Urban jungle vol woeste planten bij Wildernis

Urban jungle vol woeste planten bij Wildernis

Toen ik afgelopen zomer naar Leiden verhuisde was ik vastbesloten: ik moest en zou planten op mijn kamer hebben. Nu was dat op zichzelf best wel een gewaagd project, want alle planten en bloemen die ik in mijn leven heb gehad zijn een redelijke vroege dood gestorven. Toch ben ik in augustus op plantenjacht gegaan; ik heb er een paar op de kop getikt op de Swan Market, ik heb stekjes gekregen en ik kocht twee kleine plantjes met leuke potjes bij Wildernis in Amsterdam. Wildernis is een grote urban jungle midden in Amsterdam, waar je allerlei soorten prachtige planten en potjes kan kopen. Véél leuker dan een tuincentrum!

Wildernis Amsterdam

Hotspot, Wildernis, Amsterdam, urban jungle

Wildernis is een stadstuinwinkel midden in Amsterdam. In 2015 werd het opgericht door Mila en Emma, die behoefte hadden aan een oase van groen tussen de chaos van de stad. Ze wilden creëren dat je de winkel niet meer uit wilt, en dat je áls je dat dan toch doet, weggaat vol inspiratie! Mila en Emma willen mensen laten zien dat je geen groene vingers hoeft te hebben om planten te houden; daarom kun je bij Wildernis altijd om advies vragen en ligt de winkel vol met boeken over planten.

Niet alleen is Wildernis een prachtige winkel, je kunt er ook terecht voor een heerlijk kopje koffie of thee. Struin met je drankje tussen de planten door en bekijk de prachtige boeken, accessoires en leuke cadeautjes. Wildernis heeft als missie het groener maken van de stad. Daarom werken ze samen met groenprofessionals en organisaties. Ook organiseren ze workshops en lezingen over planten en (stads)tuinieren. Hoe tof is dat!

Een urban jungle vol pareltjes

Hotspot, Wildernis, Amsterdam, urban jungleZoals ik al vertelde was ik op zoek naar plantjes voor in mijn kamer, en gelijk toen ik Wildernis binnen stapte wist ik dat ik dat hier kon vinden. Wat een paradijs! Overal staan, liggen en hangen prachtige soorten planten die beeldschoon afsteken tegen de okergele muur. Zelf weet ik helemaal niks van plantensoorten, maar ik zag wel gelijk meerdere plantjes die ik linea recta mee wilde slepen naar Leiden. Er hing een heel relaxte sfeer in Wildernis, de medewerkster kletste lekker met de klanten en ik kon haar alles vragen over kleine plantjes.

Aan weerszijden van de winkel zijn planken die volstaan met schattige bloempotjes. Natuurlijk de gewone terracotta potten, maar ook potjes van mooi zandsteen en aardewerk in allerlei mooie kleuren. Zelf kocht ik twee leuke potjes; een soort zandkleurig potje en een met wimpers (!) erop. Ik keek echt m’n ogen uit en wilde alles meenemen! Uiteindelijk heb ik me in weten te houden en kocht ik naast de potjes alleen twee kleine plantjes. Ik moet daarbij wel gelijk zeggen dat ik net heb ontdekt dat Wildernis een webshop heeft! Je kunt er geen planten kopen, maar wel leuke potjes en accessoires. Wie weet loop ik dus binnenkort wel met badges van mijn planten op m’n denim jack…

Hotspot, Wildernis, Amsterdam, urban jungle Hotspot, Wildernis, Amsterdam, urban jungle Hotspot, Wildernis, Amsterdam, urban jungle Hotspot, Wildernis, Amsterdam, urban jungle Hotspot, Wildernis, Amsterdam, urban jungle

Waar vind je Wildernis?

Wildernis zit op de Bilderdijkstraat 165F in Amsterdam.

Openingstijden:
Maandag: 13.00 – 19.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag: 11.00 – 18.00 uur
Zondag: 12.00 – 17.00 uur

Ben jij goed in planten in leven houden?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

14 Reacties

  • Malou
   Auteur
   13 januari 2018 / 14:37

   Hihi, ik dus ook! Ik vond het echt een geweldige winkel.

 1. 14 januari 2018 / 11:10

  Wauw, wat ziet dit er onwijs leuk en gezellig uit! Xx

  • Malou
   Auteur
   14 januari 2018 / 15:37

   Leuk plekje hè!

 2. 14 januari 2018 / 13:52

  Ik ben eerder het type dat bloemen in huis haalt. Ik hou van een kleurrijke bos bloemen op tafel die je ganse living fleurt. Hier en daar is er een klein plantje te bespeuren op de vensterbank, maar dat is ook alles 🙂 Ieder z’n smaak uiteraard 😉

  • Malou
   Auteur
   14 januari 2018 / 15:38

   Bloemen zijn inderdaad ook echt heel mooi! Vooral in de lente word ik heel blij van een mooie bos bloemen.

 3. 14 januari 2018 / 15:20

  Hoe leuk! Ik heb al enkele plantjes in mijn interieur maar je kan er natuurlijk nooit te veel hebben he 😉

  • Malou
   Auteur
   14 januari 2018 / 15:39

   Nee daar ben ik het helemaal mee eens, hihi!

  • Malou
   Auteur
   15 januari 2018 / 11:34

   Ohhhh wat leuk om te horen! Kun je weer zien dat er alllllemaal mooie planten zijn, haha!

 4. 15 januari 2018 / 10:33

  Oh wat ziet het er leuk uit daar! Ik hou wel een beetje van die chaos; ‘there’s so much going on’ dan, en waar je naar kunt kijken!

  • Malou
   Auteur
   15 januari 2018 / 11:35

   En dat is daar echt het geval! Maar het is echt een superleuke hotspot inderdaad, je kunt zoveel zien.

  • Malou
   Auteur
   17 januari 2018 / 17:32

   Haha, maar planten kun je nooit echt te veel hebben, toch?