Recente artikelen

 • Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller

  Een goddess in de Doutzen collectie van Hunkemöller
 • De mooiste kanten lingerie van LASCANA

  De mooiste kanten lingerie van LASCANA
 • Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!

  Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!
 • Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

  Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

Mijn prachtige, zilveren kettinkje ♥

Mijn prachtige, zilveren kettinkje ♥

Toen ik zeven (!) jaar geleden in de eerste klas kwam, droeg iedereen een naamketting. Zo’n gouden ketting met een specifiek lettertype dat iedereen had. Weet je wat ik bedoel? Dit. O, en bij voorkeur hadden ze een scooter en te kleine panterprintshirtjes. Zoals je begrijpt: mijn associatie met naamkettingen is niet zo geweldig. Maar nu heb ik zelf een naamketting. Wel eentje zonder mijn naam of die van een ander. Volg je het nog?

Naamkettingen

Names4Ever, naamketting, bar ketting, La vita è bella

 

Van Names4Ever kreeg ik een mailtje of ik het leuk zou vinden om een naamketting uit te kiezen. Zoals ik al zei is mijn associatie met naamkettingen niet geweldig, dus ik moet eerlijk zeggen dat ik niet gelijk stond te springen. Op de site zag ik meerdere typen kettingen die ik niet echt mooi vind, maar toen viel mijn oog op de bar kettingen. Dit zijn dus kettinkjes met een soort balkje eraan, waar de naam in gegraveerd wordt. En ja, die vind ik mooi! Maar wat wil ik mijn naam erin gegraveerd?

Het tweede wat ik eigenlijk niet echt leuk vind aan een naamketting, is de naam. Wat een lekker positief artikel is dit, hè?! Persoonlijk vind ik het niks toevoegen om mijn naam om mijn nek te hebben. Ook de naam van iemand anders wil ik niet in een ketting, ik zie daar gewoon geen meerwaarde in. Maar gelukkig kun je tot wel 20 tekens in je ketting graveren!

La vita è bella

Names4Ever, bar ketting, La vita è bella, naamketting

Als je mijn blog opent, staat er La vita è bella. La vita è bella is mijn quote. Ik denk dat bijna iedereen wel weet dat dit Het leven is mooi betekent in het Italiaans. Ik ben een enorme fan van Italië en van de taal Italiaans. Het plan was ook om dit te gaan leren in mijn tussenjaar, maar daar komt niet zo veel van de laatste tijd (oeps). Op zich is het een vrij simpele quote, maar het past wel bij mij. Ondanks dat ik erg vrolijk lijk, kan ik echt enorm piekeren. Over alles, dingen die nog niet eens gebeurd zijn maar mogelijk ooit fout zouden kunnen gaan of dingen die ergens in een ver verleden fout zijn gegaan. Dit slaat eigenlijk nergens op, want ik heb een prachtig leven waar ik heel blij mee mag zijn! Dus: La vita è bella. De film ‘La vita è bella’ is trouwens ook echt práchtig.

De bar ketting die ik heb is Small en heeft het dunste balkje. Hierop kun je maximaal 20 tekens aanbrengen en je kunt kiezen uit twee lettertypes. Omdat ik dat het mooist vond, heb ik gekozen voor het sierlijke lettertype ‘Script’. Bij de andere naamkettingen (zonder balkje) kun je veel meer verschillende lettertypes kiezen, dat vind ik wel een beetje jammer! Er is trouwens ook een Large en een Medium versie van deze bar kettingen, die zijn dus iets groter en daarop kun je maximaal 16 tekens aanbrengen. Ik ben gegaan voor de Small omdat ik deze prachtig subtiel en elegant vind. Daarnaast kun je de quote er niet gelijk op lezen, wat ik ook wel fijn vind.

Ketting Names4ever, La Vita è bella, bar ketting, naamketting

Kleine zilveren kettinkjes

Ketting Names4ever, bar ketting, La vita è bella, naamketting

Een jaar geleden kreeg ik van mijn vriend een zilveren medaillon met een foto van ons erin. Die draag ik bijna altijd, maar omdat ‘ie best wel groot is, kan ik er geen andere kettinkjes bij dragen. Nu heb ik mijn prachtige nieuwe kettinkje de laatste dagen heel veel gedragen en deze heeft het perfecte formaat om te combineren! Ik draag mijn bar ketting graag met deze kettinkjes die ik won bij Simplyfem. Mooi zijn ze samen, hè?! Deze zijn van Shizzie en dus niet van echt zilver, maar ze hebben wel dezelfde soort schakeltjes waardoor ze perfect bij elkaar passen. Ik vind het een heel leuke combinatie!

Names4Ever, bar ketting, La vita è bella, naamketting

Ik ben BLIJ met mijn ketting! Stiekem had ik nooit verwacht dat ik een naamketting (of eigenlijk quoteketting) zou hebben, maar ik vind ‘m prachtig. Daarnaast vind ik het ook wel leuk dat bijna niemand zo’n bar ketting met een quote heeft. Mijn zilveren kettinkje kost €29,95. De gouden variant van dit kettinkje kost trouwens €306,00 (!!!). Eerlijk gezegd vind ik dat onbegrijpelijk. Een ketting kan niet gemaakt zijn van puur goud, dus zó duur kan het bijna niet zijn, maar goed♥. De zilveren kettinkjes zijn prima betaalbaar! Alle naamkettingen van Names4Ever vind je hier.

Wat vind jij van mijn naamketting?

Malou x

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Names4Ever.

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

43 Reacties

 1. 9 april 2017 / 07:59

  Wat een mooie ketting met een prachtige tekst! Helemaal leuk dat je er op deze manier toch een ketting van hebt kunnen maken die wel goed bij jou past 🙂 Ik heb trouwens dezelfde slechte associaties met van die gouden kettingen met namen, haha. Maar deze vind ik wel heel leuk!
  Romy onlangs geplaatst…Q&A antwoorden: wie is de persoon achter Vaker Vrolijk?My Profile

  • Malou
   Auteur
   9 april 2017 / 10:26

   Ja ik ben stiekem ook best wel blij met die uitvinding! Erg hè, die gouden kettingen, haha!

  • Malou
   Auteur
   9 april 2017 / 10:26

   Dankjewel! Vind ikzelf ook <3

  • Malou
   Auteur
   9 april 2017 / 10:27

   Dankjewel Luna! <3

 2. 9 april 2017 / 10:11

  Wauw! Zo vind ik een ‘naam’ ketting ook heel erg mooi! Wat een prachtige quote trouwens 🙂 Goed uitgezocht!
  Sija onlangs geplaatst…WEEKLY INSPIRATION #1My Profile

  • Malou
   Auteur
   9 april 2017 / 10:27

   Dankjewel Sija! Ik vind zo’n quote zelf veel leuker dan een naam, en deze is echt mijn favoriet!

  • Malou
   Auteur
   9 april 2017 / 10:31

   Dankjewel Liset! Ik vind dat zelf ook heel fijn, niet zo schreeuwerig!

 3. 9 april 2017 / 11:40

  Wat mooi en subtiel!! Prachtig!! Ik houd van zulk soort kettingen en vooral als het persoonlijk is maakt het alleen maar mooier 🙂

  • Malou
   Auteur
   9 april 2017 / 19:48

   Dankjewel Mei Qi! Hij is inderdaad wel mooi, hè.

 4. 9 april 2017 / 11:46

  Haha, ik heb dezelfde associatie met naamkettingen. In de wijk waar ik woon zijn ze heel populair. Net als huispakken, knotjes midden op je hoofd en Frans Bauer. 😉 Zelf hou ik niet zo van de stereotype kettingen, maar die van jou vind ik wel mooi. Ik had ooit een armbandje (ook met een bar) met de naam van mijn onlangs overleden oma, maar helaas ben ik dat al jaren kwijt. Misschien een goed moment om een nieuwe te laten maken.
  Josephine onlangs geplaatst…Het ‘Victorian Home’ in Kopenhagen: Een echt interieur uit 1890My Profile

  • Malou
   Auteur
   9 april 2017 / 19:50

   Hahah, oh wat erg! Dat armbandje klinkt prachtig zeg! Inderdaad mooi om een nieuwe te laten maken.

 5. 9 april 2017 / 12:03

  Ik vind dit nog wel mooi, hoewel ik de tekst liever in het midden zou willen. Leuke ketting heb je uitgezocht!

  • Malou
   Auteur
   9 april 2017 / 19:50

   Dankjewel! Ik vind het juist wel mooi, die tekst zo. Maar ik snap ook wel dat het midden ook mooi kan zijn!

  • Malou
   Auteur
   9 april 2017 / 19:51

   Haha, erg hè! Jij zat in de eerste nog niet bij ons op school, maar ik heb echt een beeld van een meisje van school bij naamkettinkjes… Leuke combi hè!

  • Malou
   Auteur
   9 april 2017 / 19:51

   Wat een lief compliment Eva, dankjewel! <3

  • Malou
   Auteur
   9 april 2017 / 19:52

   Wat grappig dat je deze dan wel mooi vindt! Leuk om te horen 🙂

 6. 9 april 2017 / 17:00

  Mijn associatie met naamkettingen is over het algemeen ook niet geheel positief haha. Maar ik vind deze wel heel erg leuk, heel subtiel!
  Roos onlangs geplaatst…Jessy’s life in pictures #5My Profile

  • Malou
   Auteur
   9 april 2017 / 19:52

   Mijne ook absoluut niet, dus… Maar ik ben blij met deze!

 7. 9 april 2017 / 21:20

  Potverdorie Malou ik wilde nét voorstellen om matchende tatoeages te nemen maar als je al zo moeilijk doet over kettinkjes… Nee zonder gein wat een beauty! Gaaf ook dat je die quote erin hebt gezet <3 Ik herken trouwens je gepieker. Man man man ik kan zelfs piekeren OVER het piekeren. Slaat helemaal nergens op wat er soms in mijn hoofd gebeurd. Enne wat een mooie ondergrond, die komt me bekend voor 😉
  Claire onlangs geplaatst…Natuurlijke schoonmaakproducten van SeepjeMy Profile

  • Malou
   Auteur
   10 april 2017 / 08:27

   Hahahah! Gelukkig heb ik net op tijd aangegeven dat dat er niet in zit… Mooi is ‘ie, hè. En wow ja ik pieker ook over dat piekeren! Jij bent ook zo’n persoon waarbij je dat helemaal niet verwacht… Dat is het gewoon, mensen waarvan je het niet zou verwachten hebben het.

 8. 10 april 2017 / 10:18

  Aaaah Malou wat heb je je kettinkje leuk gecombineerd! Wat fijn om te zien dat je zo blij bent met je gewonnen kettinkjes!
  Liefs, Femke
  Femke onlangs geplaatst…OOTD # | Metallic Rokje ZaraMy Profile

  • Malou
   Auteur
   10 april 2017 / 10:30

   Dankjewel Femke! Ik draag ze bijna dagelijks <3

 9. 10 april 2017 / 11:06

  Die associatie met gouden naamkettingen heb ik ook, vreselijk! Maar dit kettinkje vind ik oprecht wél mooi, ook tof dat je er een quote in hebt laten graveren. Toch net wat minder standaard dan je naam of die van je vriendje. En natuurlijk een prachtige quote met een goede reden. Dat piekeren is hier helaas heel herkenbaar, soms kan m’n hoofd gewoon niet stoppen. Liefde voor je eerlijkheid in dit artikel trouwens, sommige dingen hoor ik je gewoon zeggen! 🙂
  Klaske onlangs geplaatst…Outfit | mijn nieuwe mom jeans!My Profile

  • Malou
   Auteur
   10 april 2017 / 11:20

   Haha, erg hè! Ik heb echt een hekel aan die kettingen, haha. Ik vind zo’n quote ook wel mooi, het is ook wat minder persoonlijk (met zo’n naam gooi je toch wel persoonlijke dingen in het gezicht van mensen). Stom hè, dat piekeren! Dankjewel voor je lieve compliment <3

 10. 10 april 2017 / 11:38

  Leuk!! Ik draag alleen maar goud dus de prijs van de gouden variant is een beetje jammer maargoed, ik vraag hem wel voor mn verjaardag 😉 x

  • Malou
   Auteur
   10 april 2017 / 12:24

   Oh dat is dan weer jammer… Wel een leuk cadeau inderdaad!

  • Malou
   Auteur
   10 april 2017 / 12:24

   Dankjewel Hailey!

  • Malou
   Auteur
   10 april 2017 / 18:38

   O wat leuk zeg! Heb jij er eentje met je naam?

 11. 10 april 2017 / 13:16

  Wat een super leuke ketting is het zeg! Mooi subtiel ook!

  • Malou
   Auteur
   10 april 2017 / 18:38

   Dankjewel Kimdy! Ik ben er ook ontzettend blij mee.

 12. 10 april 2017 / 21:31

  Wat een mooie ketting! Heel subtiel, maar dat maakt hem juist extra mooi vind ik.

 13. 15 april 2017 / 16:40

  Wat een goede oplossing om inderdaad een quote te doen in plaat van je naam. Ik vind de combinatie met die andere twee collietjes ook echt super mooi! Z’n layererd effect is echt heel tof:)

  • Malou
   Auteur
   15 april 2017 / 23:46

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met mijn ketting, ik draag ‘m echt non-stop.