Recente artikelen

 • Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller

  Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller
 • De mooiste kanten lingerie van LASCANA

  De mooiste kanten lingerie van LASCANA
 • Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!

  Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!
 • Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

  Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

Een vintage jas van mijn oma aan de Utrechtse gracht

Een vintage jas van mijn oma aan de Utrechtse gracht

Vorige week donderdag had ik met mijn vriendinnetje Marieke afgesproken in Utrecht. Het was lang geleden dat we een keertje hadden afgesproken dus het was hoog tijd om een middagje bij te kletsen en foto’s te maken. Dat is precies wat we deden: we struinden door Utrecht, bezochten leuke kleine hotspots, aten héérlijke nacho’s en maakten natuurlijk weer foto’s. Marieke legde mijn outfitje van de dag vast – met een heel toffe jas van mijn oma – en ik vind ‘m zelf zó leuk, ik kan niet wachten om het met jullie te delen! ♥

Een jas uit de kast van mijn oma

Outfit, oma's jas, Utrechtse grachtjes, Gerry Weber, chique outfit

Deze zomer is mijn oma verleden. Mijn oma droeg altijd heel chique kleding, waarvan het meeste niet echt geschikt was voor een meisje van mijn leeftijd. Maar er was een jas van haar die ik echt prachtig vond! Toen ze overleed mochten wij allemaal wat spullen uitkiezen; ik kreeg een aantal prachtige sieraden, en ook de jas ging mee. Hij was eigenlijk veel te groot voor mij, maar mijn moeder heeft ‘m iets kleiner gemaakt, zodat hij voor mij iets acceptabeler is. Dus nu loop ik rond in de jas van mijn 94-jarige oma. En ik vind het geweldig! Eigenlijk is ‘ie heel hip, met zo’n chunky look, en daarbij vind ik het een heel mooi idee dat ‘ie van oma is geweest. Zo draag ik haar altijd bij me!

Een chunky jas en blokhakken op de Oude Gracht

Outfit, oma's jas, Utrechtse grachtjes, Gerry Weber, chique outfit

Sinds ik in Leiden woon ben ik helemaal dol op grachtjes, en Utrecht heeft natuurlijk de prachtige Oude Gracht. Wij vonden hier een heel mooi – niet al te druk – plekje om mijn outfit vast te leggen. Er waren sowieso zoveel mooie plekjes om foto’s te maken! En daarbij was het ook superfijn om weer even met Marieke bij te praten. Sinds we allebei bloggen heeft onze vriendschap echt een boost gekregen en ik kan het ontzettend leuk met haar hebben. Jullie zullen nog veel voorbij zien komen van deze middag, want Marieke maakt zulke mooie foto’s!

Maar terug naar de outfit. Bij zo’n chunky jas vind ik een coltrui altijd heel tof, dus mijn crèmekleurige coltrui mocht bij deze outfit niet ontbreken. In de winter is deze echt favoriet bij mij; hij zit heerlijk, ziet er leuk uit en is ook nog eens lekker warm! Vaak draag ik er een skinny jeans bij, maar vandaag ging ik voor mijn zwarte overslagrokje. Deze kocht ik vier (!) jaar geleden voor mijn opa’s begrafenis – sorry voor de dode opa’s en oma’s in deze blog – en toen zat er nog een gigantische strik op. Die heeft mijn moeder er afgehaald en nu is het een heel leuk overslagrokje. Ik heb de outfit afgemaakt met mijn zwart suède laarsjes met blokhak van H&M. Ik kocht deze voor 7 euro in de sale en dat geld heb ik er allaaang uit, want ik draag deze schoonheden meerdere keren per week. Ze zijn zó mooi en ze zitten echt heel goed!

Wat ik draag

Outfit, oma's jas, Utrechtse grachtjes, Gerry Weber, chique outfitMantel – Gerry Weber | Look-a-like
Coltrui – H&M | Look-a-like
Rokje – Vero Moda | Look-a-like
Laarsjes met blokhak – H&M | Look-a-like
Oorbellen – By Bjor | €9,95Outfit, oma's jas, Utrechtse grachtjes, Gerry Weber, chique outfit Outfit, oma's jas, Utrechtse grachtjes, Gerry Weber, chique outfit Outfit, oma's jas, Utrechtse grachtjes, Gerry Weber, chique outfit

Het was de eerste keer dat ik deze outfit droeg, maar ik vind ‘m echt geweldig! Die jas is echt mijn nieuwe favoriet, ik vind ‘m heel erg tof en hij is ook nog eens heel uniek. Mijn laarsjes zijn nu trouwens officieel ingewijd; ik heb er drie uur op rondgelopen, zonder problemen. En dat voor laarsjes met een hak van 8 centimeter!

Draag jij kleding van je moeder/oma?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

32 Reacties

  • Malou
   Auteur
   19 januari 2018 / 11:06

   Ik vond het ook echt suuuupergezellig ♡

 1. 19 januari 2018 / 10:01

  Wat bijzonder dat deze jas van je oma is geweest, echt een heel bijzonder aandenken. En hij staat je prachtig! Mooie outfit!
  Loes onlangs geplaatst…New In – Canon 50 mm lensMy Profile

  • Malou
   Auteur
   19 januari 2018 / 11:07

   Ja, ik vind het ook echt heel speciaal! Dankjewel meid ♡

  • Malou
   Auteur
   19 januari 2018 / 11:07

   Superlief, dankjewel!

  • Malou
   Auteur
   19 januari 2018 / 17:19

   Wat een superlieve reactie! Word ik helemaal blij van. Ik ben ook zo blij met die jas, helemaal nu ‘ie wat kleiner is!

  • Malou
   Auteur
   19 januari 2018 / 22:47

   Heb je helemaal gelijk in! Dankjewel voor je lieve reactie!

 2. 19 januari 2018 / 20:44

  Wat onwijs mooi en bijzonder dat je je oma’s jas hebt gekregen en die nu kunt dragen, zodat je haar toch een beetje bij je hebt. De jas staat je echt geweldig! Wat heb je hem ook mooi gecombineerd en je staat stralend op de foto’s 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Outfit | Roze trui en (nep)leren rokjeMy Profile

  • Malou
   Auteur
   19 januari 2018 / 22:47

   Ik vind dat ook zo ontzettend fijn! Dat is echt heel dierbaar voor me. Dankjewel lieve Romy <3

  • Malou
   Auteur
   19 januari 2018 / 21:25

   Dankjewel! Vind het wel heel tof dat mijn oma zo’n goede smaak had. Lieve reactie!

 3. 20 januari 2018 / 10:12

  Wat een prachtige jas Malou! Ook nog een met een mooie betekenis <3 Ik vind je outfit super leuk! Ik draag zelf ook graag een rokje met een lekkere trui. Staat je heel chic!

  • Malou
   Auteur
   20 januari 2018 / 10:43

   Dankjewel lieve Sija, ik ben er ook zo blij mee! Een rokje met een trui is heerlijk, hè!

  • Malou
   Auteur
   20 januari 2018 / 15:10

   Dankjewel Anna <3

 4. 20 januari 2018 / 14:02

  wat een mooie jas! ook mooi om zo je oma te herdenken! ik houd ook zo van utrecht <3
  laura onlangs geplaatst…MEMORIES OF PARISMy Profile

  • Malou
   Auteur
   20 januari 2018 / 15:09

   Jaaa ik vind dat zo fijn! Utrecht is echt prachtig ja.

  • Malou
   Auteur
   20 januari 2018 / 15:09

   Dankjewel!

  • Malou
   Auteur
   20 januari 2018 / 22:08

   Ze had zeker stijl! Helaas is ze nu overleden. Dankjewel <3

   • 21 januari 2018 / 12:47

    Ik had er ook beter neer kunnen zetten had, beetje ongelukkige woordkeus van me meis!

    • Malou
     Auteur
     21 januari 2018 / 13:12

     Hahah, geen enkel probleem hoor! Ik vind het al superleuk dat je haar nog steeds een complimentje geeft 😉

  • Malou
   Auteur
   21 januari 2018 / 22:47

   Ja, ik vind het ook heerlijk om ‘m nog te hebben! Mooie jas hè 😉

 5. 22 januari 2018 / 15:40

  Wow! Staat je super goed! Je hebt een heel mooie herinnering aan je oma met deze jas! Heel leuk! 🙂

  • Malou
   Auteur
   22 januari 2018 / 16:28

   Jaaa, dat is echt heel erg fijn! Word ik blij van 🙂

  • Malou
   Auteur
   22 januari 2018 / 23:08

   Dat had ze zeker! Dankjewel 🙂