Hotspots | Lunchen bij GYS met Claire Codi

Hotspots | Lunchen bij GYS met Claire Codi

That’s right guys, I’m back! Het is jullie vast opgevallen dat ik een tijdje niet geplaatst heb. De struggle waar ik mee zat is nog niet helemaal over, maar ik heb in elk geval weer zin in het bloggen! Vandaag deel ik een populaire hotspot met jullie, maar eigenlijk wil ik vooral vertellen over mijn superleuke bloggersdate met Claire. Ik heb echt al héél lang contact met Claire via Instagram en onze blogs, maar 14 april ontmoette ik haar eindelijk in het echt! We gingen deze dag namelijk genieten van onze shared love Harry Potter bij de expo in Utrecht! Daarna gingen we lunchen bij de supertoffe hotspot GYS, waar ik jullie graag wat over wil vertellen ♥.

Biologisch restaurant GYS

Toen we uit de expo waren, was het bijna half drie. Nadat we nog even naar de Bijenkorf waren geweest, vielen we ongeveer om van de trek. Claire eet normaal gesproken altijd vegetarisch, maar omdat ze meedeed aan de Vegan Challenge moesten we op zoek naar een restaurant waar zij ook veganistisch kon eten. We kwamen uit bij GYS in de Voorstraat. Deze hotspot is vrij populair en ik begrijp wel waarom. Een houten bar en leuke houten tafeltjes, mooi zeegroen op de muren en allemaal toffe plantjes.

GYS, Vegan proeverij, Claire Codi

GYS is een biologisch restaurant waar duurzaamheid centraal staat. Het eten wordt bereid met streekproducten en veel gerechten zijn vegetarisch of veganistisch. Het is ook mogelijk om eten af te halen bij GYS of om het te laten bezorgen. Ontzettend handig als je in de buurt woont! Zowel op de kaart van GYS op de Voorstraat als op de Amsterdamsestraatweg staan heerlijke dingen. Carpaccio van courgette, een Mexicaanse runderburger, een noodlesalade met oesterzwam en paprika of een veganistische borrelplank. Doordat het biologisch is, is het wel wat duurder, maar anders zou ik álles willen proberen.

GYS, Paddoburger, Malou

De kaart is inmiddels een lentekaart geworden, maar toen Claire en ik er waren was er nog een andere kaart. Ik at namelijk een paddenstoelenburger met truffelmayo. Ik ben gek op paddenstoelen en op truffel, dus ik vond dit echt héérlijk! Erbij kreeg ik frietjes en een salade met rabarber, rucola en komkommer. De frietjes waren lekker krokant en ik vond het bijzonder om eens rabarber in een salade te krijgen. Alleen van rucola ben ik niet zo’n fan, maar dat is gewoon mijn eigen smaak. Snappen jullie waarom iedereen altijd overal rucola op gooit?

Claire at een vegan proeverij en dat zag er echt ontzettend leuk uit (vind ik). Ze kreeg brood met twee dips, een bietensoepje, iets met parelgort en zoete aardappel en een curry (die ze niet zo heel lekker vond). Volgens haar was het wel lekker, maar niet heel bijzonder. In elk geval was het fotogeniek!

Harry Potter Expo

HP Expo, Grote zaal, Claire Codi

We gingen natuurlijk niet alleen lunchen, want we kwamen voor de Harry Potter Expo! Hier waren we van half één tot half drie en ik vond het als Potterhead helemaal geweldig. Ik wilde al behoorlijk lang naar de expo, maar niemand stond echt te springen om met mij mee te gaan. Gelukkig was daar mijn rots in de branding, Claire!

Ik weet eerlijk gezegd niet helemaal hoeveel ik mag delen over de expo, maar ik kan je in elk geval vertellen dat het géweldig is! Je komt binnen langs de Hogwarts Express en gaat vervolgens naar de Sorteerhoed. Claire en ik stonden te trappelen om gesorteerd te worden, maar helaas werden alleen kleine kindjes gekozen :(. Het was overigens wel een beetje stom, want de Sorteerhoed sorteerde iedereen bij Gryffindor. Zo kan ik het ook wel.

HP Expo, Claire Codi, GYS

In de expo liepen we langs levende schilderijen, de ‘casual’ kleding van alle karakters, de schreeuwende Mandragora (met gezicht!) van professor Sprout, de hut van Hagrid waar ook dat enge monsterboek lag en the Forbidden Forest. We konden zelf Quidditch spelen, zagen de diadeem van Rowena Ravenclaw en de jurk die Hermione Granger droeg op het bal (en de mantel van haar partner Viktor Krum, die gemaakt leek van een soort schaamhaar). Tussendoor ben ik een miljoen keer doodgegaan van het lachen met Claire. Het was echt supergezellig en sowieso is de expo een grote aanrader, ook al is ‘ie niet zo groot!

HP Expo, Claire Codi, GYS, Utrecht HP Expo, Claire Codi, GYS

Waar vind je de hotspots?

GYS vind je op Voorstraat 77 of op Amsterdamsestraatweg 113 in Utrecht. GYS is elke dag geopend van 10.00 – 21.30 uur.

De Harry Potter Expo zit in Cinemec Utrecht, vlakbij station Leidsche Rijn. Je kunt nog gaan tot 30 juni en een doordeweeks kaartje voor volwassenen kost €18.50!

Met wie was jouw leukste bloggersdate?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

32 Reacties

  • Malou
   Auteur
   1 mei 2017 / 10:18

   Hahha, ik hou nog steeds niet van Emma Watson maar die jurk is inderdaad zó mooi! En natuurlijk de casual kleding van alle karakters,haha! Inderdaad, snel een nieuwe hotspot ontdekken maar sowieso snel weer afspreken!

  • Malou
   Auteur
   1 mei 2017 / 10:18

   Ja het was ook ontzettend leuk en lekker ziet het eruit, hè?! Wat superlief van je Klaske, dankjewel <3

 1. 1 mei 2017 / 08:57

  Wat leuk dat jullie elkaar eindelijk ontmoet hebben! Jammer dat de proeverij niet heel bijzonder was, het ziet er inderdaad wel heel erg goed uit namelijk 🙂
  Roos onlangs geplaatst…Food: What I ate in AprilMy Profile

  • Malou
   Auteur
   1 mei 2017 / 10:19

   Ja ik ben zo blij dat we elkaar ontmoet hebben! De proeverij leek mij ook heel lekker eigenlijk 🙂

 2. 1 mei 2017 / 09:46

  Ah wat gezellig! Lekker eten en naar een expositie :). En ja, ik ben dus zo’n iemand die dol is op rucola, haha. Heerlijk! Er zit een pittige bite aan wat ik echt heel lekker vind. Ik ben niet zo van de Harry Potter film, maar ik kan me voorstellen dat het super geweest moest zijn als je alle films hebt gekeken.
  Liset onlangs geplaatst…Review | L’Occitane Terre de Lumière eau de parfumMy Profile

  • Malou
   Auteur
   1 mei 2017 / 10:20

   Ja, klinkt als de perfecte dag hè?! Haha, ik snap daar echt niks van, ook mensen die dan een kilo rucola op hun risotto leggen, blegh… Het was inderdaad super voor ons om de expo te bezoeken!

 3. 1 mei 2017 / 10:10

  Supergaaf dat jullie bij de HP-expo zijn geweest! Wel jammer van het sorteren, haha. Maar liever niet gesorteerd dan in Gryffindor…toch? 😛 Hadden ze ook het schaalmodel van Hogwarts staan, of hebben ze dat alleen in Londen?

  Bedankt voor de restauranttip, het ziet er heel lekker uit!

  Mijn leukste (en tot nu toe enige) bloggersdate was met Romy van Vaker Vrolijk. Was heel gezellig!
  Josephine onlangs geplaatst…Het Bakkehus in Kopenhagen: Een interieur uit 1820My Profile

  • Malou
   Auteur
   1 mei 2017 / 10:21

   Hahha, ik had ook wel in Gryffindor gewild, maar het was leuker geweest als de hoed écht bij iedereen een ander huis stond. Dat schaalmodel heb ik niet gezien, eigenlijk! Wat leuk dat je met Romy hebt afgesproken, zeg!

 4. 1 mei 2017 / 17:17

  Wat een gezellig dagje!! Het eten ziet er héérlijk uit, GYS lijkt me een super leuk restaurantje. Ik snap ook niet waarom ze overal rucola bij pleuren, vind dat ook nooit lekker haha. Leuk dat je weer terug bent Malou <3 Liefs, Sija
  Sija onlangs geplaatst…Moederdag tip! Scrub & Rub’s Secret collectieMy Profile

  • Malou
   Auteur
   1 mei 2017 / 20:15

   Je moet ook echt een keer naar GYS gaan, zóóó lekker! Hahah, gelukkig maar, ik vind rucola echt stom 🙁 lieve reactie Sija! <3

 5. 1 mei 2017 / 19:06

  Echt heel leuk dat jullie hebben afgesproken met elkaar! De lunch ziet er super goed uit bij Gys. Enneh, ik snap je helemaal als het om rucola gaat hoor. Ik ben daar ook geen fan van… Snap inderdaad ook niet waarom het overal op wordt gegooid! :’) Ik heb geen verstand van Happry Potter dus snap er weinig van van wat je er over schrijft (haha). Maar zo te lezen hebben jullie een ieder geval een leuke dag gehad samen! 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #101 | Voet ingetaped, jetlag & gefrustreerdMy Profile

  • Malou
   Auteur
   1 mei 2017 / 20:14

   GYS is zo’n aanrader, het is zo lekker allemaal! Wat fijn dat ik een medestander heb wat betreft de rucola, haha!

  • Malou
   Auteur
   1 mei 2017 / 20:14

   Dat eten is echt een geweldige aanrader! Zo heerlijk allemaal <3

  • Malou
   Auteur
   1 mei 2017 / 20:15

   Was het ook! 😉

 6. 2 mei 2017 / 11:59

  Die burger klinkt echt heel goed! Als muziek in m’n oren gewoon. Leuk dat jullie hebben gemeet! X
  Laura onlangs geplaatst…A BLOSSOM DAYDREAM.My Profile

  • Malou
   Auteur
   2 mei 2017 / 19:06

   Ja dat had ik dus ook precies! Ik vind dat zo lekker, zulke burgers!

  • Malou
   Auteur
   2 mei 2017 / 19:07

   Ben je er nog niet geweest?! Dan moet je echt zeker gaan! Het is zo’n enorme aanrader.

 7. 2 mei 2017 / 17:12

  Dat klinkt als een supergeslaagde en gezellige dag! Zo tof dat jullie samen naar de Expo zijn geweest! Het klinkt heel gaaf! Wel jammer dat die sorteerhoed dan iedereen indeelde bij dezelfde afdeling, haha. En de hotspot GYS klinkt ook heel goed. Gaaf dat ze zo dichtbij zo’n fijn vegan eettentje hadden 🙂
  Romy onlangs geplaatst…7x waarom de ochtend zo slecht nog niet isMy Profile

  • Malou
   Auteur
   2 mei 2017 / 19:08

   Ja, ik ben wel jaloers dat jij Claire nu vaker hebt gemeet dan ik, hoor 😉 ik vond het ook heel jammer van de sorteerhoed, is wel een gemiste kans!

  • Malou
   Auteur
   2 mei 2017 / 19:08

   Inderdaad, dat ben ik helemaal met je eens! Dat is echt heel tof.

 8. 2 mei 2017 / 18:25

  Ooooh dat eten ziet er echt faaaaaantastisch uit! Ik ben zelf een Star Wars gek, dus hoop ooit nog naar een expo te kunnen gaan.
  Ik maak regelmatig uitstapjes met social media vriendinnen. Pippi, Remke, Julia, Agnetha… etc etc etc allemaal toffe mensen!
  Yustsome onlangs geplaatst…Matte finish foundation | voor bleke huidjes | EtosMy Profile

  • Malou
   Auteur
   2 mei 2017 / 19:09

   Oh is er een Star Wars expo? Dat zou wel heel tof zijn. En wat leuk dat je zoveel leuke mensen ontmoet via het bloggen!

  • Malou
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:31

   Lekker hè! Ja, het was echt superleuk om Claire eindelijk in het echt te zien.

 9. 2 mei 2017 / 21:08

  Aaah leuke dames!! 🙂 Super leuk dat jullie wat hadden afgesproken!

  • Malou
   Auteur
   2 mei 2017 / 21:32

   Ah dankjewel Mariëlle! Het was ook zo leuk om te doen!