Recente artikelen

  • Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller

    Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller
  • De mooiste kanten lingerie van LASCANA

    De mooiste kanten lingerie van LASCANA
  • Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!

    Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!
  • Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

    Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

Recept | Cupcakes met citroen en sesamzaad

Recept | Cupcakes met citroen en sesamzaad

Huh?! Cupcakes met citroen en sesamzaad?! Ja, echt. Dat is héérlijk. Oorspronkelijk is dit een recept met maanzaad – dus als jij dat wel kunt krijgen, moet je het zeker proberen -, maar sesamzaad vind ik een leuk en lekker alternatief. Het ideetje heb ik gestolen van de moeder van mijn vriendje, die altijd cakejes maakt met maanzaad en citroen. De eerste keer dat ik dat hoorde, leek het me geen enorm succes, maar toen ik het proefde, veranderde die mening gelijk. Het is namelijk zó lekker, lekkerder dan de ‘gewone’ cupcakes als je het mij vraagt. Knapperig door de zaden en heel fris door de citroen. Pak snel je bakspullen en ga aan de slag!

Wat heb je nodig voor 12 cupcakes?

Cupcakes met citroen en sesamzaad

  • 250 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 250 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 1 (biologische) citroen
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 75 milliliter melk
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad

Hoe maak je de cupcakes met citroen en sesamzaad?

  • Zeef de bakpoeder en de bloem en doe het in een kom. Voeg hier de kristalsuiker en een snufje zout aan toe en meng het door elkaar.

Cupcakes met  citroen en sesamzaad

  • Spoel de citroen af en rasp de schil met een zesteur. Het beste is om een biologische citroen te gebruiken, zo weet je zeker dat er geen gif op de schil zit! Doe de rasp vervolgens bij de andere ingrediënten in de kom en meng het door elkaar.

Cupcakes met citroen en sesamzaad

  • Smelt de boter zachtjes in de magnetron of in een pannetje.
  • Klop de eieren en voeg de gesmolten boter hieraan toe, samen met de Griekse yoghurt en de melk. Meng dit vervolgens met de mixer tot een gladde massa.
  • Doe de gemixte massa bij de droge ingrediënten en doe hier ook gelijk het zwarte sesamzaad bij. Roer het goed door elkaar, je krijgt nu een beetje een dik beslag.

Cupcakes met citroen en sesamzaad Cupcakes met citroen en sesamzaad

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak ze in 25 minuten goudbruin.

Cupcakes met citroen en sesamzaad Cupcakes met citroen en sesamzaad

Toen ik blueberry muffins bakte, zei ik dat de volgende recepten moeilijker zouden worden. Ha, dat is met deze cupcakes niet gelukt! Eigenlijk maakt het me niet uit, want ze zijn gewoon overheerlijk. Fris en met een bite, hoe lekker wil je het hebben? Het oorspronkelijke recept komt overigens van Chicks Love Fooden zij hebben maanzaad gebruikt. Eigenlijk denk ik dat het niet echt uitmaakt welke van de twee zaden je gebruikt; ze hebben beide weinig smaak en zijn vooral lekker voor een bite. Kies dus vooral wat jij leuk/makkelijk vindt! Als je deze cupcakes bakt (en dat moet je echt doen, want ze zijn goddelijk), vind ik het erg leuk als je op Instagram tagt met @blondeblossom.nl of op Facebook met Blonde Blossom!

Kende jij deze leuke variant op gewone cupcakes al?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

53 Reacties

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 12:30

      Aaahh hahaha helaas zijn ze al op! Anders had ik er gelijk eentje gestuurd 😉

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 12:31

      Oeh dan moet je dit snel maken, vind je vast heerlijk!

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 12:31

      Oh dat is een groot compliment! Ik kijk expres niet meer naar de foto’s, anders wil ik ze ook weer!

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 12:32

      Dat is van jou een extra groot compliment!

  1. 25 januari 2017 / 09:28

    Ik ben zelf niet zo’n fan van cupcakes (ik hou niet van zoet eten ;)), maar ze zien er wel goed uit! 🙂

    xx Alex

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 12:32

      Grappig, ik houd eigenlijk ook niet van zoet, maar bij deze heb ik daar geen last van! Ze zijn heerlijk fris namelijk en je hebt niet het idee dat je een bommetje suiker eet!

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 12:33

      Zeker doen 😉

  2. 25 januari 2017 / 09:43

    Mmmm, deze smaakcombinatie heb ik wel eens op, zo lekker!

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 12:33

      Heerlijk is dat he! Echt een leuke twist

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 12:34

      Aahh dankjewel lieve Sija! Ze kosten gelukkig weinig tijd, dus je kunt het snel een keertje doen.

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 12:34

      Leuk om te horen, heerlijk is het absoluut.

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 12:35

      Wat leuk om te horen, ik heb er best wat tijd in gestoken. Dankjewel voor de lieve reactie!

  3. 25 januari 2017 / 13:16

    Dat klinkt onwijs lekker (en zo ziet het er ook uit)! Liefs.x
    Joyce rdt onlangs geplaatst…#147My Profile

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 18:06

      Ja het is ook hartstikke heerlijk, haha! x

  4. 25 januari 2017 / 16:52

    Dat ziet er heerlijk uit ! Ik moet binnenkort ook maar weer eens gaan bakken.

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 18:06

      Ja ik vond het zo leuk om te doen! Ben benieuwd naar jouw baksels 🙂

  5. 25 januari 2017 / 17:55

    Ik vind het mooi om te zien dat je je creaties op deze blog zet. Er gaat een hoop tijd inzitten, lijkt me. Gelukkig kun je je eindwerken opeten, haha!

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 18:07

      Wat leuk om te horen, dankjewel! Het valt wel mee, sowieso wilde ik al bakken, ik hoefde er alleen foto’s van te maken (en de beloning is inderdaad groot)!

  6. Sanne Hulsebos
    25 januari 2017 / 19:41

    Oeh klinkt heerlijk! Die ga ik testen met mijn kids volgende week 🙂

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 20:37

      Ja dat is ontzettend leuk om te doen! Veel plezier ermee 🙂

  7. 25 januari 2017 / 20:45

    Ziet er heerlijk uit!
    Met citroen erin verwerkt is de smaak vaak lekker fris, love that!
    X Carmen.

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 21:47

      Ja is hierbij dus ook zo, het smaakt helemaal niet zo zoet! Malou x

  8. 25 januari 2017 / 20:56

    Hmmm, ziet er zo lekker uit! Wil ik echt proberen dit weekend!

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 21:47

      Het is heel makkelijk, je hebt het zo gedaan!

  9. 25 januari 2017 / 21:04

    Wat een prachtige food-foto’s zeg. Heerlijk recept!

    • Malou
      Auteur
      25 januari 2017 / 21:48

      Wat lief Lonneke, dankjewel! x

  10. 25 januari 2017 / 21:57

    Alleen die foto’s al! Oh my god Malou wat mooi! Trouwens dit ziet eruit als iets dat IK zelfs nog kan maken. Ik ben echt een ramp in de keuken dus dat zegt wat. Ik ga ze eens op mijn to-bake lijstje zetten 🙂
    Claire onlangs geplaatst…Dierproefvrije producten voor een droge huidMy Profile

    • Malou
      Auteur
      26 januari 2017 / 09:45

      Aaaaahhh Claire zo liefff! Dankjewel <3 dit kun jij makkelijk, het is echt helemaal niet moeilijk!

    • Malou
      Auteur
      26 januari 2017 / 09:46

      Dankjewel Arjanne! Ze waren ook echt heerlijk

  11. 26 januari 2017 / 01:13

    oeh wat ziet het er ontzettend lekker en goed uit!

    • Malou
      Auteur
      26 januari 2017 / 09:47

      Hmmm dankjewel! Het was een groot succes 🙂

    • Malou
      Auteur
      26 januari 2017 / 11:33

      O dan is het echt iets voor jou! Ook leuk om met je kindjes te maken.

    • Malou
      Auteur
      26 januari 2017 / 13:57

      Haha, ze zijn nu op, maar als jij komt bak ik ze meteen weer!

    • Malou
      Auteur
      26 januari 2017 / 16:45

      Kijk dat is dan weer jammer. Ik zal iets naar je sturen 😉

    • Malou
      Auteur
      27 januari 2017 / 09:16

      Ja het is echt heerlijk, vind je niet?!

    • Malou
      Auteur
      27 januari 2017 / 09:17

      Ja je hebt helemaal niet het idee dat je iets heel zoets eet, heerlijk vind ik dat.

    • Malou
      Auteur
      27 januari 2017 / 09:18

      Danjewel Susan!