Marrakech diary • day 1

Marrakech diary • day 1

Een nieuw bucketlist item kan worden afgestreept: ik ben op citytrip geweest naar Marrakech! En oh boy, wat was het leuk. Het is zó’n andere cultuur, maar ik heb van (bijna) elke minuut genoten! We hebben door de straten van de oude medina gelopen, paleizen en tuinen bezocht, gegeten op de Marokkaanse dakterrassen, op een kameel gereden én ik heb het ontzettend fijn gehad met mijn vriend. In vijf diaries ga ik jullie meenemen in alles wat ik heb beleefd in Marrakech!

7.20 uur. De vlucht vanaf Eindhoven

Marrakech, travel diary, day 1, citytrip

Op 1 augustus moest ik mezelf om 4 uur uit bed slepen (en mijn vriend en vader ook), om naar Eindhoven Airport te gaan. Mijn vader was zo lief om ons weg te brengen, maar er waren allemaal omleidingen, waardoor we uiteindelijk pas om kwart over 6 op het vliegveld waren. Haasten door security dus, maar we waren op tijd, en rond 7.20 stegen we op, op weg naar Marokko!

De bovenstaande foto maakte ik met mijn Huawei Mate 10 en ik ben zo trots op de kwaliteit! Het enige nadeel van zo’n ‘impopulaire’ telefoon hebben, is dat het lastig is om leuke Huawei hoesjes te vinden. Terwijl ik een tof hoesje echt een must vind! Gelukkig heb ik nu een site gevonden met ontzettend leuke Huawei telefoonhoesjes, waar ik er heel veel kan vinden voor mijn type telefoon! Hoe leuk is deze bijvoorbeeld?! Jammer dat ik niet meer met zo’n beauty door Marrakech kan gaan lopen…

11.56 Aankomen in het hotel

Marrakech, travel diary, day 1, citytrip

We landden om 10 uur Marokkaanse tijd en waren toen rond 12 uur in onze riad. Hier werden we ontvangen met heerlijke verse muntthee en een uitgebreide kaart en tips voor de stad. Onze riad was trouwens zo fijn! Niet heel erg luxe, maar het had alles wat je nodig had; een geweldige airco (geloof me, dat heb je nodig), een heerlijk ontbijtje en heel aardige mensen. Nadat we onszelf hadden geïnstalleerd besloten we de stad alvast in te gaan.

12.41. Lunchen + Jemaa el-Fnaa

Marrakech, travel diary, day 1, citytrip

Onze eerste kennismaking met Marrakech was gelijk al bijzonder. We gingen snel ergens een pizzaatje eten en daarna besloten we naar het welbekende Jemaa el-Fnaa plein te lopen. Dit plein is compleet anders dan alle andere pleinen waar ik ooit geweest ben; héél vol met kraampjes, mannen met apen aan een ketting en vrouwen met henna. En echt heel mooi is het niet. Vanaf onze riad was het ongeveer 20 minuten lopen hierheen en we waren gelijk uitgedroogd, dus we dronken even koffie met uitzicht op het plein.

15.23. Struinen door Marrakech + siësta

Marrakech, travel diary, day 1, citytrip Marrakech, travel diary, day 1, citytrip

We liepen door de oude medina terug naar het hotel en dat was toch wel heel bijzonder. Overal souks, mensen op straat, etensgeuren en mensen met een ezelkar. Op Instagram kreeg ik al veel reacties op de foto van het ezeltje, dat die zo zielig is. Zelf had ik ook wel moeite met de manier waarop de dieren werden behandeld, maar toch viel het me ook wel mee. De karren die ze trekken zijn niet te zwaar, ze krijgen gelukkig eten en worden niet geslagen. Toch is het natuurlijk heel anders dan in Nederland…

Terug in het hotel gingen we eerst even douchen en daarna siësta houden. We hadden ’s nachts maar drie uur geslapen, dus dat was helemaal geen overbodige luxe!

19.34. De heerlijke tajine bij Atay Café

Marrakech, travel diary, day 1, citytrip Marrakech, travel diary, day 1, citytrip

Rond 7 uur besloten we wat moois aan te trekken en liepen we door de stad naar Atay Café. Het toffe aan Marrakech is dat bijna elk restaurant een dakterras heeft, dus elke avond keken wij uit over de daken en lichtjes van de stad! Deze eerste avond begonnen we dus bij Atay Café, en dat was echt de beste keuze ooit. De tajine met kip, ingemaakte citroen en saffraan die ik at was echt o-ver-heer-lijk en kostte maar 750 dirham (ongeveer 7,50 euro). Het personeel is hier niet ontzettend aardig, maar dat besloot ik maar even te accepteren! Het eten en het uitzicht over de stad was het namelijk helemaal waard.

Marrakech, travel diary, day 1, citytrip

Na de eerste dag was ik al verliefd op Marrakech! Er komen nog 5 travel diaries online, maar ook nog een heleboel andere Marrakech blogs. Hebben jullie er net zoveel zin in als ik?!

Ben jij weleens in Marrakech geweest? En als jij ook een Huawei hebt, wat is dan jouw favoriete site voor Huawei hoesjes?

Malou x

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Shop4Hoesjes.

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

7 Reacties

 1. 10 augustus 2018 / 12:35

  Wauw, wat een bijzondere foto’s! Ik ben zelf nog nooit in Marrakech geweest.

  • Malou
   Auteur
   17 augustus 2018 / 14:40

   Nou dan moet je echt eens gaan! Het is zo’n aparte en leuke stad.

 2. 10 augustus 2018 / 14:44

  Superleuk om mee te kijken naar je eerste dag in Marrakech! Dat lijkt mij ook een geweldige stad om ooit nog eens te bezoeken. Het lijkt me zo’n sprookjesachtige omgeving.

  • Malou
   Auteur
   17 augustus 2018 / 14:40

   Ja, dat is het ook! Het is heel bijzonder en leuk om mee te maken.

 3. 12 augustus 2018 / 19:09

  Wat tof en ik kan begrijpen dat je verliefd bent.. zo apart.. maar toch sfeervol en authentiek.

  • Malou
   Auteur
   17 augustus 2018 / 14:38

   Ja het is bijzonder hè! Echt een andere stad dan de meeste steden die ik ken.

 4. Malou
  Auteur
  24 oktober 2018 / 20:10

  Dat is mij ook nog steeds een raadsel kusjes