MOA | Ultiem ontspannen met de Fortifying Green Bath Potion

MOA | Ultiem ontspannen met de Fortifying Green Bath Potion

Wat is er nou fijner dan lekker in bad zitten? Als het herfst of winter is, kan ik enorm genieten van een heerlijk warm bad. En dan lezen, of gewoon relaxen in het water. Misschien weet je nog dat ik op 12 december in mijn adventskalender The Green Balm ontving van MOA: een multi-purpose crème waar ik heel blij mee was. En nu stuurde MOA mij hun Fortifying Green Bath Potion; een olie waardoor ik nóg meer zou kunnen ontspannen in bad. Kijk je mee naar mijn review?

Magic Organic Apothecary

MOA, oftewel Magic Organic Apothecary, is een natuurlijk skincare merk, dat is opgericht in 2010. De producten worden gemaakt in Engeland en zijn geïnspireerd op de oude herbal folklore. Deze folklore houdt in dat alle planten een soort geest hebben en dat je er op die manier achter kunt komen waar ze goed voor zijn. Klinkt een beetje zweverig, maar er zit zeker een kern van waarheid in! Zo beïnvloeden sommige kruiden je emoties en dit is ook erg belangrijk in de folklore.

MOA, Fortifying Green Bath Potion

Het kruid dat altijd wordt gebruikt in de producten van MOA is Achillea Millefolium, oftewel duizendblad. Duizendblad is een kruid dat al lang wordt gebruikt in de kruidengeneeskunde. De etherische oliën werken bijvoorbeeld ontstekingsremmend en salicylzuur werkt pijnstillend. Het duizendblad dat MOA gebruikt wordt met de hand gezaaid in Somerset. De bladeren en bloemen worden elk jaar geoogst.

Doordat duizendblad in alle producten van MOA verwerkt zitten, hebben de producten bijna een magische werking. The Green Balm werkt niet alleen goed als je een droge huid hebt, je kunt het ook op insectenbeten smeren en als je het mengt met wat warm water en er mee gorgelt, schijnt het zelfs te werken tegen een zere keel! Dit ga ik testen, jongens.

Fortifying Green Bath Potion

MOA, Fortifying Green Bath Potion

Fortifying Green Bath Potion is een olie van MOA die (logischerwijs) duizendblad bevat. Volgens MOA werkt de olie ontspannend en verkwikkend en verzacht het pijntjes. Na een lange en vermoeiende dag zou dit de ideale opkikker zijn!

De ingredienten:

 • Pepermunt: werkt ontspannend en verfrissend
 • Venkel: werkt ontgiftend en gaat zwellingen tegen
 • Dennennaalden: werken verzachtend en reinigend
 • Zoete berk: verzacht pijnlijke spieren en verstrakt de huid.
 • Duizendblad: werkt kalmerend

MOA Fortifying Green Bath Potion MOA, Fortifying Green Bath Potion

Als je het flesje opent, komt een zeer sterke geur van pepermunt je tegemoet. Zelf vind ik dit niet ontzettend heerlijk, maar de geur werkt ontspannend, dus over een kwartiertje maakt dit me vast niks meer uit ;). De olie heeft een heel lichtgroene kleur, die je hierboven misschien een héél klein beetje kunt zien. Op zich maakt het weinig uit, want in het bad zie je de kleur toch niet!

Nee, díe kleur zie je inderdaad niet. Maar het water wordt wel turquoise. En het moet wel door die olie komen, want er komt geen turquoise water uit onze kraan en we hebben ook niet geen turquoise tegeltjes. Erg vind ik het niet, je waant je gelijk op een tropisch strand. Draagt bij aan het ontspanningseffect! Ook in het water ruik je de pepermunt behoorlijk sterk, en ondanks dat ik het nog steeds niet geweldig vind ruiken, word ik wel ontspannen van de geur. Het is lastig om te beoordelen of mijn relaxedheid nou echt komt door de olie, maar ik heb wel het idee dat het eraan bijdraagt! De pepermunt kunnen we dus al positief beoordelen (en het duizendblad vermoedelijk ook!).

MOA Fortifying Green Balm

Dan de venkel en de dennennaalden. Ik heb weinig last van kwalen, dus of de venkel echt zwellingen tegengaat kan ik lastig zeggen. Hetzelfde geldt voor de dennennaalden; mijn huid is zacht als ik uit bad kom, maar of het nou écht zachter is dan anders… Geen idee!

Maar nu komt het wonder. Ik reviewde dit product voor jullie op een dag dat ik enorme spierpijn had. Ook had ik de dag zelf door de Efteling gebanjerd, en de kou had mijn spieren geen goed gedaan! Nadat ik uit bad kwam en bodylotion had gebruikt, spande ik mijn spieren eens goed aan. En echt, de spierpijn was minder! Nu werkt een warm bad natuurlijk sowieso al goed, maar ik had echt erge spierpijn en dit was enorm afgenomen. Natuurlijk was niet álle pijn weg, maar dat is onmogelijk. Ik had in elk geval het gevoel dat mijn spieren even lekker tot rust waren gekomen en niet meer zo beurs aanvoelden. Heerlijk, en ik ben echt onder de indruk dat de olie dit veroorzaakt!

Je koopt een flesje Fortifying Green Bath Potion voor een keer gebruik voor €3,60. Ook kun je een fles met capsules kopen voor £27,50.

MOA Fortifying Green Bath Potion

Wat vind ik van Fortifying Green Bath Potion?

Ik ben erg enthousiast over de Fortifying Green Bath Potion! Niet alleen is de geur ontspannend, het werkt ook nog eens heerlijk bij pijnlijke spieren. Een goed product dus voor de fit girls onder ons! Het enige minpunt vind ik de geur, omdat ik zelf geen enorme fan ben van pepermunt. Of de Potion ook echt werkt bij kwalen en zwellingen heb ik niet kunnen testen, want het flesje dat ik kreeg was maar voor een keer gebruik (oké, nog een minpunt). Het zou me in elk geval niet verbazen, de olie lijkt echt magisch!

Naast The Green Balm en Fortifying Green Bath Potion heeft Magic Organic Apothecary nog een aantal producten. Zo is er een Daily Cleansing Ritual, waarbij je naast The Green Balm een gezichtshanddoekje van bamboe ontvangt. Verder hebben ze nog Aphrodite Facial Oil, een heerlijk voedende olie voor je gezicht, en een gezichtsverzorgingsset. Je kunt de producten van MOA in Nederland het makkelijkste bestellen via Big Green Smile.

O ja, en mocht je je afvragen of dit nou mijn hele samenwerking met Magic Organic Apothecary was: nee! Binnenkort komt er nog een leuk deel waar jullie ook van kunnen profiteren…

Wat vind jij van het merk Magic Organic Apothecary?

Malou x

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Magic Organic Apothecary.

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

32 Reacties

 1. 23 januari 2017 / 07:40

  Wat tof dat je dit hebt gereviewd! Klinkt interessant met al die verschillende werkingen, al is als je er van ontspant voor mij al genoeg. Ik heb alleen geen bad in m’n studentenhuis, maar wel bij m’n ouders gelukkig. Hoe dan ook, benieuwd naar de rest van je samenwerking. Heel leuk, Malou!
  Klaske onlangs geplaatst…Zo combineer ik mijn tuinbroek! | outfitMy Profile

  • Malou
   Auteur
   23 januari 2017 / 10:13

   Ja dat vind ik ook wel een beetje, al was die spierpijnverlichting heerlijk! Bij je ouders kun je het dan proberen misschien 🙂

 2. 23 januari 2017 / 08:42

  Zo te lezen heb je een heerlijk bad moment gehad met deze olie. Ik ben ook altijd een voorstand van etherische oliën, ze doen vaak ontzettend veel voor de geest en het lichaam zelf. Super fijn ook dat je spierpijn een stuk minder werd! Ik ga het merk MOA onthouden!
  Svenja onlangs geplaatst…Outfit inspiration / Cold winter daysMy Profile

  • Malou
   Auteur
   23 januari 2017 / 10:14

   Ja dat moet je zeker doen! Ik was echt verbaasd hoe goed deze olie werkte, inderdaad vooral voor mijn spierpijn.

 3. 23 januari 2017 / 10:45

  Klinkt goed zeg! Ik houd wel heel erg van die mint-achtige geuren dus ik denk dat ik hier erg blij van kan worden 🙂

  • Malou
   Auteur
   23 januari 2017 / 11:02

   O dan moet je het eens proberen, het is über mintachtig!

  • Malou
   Auteur
   23 januari 2017 / 18:27

   O dan is dit echt iets voor jou! Het is echt ultiem onspannend, nog meer dan een warm bad op zichzelf al is!

 4. 23 januari 2017 / 14:30

  nog nooit over zoiets gehoord! Ik vind pepermunt geur wel heel lekker en het lijkt me inderdaad ook dat het ontspannend werkt 🙂

  • Malou
   Auteur
   23 januari 2017 / 18:27

   Ja het is een heel ontspannende geur gek genoeg, ook al houd ik er zelf niet zo van.

  • Malou
   Auteur
   23 januari 2017 / 18:27

   Is het ook wel! Alleen een beetje sterk 🙂

 5. 23 januari 2017 / 16:32

  Wat een interessant product! Zelf heb ik ook enorm veel spierpijn in mijn nek. Wij hebben geen bad meer sinds we verhuist zijn, maar het is zeker leuk om te lezen. Qua prijs vind ik het ook goed meevallen als je dit bv. vergelijkt met een bathbomb van LUSH.

  • Malou
   Auteur
   23 januari 2017 / 18:28

   Wat jammer dat je geen bad hebt, anders was het heerlijk geweest voor je nek! Dat vind ik dus ook en het is bijna even leuk als Lush (alleen geen special effects helaas).

  • Malou
   Auteur
   23 januari 2017 / 18:28

   Aahh jammer! Misschien in de toekomst? x

  • Malou
   Auteur
   24 januari 2017 / 19:11

   Ja in het water is het wat minder sterk gelukkig! Ah, dat is erg jammer inderdaad 🙁

 6. 24 januari 2017 / 13:50

  Leuke review en klinkt erg goed. Ik ga dit merk onthouden en ben benieuwd naar het andere deel van je samenwerking 😉

  • Malou
   Auteur
   24 januari 2017 / 19:12

   Hahaha dat snap ik 🙂 leuk dat je het merk onthoudt!

 7. 24 januari 2017 / 17:44

  Wow echt heel interessant! Echt tof hoe natuurlijke producten je ook kunnen ‘genezen’

  • Malou
   Auteur
   24 januari 2017 / 19:12

   Ja bijzonder he! Echt een mooi merk.

 8. 24 januari 2017 / 19:17

  Nog nooit van het merk gehoord, maar klinkt erg goed. Liefs.x

  • Malou
   Auteur
   24 januari 2017 / 20:54

   Allebei de producten vind ik heerlijk!

  • Malou
   Auteur
   25 januari 2017 / 12:28

   Thanks so much!

 9. 26 januari 2017 / 01:15

  ikzelf ben helemaal fan van pepermunt maar je moet er inderdaad wel van houden! lijkt me een heerlijk product x
  Janine onlangs geplaatst…Gelukkig nieuwjaar TAGMy Profile

  • Malou
   Auteur
   26 januari 2017 / 09:47

   Precies, het is een sterke geur. Maar dit is dan zeker iets voor jou!

 10. 26 januari 2017 / 14:37

  Wat een coole samenwerking!
  Super fijn product lijkt me 🙂 heerlijke ingrediënten volgens mij.
  En wat fijn dat je er zo tevreden over bent :).
  Ik wilde je ook zeggen dat ik zo blij wordt van je lieve reacties op m’n blog! Echt zo leuk om te lezen :).
  Liefs
  Sanne onlangs geplaatst…De lekkerste vegan wraps die je ooit zal etenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   26 januari 2017 / 16:44

   Ja echt joh, je wordt er bijna te ontspannen van, geweldig product! Aaahhh wat leuk om te horen Sanne, ik vind je blog gewoon heel leuk!