Hoe gaat het met mij + New Year’s Resolutions update

Hoe gaat het met mij + New Year’s Resolutions update

Toen ik op 1 januari weer begon met bloggen, deelde ik gelijk mijn New Year’s Resolutions. Inmiddels zijn er al bijna drie maanden van 2018 om en in de tussentijd heb ik – de Snapshots niet meegerekend – geen enkele persoonlijke update meer geplaatst. Shame on me! Vandaag ga ik jullie dus lekker uitgebreid vertellen hoe het met mij gaat en het leek mij wel leuk om dit aan de hand van mijn goede voornemens te doen. Zo word ik ook weer een beetje met mijn neus op de feiten gedrukt over wat ik allemaal nog moet veranderen in mijn leven…

1. Hoe gaat het met mijn studie?

Inmiddels studeer ik alweer zeven (!) maanden Geneeskunde, het gaat zo snel! Aankomende donderdag heb ik weer een tentamen en daarna heb ik nog twee blokken te gaan dit jaar. Ik heb inmiddels 4 bloktentamens gehad en daarvoor heb ik twee zevens en twee achten gehaald. Niks te klagen dus! Ik moet wel zeggen dat ik de afgelopen maand een beetje een dipje heb gehad, waardoor ik twee deeltentamens niet super heb gemaakt. Gelukkig heb ik mijn motivatie weer teruggevonden en ben ik hard aan het blokken voor donderdag! Ik blijf het echt fantastisch vinden, elke dag snap ik mijn eigen lichaam beter. Mochten jullie het leuk vinden om een keer een blog te lezen waarin ik van alles vertel over mijn studie, laat het me dan weten!

2. Hoe gaat het met mensen ontmoeten?

Aan het begin van dit jaar vertelde ik jullie dat het best wel moeilijk is om op zo’n grote studie vrienden te maken. Toch moet ik zeggen dat dat de afgelopen drie maanden echt gelukt is! Ten eerste ben ik best wel close geworden met Ellen, we hebben elkaar nog maar drie keer gezien, maar ik spreek haar echt elke dag. Ik ben echt blij dat ik haar heb ontmoet! Ook ben ik closer geworden met de vrienden die ik al had en is er binnen Geneeskunde een groepje ontstaan van vier superleuke mensen. Echt ontzettend gezellig!

3. Hoe gaat het met Blonde Blossom?

De laatste drie maanden is er elke drie dagen een blog online gekomen en stiekem ben ik daar best wel trots op. Het is soms best wel veel werk – een drukke studie en bloggen – maar nog steeds vind ik het ontzettend leuk. Niet alleen krijg ik heel veel kansen door mijn blog – toffe samenwerkingen, het My Jewellery event en natuurlijk ook Ellen ontmoeten – maar ik geniet er sowieso ontzettend van om lekker te schrijven en erop uit te gaan om foto’s te maken. Het is een ultieme ontspanning voor mij! Ook mijn Instagram groeit heel erg snel, zo tof! Het enige wat ik echt jammer vind, is dat ik merk dat mijn bezoekers gelijk flink dalen als ik even weinig tijd heb om me met blogs en Instagram bezig te houden. Weten jullie hoe dat komt?

4. Hoe gaat het met minder online zijn?

Oeii…… Dit lukt me echt niet. En dat is gelijk wel een beetje een aandachtspuntje, want ik merk dat ik regelmatig ontzettend veel stress heb. Ken je dat gevoel dat je je leven niet op orde hebt? Nou, dat heb ik best wel vaak. Mijn studie is gewoon ontzettend druk en ik zit hiervoor heel veel op mijn computer. Daarnaast zit ik voor mijn blog ook superveel op Instagram en op Internet, dus dit draagt er ook niet aan bij. Sowieso merk ik dat ik tijdens ‘verveelmomentjes’ veel te vaak teruggrijp op mijn telefoon. Eigenlijk was ik vergeten dat ik dit wilde doen, maar ik ga er nu gelijk weer mee beginnen! Lekker vaker lezen of naar buiten, hopelijk vermindert mijn stress dan ook.

5. Hoe gaat het met gezonder leven?

Helaas is ook dit iets minder gelukt. De laatste tijd ging het niet superlekker met mij – ik had het ontzettend druk en had weinig tijd om te sporten of om uitgebreid gezond te koken. Momenteel probeer ik mijn week van tevoren even goed in te plannen, zodat ik precies weet wanneer ik kan sporten en wanneer ik boodschappen ga doen voor de week. Ik hoop namelijk dat gezond leven ook gaat bijdragen aan het verminderen van stress. En natuurlijk ook aan mijn killerbody, want in de meivakantie ga ik lekker naar Italië. Zoooo veel zin in!

Persoonlijke update, maart, new year's resolutions, hoe gaat het met

Ahhh, stiekem vond ik het heerlijk om dit blogje te schrijven. Lekker even tegen jullie aankletsen over mijn leven. Hopelijk vonden jullie het ook leuk om dit te lezen, ik ben benieuwd of jullie graag vaker een personal update zouden willen! Mocht je het trouwens leuk vinden om een keertje af te spreken om lekker foto’s te maken en mij van mijn telefoon af te krijgen, laat het me vooral even weten. Vind ik superleuk!

Hoe gaat het met jouw goede voornemens?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

13 Reacties

 1. 25 maart 2018 / 09:46

  Wat fijn dat je inmiddels een aantal leuke mensen hebt ontmoet, zowel via je studie als via je blog. Supergoed dat dat voornemen is gelukt! Echt heel fijn ook dat je studie zo goed bevalt! Een artikel over geneeskunde lijk me zeker leuk, juist omdat ik zelf iets totaal anders heb gestudeerd 😉 En met het minder online zijn en gezonder leven komt het vast vanzelf wel weer goed uiteindelijk! Je bent zo te horen al volop bezig geweest met je goede voornemens, dus die laatste twee gaan vast ook wel lukken dit jaar 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Wat nu als je alle tijd van de wereld zou hebben?My Profile

  • Malou
   Auteur
   25 maart 2018 / 11:10

   Ahhh superlieve, motiverende reactie Romy! Ik ben vooral heel blij met die nieuwe mensen inderdaad. Als meer mensen het leuk vinden om een artikel te lezen over Geneeskunde, ga ik er zeker een maken! Fijne zondag!

   • Sara
    25 maart 2018 / 15:34

    Mij lijkt het ook heel erg leuk om een artikel te lezen over je studie

 2. Rosemarijn
  25 maart 2018 / 09:54

  Leuk om te lezen! 🙂 Wat fijn dat er zoveel punten goed lukken en hopelijk ben je alweer een beetje uit je dipje. Nog wat meer zonnige en warme dagen helpen er misschien bij? Mocht je nog een fotografe nodig hebben in Leiden, ik studeer daar ook en wil best eens helpen hoor! (Had ik misschien al een keer gecommend, sorry dan haha!) Niet dat ik goed ben in foto’s maken maar ach.. 🙂

  • Malou
   Auteur
   25 maart 2018 / 11:11

   Ahhhhh leuk dat jij er weer bent Rosemarijn! Ben nog steeds heel benieuwd wat je nou studeert 😉 Het lijkt mij hartstikke gezellig om een keer foto’s te maken of gewoon af te spreken, ik wil je graag ontmoeten. En zonnige dagen zouden inderdaad heerlijk zijn!

   • Rosemarijn
    2 april 2018 / 20:22

    Oh, oepsie! Ik doe de Academische Pabo (pedagogische wetenschappen en de pabo) 🙂 Leuk!! Heb jij het druk komende tijd? 🙂

    • Malou
     Auteur
     4 april 2018 / 09:12

     Ahhh wat tof! Ik heb wel meer mensen gehoord die dat doen, superleuk. Ik heb het niet superdruk gelukkig!

  • Malou
   Auteur
   26 maart 2018 / 12:22

   Ahhh als jij het ook leuk vindt moet ik het misschien toch maar eens gaan schrijven. Lastig is dat hè, alle balletjes hoog houden dan…

  • Malou
   Auteur
   2 april 2018 / 12:32

   Ah wat een lieve reactie meis! Dan ga ik daar een blog over maken. x

 3. 28 maart 2018 / 20:25

  Mij lijkt zo’n artikel over je studie echt leuk 🙂 Zelf zou ik nooit voor het vak gekozen hebben ( want 1. Hypochondrie en 2. Wel slim, maar niet zó slim ), maar het fascineert me wel! Gewoon doen dus. Leuk om te lezen ook dat het zo goed gaat met vrienden maken en je blog. Keep up the good work, zou ik zeggen!
  Demi onlangs geplaatst…Reisverhalen: Merel trok 6,5 week door het westen van de Verenigde StatenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   2 april 2018 / 12:33

   Hahah, ik ben ook best wel een hypochonder hoor, superveel Geneeskundestudenten eigenlijk… Gek hè?! Ik ga een blogje maken erover!