Travelling in 2020: where am I going?

Travelling in 2020: where am I going?

Hi schatten! In januari is er een terugkerend thema op mijn blog: mijn plannen voor 2020. Sorry not sorry, ik heb gewoon écht zoveel toffe plannen! Vandaag is het tijd om mijn meest favoriete plan met jullie te delen: ik wil eind dit jaar of begin 2021 2 of 3 maanden gaan backpacken. Ik ben in juli klaar met mijn bachelor Geneeskunde en ik kan werkelijk niet wáchten om meer van de wereld te zien. Cuba heeft mijn hart gestolen en daarom wil ik nu naar Zuid-Amerika op reis! Ik heb 3 opties qua reizen en vandaag deel ik ze met jullie.

Reis 1: Colombia – Ecuador – Peru

Op dit moment is dit mijn favoriete plan en dat is vooral omdat het echt héél erg gevarieerd is! Ik wil ontzettend graag een keer naar Cartagena in Colombia en daar zou ik deze reis dan ook willen beginnen. Het ziet er zó mooi uit, met de blauwe zee en gekleurde huisjes. Ik zie mezelf hier al  helemaal rondlopen! Eigenlijk is Cartagena ook vooral de reden dat ik naar Colombia zou willen, en ik zou dan via een paar andere steden naar Quito in Ecuador gaan.

Ecuador ziet er echt bizar gevarieerd uit en een groot voordeel; het is goedkoop! Wat mij vooral geweldig lijkt is om hier de Quilotoa-loop te doen en om de Amazone te bezoeken. Er zijn supertoffe tours door de Amazone en dat is relatief duur, maar ik denk dat het ook écht onvergetelijk is. Ook zou ik een paar dagen naar Cuencas willen! In Ecuador zou ik dan ongeveer een maand blijven.

Het laatste land waar ik heen zou gaan is dan Peru. Er zijn natuurlijk een aantal must visits in Peru: Machu Picchu, de heilige vallei en de Huacachina woestijn. Maar ik ben vooral een beetje verliefd op de Colca Canyon en op Arequipa. Echt, als ik op Pinterest foto’s zoek word ik compleet verliefd!

Reis 2: Argentinië – Chili

Oké, dit is dus eigenlijk mijn favoriete reisplan, want oh boyyyyy wat zijn Argentinië en Chili GORGEOUS. Patagonië in Chili staat ontzettend hoog op mijn bucketlist, maar twee nadelen: 1) het ligt heel zuidelijk in Chili en 2) backpacken in deze landen is krankzinnig duur. Véél duurder dan de rest van Zuid-Amerika.

De kans dat dit doorgaat is dus ook niet zo groot, maar man wat zou het tof zijn. De Atacama woestijn, Salina Grandes, Puerto Madryn met de walvissen en pinguins… Wel iemand mij sponsoren?!

Reis 3: Centraal-Amerika

Hier hoort Cuba ook bij en in Centraal-Amerika zijn er ook echt absurd mooie landen. Belize heeft prachtige stranden, Costa Rica zit vol met onwijs mooi oerwoud maar heeft tegelijkertijd stranden waar je u tegen zegt en, groot voordeel, je kunt vrij veel landen bezoeken in een keer.

Ugh, ik weet het echt niet! Maar jongens, wat is dit een luxeprobleem… Want welke reis ik uiteindelijk ook ga maken, ik weet nu al dat het absoluut geweldig gaat worden.

WELKE REIS ZOU JIJ KIEZEN?

Malou x

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

3 Reacties

  1. 23 januari 2020 / 13:55

    Klinkt geweldig! Mij trekt centraal Amerika het meest, maar ik weet zeker dat alle drie de reizen prachtig zullen zijn. Voor mij staat er alleen nog een tripje naar Bonaire op de planning, waar ik ook enorm naar uitkijk!
    Simone onlangs geplaatst…VerjaardagscadeautjesMy Profile