Recente artikelen

 • Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller

  Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller
 • De mooiste kanten lingerie van LASCANA

  De mooiste kanten lingerie van LASCANA
 • Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!

  Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!
 • Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

  Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

Ruth Mastenbroek | Levensverhalen in parfum

Ruth Mastenbroek | Levensverhalen in parfum

Bijna iedere vrouw (en man!) houdt van parfum en heeft een kleine stash met verschillende flesjes en verschillende merken. Vooral in deze tijd van het jaar vind ik het heerlijk om nieuwe parfums te ontdekken en biets ik vaak subtiel om een proefje bij Ici Paris XL of Douglas. Op het moment ben ik ook druk bezig met mijn zoektocht, want was is er nou leuker dan een nieuw parfum vragen voor Sinterklaas of Kerst?! Mocht jij nou nog géén idee hebben of gewoon op zoek zijn naar een nieuw parfum: vandaag laat ik jullie kennis maken met een parfummerk dat ook nog eens iets met mij te maken heeft…

 

Ruth Mastenbroek

Ruth Mastenbroek, parfum

De parfumeur is namelijk mijn Engelse tante, Ruth Mastenbroek. Ruth is afgestudeerd in scheikunde aan Oxford (wisten jullie dat je zoiets gaafs kan doen met scheikunde?!) en heeft inmiddels meer dan dertig jaar ervaring in de parfumerie, waardoor ze een expert is in geuren en ingrediënten van parfums. Ze ontwikkelde altijd parfums voor merken en doet dat nu nog steeds, maar besloot in 2010 haar eigen merk op te zetten, Ruth Mastenbroek.

Het merk werd heel goed ontvangen, omdat het in Engeland (en sowieso in de wereld) uniek is als je een ‘independent perfumer’ bent en niet verbonden bent aan een groot parfumhuis. Dit levert ook unieke geuren op, omdat Ruth zelf mag weten wat voor ingrediënten ze wilt gebruiken. Lekker rebels en niet saai dus! Alle parfums komen met een verhaal uit Ruth’s leven, zoals haar studententijd aan Oxford of haar jeugd in New Jersey, wat het merk heel uniek en persoonlijk maakt.

 

Signature Fragrance – Een chypre

Signature Fragrance, Ruth Mastenbroek, parfum

“Scent is my life. This fragrance is the essence of my art. It is my signature.”

Het begon allemaal met de eerste geur (o, verrassend Malou!), en dit was de zogenaamde Signature Fragrance. Deze geur bevat ingrediënten die na vijfentwintig jaar grote favorieten van Ruth zijn en is gebaseerd op allerlei herinneringen uit haar leven. Ruth heeft namelijk in de Verenigde Staten, Engeland, Nederland en Japan gewoond en van elk land komt er wel een ingrediënt terug. Zo doet de eikenmos haar denken aan het bos achter hun huis in Amerika en komen er geuren terug die ze ontdekte bij ikebana, Japans bloemschikken. Ook komen er Engelse rozentuinen en Nederlandse bloemen terug in het parfum. Wij hebben deze geur zelf ook in huis en ik vind het heerlijk ruiken, al is het niet echt een geur voor meisjes van mijn leeftijd.

Topnoten: Bergamot, mandarijn, zwarte bes, ananas, roze peperkorrels
Hartnoten:
Lelie, jasmijn, Marokkaanse roos
Basisnoten:
Patchouli, sandelhout, eikenmos, muskus

 

Amorosa – Een bloemig parfum

Amorosa, Ruth Mastenbroek, parfum

“Amorosa… the seductive scent of a woman in love with life”

Hierna kwam Amorosa en deze geur is gebaseerd op Italië. Mijn oom en tante hebben namelijk een huis in Umbrië en de geur kwam voort uit het herontdekken van Italië. De olijfbomen, groene valleien en watermeloenen op de markten zijn de inspiratie geweest voor Amorosa. Het is een geur die het zelfvertrouwen, het plezier en het optimisme uitstraalt van een vrouw die verliefd is op het leven. Mijn moeder verslijt inmiddels haar tweede flesje Amorosa en ik moet het ook eens weten te scoren, want deze geur is zó lekker! Het verhaal dat Ruth wilde neerzetten is wat mij betreft geweldig gelukt.

Topnoten: Watermeloen, viooltjes, galbanum
Hartnoten:
Tuberoos, jasmijn, tiare tahiti, ylang ylang
Basisnoten:
amber, patchouli, vetiver

 

Oxford – een Oriëntaals parfum

Oxford, Ruth Mastenbroek, parfum

“Oxford… the scent of an awakening… the discovery of life’s extraordinary adventure.”

De derde en tot nu toe laatste geur is Oxford. Zoals je misschien snapt is deze geur gebaseerd op de tijd dat Ruth scheikunde studeerde aan Oxford. Deze geur is ‘on the edge’, net zoals deze tijd uit haar leven was (ik leer nog wat over mijn familie, jongens!); durf anders te zijn, durf risico’s te nemen. Het is een geur vol avontuur, zoals die tijd voor Ruth was. Ze ging picknicken met haar vrienden, liep langs de rivier Cherwell en rookte Gitanes; het was de tijd waarin ze volwassen werd. Oxford is een kruidige, Oriëntaalse geur. Deze geur is ontwikkeld voor zowel mannen als vrouwen. Helaas heb ik Oxford nog nooit geroken, maar na dit verhaal kan ik al helemáál niet wachten.

Topnoten: Bergamot, geranium, basilicum
Hartnoten:
Salie, rozemarijn, jasmijn
Basisnoten: Amber, vanille, vetiver, agarhout

 

Oxford, Ruth Mastenbroek, parfum

Wat ik zelf heel bijzonder vind aan de parfums is het verhaal erachter. Het maken van een geur is een enorm werk en kan je volgens mij vergelijken met het maken van een boek of een schilderij; het is echt een kunstwerk. Elk parfum past bij een levenservaring en dit verhaal wordt kort samengevat in de quote op de verpakking. Zo kun je de inspiratie voor het parfum begrijpen en vervolgens je eigen band met het parfum opbouwen. Voor mij is het ook heel leuk om de verhalen te lezen, omdat het me een inkijkje geeft in Ruth’s leven lang voor ik geboren werd.

Alle drie de parfums zijn te verkrijgen als Eau de Parfum en in de vorm van een diffuser. In Nederland kun je ze bestellen bij Parfumaria via deze link. Als je meer wilt weten over Ruth Mastenbroek, kun je de site van Ruth of dit fragment uit Koffietijd bekijken. Ook kun je op de hoogte blijven via Facebook.

Had jij weleens gehoord van dit parfummerk? Word jij ook zo enthousiast over deze geuren?

Liefs!

Mocht je eerst eens een sample willen uitproberen, dan kan dat via deze link!

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

17 Reacties

  • Malou
   Auteur
   4 november 2016 / 15:26

   Dankjewel Lisa! Amorosa is ook echt heerlijk, ik zou het zeker eens bestellen of op je verlanglijstje zetten! X

 1. 4 november 2016 / 15:42

  Bijzonder dat je tante parfumeur is! De geuren klinken heerlijk uniek. Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden! Zijn er ook testers verkrijgbaar. Persoonlijk lijkt me Amorosa of Oxford een lekker geurtje. xxx Chantal

  • Malou
   Auteur
   4 november 2016 / 18:02

   Ik heb deze vraag even voor je gesteld! Eventueel kan dit misschien via ParfuMaria, maar als ik een antwoord heb zal ik je even mailen! X

  • Malou
   Auteur
   4 november 2016 / 18:03

   Ja, heerlijk is dat, hè! Dan is dit misschien wel echt een goed merk voor jou. X

  • Malou
   Auteur
   4 november 2016 / 18:04

   Wauw, volgens mij is dit merk dan echt geweldig voor jou! Voor al die gelegenheden wat wils, ook Signature is dan echt wel wat voor jou. X

  • Malou
   Auteur
   5 november 2016 / 09:40

   Is het ook! X

  • Malou
   Auteur
   5 november 2016 / 12:59

   Ja he! Leuk om te horen 🙂

 2. 5 november 2016 / 20:56

  Zoals je zelf aan aangaf: Chantal jij bent een parfum lover dus dit artikel kan wel eens leuk voor jou zijn! KLOPT MALOU! Ik vind dit soort artikelen zo heerlijk & boeiend om te lezen! Ik vind het sowieso altijd interessant om het verhaal achter een merk/product te weten te komen. Ik ben heel benieuwd naar de geuren van je tante! Ik ben inderdaad een parfum lover & heb er inmiddels meer dan 15 op mijn beauty kast & plankje staan. (daarnaast ook nog een stuk of 10 nieuw in de verpakking in een grote doos hihi oops!) Ja ik ben verslaafd aan parfums! LEUK ARTIKEL! Love it!

  • Malou
   Auteur
   5 november 2016 / 21:10

   Wat leuk om te horen lieve Chantal! Door de geuren die op jouw blog voorbij komen, denk ik dat deze echt iets voor jou zijn! Misschien kun je eens samples bestellen, of als ik je ooit ontmoet neem ik ze voor je mee! X

   • 6 november 2016 / 22:53

    Ja ik zit er inderdaad aan te denken om eens wat te gaan bestellen, geen sample, gewoon een lekker parfum! Gewoon een parfum online bestellen zonder eerst te ruiken, best wel eng eigenlijk hahaha! Maar super lief van je, dat zou ook nog kunnen! En oja, ik moest nog steeds een datum prikkertje aan gaan maken haha. Doe ik deze week nog!

    • Malou
     Auteur
     6 november 2016 / 22:57

     O als je een geur van mijn tante besteld, ben ik echt super benieuwd wat je ervan vindt! Leuk, van het datumprikkertje! X

 3. 14 november 2016 / 18:54

  Tof dat ze je tante is! Ze lijken me heel speciaal de parfums met zo’n verhaal er achter.
  Laura onlangs geplaatst…WAT ?My Profile