Recente artikelen

  • Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller

    Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller
  • De mooiste kanten lingerie van LASCANA

    De mooiste kanten lingerie van LASCANA
  • Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!

    Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!
  • Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

    Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

Recept | Eetbare bloemen in een glazen bol

Recept | Eetbare bloemen in een glazen bol

Een van de leukste dingen aan de zomer vind ik het bloeien van bloemen. Allemaal heerlijke geuren door elkaar, prachtige vlinders en bijen ertussen en natuurlijk gewoon de bloemen zelf. Wij halen heel vaak bloemen uit onze tuin om het huis mee te decoreren, maar er zijn nog veel meer dingen waar je bloemen voor kunt gebruiken. Wist je dat je veel bloemen gewoon kunt eten? Vandaag laat ik jullie zien hoe je eetbare bloemen in een glazen bol maakt. Geen echte glazen bol natuurlijk, maar zo ziet het er wel uit! Een heerlijk dessert dat perfect is voor een zwoele zomeravond.

Wat heb je nodig voor 6 eetbare bloemen in een glazen bol?

Eetbare bloemen, gelatine, glazen bol, recept

  • 6 eieren
  • Eetbare bloemen
  • 3 vellen gelatine
  • 60 ml heet water
  • 40 gram suiker
  • 75 milliliter witte wijn
  • Eierhouder

Hoe maak je de eetbare bloemen in een glazen bol?

Eetbare bloemen, gelatine, glazen bol, recept

  • Tik met een lepel op het puntje van de eieren tot er een klein barstje ontstaat. Pel vervolgens de schil open tot je een opening hebt van ongeveer 1,5 centimeter.
  • Laat de inhoud van het ei in een kom glijden. Zorg dat de eierschaal goed leeg is.
  • Spoel de eierschaal af en droog het voorzichtig af. Je kunt ze ook even in de zon leggen zodat ze helemaal droog zijn.
  • Vul de eierschalen voorzichtig met de eetbare bloemen.
  • Leg de gelatinebladen in het water en zet het even in de magnetron zodat de bladen in het water oplossen. Meng dit daarna goed door elkaar.
  • Giet de gelatineoplossing met de suiker in een maatbeker en meng dit tot een doorzichtige oplossing.
  • Laat de oplossing even afkoelen en giet de witte wijn erbij.
  • Giet de oplossing voorzichtig in de eierschalen tot ze bijna vol zijn.
  • Zet de eierschalen in de eierhouder een uurtje in de koelkast.
  • Pel de schil van de bolletjes af.
  • Zet de bollen op een mooi bord en serveer.

Eetbare bloemen, gelatine, glazen bol, recept Eetbare bloemen, gelatine, glazen bol, recept

Hoe mooi ziet dit eruit?! Echt magisch toch! Het is een bijzonder gerechtje met een aparte smaak, maar het is lekker zoet en ook de wijn is een fijne toevoeging. En hoe leuk is het om een keer bloemetjes te eten? Wat mij betreft is het echt geweldig om dit te serveren als dessert bij een zomerse lunch of een diner. Je gasten zijn sowieso onder de indruk!

Bloemen als decoratie

Eetbare bloemen, gelatine, glazen bol, recept

Natuurlijk is het niet alleen leuk om bloemen in eten te verwerken, het is ook prachtig om je bord te decoreren met losse bloemetjes of er een mooi boeket naast te zetten. Maar wat nou als je geen bloemen in huis hebt en ook écht geen zin of tijd hebt om naar de stad te gaan? Laat dan je bloemen bezorgen! Nu denk je natuurlijk dat bestellen totaal geen zin heeft, omdat je je bloemen dan drie dagen later een keer krijgt. Niet bij De Bloemist! Als je hier je bloemen voor 15 uur bestelt, worden ze vaak nog dezelfde dag bezorgd. Geen zorgen dus als je geen bloemen hebt voor dat zomerse diner! Voor iedereen kun je hier mooie bloemen vinden; veldboeketten, prachtige rozen, bloemstukken en zelfs bloemen met champagne of chocola erbij. Ook handig als je per ongeluk iemands verjaardag bent vergeten en hier nog voor 15 uur achter komt…

Eetbare bloemen, gelatine, glazen bol, recept Eetbare bloemen, gelatine, glazen bol, recept Eetbare bloemen, gelatine, glazen bol, recept

Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden van dit receptje met eetbare bloemen! Voor een ander zomers toetje kun je even hier kijken.

Wat zijn jouw favoriete bloemen?

Malou x

Dit artikel is geschreven in samenwerking met DeBloemist.nl

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

10 Reacties

    • Malou
      Auteur
      20 juli 2017 / 19:42

      Nee, de Bloemist verkoopt die dan helaas weer niet… Maar je moet het eens proberen bij de Buurderij! 😉

    • Malou
      Auteur
      20 juli 2017 / 23:00

      Dankjewel lieve Romy! Dat is zo leuk om te horen <3

    • Malou
      Auteur
      22 juli 2017 / 00:00

      Dankjewel Kim, lief van je!

    • Malou
      Auteur
      22 juli 2017 / 21:00

      Oh dan is dit echt het perfecte receptje voor jou! Ben benieuwd hoe de jouwe eruit zien.

    • Malou
      Auteur
      25 juli 2017 / 21:30

      Dankjewel Nicole, wat leuk om te horen!