Recente artikelen

  • My April Favourites ♥

    My April Favourites ♥
  • Bloggersdate • shooten met Pien in Amsterdam

    Bloggersdate • shooten met Pien in Amsterdam
  • De lekkerste healthy receptjes voor lentedagen

    De lekkerste healthy receptjes voor lentedagen
  • Spring Vibes • de bollenvelden in Lisse

    Spring Vibes • de bollenvelden in Lisse

Recept | Bananenbrood met bramen en noten

Recept | Bananenbrood met bramen en noten

Eindelijk is het lente! Heerlijk, ik geniet nu al met volle teugen. Bloesem aan de bomen, zaadjes in onze moestuin en lekkere recepten proberen. Andere recepten dan in de winter, want sommige recepten vind ik totaal niet winters. Bijvoorbeeld bananenbrood! Een tijdje geleden zag ik op de Instagram van Rosa bananenbrood met mango voorbij komen. Ze vertelde mij dat dit receptje van Allerhande kwam, dus ik heb gelijk rond gesnuffeld op de site. Op haar bananenbrood zat een bepaald glazuur waar ik geen zin in had, dus ik ging voor een ander bananenbrood met bramen en noten. (Bijna) veganistisch en zonder suiker! Heerlijk!

Wat heb je nodig voor een bananenbrood?

Bananenbrood met bramen en noten, recept

  • Arachideolie
  • Ongeveer 4 grote bananen
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • Gemalen kardemom
  • 200 gram amandelmeel
  • 3 el kokosrasp
  • 100 ml honing
  • Zout
  • 100 gram noten (ik had walnoten en paranoten)
  • 100 gram bramen

Hoe maak je het bananenbrood?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet je cakeblik in met wat arachideolie en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Pel en prak de bananen. Het is verstandig om erg rijpe bananen te gebruiken – ik had dat niet en het was een complete arm-workout – of om de bananen eventjes te verwarmen, zodat het prakken makkelijk gaat.

Geprakte bananen, recept bananenbrood

  • Hak de noten grof fijn.

Gehakte noten, bananenbrood recept

  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kardemom boven een kom. Meng met de banaan, het amandelmeel, de kokosrasp, twee eetlepels arachideolie, de honing en het zout.
  • Doe er als laatste de noten en de bramen bij en roer dit zodat het verdeeld is door het mengsel. Niet te veel roeren, dan spatten de bramen.
  • Giet het mengsel in het cakeblik en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin. Controleer na 25 minuten met een satéprikker of de cake al gaar is.

Recept bananenbrood met bramen en noten Recept bananenbrood met noten en bramen

Bananenbrood met bramen en noten Bananenbrood met bramen en noten Bananenbrood met bramen en noten

Bananenbrood is vrij compact en heeft geen heel spannende smaak. Deze is gelukkig heel lekker door de knapperige noten en sappige bramen! Behalve de honing is het (volgens mij) ook helemaal veganistisch! Banaan is het enige natte ingrediënt, dus dat is ook wat het bananenbrood tot een beslag maakt. Ik vond het een geslaagde en lekkere snack en ga het zeker nog een keer maken!

Amandelmeel is echt ontzettend duur (€4,99 voor 200 gram!), dus je kunt dit eventueel ook vervangen door bloem. Gebruik in dat geval ongeveer 130 gram bloem. Hier wordt het bananenbrood wel wat minder lekker van, maar goed, dan heb je in elk geval nog geld om de rest van de maand eten te kopen…

Wat is jouw favoriete bananenbrood recept?

Malou x

Psst, doe je al mee aan #bloggersvoorgiro555?

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

50 Reacties

  1. 5 april 2017 / 08:07

    Ik hou van bananenbrood maar ik maak meestal niet de gezonde versie, hihi. Dat ga ik nu toch maar wel doen want dit ziet er heerlijk uit, lijkt me lekker ook met die blauwe bessen!! <3

    • Malou
      Auteur
      5 april 2017 / 13:23

      Het zijn bramen, maar dat is inderdaad superlekker erin! Maakt het minder saai.

      • Malou
        Auteur
        5 april 2017 / 13:41

        Geeft niks toch! Jij laat toch altijd van die leuke reacties achter <3 maar het wordt er wel echt lekker door, moet je eens proberen!

  2. 5 april 2017 / 08:52

    Hmmm wat ziet het er lekker uit! Hele mooie foto’s heb je gemaakt 🙂 Mijn persoonlijke favoriet is natuurlijk die van de Yoghurt Barn. Die is wel super gecompliceerd met erg veel ingrediënten, dus in dat opzicht is deze wel beter! Het amandelmeel misschien ook wel voor speltmeel kunnen omwisselen? (wij gebruiken dat oa in ons brood) Dat heeft wel altijd net wat meer smaak dan gewoon bloem vind ik…
    Marieke | Bluebell Forest onlangs geplaatst…Bewuste veranderingen #2: zero waste boodschappen met Bag-againMy Profile

    • Malou
      Auteur
      5 april 2017 / 13:24

      Dankjewel Marieke! <3 Speltmeel, dat is inderdaad een goed alternatief! Stuk lekkerder waarschijnlijk...

    • Malou
      Auteur
      5 april 2017 / 13:25

      Dat is ook een leuk recept! Zet je dat op je blog? Ik ben er erg benieuwd naar!

  3. 5 april 2017 / 10:00

    Heb je geen blender ofzo!? :p Ik gooi altijd alle ingrediënten voor mijn bananenbrood in mijn Nutri Bullet (gebruik ik OVERAL voor) en dan is het echt in 5 min gefixt! x

    • Malou
      Auteur
      5 april 2017 / 13:25

      Ik heb wel een blender, maar dat lijkt me niet zo’n groot succes met de bramen! Zit ik met allemaal gespatte vruchten…

      • 5 april 2017 / 13:39

        Die moet je achteraf even door het beslag roeren! En de noten moet je ook op het eind pas even mee ‘blenderen’ zodat ze niet helemaal gemalen worden! x

        • Malou
          Auteur
          5 april 2017 / 13:41

          Goede tip Richelle! Dit ga ik de volgende keer proberen <3

  4. 5 april 2017 / 13:03

    Heerlijk! Als je ooit in Duitsland bent, daar is amandelmeel heel goedkoop! Ik koop dan ook altijd een hele voorraad in. Maar ik ben dol op bananenbrood, ga dit recept ook zeker een keer maken.
    Lisette onlangs geplaatst…Opleiding of ervaring My Profile

    • Malou
      Auteur
      5 april 2017 / 13:26

      Dat is een goede tip, dankjewel! Gebruik ik dat de volgende keer voor dit bananenbrood 🙂

    • Malou
      Auteur
      5 april 2017 / 13:27

      Hoe maak jij je bananenbrood? Ik ben nu wel erg benieuwd!

        • Malou
          Auteur
          6 april 2017 / 09:59

          Ohhh dat ga ik straks gelijk bekijken, bedankt voor de tip!

  5. 5 april 2017 / 13:35

    Mmm dat ziet er heerlijk uit zeg! Ik ben zelf vegan maar de honing is goed te vervangen door bijvoorbeeld agavesiroop 🙂

    • Malou
      Auteur
      5 april 2017 / 13:38

      Precies! Je kunt dus heel makkelijk genieten van dit receptje 🙂

    • Malou
      Auteur
      5 april 2017 / 14:35

      Bedoel je dat van Giro 555? Dat vond ik wel een beetje een contrast hoor… Gezellig beginnen over bananenbrood tijdens die hongersnood. Dankjewel Anne!

      • 5 april 2017 / 14:40

        nee, ik bedoel eigenlijk deze ”dan heb je in elk geval nog geld om de rest van de maand eten te kopen…”, haha ik hoor het je zo zeggen..
        Anne onlangs geplaatst…Espresso chocolate banana breadMy Profile

        • Malou
          Auteur
          5 april 2017 / 16:04

          O, hahaha! Ja als je student bent is dat gewoon zoooo duur…

    • Malou
      Auteur
      5 april 2017 / 16:25

      Nee, dat snap ik heel goed! Moet je speltmeel of bloem gebruiken, stukje goedkoper! Succes met je tentamens nog <3

    • Malou
      Auteur
      6 april 2017 / 09:58

      O dan moet je het echt eens proberen! Het is heerlijk joh!

  6. 5 april 2017 / 18:56

    Ohh jummie!!! Dit ziet er zo onwijs lekker uit. Ik wil echt graag een keer bananenbrood maken.
    Dit recept lijkt mij zo leuk, omdat het net even anders is dan alle andere die ik op blogs tegenkom <3
    Liefs, Florentine
    Florentine onlangs geplaatst…Snake Skin ✶ iPhone caseMy Profile

    • Malou
      Auteur
      6 april 2017 / 09:59

      Wat een leuk complimentje Florentine, dankjewel! Ik vind jouw naam trouwens zo mooi!

  7. 5 april 2017 / 22:42

    Wat leuk dat je steeds meer recepten post Malou! Ik heb ook geen amandelmeel dus ik gebruik meestal normale meel. Ik vind zelf een plak bananenbrood het lekkerst met een dikke laag jam of pindakaas. Zooooo lekker <3 De smaak van een bananenbrood zelf is vaak niet heel boeiend inderdaad haha.
    Claire onlangs geplaatst…Hotspot: planten kijken bij de Hortus Botanicus in Amsterdam.My Profile

    • Malou
      Auteur
      6 april 2017 / 09:59

      Oh dat is ook een heel goed idee, daar heb ik nog helemaal niet aan gedacht! Ik eet deze gewoon als cake, maar misschien is het inderdaad wel heel lekker op die manier…

    • Malou
      Auteur
      6 april 2017 / 10:00

      Ja, goeie toevoeging is dat hè!

    • Malou
      Auteur
      6 april 2017 / 16:33

      Oh dat was het ook, haha! Moet je echt eens proberen 🙂

    • Malou
      Auteur
      6 april 2017 / 16:34

      Ik ben benieuwd of je het gaat proberen! Het is wel echt een aanrader.

    • Malou
      Auteur
      6 april 2017 / 16:35

      Inderdaad! Grappig hè, dat het zo gezond kan zijn 🙂

    • Malou
      Auteur
      6 april 2017 / 19:18

      Dankjewel Gea! <3

    • Malou
      Auteur
      7 april 2017 / 20:19

      Ah wat leuk om te horen! Die bramen zijn inderdaad een heerlijke toevoeging, was ik blij mee!

  8. 7 april 2017 / 23:13

    Hmm dat ziet er goed uit zeg! Deze lijkt me echt heel lekker! Ga hem eens proberen na te maken haha. Mooie foto’s heb je er trouwens van gemaakt! xx

    • Malou
      Auteur
      9 april 2017 / 10:24

      Dankjewel Chantal! Ik denk ook wel dat je deze heel lekker zal vinden 🙂

    • Malou
      Auteur
      9 april 2017 / 10:26

      Snel proberen dan 😉

    • Malou
      Auteur
      18 juni 2017 / 21:40

      Ja ik vond die bramen echt een toevoeging! Zo’n heerlijke snack is dit.