Marrakech diary • day 3

Marrakech diary • day 3

Oefff, ik ben met deze diary halverwege mijn Marrakech diaries. Maar als ik eerlijk ben… Ben ik wel heel blij dat ik deze blog kan schrijven, want deze dag was echt BOMVOL en supervet. Voor de eerste keer in mijn leven reed ik op een kameel, ’s middags bezochten we een prachtige tuin van Yves Saint Laurent en in de avond dronken we wijn in een heel gave rooftop bar die uitkeek over de medina van Marrakech. Ben je klaar voor alle foto’s?!

10.17. Chillen met kamelen

Marrakech travel diary, day 3, kamelentour, Koutoubia moskee, Jardin Majorelle

Bij onze boeking zat een kamelentocht in en ik wist toen al niet wat ik daar precies van vond. Kamelen zijn natuurlijk lastdieren, maar in Marokko gaan ze toch wel anders om met dieren dan wij gewend zijn. Toen we op vrijdagochtend met de andere gasten uit ons hotel naar de Palmeraie woestijn gingen voor de kamelentour, had ik dus ook mixed feelings Dit verdween snel, want het was zo’n vette ervaring! Een kameel is echt best wel hoog, hoger dan je zou verwachten. We kregen ook een soort gewaad aan en een sjaal om ons hoofd, helemaal in Arabische stijl.

Marrakech travel diary, day 3, kamelentour, Koutoubia moskee, Jardin Majorelle

De tocht in de karavaan duurde ongeveer anderhalf uur, en dat was ook wel genoeg. Onderweg gingen we heel veel foto’s maken, besloot mijn kameel telkens de andere kant op te lopen en kwamen we een babykameel (!) tegen. Gelukkig werden de kamelen ook wel goed behandeld, dus mijn hart was weer een beetje gerustgesteld.

13.42 Jardin Majorelle en het nieuwe deel van Marrakech

Marrakech travel diary, day 3, kamelentour, Koutoubia moskee, Jardin Majorelle

Na de kamelentocht hadden we een zonnesteek, want Jezus Marrakech is warm, en al helemaal als je zo’n tent aanhebt. We besloten verkoeling te zoeken in de schaduwen van Jardin Majorelle. Deze botanische tuin ligt in het nieuwere deel van Marrakech en was ooit van Yves Saint Laurent en zijn man. Ik vond het echt geweldig! Al die palmbomen, prachtig versierde muren en overal bloemen. Ook de boetiek was leuk, maar toen ik erachter kwam dat een struisvogelleren portemonnee 500 euro kostte, was ik al snel klaar.

Marrakech travel diary, day 3, kamelentour, Koutoubia moskee, Jardin Majorelle Marrakech travel diary, day 3, kamelentour, Koutoubia moskee, Jardin Majorelle Marrakech travel diary, day 3, kamelentour, Koutoubia moskee, Jardin Majorelle

20.49 Eten met uitzicht over de Koutoubia moskee

Marrakech travel diary, day 3, kamelentour, Koutoubia moskee, Jardin Majorelle

Nadat we de tuin hadden bezocht, gingen we lunchen en shoppen in het nieuwe gedeelte van de stad, maar eigenlijk kochten we niks. Tegen de tijd dat we terug waren, was het al tijd om te gaan eten en we gingen naar Café Kifkif waar je uitzicht hebt over de Koutoubia moskee. Natuurlijk aten we hier weer een tajine – surprise surprise -, maar oprecht zelfs nu was het nog BLOEDHEET. Als toetje at ik een of ander Marokkaans toetje, iets dat je vertaalt als hertenhoorntjes (ofzo), maar ik was geen fan. Niet zo lekker als de tajines in elk geval.

23.27 Henna laten zetten op het Jemaa el-Fna plein

Marrakech travel diary, day 3, kamelentour, Koutoubia moskee, Jardin Majorelle

’s Avonds kruipt iedereen in Marrakech uit zijn hol en dan is de stad ineens mega druk. Zelfs kinderen van 4 lopen overal rond en je moet echt ongelofelijk oppassen voor zakkenrollers. Gelukkig ben ik natuurlijk een echte bad girl en had ik besloten dat ik het Jemaa el-Fna plein op wilde om henna te laten zetten. Natuurlijk werd ik afgezet – iets wat mijn vriend me extra vaak vertelde – maar ik had wel mooie henna! Vervolgens gingen we nog tot lekker laat drankjes doen in de rooftopbar Salama en daarna op het dakterras van ons hotel!

Marrakech travel diary, day 3, kamelentour, Koutoubia moskee, Jardin Majorelle

Ugh, ik zit dit te schrijven om 22 uur in de avond na een lekker volle collegedag en ik wil TERUG. Volgens mij sluit ik elke keer mijn blogs over Marrakech zo af, maar het is gewoon echt zo…. Wanneer is het vakantie?

Heb jij weleens op een kameel gereden?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge