Recente artikelen

  • Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller

    Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller
  • De mooiste kanten lingerie van LASCANA

    De mooiste kanten lingerie van LASCANA
  • Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!

    Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!
  • Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

    Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

Recept | Saffraanpasta met gekruide boter en pijnboompitten

Recept | Saffraanpasta met gekruide boter en pijnboompitten

Een van de lekkerste pastarecepten die ik ken is een heel raar recept. Pasta met een Arabische twist; heel veel kruiden en bovendien ook heel veel boter. Dit recept komt uit het boek ‘Plenty’ van Ottolenghi en heeft vrij veel kritiek gekregen om de hoeveelheid vet. Er zit inderdaad behoorlijk wat vet in deze saffraanpasta, maar doordat het een vegetarisch recept is, heb je geen vet van vlees en valt het uiteindelijk mee. Toch gebruikt Ottolenghi wel héél veel boter; ik gebruik minder boter en mijn versie van het recept is dus iets meer healthy. Al is het nog steeds niet echt healthy, maar goed, soms moeten we cheaten en dat kan heel goed met dit recept. Want oh my, wat een heerlijkheid.

Wat heb je nodig voor vier porties saffraanpasta?

  • 400 gram gedroogde pasta van goede kwaliteit
  • 2 cupjes saffraandraadjes
  • 100 gram boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 sjalotten
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel mild paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 0.5 theelepel chilivlokken
  • 0.5 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • Zwarte peper
  • Pijnboompitten
  • Peterselie

Hoe maak je de saffraanpasta?

Saffraanpasta Ottolenghi

  • Doe de saffraandraadjes in een grote pastapan met vier eetlepels kokend water en laat dit trekken.
  • Snijd de sjalotten grof in stukjes. Verwarm de boter en de olie in een hapjespan en doe de sjalotten erbij. Smoor de sjalotten ongeveer 10 miuten; ze zijn dan glazig en de boter is verkleurd. Schrik niet van de enorme hoeveelheid boter die in de pan lijkt te zitten, dit klopt!
  • Voeg na tien minuten de specerijen, het zout en de peper toe. Roer goed door en haal de pan van het vuur. Houd de saus warm door een deksel!
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de pan met saffraandraadjes. Het lekkerste is om je pasta te koken in water zo zout als de zee.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder olie of boter.
  • Hak de pijnboompitten en de peterselie grof fijn.
  • Giet de saffraanpasta af en doe het terug in de pan. Voeg nu de saus toe en roer goed door elkaar. Schep op vier borden en strooi er pijnboompitten en peterselie overheen.

Saffraanpasta Ottolenghi

There you are! Ik vind dit recept echt geweldig. Op het eerste gezicht lijkt het afschuwelijk om kaneel en korianderzaad door pasta te gooien, maar ik zweer dat dit echt een van de lekkerste recepten ever is. De saffraanpasta heeft een heel specifieke smaak, maar ik had echt nooit verwacht dat dit zó heerlijk zou zijn! Hoe dan ook de moeite waard om eens te maken. Als je vegetariër bent is het kookboek ‘Plenty‘ een echte aanrader voor je; een heerlijk kookboek met alleen maar vegetarische recepten!

Ben jij ook zo’n fan van de recepten van Ottolenghi?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

22 Reacties

    • Malou
      Auteur
      5 mei 2017 / 11:00

      Oh dat klinkt ook heel erg lekker inderdaad! Vooral de spinazie en zalm, daar ben ik gek op!

    • Malou
      Auteur
      5 mei 2017 / 11:01

      Ja klopt, maar er zit dan nog wel 100 gram boter bij natuurlijk (en eigenlijk 200)! Saffraan is inderdaad vrij duur, maar je zou het er eventueel ook nog uit kunnen laten. Het is vooral heel lekker als je de pasta zelf maakt, maar goed, daar ben ik te lui voor.

  1. 5 mei 2017 / 11:13

    Dat ziet er heerlijk uit en klinkt ook super lekker! Mijn favoriete pasta is met rode pesto en gerookte kip.

    • Malou
      Auteur
      5 mei 2017 / 15:31

      Hm, die combinatie heb ik nog nooit gegeten, maar wat superlekker! Dat ga ik ook eens proberen.

  2. 5 mei 2017 / 12:20

    Jaaa, Ottolenghi is zo’n goede en bijzondere kok! Ik ben ook echt heel erg dol op zijn recepten. En wat leuk dat je hier een eigen versie van hebt gemaakt! Minder vet is natuurlij altijd beter – en waarschijnlijk (vrijwel) net zo lekker. Ziet er echt heerlijk uit <3. Yum! Krijg er helemaal trek van!
    Anna onlangs geplaatst…Wishlist | Summer fashion: badkledingMy Profile

    • Malou
      Auteur
      5 mei 2017 / 15:32

      Wat leuk dat je hem kent! Ik ben inderdaad ook dol op zijn recepten. Ik geloof dat deze inderdaad ongeveer even lekker is, wat mij betreft is het beter omdat de pasta niet druipt in het vet.

    • Malou
      Auteur
      5 mei 2017 / 15:32

      Het is gek genoeg ook zó heerlijk! Ben benieuwd of je het lekker vindt.

    • Malou
      Auteur
      5 mei 2017 / 15:33

      Oeh, dat is heel jammer! Het vet is namelijk wel echt ‘het’ ingrediënt van de pasta, maar misschien kun je het inderdaad op een andere manier maken!

  3. 5 mei 2017 / 15:15

    Heerlijk toch om af en toe iets te eten waar wat meer vet in zit, moet kunnen vind ik iig! Het lijkt mij een hele aparte combinatie, maar wel ontzettend lekker!
    Roos onlangs geplaatst…Jessy’s life in pictures #7My Profile

    • Malou
      Auteur
      5 mei 2017 / 15:34

      Dat is dus precies wat het is! Eigenlijk is het zo heerlijk namelijk, en ik vind het (gevoelsmatig in elk geval) nog wel meevallen qua vet.

    • Malou
      Auteur
      7 mei 2017 / 20:27

      Oh is dat zo? Dat heb ik nog nooit gehoord gek genoeg! Maar je kunt het ook maken zonder saffraan hoor, op zich is het niet noodzakelijk.

  4. 6 mei 2017 / 11:40

    Wat ziet dit er heerlijk uit! Ik hou heel erg van pastarecepten en wil dit wel proberen. Heb nog nooit saffraan geprobeerd dus ben super benieuwd 🙂 Liefs, Sija
    Sija onlangs geplaatst…Weekly Inspiration #3My Profile

    • Malou
      Auteur
      7 mei 2017 / 20:27

      Wat grappig! Ik ben ook zo’n pastalover, echt niet normaal!

    • Malou
      Auteur
      7 mei 2017 / 20:28

      Ja goed idee! De volgende keer dat ik bij je kom, gaan we het maken 🙂

    • Malou
      Auteur
      7 mei 2017 / 20:28

      Dankjewel Alex! Het is echt een heerlijk receptje.