Recente artikelen

  • Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller

    Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller
  • De mooiste kanten lingerie van LASCANA

    De mooiste kanten lingerie van LASCANA
  • Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!

    Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!
  • Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

    Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

Recept | Portobelloburgers met mozzarella en pesto

Recept | Portobelloburgers met mozzarella en pesto

Op mijn verjaardag heb ik een hele middag in de keuken gestaan om lekkere hapjes te maken voor het diner. Ik heb onder andere kleine burgertjes gemaakt van kastanjechampignons en die vielen ontzettend in de smaak. Daarom besloot ik ze nog een keer te maken en dit keer zoals écht de bedoeling is, met portobello paddenstoelen. Jongens, wat was het heerlijk. Vandaag laat ik je zien hoe jij ook zo’n portobelloburger maakt!

Wat heb je nodig voor een portobelloburger?

Portobelloburgers met mozzarella en pesto Portobelloburgers met mozzarella en pesto

  • Twee portobellopaddenstoelen
  • Een bolletje mozzarella (je moet ook wat kunnen snacken)
  • Drie theelepels pesto
  • Een eetlepel pijnboompitten
  • Versgemalen peper
  • Olijfolie

Hoe maak je de portobelloburger met mozzarella en pesto?

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Maak de portobelloburgers schoon met een keukenpapiertje en verwijder vervolgens de stam uit de paddenstoelen.
  • Smeer de paddenstoelen aan beide kanten in met olijfolie. Laat de paddenstoelen vervolgens 10 minuten bakken in de oven.

Portobelloburgers met mozzarella en pesto

  • Als het goed is, ruikt het nu méga lekker in de keuken! Anders kun je misschien beter opnieuw beginnen, maar veel kun je niet fout hebben gedaan. Verwarm gelijk de grill voor op 225 graden.
  • Laat de paddenstoelen afkoelen en snijd ondertussen de mozzarella. Zorg dat je twee kleine plakjes hebt – de kontjes zijn hier in principe goed voor – en dat je genoeg plakjes hebt om de hele portobello te bedekken.
  • Vul de ‘gaten’ in de paddenstoelen met een beetje pesto en strooi er daarna wat pijnboompitjes op.

Portobelloburgers met mozzarella en pesto

  • Vul elk gat nog op met een klein stukje mozzarella, bovenop de pesto.
  • Bestrijk vervolgens de gehele paddenstoelen met pesto en strooi nog wat pijnboompitten over de pesto. Hoe lekker!

Portobelloburgers met mozzarella en pesto

  • Leg mozzarella op een van de paddenstoelen, totdat de paddenstoel precies is bedekt. Aan de zijkant moet je er misschien wel wat stukjes afsnijden, maar dat is geen straf want die kun je héérlijk opeten. Maal wat peper over de mozzarella.
  • Vervolgens leg je de tweede paddenstoel op de andere paddenstoel – volg je het nog?

Portobelloburgers met mozzarella en pesto

  • Bijna klaar! Het enige wat je nu nog moet doen is de burger vijf minuutjes onder de grill leggen.
  • En tada! Daar is ‘ie. Je heerlijk sappige, smaakvolle vegetarische burger!

Portobelloburgers met mozzarella en pesto Portobelloburgers met mozzarella en pesto Portobelloburgers met mozzarella en pesto

Moet je nou kijken hoe enorm lekker! Ik werd echt ontzettend gelukkig toen dit uit de oven kwam. De mozzarella was perfect gesmolten en hoe ongelofelijk lekker ziet het er aan de binnenkant uit?! Het is een makkelijk gerechtje – het is inmiddels wel duidelijk dat ik daar van houd -, maar ontzettend smaakvol. Ik at het als lunch en dat was een groot succes, maar het is ook ideaal om te maken als hapje met wat kleinere paddenstoelen. Mocht je nou, net als mijn vriendje, liever vlees eten: je kunt de mozzarella ook prima vervangen door spek!

Wat is jouw favoriete lunchgerecht?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

22 Reacties

    • Malou
      Auteur
      22 maart 2017 / 19:04

      Oh dat klinkt ook heel erg lekker! Moet ik ook eens proberen 🙂

  1. 22 maart 2017 / 13:01

    Oooh zalig dit wil ik zeker eens proberen! Je hebt trouwens echt een zeer leuk blog! Je hebt er een volger bij 😉

    • Malou
      Auteur
      22 maart 2017 / 19:05

      Wat leuk om te horen Elke, dankjewel! Het is inderdaad een heerlijk receptje.

    • Malou
      Auteur
      23 maart 2017 / 09:34

      Leuk Florentine! Het is ook zo’n lekker recept 🙂

    • Malou
      Auteur
      23 maart 2017 / 09:34

      Oh echt?! Wat grappig! Heerlijk is het hè, en zo makkelijk zelf te maken.

    • Malou
      Auteur
      23 maart 2017 / 10:33

      Snel eens maken dan, het is echt heerlijk!

  2. 23 maart 2017 / 11:24

    Oeh, wat een súper lekker idee dit! X

    • Malou
      Auteur
      23 maart 2017 / 11:37

      Dankjewel Roos! Je moet het echt eens maken, het is overheerlijk.

  3. 23 maart 2017 / 12:42

    Aah wat ziet dit er lekker uit! Ik had al een knorrende maag (bijna lunch tijd hier ;)) maar nu loopt het water me ook nog eens in de mond! Makkelijk en leuk receptje!
    Bente onlangs geplaatst…Time management en de 2 minuten regelMy Profile

    • Malou
      Auteur
      23 maart 2017 / 16:48

      Hmmm en, heb je het gemaakt voor lunch? Haha!

    • Malou
      Auteur
      23 maart 2017 / 16:48

      Dankjewel! Ik vond het ook zo’n lekker receptje, echt genieten.

    • Malou
      Auteur
      23 maart 2017 / 19:11

      Dat vind ik leuk! Ben erg benieuwd wat je vindt.

  4. 24 maart 2017 / 10:15

    Wat een goed idee! Ik wil avocadofrietjes met portobelloburgers eten! Hoe lekker zou dat zijn?! 🙂 Ik ga dit recept naar Joey sturen om te maken haha.

    • Malou
      Auteur
      24 maart 2017 / 13:30

      Oh mijn hemel dat moet echt heerlijk zijn. Dat ga ik ook eens proberen! Laat me weten hoe het was <3