Studeren | Een stapje dichter bij mijn grootste droom?

Studeren | Een stapje dichter bij mijn grootste droom?

O man, wat heb ik vorige week in de stress gezeten. Jullie weten natuurlijk dat ik me in december heb ingeschreven voor de Leidse selectie van geneeskunde. Op 11 februari moest ik hier een toets voor maken, de Biomedical Admission Test. Dit is een Engelse toets die in Cambridge wordt nagekeken, meer daarover lees je in deze post! Op 3 maart kreeg ik de uitslag van deze toets en mijn rangnummer. Maar man, wat een crime was de week daarvoor…

De hel van week 9

Zoals ik al zei: 3 maart zou ik horen of ik door mocht naar de tweede selectieronde. Maar de score die in Cambridge is bepaald, kon ik op 27 februari al bekijken. Eerst wilde ik dit niet doen, maar uiteindelijk besloot ik om toch te kijken. Had ik dat nou maar niet gedaan!

De toets bestond uit drie delen: logisch denken, een wetenschappelijk deel en een essay. De eerste twee delen werden in Cambridge allebei beoordeeld op een schaal van 1 tot 9. Voor deel 1 had ik een 5,7 en voor deel 2 een 4,3. Het laatste deel, een essay, werd beoordeeld op een schaal van 1 tot 5. Hiervoor had ik een 2,5A. Dat betekende dat ik niet alle aspecten van de vraag had beantwoord, maar dat mijn Engels excellent is. Tof hoor, maar ik wil geen Engels studeren.

Geneeskunde, BMAT, uitslag ronde 1, rangnummer

Nadat ik deze score had gezien, wist ik eigenlijk wel zeker dat ik niet door zou zijn. En dus volgden er vier dagen van huilen en ongelofelijk balen, want ja, met een eindscore die nog lager is dan die 5 op de Engelse schaal, word je ECHT NIET toegelaten. Toen kwam 3 maart, de dag waarop ik de definitieve uitslag zou krijgen. Ik wist toch al zeker dat het niks zou worden, dus tot twee uur heb ik niet op mijn mail gekeken. Maar toen ik wel keek was er geen mail, en om drie uur ook niet, en om vier uur ook niet. Echt een regelrechte marteling! En toen, om half vijf, een mail. Ik wilde niet eens kijken, dus ik heb mijn moeder de mail laten openen. Het was echt héél lang stil en toen hoorde ik haar ineens zeggen: ‘Dat betekent dat we je uitnodigen voor de volgende ronde!’. WAT?!

Mijn rangnummer en kansen

Het feest barstte natuurlijk gelijk los bij ons thuis, helemaal toen bleek dat ik niet eens nét was door gegaan. Mijn rangnummer is namelijk 152! Er zijn nu nog 400 mensen over en ik zit dus ruim in de ‘beste’ helft, wat natuurlijk een heerlijk uitgangspunt is voor de volgende ronde. Stiekem kan ik het nog steeds niet echt geloven, helemaal toen ik hoorde dat er 858 aanmeldingen waren. Hoorde mijn middelmatige score toch bij de 20% beste toetsen!

Afgelopen zondag heb ik mijn Personal Statement ingeleverd. Hierin vertel ik wie ik ben en waarom ik geschikt ben om geneeskunde te studeren in Leiden. Ik word hier niet op beoordeeld, maar het is de basis voor een gesprek dat ik op 25 maart heb. Ik heb een paar gesprekken, waarvan een over mijn Personal Statement gaat. Op de site wordt niet verteld waar de andere gesprekken overgaan, maar gelukkig heb ik een paar bronnen (ghehehe)… Ik kan me dus niet echt voorbereiden op ronde twee, wat eigenlijk wel heel chill is. Ik heb wel vertrouwen in mijn sociale vaardigheden, dus hopelijk komt dat goed!

BMAT, geneeskunde, ronde 1, rangnummer

Een korte update over mijn studie! Ik ben zo ongelofelijk opgelucht en blij met mijn rangnummer. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte over het verloop van ronde twee. Hebben jullie trouwens tips voor het vinden van een kamer?

Heb jij wel eens totaal het verkeerde verwacht?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

46 Reacties

  • Malou
   Auteur
   8 maart 2017 / 09:06

   Dankjewel Nicole! Ik ben er ook ontzettend blij mee.

 1. 8 maart 2017 / 07:17

  Aah Malou, wat ontzettend fijn voor je! En wat zullen die paar dagen voor de echte uitslag rot zijn geweest zeg, omdat je dacht dat je niet door was. Maar gelukkig ben je dat wél en ik hoop dat je ronde twee ook door komt! <3
  Klaske onlangs geplaatst…Bloesem fotograferen: zo doe ik datMy Profile

  • Malou
   Auteur
   8 maart 2017 / 09:07

   Het was echt afschuwelijk haha, alsof ik in de rouw was. Ik was zo verbaasd toen ik het wel was! Dankjewel Klaske <3

  • Malou
   Auteur
   8 maart 2017 / 09:08

   Superlief van je, Aneta! Het was wel echt een boost voor mijn zelfvertrouwen, ik was ongelofelijk happy. Ik wil het op het moment het liefst neurochirurg worden!

  • Malou
   Auteur
   8 maart 2017 / 09:08

   Ja, heel erg! Jij bent gewoon de reden dat ik door ben, dat is het. Ahhh zo lief, haha! Ik hoop het <3

  • Malou
   Auteur
   8 maart 2017 / 09:09

   Heel erg inderdaad!

  • Malou
   Auteur
   8 maart 2017 / 17:38

   Dankjewel! Ik ben er ongelofelijk blij mee <3

  • Malou
   Auteur
   8 maart 2017 / 17:39

   Dankjewel Evelien! Hopelijk komt het goed 🙂

  • Malou
   Auteur
   8 maart 2017 / 17:40

   Ah ja, wat fijn om te horen! Er komt in elk geval nog een extra deel en daarna natuurlijk over de grote verhuizing…

  • Malou
   Auteur
   8 maart 2017 / 17:41

   Dankjewel, ik was zo ongelofelijk blij toen ik eindelijk wist dat het toch goed was gegaan! Maar de week ervoor was dus echt een crime…

 2. 8 maart 2017 / 10:56

  Waaauw, gefeliciteerd! Wat een super fijne verrassing. Kan het me helemaal voorstellen dat het feest meteen uitbarstte thuis. Yaay! Spannend nu verder. Heel veel succes!

  • Malou
   Auteur
   8 maart 2017 / 17:41

   Ja, het was echt heerlijk uiteindelijk! Zo’n ontzettende opluchting. Dankjewel!

  • Malou
   Auteur
   8 maart 2017 / 17:41

   Een goed begin is het halve werk, hè ;). Dankjewel!

 3. Helen
  8 maart 2017 / 13:06

  Wow zo goed dat je het gedaan hebt!
  Zo zie je maar soms zit je gevoel er toch helemaal naast (ken ik alles van?)

  Veel succes in de volgende ronde
  X Helen

  • Malou
   Auteur
   8 maart 2017 / 17:42

   O, verschrikkelijk, ik wilde echt dat ik niet had gekeken, haha! Maar wel ontzettend fijn inderdaad, dankjewel. x

 4. 8 maart 2017 / 21:22

  Wat een super mooi nieuws! Misschien wel iets voor mijn nieuwe rubriek 😉

  • Malou
   Auteur
   8 maart 2017 / 22:21

   Dankjewel, ik ben zo blij! En nu wel heel benieuwd naar je rubriek…

  • Malou
   Auteur
   9 maart 2017 / 10:03

   Ja, het was echt zo eng allemaal! Maar ik ben inderdaad super blij, dankjewel 🙂

 5. 9 maart 2017 / 09:32

  Wat goed, gefeliciteerd! Wat moet je hebben gestrest hierover de afgelopen tijd. Heel veel succes bij de volgende ronde!

  • Malou
   Auteur
   9 maart 2017 / 10:04

   Haha, klopt! Afschuwelijk, het was echt heel eng. Dankjewel!

 6. 9 maart 2017 / 12:20

  YEAH, wat suuuuuper dit! Ik ben heel blij voor je dat je door bent naar de volgende ronde! Zo zie je maar, zelf een inschatting maken van of je wel of niet door ben aan de hand van een toets is best lastig. Ik ga voor je duimen dat je deze ronde ook doorkomt! 😀
  Sandra onlangs geplaatst…10 Fijne dingen aan de lenteMy Profile

  • Malou
   Auteur
   9 maart 2017 / 16:29

   Ah wat lief Sandra, dankjewel! Ik hoop het ook zooooo erg!

  • Malou
   Auteur
   11 maart 2017 / 18:11

   Het was echt afschuwelijk, maar achteraf was het de marteling meer dan waard, hahah!

 7. 9 maart 2017 / 23:07

  Wat fijn dat het uiteindelijk wel goed is uitgepakt! Ik zo ook zo ontzettend zenuwachtig zijn. Ik wens je nu al veel plezier en succes bij de volgende rondes, heb er vertrouwen in dat dat zeker wel goed gaat komen 😉

  • Malou
   Auteur
   11 maart 2017 / 18:13

   Het was echt doodeng maar ik ben ongelofelijk blij met de uitkomst. Dankjewel Sabine!

  • Malou
   Auteur
   11 maart 2017 / 18:15

   Ah wat leuk om te horen Anne, dankjewel! <3

  • Malou
   Auteur
   12 maart 2017 / 14:32

   Ja precies! Ik ben er ook ongelofelijk blij mee natuurlijk 🙂

 8. Chantha
  12 maart 2017 / 18:03

  Woww, jeetje.. wat spannend zeg, maar ik ben zoo blij voor je dat je door bent naar de tweede ronde! En ik ga aan je denken 25 maart, alvast succes!!! X

  • Malou
   Auteur
   12 maart 2017 / 23:36

   Inderdaad super spannend, ik ben zo blij met mijn rangnummer nu! Dankjewel Chantha, heel erg lief!

  • Malou
   Auteur
   12 maart 2017 / 23:38

   Superlief Anke, ik hoop het heel erg!

  • Malou
   Auteur
   15 maart 2017 / 19:58

   Ja, inderdaad heel erg spannend en eng! Wat leuk om te horen Kim 🙂