Malou’s Month | Het prachtige Macedonië, babyneefjes en stoppen met bloggen

Malou’s Month | Het prachtige Macedonië, babyneefjes en stoppen met bloggen

Eíndelijk weer een maandoverzicht! We zijn al ruim over de helft van 2017 en nog een maandje: dan ga ik studeren. Ik kan het niet geloven, maar ik heb er wel zó veel zin in! Ik begon juli in het prachtige Ohrid in Macedonië en toen ik terug kwam had ik helaas gelijk de begrafenis van mijn oma. Verder zag ik mijn Engelse familie weer, gingen we naar Wildlands in Emmen en begonnen we met de inrichting van mijn nieuwe kamer! Ook heb ik deze keer een belangrijke mededeling voor jullie.

De juli van Malou

Malou's Month, maandoverzicht juli

 • Wij begonnen deze maand in het prachtige Ohrid in Macedonië. Wat een hemel was dat! Het is op deze foto lichtelijk bewolkt, maar dit was ons geheime strandje. Helder water met kleine visjes, amper mensen en echt een heerlijke plek om te relaxen. Wij brachten hier op 2 juli de middag door.
 • Op 3 juli maakten we een prachtige boottour over het meer van Ohrid. Echt zo heerlijk om zo over het water te deinen en uit te stappen op de mooiste plekjes! Meer hierover in de Travel Diary (er komt trouwens ook nog een losse blog over die tour!).
 • Op 5 juli liepen we ’s avonds naar het meer met onze restjes voor een heerlijke picknick met burrito’s en sandwiches met tonijnsalade. Mijn vriendje nam zijn favoriete Macedonische biertjes mee en wilde hier graag een hipsterfoto van.
 • Macedonië staat bekend om haar gebak, dus op onze laatste hele dag in Ohrid nam mijn vriendje als verrassing gebakjes mee van de supermarkt! Die oranje was echt heel raar, maar de andere twee waren lekker. Toch snap ik niet helemaal waarom het zo’n ding is, want zó goed is het gebak nou ook weer niet.

Malou's Month, maandoverzicht juli

 • De eerste dag dat ik terug was in Nederland had ik gelijk de begrafenis van mijn oma. Dit was natuurlijk een heel verdrietige dag, maar ook zag ik mijn familie uit Engeland eindelijk weer en dat was heel leuk! Ik ontmoette mijn babyneefje van vier maanden voor de eerste keer en jongens, ik ben echt verliefd. Hij viel in slaap in mijn armen en hij rook zo lekker en ik wilde hem echt niet teruggeven aan zijn moeder!
 • Zijn oudere broertje is trouwens ook zo schattig. Hier las ik een boekje met hem – en besloot hij mijn oorbellen een ‘digger’ te noemen.
 • 10 juli moest ik weer werken en droeg ik de sieraden van mijn oma. Alle vrouwen in de familie hebben een paar sieraden van haar gekregen en dit is een deel van de mijne. Ik vind het zo mooi dat ik nu haar sieraden kan dragen!
 • Bij de postcodeloterij hadden wij kaartjes voor Wildlands Emmen gewonnen en 14 juli gingen we daar een dagje heen. Het is echt een aanrader, jongens! We maakten een boottour tussen de olifanten, mijn moeder voerden papegaaien, we reden in een vrachtwagen tussen neushoorns en liepen door een mooie vlindertuin. Het was echt heel tof om hier een keer geweest te zijn!

Malou's Month, maandoverzicht juli

 

 • 16 juli gingen mijn ouders en ik naar Leiden. Zij zagen voor het eerst mijn nieuwe kamer en we gingen naar de Gamma om héél veel steigerhout te halen. Hiervan hebben we echt het tofste bed…
 • …en bureau ooit gebouwd! Ze zijn allebei echt mega groot en dat vind ik heerlijk. Het hout moet nog goed geschuurd worden en dan afgelakt, maar zo hebben jullie in elk geval een sneakpeak. Betere foto’s komen als de kamer af is en ik er daadwerkelijk woon!
 • Ik wilde al heel lang een keer een recept met eetbare bloemen maken en 18 juli deed ik het. Het werd echt zó mooi! Jullie kunnen hier lezen hoe jullie het ook kunnen maken. Stiekem ben ik er echt heel trots op!
 • Op de Facebook van de boekhandel waar ik werk doen we telkens een ‘Ik ga op vakantie en ik neem mee…’ en dit was mijn versie. Ik neem een heleboel heerlijke boeken mee, die jullie natuurlijk ook gaan zien in de volgende 7 Reads!

Het roer gaat om

Oké, de titel is een klein beetje een clickbait, maar als ik heel eerlijk ben overweeg ik wel om te stoppen met bloggen. Ik blog nu namelijk een jaar en ik merk dat er totaal geen schot in de zaak zit. Mensen die mijn blog altijd volgden komen niet meer en er komen ook weinig nieuwe mensen (of in elk geval merk ik dat niet!). Aangezien ik wel steeds meer tijd in mijn artikelen steek, vind ik dat heel stom en haal ik weinig voldoening uit het bloggen. Het voelt een beetje als een verplichting, maar ik krijg er tegelijk weinig voor terug. Begrijp me niet verkeerd, ik ben ontzettend blij met de liefde van mijn trouwe volgers, maar ik zou het heel leuk vinden als mijn blog ook daadwerkelijk zou groeien! Omdat ik het bloggen voor nu nog te leuk vind om ermee te stoppen, wil ik graag wat dingen gaan veranderen. Het zou geweldig zijn als jullie me willen helpen door deze enquête in te vullen! Het kost maar een paar minuutjes van je tijd en het zou voor mij heel fijn zijn.

Wat is het leukste dat jij deed in juli?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

24 Reacties

  • Malou
   Auteur
   30 juli 2017 / 09:54

   Ja, ik kon me ook nooit iets voorstellen van Macedonie, maar ik vond het echt geweldig! Zo’n prachtig land! Dankjewel voor het complimentje 🙂

 1. 30 juli 2017 / 09:49

  Wat ziet je kamer er al mooi uit! En je neefje is zo schattig! Ik kan me voorstellen dat het heel verdrietig was om meteen bij terugkomst van je vakantie de begrafenis van je oma te hebben. Nog gecondoleerd!

  Enne, wat betreft het stoppen met bloggen: ik zou het persoonlijk heel jammer vinden als je stopt. En ik denk dat het zoveel belangrijker is of jíj nog leuk vindt wat je schrijft in plaats van wat bezoekers ervan vinden. Ik geloof zelf dat als je schrijft over wat jij leuk vindt, de bezoekers vaak vanzelf wel komen, ook al duurt dat soms een tijdje of soms zelfs een hele tijd. Maar kijk naar wat je al hebt bereikt in een jaar tijd. Er zijn ook bloggers die een jaar bloggen en nog steeds alleen hun familieleden en een paar vriendinnen als volgers hebben. Ik kan me voorstellen dat het misschien demotiveert als je er weinig nieuwe bezoekers bij krijgt. Maar soms kost het veel tijd en geduld voordat je je blog (verder) ziet groeien. Ik heb ook maanden lang bijna geen nieuwe bezoekers getrokken en soms zat er zelfs echt een dip in mijn bezoekersaantallen, terwijl ik wel al mijn kostbare vrije tijd in mijn blog stak. Ik zou zeggen: doe vooral waar jij je goed bij voelt. Misschien kun je overwegen om minder vaak te bloggen of om ook andere onderwerpen te bespreken, waar jij graag over wilt schrijven. Het is jouw blog en het belangrijkste is dat jij blij wordt van je artikelen. Dan komt het met die bezoekers vast wel goed! 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Jezelf vergelijken met anderen? Ho, stop!My Profile

  • Malou
   Auteur
   30 juli 2017 / 09:56

   Superlieve reactie Romy! Dat maakt me gelijk blij! Je hebt ook gelijk en het duurt ook lang, maar om terug te komen op jouw artikel van vandaag, ik blijf mezelf maar vergelijken met andere bloggers. Heel dom eigenlijk! Ik zou gewoon heel graag een blog hebben waar meer mensen wat aan hebben, vandaar ook die enquête. Dankjewel voor je lieve reactie!

 2. 30 juli 2017 / 09:56

  Wat stoer dat zelfgebouwde bed en bureau! Mooie start van een mooie nieuwe tijd. Over die nieuwe tijd gespeoken: wie weet levert het eindeloos veel neiuwe inspiratie op of ga je je juist met heel andere dingen bezighouden. Bloggen moet nooit een verplichting worden, al lijkt het mij erg leuk om over je Leidse avonturen te lezen.
  Hermien – KouweKleren onlangs geplaatst…Fair fashion outfit: dagje GroningenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   31 juli 2017 / 21:46

   Gaaf zijn ze hè! Dat is inderdaad helemaal waar, ik ga zeker nog bloggen over Leiden!

 3. 30 juli 2017 / 10:03

  Heel erg jammer dat je overweegt om te stoppen. Maar het is en blijft een hobby als het voelt als een verplichting moet je het niet doen. Het moet leuk blijven vind ik. Geniet nog van je vakantie en veel succes volgend schooljaar!
  Birgitt onlangs geplaatst…4 dingen die ik haatMy Profile

  • Malou
   Auteur
   30 juli 2017 / 19:47

   Ja daar heb je ook gelijk in. Ik hoop dat het door die enquête weer beter wordt!

 4. 30 juli 2017 / 10:43

  Niet stoppen! Pauzeren kan altijd even… ik stopte 1 keer en daar had ik spijt van! Van 10.000 op de teller naar de helft nu. Okay ik blog ook minder 😉
  En je hebt inderdaad een superrrrrrtof bed! Wat handig dat dit zo kan!
  Yustsome onlangs geplaatst…Swatch | lipstick Supreme | MUA PowerPoutMy Profile

  • Malou
   Auteur
   30 juli 2017 / 19:48

   Hm dat is inderdaad jammer ja, dat risico wil ik niet lopen 😉 leuk is het bed he!

 5. 30 juli 2017 / 11:48

  Wst een super lieve foto van jou en je neefjes! Zo leuk dat je de jongste nu voor her eerst zag. Bijzonder moment! Wat mooi trouwens dat je sieraden van je oma draagt nu. Ik kan me voorstellen dat je daar heel veel waarde aan hecht. Zo draag je haar altijd een beetje bij je. 🙂 En wat betreft het stoppen… Ik hoop dat je dat niet gaat doen. Maar je moet natuurlijk je eigen gevoel volgen! Het groeien van een blog komt op momenten waarop je het echt niet verwacht, althans dat is nu bij mij een paar keer zo geweest. Gewoon je ding doen, schrijf over dingen waar jíj blij van wordt en achter staat en probeer echt niet jezelf te gaan vergelijken. Er is altijd wel een blog die groter is of die iets heeft waarvan jij denkt: “had ik dat ook maar”. Weet je, je schiet er niks mee op om je eigen blog neer te halen. Steek die energie die je in jet vergelijken steekt lekker in het bloggen! En vergeet trouwens ook niet dat de zomerperiode qua statistieken sowieso altijd minder zijn hè. Je hebt kans dat in september je blog ineens weer een boost krijgt! 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #114 | Uitzet inkopen, kneuzen actie & positieve energieMy Profile

  • Malou
   Auteur
   30 juli 2017 / 19:49

   Ik word helemaal blij van jouw reactie Sandra! Je hebt gelijk wat betreft mijn blog, met die enquête probeer ik nieuwe energie te creëren zodat ik met volle moed kan beginnen! Het was heel bijzonder om mijn neefje toen te ontmoeten, we namen afscheid van mijn oma maar kregen hem erbij. 🙂

 6. 30 juli 2017 / 12:05

  Wat jammer dat je misschien wilt stoppen met bloggen, omdat je het niet leuk genoeg meer vindt doordat je er voor je gevoel te weinig voor terugkrijgt. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren, en je hebt daarnaast een superleuke tijd als student voor de boeg.

  Ik snap dat je ervan baalt dat je blog even stagneert. Dat is heel normaal hoor. Of je nu 10 of 10000 bezoekers per dag hebt, elk blog heeft zijn groeiperiodes en stagnaties. En als ik even eerlijk mag zijn; je hebt al een aantal fantastische samenwerkingen erop zitten, waar sommige mensen die bijvoorbeeld 5 jaar bloggen alleen maar van kunnen dromen! Ik herinner me: twee binikis, verzorgingsproducten, twee sierraden en een samenwerking met Otto. Gaaf toch! Als dat voor jou niet genoeg is, is dat prima (en dat bedoel ik niet sarcastisch). Ik weet alleen niet of het realistisch is om te verwachten dat je blog met zo’n gigasprint aan succes kan doorzetten. En stagnatie kan voor de één doorzetten en de ander stoppen betekenen. Ik wens je veel succes met je keuze! (En ik zal eens naar je enquête gaan kijken).
  Josephine onlangs geplaatst…Filmtip: La Gloire de Mon PèreMy Profile

  • Malou
   Auteur
   30 juli 2017 / 19:51

   Goed punt! Ik heb inderdaad niks te klagen wat betreft samenwerkingen, het punt is meer dat ik graag zou willen dat meer mensen het lazen. Zou ik ook eerlijker vinden naar de bedrijven! Maar misschien klaag ik wel te veel hoor en moet ik gewoon lekker even doorzetten. Fijn dat je dit noemt, dat werpt ook even nieuw licht op de zaak!

 7. 30 juli 2017 / 17:04

  Lieve Malou wat zou ik het jammer vinden als je zou stoppen met bloggen! Ik kan me goed voorstellen dat het demotiverend kan werken als je kijkt naar andere bloggers maar dat moet je echt niet doen. Elke blogger heeft zijn eigen specialiteit en creativiteit, net als jij die van jou hebt. Er is altijd een blogger die meer bezoekersaantallen heeft of mooiere foto’s maakt, maar dat betekent niet dat jouw prachtige blog geen plekje verdient op het internet. Ik word ontzettend blij van je Travel Diaries, shoplogs en lekkere recepten dus ik zou het enorm jammer vinden als je stopt. Daarnaast is een blog ook ontzettend leerzaam. Je bent zo online marketeer, redacteur, fotograaf en websitebouwer in één! 🙂 Ik ga je enquête even invullen want ik wil absoluut niet dat je stopt!
  Claire onlangs geplaatst…Recept: vegan sushibowl met zeewier en tofuMy Profile

  • Malou
   Auteur
   30 juli 2017 / 19:53

   Ah lieve Claire! Zo fijn dat jij er weer bent en wat een lieve reactie van je! Misschien moet ik inderdaad even meer focussen op mijn eigen blog en minder op die van anderen. Al ben ik stiekem wel jaloers op jou met je geweldige blog 😉 heel leuk dat jij mijn enquête in gaat vullen! <3

 8. 31 juli 2017 / 12:12

  Ik kom hier volgens mij voor het eerst, dus ik laat even wat van me horen als nieuwe bezoeker! Je blog ziet er leuk uit. Ik herken het wel hoor, maar vergelijken is eigenlijk nergens goed voor. Ik zie dat je toch heel wat reacties hebt gekregen op dit bericht, dat wil volgens mij toch wel zeggen dat er veel mensen graag bij je lezen. Want de reacties zijn vaak maar het topje van de ijsberg aan lezers die er daadwerkelijk zijn 😉
  Wel is het zo dat je het zelf leuk moet blijven vinden, en de moeite waard om je tijd in te stoppen. Dat is volgens mij nog altijd het belangrijkste, dat je het graag doet en er voldoening uithaalt voor jezelf. Succes met je keuze!
  Sofie onlangs geplaatst…Vegetarische bitterballen van de Vegetarische SlagerMy Profile

  • Malou
   Auteur
   31 juli 2017 / 21:44

   Wat lief van je Sofie! Daar heb je inderdaad gelijk in, ik ben ook heel blij met al die leuke reacties. En nu hoop ik natuurlijk dat jij vaker terug komt 😉

 9. 31 juli 2017 / 14:56

  Wat een gevarieerde maand heb jij gehad. Heel vervelend om te horen van je oma, maar goed dat je er toch wat positiefs uit kan halen 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Eetoverzicht week 30My Profile

  • Malou
   Auteur
   31 juli 2017 / 21:45

   Ja, het was zeker een veelzijdige maand!

 10. 31 juli 2017 / 16:38

  Ik reageer niet zo vaak, ook omdat ik de afgelopen tijd druk was/ben met mijn scriptie en op vakantie ben geweest, maar ik vind je blog erg leuk! Ik zou het jammer vinden als je stopt, maar je moet doen waar je je goed bij voelt. Ik heb je enquete in elk geval ingevuld en ik hoop dat de alle antwoorden je helpen bij de keuze 🙂
  Marloes onlangs geplaatst…Best Friends TagMy Profile

  • Malou
   Auteur
   31 juli 2017 / 21:45

   Ah nou, reageren hoeft toch ook niet! Ik vind het al hartstikke leuk dat je vaker komt kijken. Hopelijk is alles goed gegaan met je scriptie en dankjewel voor het invullen van de enquëte!

 11. 16 augustus 2017 / 12:50

  Ik herken je twijfels wel een beetje hoor. Ik blog al jaaaaren en ook ik merk dat het terugloopt in lezers en reacties. Dingen veranderen en bloggen is niet meer zo bijzonder als vroeger. Denk dat je vooral moet nagaan of je het zelf leuk vindt. En anders kun je misschien alleen via facebook/instagram ‘bloggen’? Dan kun je nog steeds hotspots en receptjes delen zonder dat het al te veel werk kost. Heb de enquete voor je ingevuld!

  • Malou
   Auteur
   19 augustus 2017 / 19:40

   Oh echt? Ik dacht dat jouw blog altijd geweldig loopt, het is zo leuk allemaal! Dat is misschien ook wel een erg goed idee inderdaad. Dankjewel voor het invullen Marlous! <3