Lunchen aan het water bij Leidsch Beleg

Lunchen aan het water bij Leidsch Beleg

Hiiii meiden! Genieten jullie ook ZO van dit weer! Het is toch echt absurd dat het zonnetje al zo heerlijk schijnt eind februari?! In Leiden gaan alle terrasjes weer open en ik kan daar ontzettend van genieten. Aan het eind van de middag even een wijntje drinken op het terras of lekker lunchen aan het water. Mijn vriend en ik werden uitgenodigd om bij Leidsch Beleg te komen lunchen en dat was echt heerlijk! Vandaag vertel ik jullie over deze Leidse hotspot die je zeker niet moet missen!

Leidsch Beleg

Leidsch Beleg, lunchen, advertorial, gekregen, lunchroom, club roll avocado

Zoals de naam eigenlijk al zegt is Leidsch Beleg een broodjeszaak in Leiden. Ik denk dat bijna elke student dit wel kent, want je kunt bij Leidsch Beleg voor een prikkie héérlijk lunchen. Ze hebben allerlei verschillende soorten broodjes en salades, maar ook organiseren ze high teas en doen ze catering. Een ideale combinatie van alles dus! Leidsch Beleg zit aan het water in het centrum van Leiden, dus vanaf het station sta je in 5 minuten voor de deur. Dat betekent trouwens niet dat de plek niet leuk is, want je kunt vanaf het terras kijken naar alle varende bootjes en genieten van de pracht van Leiden!

Club Roll op een terras in februari

Leidsch Beleg, lunchen, advertorial, gekregen, lunchroom, club roll avocado

Afgelopen dinsdag hadden mijn vriend en ik afgesproken om te gaan lunchen bij Leidsch Beleg. De perfecte dag, want het weer was zelfs zó lekker dat we gewoon zonder jas op het terras konden zitten. Het terras van Leidsch Beleg zit op een soort boot in het water, echt supercute! We gingen lekker aan een tafeltje zitten om te genieten van de rust en het kabbelende water. De rust duurde alleen niet lang, want binnen een kwartier zat het hele terras vol. Denk niet dat we dat iemand kwalijk kunnen nemen met zulk heerlijk weer…

Leidsch Beleg, lunchen, advertorial, gekregen, lunchroom, club roll avocado

Ik bestelde een verse jus en de club roll met avocado en mijn vriend de smoothie van de dag en de Black Angus burger. Zo’n broodje is rond de 4 euro en de Black Angus burger (uit mijn hoofd) €5,50, wat ik echt heel goedkoop vind voor het heerlijke eten dat je krijgt! Mijn ciabatta club roll was echt heerlijk en ook echt goed vullend. Ik heb genotennnn!

Waar vind je Leidsch Beleg?

Leidsch Beleg zit op Turfmarkt 12 en is van maandag tot zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Leidsch Beleg, lunchen, advertorial, gekregen, lunchroom, club roll avocado

Ik heb een nieuwe favoriete lunchspot in Leiden! Heerlijke broodjes die echt voldoen aan mijn studentenbudget én een superheerlijk terras. Ik zie mijzelf hier al helemaal zitten hoor jongens, de hele zomer met een lekker sapje en een broodje. Wie gaat de volgende keer mee?!

Wat is jouw favoriete lunchspot?

Malou x

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Leidsch Beleg.

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

11 Reacties

 1. 28 februari 2019 / 06:46

  Wat een leuk tentje! Je broodje ziet er heerlijk uit. Echt genieten dit weer, lekker op het terras! Wat een fijne prijsjes. Ik ga dit tentje zeker onthouden voor als ik in de buurt ben.

  • Malou
   Auteur
   1 maart 2019 / 16:51

   Ahhh ja het is ook echt een aanrader, zo goedkoop terwijl het eten echt heel lekker is! Moet je zeker doen, laat het me dan ook vooral weten! X

 2. 28 februari 2019 / 07:16

  Oh dat broodje ziet er lekker uit zeg! En ook het tentje en terras ziet er gezellig uit. Ik heb zelf nog niet op het terras kunnen zitten maar ik word ook zooo blij van dit weer! Liefs, Nicole

  • Malou
   Auteur
   1 maart 2019 / 16:51

   Ohhh zo jammer, ik vind terrasjes echt genieten zo! Maar het is echt een topplek!

 3. 28 februari 2019 / 14:47

  Superleuk dat jullie waren uitgenodigd om daar te lunchen! Ik ga de volgende keer wel mee hoor, haha 😉
  Eén van mijn favoriete lunchspots is ‘ ’t Paviljoen’ in Roosendaal (waar ik tegenwoordig woon). Ze hebben altijd heerlijke, huisgemaakte soepen en in de zomer kun je er fijn buiten zitten. Verder vind ik La Place altijd fijn om te lunchen. Vaak stel ik mijn eigen salade bij die saladebar samen of neem ik een broodje met bieslookroomkaas. In Leiden ben ik nooit echt geweest, behalve voor een 21-diner, hahah.

  Liefs,
  Marloes

  • Malou
   Auteur
   1 maart 2019 / 16:52

   Ohhhhh dat is ook een leuke aanrader! Ik ben eigenlijk nog nooit in Roosendaal geweest, maar ik ga dat wel echt onthouden! Dat broodje bieslookroomkaas is ook echt zo lekker van La Place, absurd haha! Kom snel een keer naar Leiden, dan laat ik het je zien.

 4. 2 maart 2019 / 10:05

  Heerlijk zo’n dag en vooral met dat weer, echt genieten!

  • Malou
   Auteur
   24 maart 2019 / 16:31

   Ja, dat is echt top! Echt heerlijk is dat, lekker lunchen aan het water!

 5. 3 maart 2019 / 15:22

  Wat een super leuk plekje, het ziet er zo gezellig uit! En je broodje lijkt mij ook heerlijk, haha 😀

  • Malou
   Auteur
   24 maart 2019 / 16:30

   Het was echt zo’n heerlijke lunch ook! Ik zou er zeker heen gaan als je een keer in Leiden zou zijn!