Marrakech diary • day 2

Marrakech diary • day 2

Hi meiden! Het is alweer een hele tijd geleden sinds mijn vakantie naar Marrakech en ook sinds de eerste travel diary . Toch wil ik jullie de andere vier ook niet onthouden, want Marrakech is zo geweldig! Op de tweede dag gingen wij helemaal naar de andere kant van de stad om daar paleizen en prachtige tuinen te bekijken. Ik waande me een prinses tussen alle exotische planten en prachtige mozaïeken!

11.23 De tuin rond de Koutoubia-moskee

Voordat we de stad in gingen, deden we ’s ochtends rustig aan. De dag ervoor hadden we natuurlijk een lange dag gehad met de vlucht, dus we sliepen lekker uit en genoten daarna van een heerlijk ontbijtje in onze riad! Vervolgens liepen we naar het centrale plein om de Koutoubia-moskee te bekijken. Helaas kun je daar niet in als niet-moslim, maar de tuin eromheen was echt al zo mooi! Zelf vond ik het ook vooral heel leuk om te kijken naar de mensen die de moskee bezochten.

11.53 Een heleboel dure bezienswaardigheden…

Na de moskee liepen we door naar een ander deel van de stad, waar allerlei paleizen en de Saadian Tombs waren. Allemaal echt ontzettend leuk, maar elke bezienswaardigheid bezoeken kostte toch ongeveer 20 euro voor ons samen en het blééf wel een vakantie op een studentenbudget… Gelukkig zijn er ook aan de buitenkant van de paleizen superveel mooie dingen te zien; allemaal prachtige poorten, muren en pleinen met weer dat typische Marokkaanse leven. Ik keek echt mijn ogen uit!

13.03 Een joodse synagoge in Marrakech?

Anders dan ik had verwacht van Marrakech, bleek er een Joodse wijk te zijn met een prachtige synagoge. Mijn vriend en ik vonden het allebei wel heel leuk om hier even te gaan kijken en de synagoge bleek echt een verboden schat! Voor maar 1 euro kon je rondkijken, de geschiedenis van de Joden in Marokko zien en vooral ook genieten van de kleine vogeltjes die rondvlogen tussen de prachtige blauwe muren. Echt een verrassende aanrader voor Marrakech!

14.16 Het prachtige Bahia paleis

Nadat we snel iets hadden geluncht besloten we toch maar een paleis in te gaan en dat werd Bahia paleis. Geen seconde spijt van gehad, wauw, wauw, wauw! Het paleis bestaat uit allerlei kamers en binnenplaatsen achter elkaar, zodat je bijna niet doorhebt hoe groot het is. Ik vond het zo mooi! Allemaal binnenplaatsen met gekleurde mozaïeken en tuinen vol palmen en exotische planten. Ik voelde me echt net een prinses en het liefste wilde ik eeuwig ronddwalen in alle verschillende kamers.

Marrakech travel diary, day 2, Koutoubia, Bahia palace, citytrip Marrakech travel diary, day 2, Koutoubia, Bahia palace, citytrip Marrakech travel diary, day 2, Koutoubia, Bahia palace, citytrip

Ik denk dat we echt wel 2 uur hebben rondgedwaald door dit paleis, en toen zijn we door een typische Marokkaanse souk terug naar het hotel gelopen. Eind van de middag is altijd het warmst in Marrakech, dus we hebben lekker gelezen en een filmpje gekeken op onze kamer. ’s Avonds aten we een lekkere tajine in de stad! Helaas voelde ik me deze avond niet zo goed, dus we zijn vroeg teruggegaan naar de riad en toen gaan slapen.

Wie heeft er zin in de derde travel diary?!

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

5 Reacties

 1. 15 oktober 2018 / 07:52

  Wat een prachtige plekken allemaal! Volgens mij is het echt een heel bijzondere stad, waar je je bijna in een andere wereld waant. Jammer dat sommige bezienswaardigheden wel wat prijzig waren.

 2. 15 oktober 2018 / 14:33

  Wauw wat een prachtige foto’s! Ik wil super graag een keer naar Marrakech!

 3. 21 oktober 2018 / 10:11

  Wow zo pretty! Het liefst zou ik NU een trip naar Marrakech plannen door deze foto’s.

  • Malou
   Auteur
   24 oktober 2018 / 20:10

   Prachtig hè! Ik vind het zo’n geweldige stad.