Rome diary • day 2

Rome diary • day 2

Vandaag moet ik weer terug naar de universiteit, maar mentaal zit ik nog heerlijk in Italië. Lekker pastaatjes eten, leuke zomerjurkjes dragen en alle hotspots van Rome bezoeken. Heb je al gelezen wat ik allemaal deed op de eerste dag in Rome? Vandaag heb ik prachtige foto’s van alles wat ik de tweede dag heb gedaan, kijk je mee?

Verliefd op mooie straatjes in Rome

Toen we ’s ochtends weggingen regende het in Rome, maar dat betekende niet dat de stad minder mooi is. We liepen langs mooie straatjes die parallel aan de Tiber lagen en daarna staken we de rivier over. Ondertussen kwamen we nog hardlopers tegen die echt op hun tandvlees liepen – geen grap, ik snap echt niet waarom die meededen aan een wedstrijd.

Rome diary day 2, citytrip, Italie

We kwamen op een tof eilandje – het is me nog steeds niet helemaal duidelijk wat er nog meer is behalve een kerk, maar mooi was het wel! Daarna liepen we aan de andere kant van de Tiber verder.

Het grootste amfitheater

Rome diary day 2, citytrip, Italie

Ohhhh jongens, ik ben er nu al twee keer geweest, maar het Colosseum BLIJFT adembenemend. Ik kan echt niet begrijpen hoe ze dit ooit hebben kunnen bouwen zonder alle machines die er nu zijn. Het is echt zo bijzonder om daar doorheen en omheen te kunnen lopen. Zijn jullie hier ook weleens geweest?!

Altijd lunchen

Rome diary day 2, citytrip, Italie

De vorige twee keren dat ik in Rome was, heb ik gegeten bij een restaurantje vlakbij het Colosseum. Niet omdat het zo bizar lekker is, maar het is nu een soort traditie én het is student-budgetproof. Mijn zusje en ik namen mijn ouders erheen voor lunch en ik at een heerlijke spaghetti cacio e pepe. Echt, het lijkt wel alsof je in Rome overal goed kunt eten!

Lekker heuvels beklimmen

Rome diary day 2, citytrip, Italie

Ahhhhh, de vorige keer dat ik met school in Rome was, hebben we EEUWIG rondgelopen op het Forum Romanum. Met mijn ouders was ik er iets korter, maar het blijft toch een bijzondere plek. Vooral de grote tempels en bogen vind ik heel erg tof (maar er zijn ook hopen stenen waar ik echt níks mee kan).

Naast het Forum ligt de Palatijn – een heuvel die ik echt liever niet beklim #waarismijnconditie. Het viel nu wel een beetje mee, we stopten namelijk om de twee meter om weer iets te bekijken. Hoe leuk is deze wand vol rozen?! Op een pleintje waren superveel van dit soort muurtjes waar allemaal Chinezen foto’s wilden maken – en ik natuurlijk ook. Mijn moeder en zusje wilden het liefst de hele dag naar alle selfiemakers kijken.

Rome diary day 2, citytrip, Italie

Toen we boven waren werden we beloond met het meest mooie uitzicht. Ik had dit nog nóóit gezien, maar ik vind het geweldig! Eigenlijk kun je nooit een foto maken hiervan die echt laat zien hoe mooi het was, het uitzicht zelf is gewoon prachtig. Je ziet hier trouwens niet hoe hoog we waren, ik werd stiekem een beetje duizelig van de hoogte. Hoogtevrees, pretty much. Maar even, HOE MOOI IS DIT!

De spannendste kerk

Rome diary day 2, citytrip, Italie

Nadat we het centrum hadden gedaan, zijn we nog naar de San Clemente gelopen. Deze kerk heeft drie lagen: een zestiende-eeuws boven de grond, een middeleeuwse daar vlak onder en daarónder een laag met Romeinse huizen. Niet dat je daar nog veel van kunt zien, maar het is wel heel vet om te lopen op een plek waar tweeduizend jaar geleden nog oude Romeinen rondliepen. Echt een must als je in Rome bent!

Whieee, nog zo’n leuke dag in Rome! Ik ben helemaal 100% gek op deze stad. Helaas heb ik nog maar een diary voor jullie in petto, maar ik heb nog genoeg andere Rome-ideetjes. Mocht je trouwens tips willen, je mag me altijd vragen!

Who’s ready for diary day 3?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

14 Reacties

 1. 14 mei 2018 / 07:15

  Wat is Rome toch een geweldige stad! Ik begrijp je voorliefde voor Rome helemaal. Het Forum Romanum blijft alleen al een heel toffe plek, ook al heb je inderdaad bij sommige ruïnes een beetje fantasie nodig om je er een voorstelling bij te maken hoe dat er vroeger uitzag, haha. De San Clemente heb ik tijdens mijn bezoekje aan Rome nog niet gezien, maar je maakt me zeker nieuwsgierig. Het ziet er prachtig uit!
  Romy onlangs geplaatst…Stof tot nadenken | De magie van eerste kerenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   14 mei 2018 / 09:40

   Ohhh, wat leuk dat ik je dan een tip kan nemen! Mijn Latijnlerares was gek op de San Clemente. Ik blijf Rome zo mooi vinden!

  • Malou
   Auteur
   14 mei 2018 / 09:40

   Ja, het Colosseum is echt adembenemend! Zo speciaal dat ze dat konden bouwen.

 2. 14 mei 2018 / 09:00

  Mooie foto’s! Rome is echt een prachtige stad. Ik ben ook fan van al die kleine straatjes. En de Italiaanse keuken is uiteraard ook altijd heerlijk!
  Kool Family onlangs geplaatst…Wie is de mol tag #7My Profile

  • Malou
   Auteur
   14 mei 2018 / 09:41

   Zo leuk hè, zulke kleine straatjes. Inderdaad, ik ben gek op de Italiaanse keuken!

 3. 14 mei 2018 / 09:42

  Sant Clemente is echt een van mijn favoriete plekken in Rome, samen met de joodse wijk waar je heerlijk kunt eten en eigenlijk nog veel meer hahaha. Maar Sant Clemente is echt zo bijzonder! Echt een aanrader voor iedereen 🙂
  Marieke | Bluebell Forest onlangs geplaatst…Lente capsule wardrobe updateMy Profile

  • Malou
   Auteur
   16 mei 2018 / 21:17

   Ja, ik vind dat ook zo’n bijzondere plek! Dat was de eerste plek die ik ooit zag in Rome en ik vind het nog steeds speciaal.

  • Malou
   Auteur
   16 mei 2018 / 21:17

   Ja, dat hebben wij ook gedaan! Ik heb het niet zo uitgebreid bekeken als met school toen, maar nog steeds wel!

  • Malou
   Auteur
   16 mei 2018 / 21:16

   Rome is echt de mooiste stad ooit!

 4. 15 mei 2018 / 08:41

  Als ik dit zo lees wil ik zo graag een keer naar Rome. Het liefst zou ik nu direct vertreken, maar helaas is dat niet mogelijk! Ik ben benieuwd naar je volgende blogpost over Rome! xx

  • Malou
   Auteur
   16 mei 2018 / 21:16

   Ahhhh dat zou zo heerlijk zijn! Ik ga met alle liefde nog eens met je mee.