New Year’s Resolutions + hoe gaat het met mij?

New Year’s Resolutions + hoe gaat het met mij?

HAPPY NEW YEAR! Het is éindelijk 2018 en ik heb mezelf er éindelijk weer eens toe kunnen zetten om een blogje voor jullie te tikken. Ik heb inmiddels al drie maanden niet meer geblogd en ik moet eerlijk toegeven dat ik het best wel heb gemist. Een van mijn New Year’s Resolutions is dan ook dat ik weer wil beginnen met bloggen en ik heb er ontzettend veel zin in! Stiekem vind ik goede voornemens een beetje onzin – ik bedoel, meestal laat je ze na twee weken toch weer schieten – maar het is toch altijd leuk om ze te hebben. Een nieuw jaar, een nieuw begin!

1. Mijn propedeuse (cum laude) halen

We beginnen met een heel ambitieus doel: het cum laude halen van mijn propedeuse. Waarschijnlijk is dit onmogelijk, maar het zou zo leuk zijn! Ik ben nu een half jaar bezig met mijn studie Geneeskunde en het is bijna nog leuker dan ik had gehoopt. Ik vind het allemaal zó interessant dat ik het helemaal niet zo zwaar vind om me aan het studeren te zetten (oké, nu in de Kerstvakantie valt het me wel zwaar). Voor mijn eerste twee tentamens heb ik een 7 en een 8 gehaald, dus daar was ik heel blij mee! Als ik nu mijn volgende blokken ook allemaal in een keer haal, heb ik eind dit jaar mijn propedeuse en kan niemand me meer van Geneeskunde afkicken 🙂

2. Nieuwe mensen ontmoeten

Misschien is dit een beetje een gek voornemen aangezien ik het afgelopen half jaar alleen maar nieuwe mensen heb ontmoet, maar ik merk dat het best ingewikkeld is om nieuwe vrienden te maken. Ik studeer met 315 mensen en het is dus vrij ingewikkeld om mensen te vinden die écht bij je passen! Ik zie en spreek elke dag heel veel leuke mensen, maar het is lastig om een vriendschap op te bouwen omdat de meeste mensen best wel vastklampen aan een groepje. In 2018 wil ik dus vaker op nieuwe mensen afstappen en hopelijk mensen vinden die echt bij me passen!

3. Bloggen en fotografie

Do I need to say more? Het afgelopen halfjaar merkte ik dat ik het lastig vond om mijn blog te combineren met mijn studie, maar ik miste het best wel. Ik haalde altijd superveel voldoening uit het maken van mooie foto’s, contact hebben met andere bloggers en het schrijven van (hopelijk) leuke blogs. In 2018 ga ik vaker mijn camera meenemen en veel meer schrijven! Ik ga mezelf niet meer vastpinnen op een uploadrooster, maar gewoon uploaden wanneer ik daar zin in heb. Binnenkort ga ik een keer fotootjes maken met Lonneke; zij woont ook in Leiden, dus hoe handig is dat?! Als je dit leest en het lijkt je leuk om ook een keer een (bloggers)date te hebben, laat het me weten!

4. Digital time downtunen

Sinds ik studeer is mijn leven steeds meer digitaal geworden. Voor zowel college als mijn zelfstudie heb ik mijn laptop nodig en ook Netflix zit natuurlijk op mijn laptop. Ik wil het komende jaar vaker mijn laptop en telefoon wegleggen en vaker lezen, sporten of naar buiten gaan. Ik heb de app Moment geïnstalleerd en ben van plan om elke dag maximaal anderhalf uur mijn telefoon te gebruiken. Ook Netflix mag maximaal anderhalf uur per dag aanstaan… Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor ik ben afgekickt!

5. Gezonder leven

Een van de meest cliché New Year’s Resolutions ooit is natuurlijk het sporten en gezonder eten. Maar ja, ik heb het wel nodig. Ik ben sinds ik studeer nog niet echt aangekomen, maar ik merk wel dat ik het lastig vind om op een goedkope manier gezond te kunnen eten. Ook sporten schiet er toch wel vaak bij in. Gelukkig heb ik inmiddels een huisgenootje en twee vriendinnen waar ik regelmatig mee sport, dus hopelijk gaat dat mij stimuleren om ook vaker naar de sportschool te gaan! Mocht je nog lekkere, gezonde studentenrecepten hebben, laat het me even weten!

New Year's Resolutions, 2018, goede voornemens

Stiekem vind ik het best spannend om na zo’n lange tijd weer een blog te plaatsen… Wat als niemand het meer leest? Ik ben heel benieuwd of mijn oude vertrouwde lezers weer terugkomen, of dat er een heleboel nieuwe mensen komen! Mocht je trouwens nog leuke ideeën hebben voor mijn blog/blogposts/samenwerkingen/foto’s/dates/whatever, huiver niet om een reactie achter te laten! Ik sta heel erg open voor nieuwe input en heb hartstikke veel zin om weer te beginnen. Happy 2018!

Wat zijn jouw New Year’s Resolutions dit jaar?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

26 Reacties

 1. Rosemarijn
  1 januari 2018 / 09:24

  Leuk dat je weer iets post juist! Happy new year nog :). Studeerde je nou in Leiden? Ik namelijk ook! Als je dé manier hebt gevonden om nieuwe mensen te ontmoeten daar, hoor ik het graag hihi. Ik herken je struggle namelijk!

  • Malou
   Auteur
   1 januari 2018 / 11:36

   Oh ja wat leuk! Ik studeer zeker nog in Leiden, wat studeer jij en hoeveelste jaars ben je? Het is echt mega lastig om mensen te vinden he… Als ik een gouden tip heb ben je de eerste die het hoort!

 2. 1 januari 2018 / 09:56

  Wat leuk dat je weer een blogartikel plaatst! Fijn om te horen dat je studie goed bevalt en dat je al zulke mooie cijfers hebt behaald. Ik wens je een heel mooi jaar toe met veel gezellige mensen om je heen en mooie dingen om van te genieten.
  Romy onlangs geplaatst…Happy 2018! | Mijn doelen voor 2018My Profile

  • Malou
   Auteur
   1 januari 2018 / 11:37

   Ah Romy daar ben je weer! Yeah! Ik wens jou ook een prachtig jaar toe en ik ga zeker weer regelmatig terugkomen op je blog.

 3. 1 januari 2018 / 13:59

  Leuk dat je weer gaat bloggen Malou! Wat fijn dat het studeren je zo bevalt, dat is toch een bevestiging dat je een goede keuze hebt gemaakt 🙂 dat geeft vast een lekker gevoel haha! Gelukkig nieuw jaar <3 Liefs, Sija

  • Malou
   Auteur
   1 januari 2018 / 14:12

   Wat leuk om jou weer te zien Sija! Ik heb er ook wel heel veel zin in om weer te beginnen. Jij ook een heel gelukkig nieuw jaar! X

 4. 1 januari 2018 / 14:35

  Hee je bent terug!! Gelukkig nieuwjaar! Ik herken het goede voornemen van bloggen, ik ben ook al sinds september offline… oeps! Mocht je nog tips hebben om in het blogritme te komen dan hoor ik het graag. Enne wat tof dat je studie zo bevalt! Mooie doelen voor 2018.

  • Malou
   Auteur
   1 januari 2018 / 15:08

   Gelukkig nieuwjaar Claire! Ik zag inderdaad dat jij ook niks meer had gepost! Ik ben nu weer helemaal enthousiast om te beginnen, dus als ik gouden tips ontdek laat ik het je horen!

 5. Mariska Sevink
  1 januari 2018 / 23:06

  Leuk Malou! Happy New year en veel succes en plezier met je goede voornemens ? groetjes Mariska

  • Malou
   Auteur
   1 januari 2018 / 23:21

   Dankjewel Mariska, en tot morgen 😉

 6. 2 januari 2018 / 08:25

  Gelukkig nieuwjaar! En wauw studie Geneeskunde. veel succes ermee.

  En, oh ik vind je haar super hoor! Zo mooi lang blond.

  Liefs, Eva
  http://www.dark-rebel.com

  • Malou
   Auteur
   2 januari 2018 / 09:22

   Hahaha, dankjewel Eva! jij ook een heel gelukkig nieuw jaar! X

 7. Elvira
  2 januari 2018 / 12:51

  Wat kan jij goed schrijven Malou,
  Echt heel leuk! Ik ga al je blogs lezen!

  En gelukkig nieuwjaar ?

  • Malou
   Auteur
   2 januari 2018 / 15:32

   Ah Elvira, wat superleuk om jou hier te zien! Dat vind ik echt heel leuk. Jij ook een gelukkig nieuwjaar, snel weer afspreken! ♡

  • Malou
   Auteur
   2 januari 2018 / 15:33

   Dankjewel Marleen! ♡

 8. 2 januari 2018 / 13:13

  Yay! Wat tof dat je er weer bent. Ik sta trappelend klaar om 2018 te beginnen. Ik ga dit jaar verhuizen, weer aan een nieuwe opleiding beginnen en bloggen en fotograferen als nooit te voren. Ben benieuwd naar je nieuwe blogs!

  • Malou
   Auteur
   2 januari 2018 / 15:34

   Wauw Nienke, wat wordt 2018 een leuk jaar voor jou! Heel veel plezier! Ben benieuwd naar je nieuwe huisje.

 9. 2 januari 2018 / 19:39

  Gezonder leven is ook altijd één van mijn voornemens. Niets mis mee dat het cliché is. Het gaat om je gezondheid, dus als je je voeding weer wat gezonder wil maken en je meer gaat bewegen, is dat top.

  • Malou
   Auteur
   2 januari 2018 / 19:48

   Dat is helemaal waar! Daarom heb ik het goede voornemen ook gewoon lekker toegevoegd 😉

 10. 3 januari 2018 / 13:25

  Jij ook de beste wensen! Ik ben ook lang niet meer actief geweest, maar wil het bloggen ook weer gaan oppakken 🙂
  Loïs onlangs geplaatst…Outfit / Star loverMy Profile

  • Malou
   Auteur
   3 januari 2018 / 13:36

   Superleuk! Ik ga je blog weer volgen!

 11. Richard
  8 januari 2018 / 05:13

  Via via.. kwam ik op je blog terecht!
  De eerste indruk kun je maar één keer maken en die was positief!
  Succes met bloggen!

  • Malou
   Auteur
   8 januari 2018 / 09:06

   Oh wat leuk om te horen! Dankjewel!

 12. 15 januari 2018 / 10:25

  Een schitterend nieuwjaar gewenst (dat kan vast nog wel) dat je al je doelen maar mag halen, vooral je propedeuse….:-)

  • Malou
   Auteur
   15 januari 2018 / 11:34

   Tuurlijk kan dat nog, jij ook! Die propedeuse vind ik wel even belangrijk ja, hihi.