Veelgelezen artikelen

Recente artikelen

  • Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller

    Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller
  • De mooiste kanten lingerie van LASCANA

    De mooiste kanten lingerie van LASCANA
  • Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!

    Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!
  • Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

    Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

Citroenrisotto met boter en Parmezaanse kaas

Citroenrisotto met boter en Parmezaanse kaas

Sinds ik op kamers woon maak ik elke week wel een keer pasta of risotto. Het is makkelijk, niet duur en bovenal vind ik het overheerlijk. In februari at ik bijna elke maandag met mijn vriendinnetje Robin voordat we naar salsa gingen en op een gegeven moment stelde zij voor om citroenrisotto te maken. Helemaal niet gezond, geen vitaminen en een totale calorieënbom, maar oh wat is het heerlijk! Vandaag deel ik dit heerlijke receptje met jullie!

Wat heb je nodig voor twee porties citroenrisotto?

  • Een flink stuk boter
  • Een ui
  • 160 gram risottorijst
  • Bouillonblokjes
  • Een biologische citroen (+ een zester)
  • Parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Hoe maak je de citroenrisotto?

Citroenrisotto met boter en Parmezaanse kaas

  • Zet een pan met ongeveer een liter water op het vuur en laat dit koken. Doe, als het water kookt, het bouillonblokje erbij. Vergeet niet te kijken voor hoeveel liter water een blokje is!
  • Snipper een ui in stukjes, laat een klont boter smelten in een pan met dikke bodem en doe het uitje hierbij.
  • Doe de rijst bij de boter en het uitje in de pan en bak dit even totdat de rijstkorrels glazig zijn.
  • Doe scheutje voor scheutje de bouillon bij de risotto, totdat de risotto alle bouillon heeft opgenomen en de korrels lekker zacht zijn. Je moet misschien nog meer bouillon maken of misschien heb je te veel, dit verschilt bij mij echt elke keer!
  • Doe, als de risotto lekker smeuïg is, nog een klontje boter erbij en laat dit smelten. Roer er ook wat Parmezaanse kaas, zout en peper doorheen.
  • Knijp tenslotte het sap van een halve citroen door de risotto heen en doe ook de zest van deze halve citroen erbij. Was de schil hiervoor wel goed af! Het is het beste om een biologische citroen te gebruiken.
  • Doe nog wat Parmezaanse kaas over de risotto en klaar!

Citroenrisotto met boter en Parmezaanse kaas Citroenrisotto met boter en Parmezaanse kaas

Hmmm, wat een ongelofelijk lekker receptje is dit! Het is heerlijk romig door de boter en de kaas, maar tegelijkertijd is het natuurlijk ook lekker friszuur door de citroen. En voor risotto is het een verrassend snel recept! Zet vanavond een filmpje aan, trek een dekentje over je heen: echt comfort food voor een lekker rustige zaterdagavond!

Maak jij vaak risotto?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

12 Reacties

    • Malou
      Auteur
      10 maart 2018 / 15:54

      Het is ook hartstikke lekker!

    • Malou
      Auteur
      10 maart 2018 / 15:55

      Dit is ook echt ontzettend lekker! Zou het zeker eens proberen.

  1. 10 maart 2018 / 12:34

    Ik heb een keer risotto gegeten in een tentje en dat was een super vies. Smaakte echt naar kots :/ Ik ga het zelf eens proberen te maken, kijken of het dan misschien beter smaakt.
    Nienke onlangs geplaatst…Persoonlijke update maartMy Profile

    • Malou
      Auteur
      10 maart 2018 / 15:55

      Oh nou zo hoort risotto totaal niet te smaken hoor! Dan heb je compleet een verkeerde variant gehad. Ga je de mijne proberen?

      • Nienke
        10 maart 2018 / 18:26

        Jazeker! Heb boodschapjes voor deze week gehaald. Het was een vegan variant waarvan de smaak wat flauw enigsinds viezig zuur smaakte. Ik ben benieuwd!

        • Malou
          Auteur
          11 maart 2018 / 18:28

          Ahhh wat leuk meis! Ik hoor supergraag wat je ervan vond!

    • Malou
      Auteur
      10 maart 2018 / 15:56

      Nee? Ik zou het zeker een keer proberen hoor!

  2. 10 maart 2018 / 14:54

    Klinkt heerlijk! Ik ben net aan het verzinnen wat te eten vanavond… ehmm.. Risotto of krachtige kippensoep voor de grieperige man?
    Babs onlangs geplaatst…De Sunshine Blogger AwardMy Profile

    • Malou
      Auteur
      10 maart 2018 / 15:56

      Oeehhh, ja, lastige keuze! De risotto is in elk geval hartstikke lekker.