Outfit | Lichtblauw overhemdjurkje in het mooie Venetië

Outfit | Lichtblauw overhemdjurkje in het mooie Venetië

Vorige maand was ik twee dagen in het prachtige Venetië. Nu heb ik al een lichtelijke Italië-fetish, maar in Venetië kon ik mijn hart al helemaal ophalen. Letterlijk elk hoekje was fotogeniek, ik at heerlijke pizza als lunch, je wordt overal aangesproken met ‘ciao bella’, ik dineerde met een goddelijke spaghetti frutti di mare en natuurlijk droeg ik mijn nieuwe jurkje. Ik bestelde deze laatst bij Otto en hij kwam gelukkig binnen voor mijn citytrip, want ik had ‘m niet willen missen! Eigenlijk heb ik niet bewust een ‘outfitpost’ gefotografeerd, maar ja, ik wilde wel met alle mooie Venetiaanse plekjes op de foto en nu kunnen jullie dus zowel Venetië als mijn lichtblauwe overhemdjurkje bewonderen!

Een lichtblauw overhemdjurkje

Overhemdjurkje, Otto, Venetië, outfit

Lichtblauwe blousjes en lichtblauwe jurkjes; ik heb er een zwak voor. Toen ik iets jonger was wilde ik altijd een overhemd van mijn vader stelen, maar ergens vond ik dat toch te gewaagd. Laatst bestelde ik een aantal items bij Otto en dit jurkje trok gelijk mijn aandacht. Eigenlijk wilde ik ‘m toch niet kopen, tot de beste vriendin van mijn zusje (die naast mij zat om de site uit te pluizen) het beeld schetste van dit jurkje met een leren jasje, een grote sjaal en bikerboots. Nogal winters, maar wel zó leuk dat ik gelijk was overtuigd om deze schoonheid te kopen!

Nu is het nog lang geen winter, en toen het jurkje binnenkwam bleek ‘ie gelukkig nog wat leuker dan verwacht. In Venetië trok ik ‘m aan en hoe langer ik het jurkje droeg (en hoe meer foto’s er kwamen), hoe blijer ik ermee werd. Het is een vrij simpel blousejurkje met knoopjes, maar door de tailleband kun je het net wat vrouwelijker maken. Ook de flared mouwen zijn een geweldig detail; het geeft net een originele twist aan het jurkje!

Struinen door de straatjes van bella Venezia

Overhemdjurkje, Otto, Venetië, outfit

Ik dacht altijd dat Venetië een enorm cliché was, maar jongens, wat een mooie stad is dit. En dat water overal! Ik had zoveel zin om mezelf in de grachten te werpen en lekker door de stad te zwemmen – wedden dat je prachtige plekjes ontdekt? Toch maar niet gedaan, ik kon mijn mooie jurkje natuurlijk niet kwijtraken. Het jurkje was trouwens ook lekker luchtig om de hele dag te dragen in zo’n warme stad! Aan de onderkant zitten geen knoopjes, dus je kunt vrijuit bewegen en je bovenbenen ook nog wat zon laten meepakken. Ook plakt het niet aan je huid – groot pluspunt.

Misschien zijn mijn leopard loafers niet de meest logische toevoeging, maar ik had écht geen zin om weer All Stars te gaan dragen. En ik moet zeggen, ze hebben me aangenaam verrast! Ik heb geen blaren gekregen en ze liepen de hele dag fijn. Zelf vind ik ze ook erg leuk staan bij dit jurkje, maar ik ben ook fan van niet-alledaagse combinaties. Wat vinden jullie, kan dit samen? Mijn zonnebril heeft trouwens ook luipaardprint in een andere kleur, maar ik heb van een van de pootjes per ongeluk het plasticje afgesloopt; die heeft dus zijn beste tijd wel gehad.

Overhemdjurkje, Otto, Venetië, outfit Overhemdjurkje, Otto, Venetië, outfit

Wat ik draag

Lichtblauw overhemdjurkje – Otto * | €30,95
Leopard loafers – Sacha | €16,00 (!)
Zonnebril – CheapAss Zonnebrillen * | €8,95

Overhemdjurkje, Otto, Venetië, outfit Overhemdjurkje, Otto, Venetië, outfit Overhemdjurkje, Otto, Venetië, outfit

Oh jongens, ik wil nu al weer terug naar Venetië! Het is echt een stad naar mijn hart; ik ga toch maar eens aan mijn vriendje vragen of we niet even een citytrip moeten plannen. Ik ben heel benieuwd wat jullie van de foto’s vinden!

Houden jullie ook zo van wijde jurkjes?

Malou x

Items gemarkeerd met een * heb ik gekregen

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

36 Reacties

 1. 3 augustus 2017 / 07:20

  Wat staat dat jurkje je leuk! Die flared mouwen zijn echt heel erg gaaf. Prachtige foto’s ook trouwens! Het ziet er echt heel fotogeniek uit daar. Ik wil ook zo graag nog eens naar Venetië.
  Romy onlangs geplaatst…Outfit | Roze jurk met bloemenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:29

   Dankjewel Romy! Mijn zusje is echt een goede fotograaf 😉 alles is daar zo mooi!

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:29

   Ja, letterlijk alles is daar fotogeniek, echt geweldig! Dankjewel!

 2. 3 augustus 2017 / 08:46

  Mooie foto’s! En oh, ook echt een heel leuk jurkje!! Ik zit al gelijk te denken hoe ik hem zelf zou combineren. Misschien op een skinny jeans op koudere Nederlandse dagen?
  Josephine onlangs geplaatst…Victorian DIY: Lavendelstokjes makenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:30

   Dat is inderdaad echt een leuk idee! Met een mooi wollen vest erop is het denk ik ook prachtig.

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:30

   Dankjewel Anne! <3

 3. 3 augustus 2017 / 09:30

  Je jurkje is ZO leuk!! Hij staat je echt perfect vind ik. Echt heel leuk! Ah en Venetië: ik waan me weer even terug naar vorig jaar. Wat een toffe plek he! Goed idee om je vriend over te gaan halen om daar een stedentrip naartoe te gaan doen, hihi.
  Sandra onlangs geplaatst…Video | Indonesië: Bali 2017My Profile

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:30

   Zo cute Sandra, dankjewel! Ik vond het zo geweldig daar <3 en die citytrip met hem komt er zeker.

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:31

   Ja die achtergrond maakt de foto’s echt perfect vind ik, haha!

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:32

   Dankjewel Birgitt!

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:32

   Superlief meis, dankjewel!

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:32

   Ja wauw, ik heb nog nooit zo’n prachtige plek gezien. Alles is er zo mooi!

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:33

   Dankjewel Chelsey! Ik vind het jurkje zelf ook geweldig.

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:33

   Venetië is echt prachtig! Veel mooier dan je denkt, een echte aanrader.

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:34

   Superlief! Als je ooit een Italiaanse film gaat maken, count me in 😉

 4. 4 augustus 2017 / 12:47

  Ik draag eigenlijk bijna nooit wijde jurkjes, aangezien het hier altijd hard waait en alles zo whoeps omhoog gaat. Niet heel handig, staat altijd wel heel tof.
  Nienke onlangs geplaatst…Happylist of the month July.My Profile

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:35

   Hahah, ja krijg je van die Marilyn Monroe momenten. Gelukkig gaat het bij mij altijd goed!

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:36

   Oh echt?! Wat heerlijk! Het is zo’n prachtige stad, februari is vast ook een heel goede tijd om erheen te gaan.

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:36

   Je moet echt een keer naar Venetië gaan! Pure heerlijkheid daar!

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:37

   Superleuk om te horen!

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:38

   Lief Lilia, dankjewel!

 5. 9 augustus 2017 / 13:52

  Wat een heerlijke stad hè? Eindeloos dwalen, rechtsomkeert moeten maken omdat een steegje toch weer op water uitkomt, het gesprek van mensen die je niet ziet kunnen horen omdat het wonderlijk over het water galmt (jammer dat ik geen Italiaans versta). Ik vind het zo leuk aan het jurkje dat het een beetje hip maar toch heel tijdloos is. Daar ga je vast nog lang plezier aan beleven.
  Hermien – KouweKleren onlangs geplaatst…Mooi merk: de herfstcollectie van PääläMy Profile

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:39

   Ja precies dat echt! Wat een geweldige beschrijving van Venetië is dit. Alles komt uit op het water, haha! Ik denk ook dat het jurkje heel lang goed blijft, heel erg fijn!