Dagje Maastricht | Kerstmarkt & mijn eerste Levi’s!

Dagje Maastricht | Kerstmarkt & mijn eerste Levi’s!

Eerst kwam ik nooit in Maastricht, maar sinds Blonde Blossom bestaat al twee keer! Ik vertelde jullie hier namelijk ook al over een dagje Maastricht. Afgelopen donderdag was ik er weer, in principe voor mijn meeloopdag geneeskunde, maar mijn moeder en ik besloten daarna de stad in te gaan. Er was namelijk Kerstmarkt en we moesten nog cadeautjes hebben voor Kerst en mijn zusjes verjaardag. En eigenlijk wilde we natuurlijk gewoon even naar Maastricht.

bijenkorf, kerstmarkt, maastricht centrum, kerstmarkt, maastricht

De dag begon niet als een enorm feest, want over een tocht die normaal iets langer dan twee uur duurt, deden we nu vier uur. We belandden van de ene file in de andere en tot overmaat van ramp was de A73 door een ongeluk compleet afgesloten. Na deze tocht en de meeloopdag waren mama en ik om vier uur toch wel erg toe aan iets te eten. We dronken een heerlijke juice en aten in plaats van een high tea een high bagel bij SAP. Over SAP komt binnenkort nog een artikel online!

Maastricht in

kerstmarkt, maastricht, markt, stadhuis

Nadat we de parkeermeter hadden verlengd – moet ook gebeuren – liepen we terug de stad in. Het was inmiddels al lekker donker en dus brandden boven de straten allemaal schattige lichtjes! Er was koopavond en het was druk in het centrum. We werden meteen aangeklampt door een vrouw bij een zeepwinkel, wat me enorm deed denken aan Budapest. Iedereen wil je daar de hele tijd van die staafjes zeep geven van hun zeepwinkel – geen idee wat je ermee moet. In de winkel probeerden ze heel hard om ons van alles te laten kopen, dat vind ik zo slecht en irritant! Er was een soort nagelvijl die ons namelijk heel fijn leek, maar door dat stomme gezeur hebben we uiteindelijk niks gekocht. Lekkere marketing.

sacha, pumps, kerstmarkt, maastricht

Vervolgens gingen we naar L’Occitane om een cadeautje te kopen, bekeken we de nieuwe Hunkemöller en bewonderden we de PRACHTIGE hakken van hierboven. Er is een groot risico dat ik deze ga bestellen. Ineens zag ik de winkel van Dermalogica, een merk dat ik ken van de adventskalender en superfijn vind! Binnen kregen we een face mapping en een heleboel samples. Van L’Occitane kreeg ik ook nog een heleboel samples, dus zouden jullie het leuk vinden om een review te lezen?

Ik was op zoek naar een spijkerbroek en ik wilde even naar Levi’s om wat inspiratie op te doen. Per ongeluk kwam ik €109,95 lichter naar buiten, oeps. Ik heb de 710 FlawlessFX Super Skinny jeans gekocht in de kleur Summer Swagger. Het is een geweldige broek en hij zit heerlijk, maar toch schrok ik een beetje van mijn impulsaankoop. Hopelijk gaat ‘ie jaaaaaren mee! De broek komt 30 december natuurlijk voorbij in New In. We bezochten ook nog de Lush, maar door mijn enorme aankoop van daarvoor, kocht ik hier niks.

lush, kerstmarkt, maastricht lush, kerstmarkt, maastricht dermalogica, maastricht, kerstmarkt

De Kerstmarkt van Maastricht

kerstboom, kerstmarkt, maastricht

En toen waarvoor we kwamen: de Kerstmarkt op het Vrijthof! Met een grote kerstbal waarin iedereen selfies maakte en een enorm reuzenrad – no way dat ik daarin ga, maar fotogeniek is het wel. Ik word altijd heel erg blij van alle kitsch en lampjes en mensen op een Kerstmarkt! We hielden even een fotoshoot in de Kerstbal en daarna liepen we de markt op. In het mini Dickens Village was een erg leuk kraampje. Hier hingen Noorse zalmen die werden gerookt boven beukenhout *hartjesogen*. Mijn moeder en ik deelden een bakje en het was héérlijk, maar wel een beetje duur. Die man probeerde ons trouwens eerst wijs te maken dat het Australische krokodil was.

noorse zalm, kerstmarkt, maastricht

We keken nog naar tassen en kochten van die droge worsten, waaronder een kerstworst met steranijs en citrusvruchten (veel lekkerder dan je denkt!). Er was trouwens ook zo’n leuk poffertjesrestaurant op de markt! Helaas hadden we al gegeten. We kochten fudge met mango en passievrucht en maakten een foto van mij voor de mega kerstboom. Ook heel schattig: Jezus lag nog niet in de kerststal, die komt natuurlijk pas op 24 december. De Kerstmarkt was niet heel groot, maar zeker wel de moeite waard om te bezoeken als je in de buurt bent!

kerstbal, kerstmarkt, maastricht kerstmarkt maastricht appeltjes kerstmarkt maastricht dickens village, reuzenrad, maastricht schaatsbaan, kerstmarkt, maastricht kerstmarkt, maastricht lichtjes, kerstmarkt, maastricht

Na de Kerstmarkt dronken we nog wat bij de Bijenkorf en gingen daarna naar de auto om terug naar huis te gaan. De terugweg duurde gelukkig maar twee uur, zoals het hoort!

Heb jij de Kerstmarkt in Maastricht al bezocht?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

37 Reacties

 1. 10 december 2016 / 09:22

  De kerstmarkt ziet er heel erg leuk uit! Ik ben één keer op een kerstmarkt geweest in Luik, en sinds die ben ik er helemaal weg van. De sfeer die er hangt en de leuke kraampjes die er staan, geweldig!
  Roos onlangs geplaatst…Travel: Wat neem je mee op een citytrip?My Profile

  • Malou
   Auteur
   10 december 2016 / 10:41

   Ja dat snap ik! Ik ben ook in Münster geweest, die vond ik ook al zo leuk!

 2. 10 december 2016 / 10:49

  Maastricht is zo leuk in de kerstsfeer! Ik ben er vorig jaar geweest en vond het zo prachtig allemaal! Ik ben afgelopen woensdag naar Oberhausen geweest en daar hing ook echt zo’n leuke kerstsfeer. Ik word er helemaal vrolijk van hihi 🙂 Bijnaaaa kerst! Liefs
  Lisa onlangs geplaatst…Onze daagjes bij Thermen BusslooMy Profile

  • Malou
   Auteur
   10 december 2016 / 17:40

   O superleuk! Oberhausen ben ik nog nooit geweest, vond Maastricht wel super! X

 3. 10 december 2016 / 12:32

  Wat een leuk dagje heb jij gehad! Vorig jaar was ik ook bij de kerstmarkt in Maastricht. Zo’n gezellige sfeer hangt daar! Oeeh en wat tof dat je een Levi’s broek hebt gekocht. 😀
  Sandra onlangs geplaatst…10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #3My Profile

  • Malou
   Auteur
   10 december 2016 / 17:41

   Ja, superleuk hè! Ik ben ook heel blij met mijn broek 🙂

  • Malou
   Auteur
   10 december 2016 / 17:41

   Dankjewel meid! Leuke kerstmarkt he.

  • Malou
   Auteur
   10 december 2016 / 17:41

   Dankjewel Marscha! Het was ook heel erg leuk.

  • Malou
   Auteur
   10 december 2016 / 17:42

   Ja heeft het dus wel. Echt een aanrader!

 4. 10 december 2016 / 19:32

  Ik ben dit jaar nog niet naar de kerstmarkt in Maasje geweest, maar ik zal het zeker nog doen, woon er maar 10 minuten treinen vandaan. Bij de Lush ben ik trouwens nog nooit geweest en dat terwijl mijn basisschool en middelbare school-vriendinnetje er al jaren werkt.
  Tamara TS onlangs geplaatst…Douglas Adventskalender dag 9 & 10My Profile

  • Malou
   Auteur
   10 december 2016 / 21:36

   Wow, dat is leuk! Dan moet je er inderdaad echt heen gaan, superleuk. Hahha wow, de Lush is wel de moeite waard hoor!

 5. 10 december 2016 / 19:44

  Oh Maastricht is zo leuk! Ben er eind mei samen met m’n moeder geweest, haha. En wat tof nu in kerstsferen. Ben heel benieuwd naar je Levi’s, zo gaaf!
  Klaske onlangs geplaatst…Mijn laptop in een nieuw jasjeMy Profile

  • Malou
   Auteur
   10 december 2016 / 21:37

   O, nu moet je ook nog in december voor de Kerstmarkt! Ik ben superblij met mijn Levi’s tot nu toe.

 6. 10 december 2016 / 21:22

  Maastricht is echt een geweldige stad om te shoppen. Oh die grote kerstbollen zijn geweldig. Zo te lezen heb je een leuk dagje gehad.

  • Malou
   Auteur
   10 december 2016 / 21:37

   Ja, leuk he, die kerstbollen! Het dagje was zeker heel leuk.

  • Malou
   Auteur
   11 december 2016 / 17:27

   Ja he, die heb ik helaas niet geproefd!

  • Malou
   Auteur
   11 december 2016 / 17:27

   Ja inderdaad! Je moet het echt eens bezoeken, gewoon een lekker weekendje doen!

 7. 11 december 2016 / 12:10

  Wat ziet de kerstmarkt er leuk en gezellig uit! Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe Levi’s!
  Demi onlangs geplaatst…OUTFIT: OKERGEELMy Profile

  • Malou
   Auteur
   12 december 2016 / 08:39

   Dankjewel, het was ook echt superleuk! Haha, ik ben enorm fan van de Levi’s in elk geval.

  • Malou
   Auteur
   11 december 2016 / 19:49

   Snap ik, ik dus ook! En dit was een superleuke markt!

 8. 11 december 2016 / 18:59

  Leuk hoor! Ik kreeg bij de l’Occitane ook van alles, doen ze goed vind ik 😉 Lekker zorgen dat je dingen koopt door je dan cadeautjes te geven haha en ik val er helemaal voor!
  Marieke onlangs geplaatst…Struinen door AmsterdamMy Profile

  • Malou
   Auteur
   11 december 2016 / 19:50

   Ja, hè, dat is echt heel fijn! Heel goede en leuke truc 😉

  • Malou
   Auteur
   12 december 2016 / 08:37

   Dankjewel Joanne 🙂

  • Malou
   Auteur
   12 december 2016 / 19:10

   Hahaha, zou ik zeker doen! Het is een hartstikke leuke stad 🙂

  • Malou
   Auteur
   12 december 2016 / 21:53

   Ja, deze is superleuk toch! De Duitse zijn vaak sfeervoller, maar deze is heel leuk.

  • Malou
   Auteur
   13 december 2016 / 20:29

   Dankjewel meis! X