Rome diary • day 1

Rome diary • day 1

Mijn favoriete stad… Rome! Begin deze week was ik een paar daagjes in Rome en oh, wat heb ik er van genoten. Het was al de derde keer dat ik de eeuwige stad bezocht, maar Rome gaat toch echt nooit vervelen! We logeerden in een prachtig hotel vlakbij Vaticaanstad met een heerlijk bed waar mijn voetjes elke avond goed konden uitrusten. Op de eerste dag bezochten we de highlights dichtbij ons hotel; Vaticaanstad, het Pantheon, de Trevi… Kijk je mee naar de eerste Rome diary?

De fontein bij Vaticaanstad

Rome diary, Rome, citytrip, travelblogger, vakantie, Sint Pieter, Vaticaanstad, Trevi, Pantheon

Nadat wij onze spullen hadden afgezet bij het hotel, begonnen we onze citytrip bij Vaticaanstad. Vaticaanstad was hooguit vijf minuten lopen vanaf ons hotel, echt zo chill! Ik ben niet dol op de Sint Pieter – het is wel mooi, maar heeft als je het mij vraagt door alle toeristen vrij weinig van een ‘heilige’ plek – maar aan de buitenkant is het prachtig. We genoten van het plein, de galerij en de gebouwen, maar de rij voor de kerk zelf was ontzettend lang – letterlijk het hele plein rond. We besloten dat even te skippen en door te gaan.

Rome, citytrip, travelblogger, vakantie, Sint Pieter, Vaticaanstad, Trevi, Pantheon Rome, citytrip, travelblogger, vakantie, Sint Pieter, Vaticaanstad, Trevi, Pantheon

Zo mooi toch, deze fontein? Ik werd hier helemaal bij van; een prachtige kerk, kletterend water en een strakblauwe lucht. I’m back in Rome!

Het uitzicht over de Tiber

Rome, citytrip, travelblogger, vakantie, Sint Pieter, Vaticaanstad, Trevi, Pantheon

Hierna liepen we langs de Engelenburcht naar de Engelenbrug. Ik vind de beelden van Bernini op deze brug echt práchtig, maar het uitzicht over de Tiber is nog mooier. Vorig jaar maakte ik in Venetië een zelfde soort foto als hierboven, en nu heb ik dus ook een Romeinse versie! Rechts op deze foto zie je trouwens de koepel van de Sint Pieter nog.

Bellenblaas op het Piazza Navona

Rome, citytrip, travelblogger, vakantie, Sint Pieter, Vaticaanstad, Trevi, Pantheon

We stoken de Tiber over om naar het centrum te gaan. Het allerleukste aan citytrips vind ik het struinen door de straatjes. Ik maakte natuurlijk weer veel te veel foto’s en at een heerlijk ijsje bij een bekende ijszaak – bye summerbody. Voor we het wisten stonden we op het Piazza Navona, dat bekend is door de Vierstromenfontein van Bernini.

Rome, citytrip, travelblogger, vakantie, Sint Pieter, Vaticaanstad, Trevi, Pantheon

Midden op het plein stond een man met een gigantisch net, waarmee hij prachtige bellen kon blazen. Ik weet niet hoe hij het deed, maar ik wil het ook. Zie je dit al vliegen door Leiden? Echt zo tof! Iedereen probeerde de bellen kapot te prikken, maar het grootste deel vloog de lucht in.

Rome, citytrip, travelblogger, vakantie, Sint Pieter, Vaticaanstad, Trevi, Pantheon

Ik vind de Vierstromenfontein echt heel erg mooi! Het is een grote fontein met vier mannen, die allemaal een grote rivier uitbeelden. Een beeldt de Ganges uit, dan is er een voor de Donau, de Nijl en de laatste is voor de Rio de la Plata. Mijn Latijnlerares heeft me ooit het hele verhaal verteld, maar dat ben ik natuurlijk weer vergeten – oeps. De fontein is overigens ook vrij bekend doordat er in Angels & Demons een vastgebonden kardinaal in werd gedumpt.

Gat in je dak

Rome, citytrip, travelblogger, vakantie, Sint Pieter, Vaticaanstad, Trevi, Pantheon Rome, citytrip, travelblogger, vakantie, Sint Pieter, Vaticaanstad, Trevi, Pantheon

Okeeeee, door! Ik móest naar mijn favoriet: het Pantheon. Ook dit was gelukkig lekker dichtbij – mijn voeten deden zo langzamerhand wel een beetje pijn – maar onderweg kwamen we natuurlijk weer door leuke straatjes met toffe plekken. Ik denk dat iedereen vrij gek van mij werd, want natuurlijk wilde ik overal mee op de foto.

Rome, citytrip, travelblogger, vakantie, Sint Pieter, Vaticaanstad, Trevi, Pantheon

Het Pantheon! Ik weet niet waarom, maar dit is echt mijn fave. Ik vind het gewoon zo tof dat ze zo’n gigantische koepel konden bouwen en daar dan ook nog een gat in maken. Stiekem vond ik het jammer dat het niet regende. Volgens mij is het echt heel gaaf als de regen zo door het gat naar binnen valt! In het Pantheon konden we ook even lekker zitten, iets wat ik toen helemaal niet zo erg vond.

La dolce vita

Rome, citytrip, travelblogger, vakantie, Sint Pieter, Vaticaanstad, Trevi, Pantheon

Ik probeer mijn foto’s altijd zo te maken dat er geen mensen opstaan – ‘nee joh, ik stond gewoon in mijn eentje voor de Trevi’ – maar deze foto maakte ik oprecht tussen honderden toeristen. Jezus, wat is de Trevi toch druk. Maar ook zo mooi! Best wel jammer dat ik geen beroemde actrice ben en dat ik het me niet kan veroorloven om in de fontein te gaan spatteren. Zou heerlijk zijn, toch?

Na de Trevi gingen we nog naar de Spaanse trappen, de laatste hotspot van de dag. Hierna gingen we terug naar het hotel en aten we echt BIZAR LEKKER in een restaurantje in de buurt. De volgende twee dagen waren ook nog vol met de leukste dingen, maar dat komt snel in een nieuwe Rome diary!

Wat vind jij het leukst in Rome?

Malou x

 

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

7 Reacties

 1. 4 mei 2018 / 07:23

  Wat een prachtige foto’s! Ik krijg hiervan echt weer heimwee naar Rome, want het is zeker al zo’n 7-8 jaar geleden dat ik er voor het laatst was. Maar wat blijft het toch een geweldige stad! De Trevifontein vond ik ook een van de mooiste dingen, maar inderdaad jammer dat het er eigenlijk altijd megadruk is 😉
  Ik ben nu al benieuwd naar je tweede en derde diary!
  Romy onlangs geplaatst…Successful Adulting | 18 tekenen dat ik een (klein) beetje volwassen benMy Profile

  • Malou
   Auteur
   10 mei 2018 / 22:48

   Lieeeef! Je moet echt naar Rome gaan weer, ik vind het zo’n heeeeeerlijke stad!

  • Malou
   Auteur
   10 mei 2018 / 22:48

   Je moet echt naar Rome gaan! Zo’n heerlijke stad blijft dat!

  • Malou
   Auteur
   10 mei 2018 / 22:47

   Echt hè! Ik ga dan ook altijd alle mensen eraf knippen en Photoshoppen enzo, compleet belachelijk maar ik ben zogenaamd gewoon in mijn eentje in Rome geweest.