Recente artikelen

 • De mooiste kanten lingerie van LASCANA

  De mooiste kanten lingerie van LASCANA
 • Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!

  Win | Ontwerp en bedruk je eigen kleding!
 • Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery

  Springvibes • bloemetjesjurkje van My Jewellery
 • Pareltjes op de muur met de posters van Desenio

  Pareltjes op de muur met de posters van Desenio

Lush | Volume met de shampoo bar van Lush

Lush | Volume met de shampoo bar van Lush

Soms word ik een leeuwin genoemd door mijn lange, goudblonde haar. Die mensen vergeten dan even dat leeuwinnen geen manen hebben, maar het is natuurlijk een héél leuk compliment. Stiekem ben ik ook erg blij met mijn haar. Het is lang en dik en heeft allemaal verschillende tinten. Het enige nadeel is dat het zó glad is, dat schuifjes en elastiekjes er uitschuiven. En ik moet er echt kilo’s volumepoeder in doen, voordat het een beetje volume heeft. Gelukkig zijn er meerdere shampoos die meer volume en grip beloven, bijvoorbeeld de shampoo bar Seanik van Lush. Ik las over deze shampoo bar op het blog van Claire en was gelijk enthousiast!

Wat is een shampoo bar?

Lush, Seanik, haarzeepjes met zeewier

Een shampoo bar is shampoo in vaste vorm. Het is duurzaam omdat je geen verpakking gebruikt, en je doet er veel langer mee dan met een fles shampoo. Met een shampoo bar van Lush kun je ongeveer 80 keer je haar wassen en het is ideaal om mee te nemen, want het neemt amper ruimte in beslag. Ik kocht bij mijn shampoo bar een blikje waar je het in kan bewaren en mee kan nemen. Dit blikje kostte ongeveer €2,00 en de shampoo bar zelf kostte €8,95. Voor 11 euro heb je dus een geweldige shampoo mét verpakking waar je lang mee doet en die ook nog eens veganistisch en duurzaam is!

Het gebruik en de ingrediënten van Seanik

Lush, Seanik, haarzeepjes met zeewier

Seanik is een shampoo bar die zorgt voor extra glans en volume. In de shampoo zitten twee verschillende soorten zeewier; gel van Ierse mos en Japanse Nori. Verder zit er zeezout in, dat zorgt voor extra volume en diepe reiniging. Ook citroen zorgt voor reiniging en jasmijn en mimosa geven de bar een fijne geur. Dat knalblauwe ziet er heel leuk uit maar is overigens niet natuurlijk; gewoon een kleurstof. Er zit overigens wel SLS in deze shampoo; dit is wat zorgt voor het schuim. Ik vind dit geen enorm probleem, maar SLS kan je haar wel slap en futloos maken, precies wat we niet willen!

Ik gebruikte altijd héél veel shampoo zodat ik zeker wist dat alles schoon was. Het fijne van deze shampoo is dat je niet veel kúnt gebruiken en dat het dus veel duurzamer is. Ik maak mijn haar nat onder de douche en maak met de zeep cirkelende bewegingen over mijn haar. Het is wel belangrijk dat je deze bewegingen een beetje verdeelt over je haar, omdat de shampoo lastig is om ver uit te smeren. Na gebruik moet je de shampoo een tijdje laten drogen aan de lucht – bijvoorbeeld in het bakje. Je kunt het ook op een zeepbakje met gaatjes leggen.

Mijn ervaring met Seanik

Lush, Seanik, haarzeepjes met zeewier

Een van de problemen die ik had, was dat mijn haar enorm glad was. Ik doe altijd eerst conditioner in mijn haar en was het vervolgens. Dit doe ik zodat er geen conditioner achter blijft in mijn haar en het daardoor minder zwaar is. Nu ik mijn haar was met Seanik, merk ik een enorm verschil qua textuur na de conditioner en na de shampoo. Mijn haar is na de conditioner ontzettend glad, mijn hand glijdt er zo overheen. Als ik vervolgens de shampoo uitspoel, merk ik ineens hoe stug mijn haar is geworden. Deze stugheid blijft na het wassen en daardoor kan ik veel meer met mijn haar! Elastiekjes en schuifjes blijven veel beter zitten en ook volumepoeder glijdt niet meer zo uit mijn haar. Indirect heb ik dus veel meer volume gekregen door de shampoo bar. Of ik ook meer volume krijg door de shampoo zelf? Nee. Maar misschien moet ik de hoop daarvoor maar een keer opgeven.

Lush, Seanik, haarzeepjes met zeewier

Is dit een nieuwe favoriet?

Ja! Ik ben ontzettend blij met hoe mijn haar voelt. Het glanst nog steeds, maar tegelijk heeft het veel meer textuur. Helaas heb ik geen extra volume gekregen door de shampoo bar, maar ik weet ook niet of dat kan. Ik heb in elk geval een testertje gekregen van shampoo BIG, dus ik ben benieuwd of die wel volume geeft! De shampoo bar Seanik is op het moment helaas uitverkocht, maar hij kost €8,95. Hier vind je alle shampoo bars van Lush.

Wat is de beste volumeshampoo die jij kent?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

43 Reacties

  • Malou
   Auteur
   3 mei 2017 / 09:52

   Ja snap ik! Mijn haar blijft nog steeds erg glad hoor, er zit alleen wel wat meer grip in. Dat vind ik zelf heel fijn, omdat ik er nu veel meer mee kan!

 1. 3 mei 2017 / 08:27

  Wat fijn dat de shampoobar zo’n groot succes was! Ik moet dit ook nog steeds een keer proberen, want ik gebruik ook eigenlijk iets te veel shampoo. En ik moet trouwens dé shampoo die echt volume geeft ook nog ontdekken, haha 😉
  Romy onlangs geplaatst…Productiviteit | 5 tips tegen uitstelgedragMy Profile

  • Malou
   Auteur
   3 mei 2017 / 09:53

   Hmm, jammer dat jij dan geen perfecte oplossing hebt voor mij, haha! Lush heeft echt súperveel shampoo bars, dus je vindt sowieso een goede voor jouw haar. Al vind ik jouw haar echt prachtig!

 2. 3 mei 2017 / 08:49

  Het lijkt me echt een heerlijke shampoo! Alleen het gebruik ervan lijkt me nog een beetje vreemd.
  Danique onlangs geplaatst…Throwback Time #2My Profile

  • Malou
   Auteur
   3 mei 2017 / 09:53

   Klopt, je moet er een beetje aan wennen! Maar uiteindelijk is het wel behoorlijk ideaal.

 3. 3 mei 2017 / 08:54

  Zo leuk dat je deze ook test! Wat jammer dat Seanik bij jouw haar niet veel volume geeft. Ik werkte dat mijn haar vooral bovenop mijn hoofd ineens stugger en voller werd. Maar mijn haar is ook heel fijn en zacht, dus misschien dat het aan het verschil in haar textuur ligt? Als je haar al vrij dik is, is het ook wat lastiger. Ik ben benieuwd hoe de shampoo van BIG je bevalt 🙂
  Claire onlangs geplaatst…Vegan eetdagboek #4 van de Vegan ChallengeMy Profile

  • Malou
   Auteur
   3 mei 2017 / 09:54

   Oh, wat grappig! Misschien moet ik nog eens goed voelen of dat bij mij niet toch zo is. Dat stugger merk ik dus ook wel heel erg, maar het is niet echt voller. Hopelijk doet BIG dat wel!

 4. 3 mei 2017 / 09:12

  Ik heb nu twee vloeibare shampoo’s van Lush waar ik heel tevreden over ben. Ik wil ook wel eens een vaste shampoo proberen. Het klinkt in ieder geval wel goed.

  • Malou
   Auteur
   3 mei 2017 / 09:54

   Wat fijn, zeg! Ik weet alleen niet of die ook goed zullen merken bij mij, omdat ik niet van die prachtige krullen heb. Jouw haar is zo mooi trouwens!

  • Malou
   Auteur
   3 mei 2017 / 10:24

   Het is ook een ontzettend fijn product! Echt een aanrader.

 5. 3 mei 2017 / 10:41

  Yay, wat heerlijk dat je enthousiast bent over de shampoo-bar! Niks is irritanter dan slap, volume-loos haar, ik weet er helaas alles van 🙁 Daarom word ik ook super blij als mijn haar een beetje stug is na het gebruiken van een shampoo, haha. Ik gebruik zelf de shampoo & conditioner van Mane ‘n Tail maar wil ook wel eens wat nieuws proberen. Zo’n shampoo-bar maakt me erg nieuwsgierig!
  Sija onlangs geplaatst…Ik ben gastblogger bij Puur & Kracht!My Profile

  • Malou
   Auteur
   3 mei 2017 / 10:46

   Ik word daar ook zo gek van! Ik wil gewoon volume in mijn haar, haha! Werkt die shampoo goed voor jou?

   • 3 mei 2017 / 10:55

    Ja heel erg goed! Er zijn nu twee varianten bij Kruidvat. De originele heb ik twee keer opnieuw gekocht, maar daarna merk je toch dat je haar toe is aan verandering ofzo.. en toen zag ik dat ze nog een andere variant verkochten, de deep conditioning, deze gebruik ik nu en ook die is heerlijk! Ze zijn trouwens nu in de aanbieding bij Kruidvat, mocht je ze willen proberen! 🙂
    Sija onlangs geplaatst…Ik ben gastblogger bij Puur & Kracht!My Profile

    • Malou
     Auteur
     3 mei 2017 / 21:52

     Ontzettend fijne tips lieve Sija, ik ga morgen gelijk kijken!

  • Malou
   Auteur
   3 mei 2017 / 21:54

   Ja dat wist ik eigenlijk ook wel, maar het is goed dat je het nog een keer noemt! Ik ga snel eens kijken naar shampoo zonder SLS en naar jouw blog! Dankjewel voor de tip!

 6. 3 mei 2017 / 11:51

  Interessant! Ik ben nu bezig met een ander haar-experiment met rozemarijnwater, maar ook shampoobars als deze spreken me erg aan. Kun je de bar ook eerst met je handen natmaken (zoals met een stuk zeep) en de ‘shampoo’ dan met je handen over je hoofdhuid verdelen? Dat lijkt me namelijk veel makkelijker.
  Josephine onlangs geplaatst…Het Bakkehus in Kopenhagen: Een interieur uit 1820My Profile

 7. 3 mei 2017 / 12:18

  Ik heb nog nooit shampoo in deze vorm gebruikt.. maar ik moet zeggen door het feit dat het duurzamer is spreekt het me wel heel erg aan! Jammer dat het niet veel volume geeft, dat had ik wel kunnen gebruiken! Liefs.
  Femke onlangs geplaatst…Get inspired! De leukste festival looks!My Profile

  • Malou
   Auteur
   3 mei 2017 / 21:56

   Indirect geeft het dus wel veel volume, maar inderdaad niet gelijk! Wel een beetje, maar niet veel…

 8. 3 mei 2017 / 13:04

  Toen ik de review van Claire voorbij zag komen vond ik het al interessant, maar nu bij jou vind ik het maar ook al te leuk om te horen dat het écht iets doet met je haar! Fijn dat er meer textuur in komt en dat je nu meer met je haar kan. Ik heb ook van dat haar waar alles uitzakt en wat heel slap is. Om er meer stugheid en volume in te brengen gebruik ik nu al een paar jaar de haarverdikkende shampoo van ‘l Oreal Elvive. De vrouwen variant is alleen nog op internet te verkrijgen en de mannen variant is wel in de winkels te koop, al heb ik de mannenvariant nog nooit geprobeerd haha. Ik zweer er bij!!!
  Sandra onlangs geplaatst…Filipijnen & Indonesië | De drone video van mijn vriend!My Profile

  • Malou
   Auteur
   3 mei 2017 / 22:00

   Nee dat is ook wel een beetje jammer inderdaad… Misschien kunnen we een mix maken van ons haar, hebben we van dat prachtige reclame haar!

  • Malou
   Auteur
   3 mei 2017 / 22:03

   Conditioner voor shampoo werkt wel echt, want je haar is een heel stuk minder zwaar. Wat jammer dat je niet tegen SLS kan, misschien moet je dan even kijken of Lush een andere volumeshampoo heeft zonder SLS…

  • Malou
   Auteur
   3 mei 2017 / 22:05

   Ik denk dat het bij jou misschien nog beter werkt, omdat jouw haar korter is! Ik zou het zeker eens proberen.

 9. 3 mei 2017 / 19:32

  Wat een fijne review is dit zeg! Jammer dat het geen volume geeft, maar dat probleem herken ik wel, haha! Dat is echt het nadeel van zwaar haar, maar die textuur is dan echt super fijn!
  Dineke onlangs geplaatst…VOOR DE ÁLLERLIEFSTE MOEDERMy Profile

  • Malou
   Auteur
   3 mei 2017 / 22:06

   Precies, door die textuur krijg ik eigenlijk toch veel volume. En wat een lief compliment <3

  • Malou
   Auteur
   3 mei 2017 / 22:06

   Ja, schattig is ie hè.

 10. 4 mei 2017 / 11:53

  Ik ben altijd benieuwd naar die producten van Lush, maar vind het altijd wat duur… Wel prachtige foto’s bij dit artikel!x

  • Malou
   Auteur
   4 mei 2017 / 13:35

   Snap ik, deze shampoo valt wel mee als je bedenkt dat je er echt heel lang mee doet! Dankjewel voor je lieve compliment <3

 11. 4 mei 2017 / 17:47

  Klinkt al een ontzettend fijne shampoo en vind je review ook erg fijn. Alleen heb ik het zelf niet zo met de shampoo bars. Mijn haar word er juist echt veel te stug van waardoor het aanvoelt als een kleine hooibaal. Ik houd ontzettend van glad haar en neem het dan ook voor lief dat elastiekjes uitglijden haha.
  Rebecca onlangs geplaatst…Lente shoplog 2017 ❀ Primark, Forever21 & New Yorker ❀My Profile

  • Malou
   Auteur
   4 mei 2017 / 19:39

   Superlief compliment Rebecca, dankjewel! Dat is wel jammer inderdaad, bij mij wordt het juist een soort ideale mix; nog steeds heerlijk zacht maar ook wat stugger! Stom dat het bij jou wel heel extreem werkt…

  • Malou
   Auteur
   4 mei 2017 / 22:11

   Wat grappig, ik hoor heel graag of je er iets aan hebt gehad voor je haar! Dankjewel Evy <3