Rome diary ⋅ day 3

Rome diary ⋅ day 3

Het is inmiddels alweer anderhalve maand geleden dat ik in Rome was (huilen), maar nu pas kom ik eraan toe om de derde en laatste Rome Diary te schrijven. Laat? Ja, wel een beetje, maar ik kan mijn belevenissen van deze geweldige dag niet aan jullie voorbij laten gaan! Zo heb ik de Paus gezien, stond heel Rome op zijn kop door een voetbalwedstrijd én at ik ’s werelds beste tiramisu. Wie is er klaar voor de snapshots?

De mis van de Paus

Rome diary day 3, Rome, citytrip, traveldagboek

Terwijl mijn zusje en ik nog in bed lagen, besloten mijn ouders in alle vroegte naar de Sint Pieter te gaan. Zij hadden die namelijk nog steeds niet kunnen bekijken! Helaas was de Sint Pieter dit keer niet open, maar er was wel iets anders tofs. De Paus zou namelijk een mis geven! Ze hadden weinig zin om 2,5 uur te wachten en besloten toch maar weg te gaan (denk niet dat mijn oma dit ooit zal begrijpen), maar daarna zijn we met z’n vieren alsnog teruggegaan om de mis vanuit de verte te bekijken. Mijn moeder en ik maakten er een sport van om steeds dichterbij te komen en dit lukte best wel goed. Als je heel goed kijkt op de foto hierboven zie je in het midden onderaan een wit stipje, dát is de Paus.

Het lekkerste lunchbuffet

Rome diary day 3, Rome, citytrip, traveldagboek

Eigenlijk wilden we na de Sint Pieter naar Villa Borghese, maar het was al bijna lunchtijd en dus besloten we langs Porto te gaan. Dit restaurant had ons hart al gestolen tijdens de eerste avond in Rome en voor lunch hadden ze een geweldige deal. Voor 9 euro mocht je onbeperkt eten pakken van het buffet. Zó heerlijk! Allemaal groenten, vlees, vis, pasta’s en ook nog verschillende toetjes; zoveel keuze voor een heel kleine prijs. Wel ontploffingsgevaar achteraf.

Shoppen bij de Subdued outlet

Rome diary day 3, Rome, citytrip, traveldagboek

Op weg naar Villa Borghese kwamen we het volgende obstakel tegen: een winkelstraat. We gingen naar de Subdued outlet, waar zowel mijn moeder, mijn zusje als ik verschillende dingen pasten. Mijn moeder kocht hier een toffe mom jeans en ik een shirtje met bloemetjes. Vervolgens ging mijn moeder op zoek naar schoenen die ze had gezien in de Subdued outlet bij een mevrouw, maar die vond ze helaas nergens. Daarom stoken we toch maar de Tiber over, op weg naar Villa Borghese!

De tuin van Villa Borghese

Rome diary day 3, Rome, citytrip, traveldagboek

Voor Villa Borghese kom je eerst bij het Piazza del Popolo. Hier was het al heel druk met supporters voor Liverpool – AS Roma van die avond. We gingen snel de trap op naar het park, van waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Niet alleen het Piazza del Popolo zie je goed, maar ook alle gekleurde huisjes en kerkdaken!

Rome diary day 3, Rome, citytrip, traveldagboek

Nadat we het uitzicht hadden bewonderd, liepen we verder het park in. Ik vind Villa Borghese echt zo’n lief plekje! Het is daar zó rustig en mooi en groen. Het was nu trouwens wel iets minder rustig, want letterlijk alle Romeinse politie had zich verzameld in het park, omdat de Liverpool supporters zouden langskomen. Blijkbaar zijn die heel gevaarlijk (of zo), want het was he-le-maal vol met busjes en paarden.

Rome diary day 3, Rome, citytrip, traveldagboek

Oké, wauw. Dit is toch de Efteling maar dan in het echt? Hoe schattig, de bootjes op dit meer en allemaal eendjes? Daarachter een soort tempel en dan nog een supermooie boom. (Top Malou, nu heb je de foto hierboven beschreven). Ik vind het prachtig!

De lekkerste tiramisu van Rome ter wereld

Rome diary day 3, Rome, citytrip, traveldagboek

Helaas was het alweer bijna tijd om naar huis te gaan, en hoe beter je citytrip af te sluiten dan met de beste tiramisu ter wereld? Op Instagram had ik de tip gekregen dat je die tiramisu kon vinden bij Pompi, vlakbij de Spaanse trappen. Ze hebben hier allerlei soorten; pistache, met bosvruchten, met aardbeien… Wij namen vier soorten, zodat iedereen een kwart kon eten van elke smaak. En ohhhh jongens, wat was dit heeeerlijk! Normaal ben ik echt niet zo’n grote fan van tiramisu, maar dit was toch echt te goddelijk voor woorden…

En dat waren mijn dagen in Rome. Ik voel nu toch weer een beetje de pijn dat ook mijn virtuele Romeinse citytrip over is… Gelukkig is het bijna zomervakantie, dan kan ik weer nieuwe travel diaries maken!

Waar ga jij heen op vakantie?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

8 Reacties

 1. 15 juni 2018 / 07:17

  Ook ik krijg heimwee naar het mooie Rome als ik je diary lees. Wat is het toch een mooie stad! Wat gaaf dat jullie de mis (vanuit de verte) konden bekijken! En die tiramisu ziet er heerlijk uit! Ik kan me voorstellen dat dat een fijne afsluiter van deze dagen in Rome was 🙂

  • Malou
   Auteur
   15 juni 2018 / 22:00

   Ja, dat was echt wel heel leuk om een keer mee te maken, haha! Dankjewel Romy <3

 2. 15 juni 2018 / 11:24

  Wat een prachtige foto’s! Leuk dat je het derde deel alsnog deelt <3

  • Malou
   Auteur
   15 juni 2018 / 22:00

   Suuuperlief van je meis!

  • Malou
   Auteur
   11 juli 2018 / 22:27

   Dat was ‘ie ook! Vond die met pistache ook zo lekker.

  • Malou
   Auteur
   11 juli 2018 / 22:27

   Hehe, I feel you! Vooral gaan eten als je naar Rome gaat!