! Dankjewel, lieverd!

  Ik vind het zo ontzettend knap van je dat je om 8.00 uur de wekker zet én opstaat. Op jaarbasis ben ik nogal wat weken vrij. Na een aantal dagen merk ik dat ik langer op mijn bed blijf liggen. Ik mis soms de discipline om dan bijtijds op te staan. Anderzijds heb ik daar natuurlijk ook vakantie voor 😉 Leuk om te lezen hoe jij de dag invult!

  • 1 oktober 2016 / 19:58

   Graag gedaan! Haha, soms is het ook wel moeilijk hoor… Maar je hebt er gewoon veel meer aan! En het is nog steeds geen zeven uur… Maar hee, dat mag ook wel! X

 8. 1 oktober 2016 / 20:19

  Super leuk om dit te lezen! Lijkt me echt ontzettend lekker zon tussenjaar en volop bloggen en fotograferen.