Hotspot | Verse noodles en knapperige groenten bij Wagamama

Hotspot | Verse noodles en knapperige groenten bij Wagamama

Op Hemelvaartsdag waren wij heel vroeg in het Rijksmuseum, dus we waren rond lunchtijd weer weg. Ik had casual een opmerking laten vallen over The Avocado Show en mijn moeder was gelijk enthousiast, dus die wilde ons daar op lunch trakteren. Maar Google Maps was compleet onduidelijk en we moesten de hele tijd een andere kant op lopen, en toen zag mijn moeder Wagamama. En toen konden we The Avocado Show wel vergeten. Want als mijn moeder Wagamama ziet, moeten we daarheen. Mij hoor je overigens niet klagen hoor, want wat kun je daar heerlijk eten!

Wagamama

Hotspot Wagamama, Amsterdam

Wagamama is een Japans woord en betekent ‘ondeugend kind’ of iemand die vastberaden is. Bij Wagamama werken ze volgens de kunst van ‘kaizen’, dat ‘goede verandering’ betekent. Als een gerecht er is, is het er niet voor altijd. Er wordt constant gekeken naar manieren om de gerechten te verbeteren.

In 1992 opende de eerste Wagamama haar deuren in Londen met het doel om de unieke Aziatische smaken en manier van eten naar de rest van de wereld te brengen. Het menu bij Wagamama is geïnspireerd op de Japanse keuken en bevat heel veel rijst- en noodlegerechten met groenten en vis of vlees. Alle ingrediënten zijn vers en de gerechten worden elke keer speciaal voor de klant gemaakt. Dat betekent overigens niet dat het lang duurt voor je je eten krijgt, want man wat zijn ze snel bij Wagamama! Het menu wordt elk seizoen geupdate.

Als ik bij Wagamama ben, vind ik het bijna onmogelijk om een keuze te maken. Alles is zó lekker! Denk aan teriyaki lam met groene groenten en soba noodles of een heerlijke kokos- en citruscurry met garnalen. En hoe klinkt donburi, een grote kom met gestoomde en daarna geroerbakte rijst, met teriyaki kip? Of soba noodles met gegrilde zalm? En dat dan allemaal ontzettend vers, met heerlijk knapperige groenten en vol smaak. Ik heb nu alweer trek!

Wagamama op het Max Euweplein

Hotspot Wagamama, Amsterdam

Toen mijn moeder Wagamama zag, was het originele lunchplan dus compleet verloren. Even rouwde ik om The Avocado Show, maar daarna kon ik alleen maar genieten van het feit dat we weer bij Wagamama waren. Het was zo’n mooie dag, dat we op het terras gingen zitten, dat op een superleuk pleintje ligt. Mannen waren aan het schaken met een groot schaakbord midden op het pleintje, de zon scheen en ik bestelde een heerlijke smoothie met appel, sinaasappel en passievrucht.

Als je gaat zitten, krijg je gelijk trek, want op de placemats staan de meest heerlijke gerechten. Alle vier hadden we een ander gerecht op onze placemat en het zag er heerlijk uit. Daarna kwam de menukaart en toen werd het kiezen nog moeilijker. Want wat staan er toch heerlijke dingen op! We begonnen met heerlijke edamameboontjes met zout, want daar kan ik geen genoeg van krijgen.

Hotspot Wagamama, Amsterdam Hotspot Wagamama, Amsterdam

Na de héle menukaart bekeken te hebben maakten we uiteindelijk een keuze. Ik ging voor de udon noodles met kip, garnalen, paddenstoelen, paprika en andere heerlijke groenten. Het was een heerlijk gerecht, alleen de stukjes vage rode gember bovenop hadden voor mij niet gehoeven. Wie houdt er nou ook van gember? Mijn zusje ging voor zo’n heerlijke donburi; teriyaki beef met kleefrijst, wortel, seizoensgroenten en lente-uitjes. En o mijn hemel, wat zag dat er lekker uit. Stiekem lekkerder dan mijn noodles, die niet zo heel speciaal waren. Maar mijn zusjes donburi!

Ook mijn vader had een geweldig gerecht; sirloin steak met aubergines op een bedje van soba noodles. Ik weet niet wat het is bij Wagamama, maar al die kleuren en die geuren, en die knapperige groenten en de heerlijk bereide noodles. Het is allemaal zo goed! Ik wil alle gerechten proberen.

Hotspot Wagamama, Amsterdam Hotspot Wagamama, Amsterdam Hotspot Wagamama, Amsterdam Hotspot Wagamama, Amsterdam

Waar vind je Wagamama?

Ik was bij Wagamama op het Max Euweplein 10 in Amsterdam, vlakbij het Rijksmuseum en het Leidseplein. In Amsterdam zijn nog drie vestigingen van Wagamama, ook in Rotterdam is er eentje en de laatste is te vinden in de designer outlet in Roermond. Hier vind je de adressen.

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 12.00 – 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 12.00 – 23.00 uur
Zondag: 12.00 – 22.00 uur

Waar eet jij de lekkerste noodles?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

10 Reacties

  • Malou
   Auteur
   18 juni 2017 / 21:38

   Oh, het is me toch ook zo’n heerlijke plek! Ja, moet je echt doen, het is echt niet te doen heerlijk.

 1. 18 juni 2017 / 12:14

  Wat grappig dat je moeder zo’n fan is van Wagamama! Ik snap je pijn van The Avocado Show (staat hooogg op mijn to-lunch lijstje), maar inderdaad Wagamama is ook niet verkeerd. In Roermond heb ik er gegeten en ik vond het geweldig. Ik had zelf de ramen toen, en die waren top!

  • Malou
   Auteur
   18 juni 2017 / 21:39

   Ja, ramen zijn ook echt zo lekker! Ik had alleen geen zin in bouillon, maar achteraf wel een beetje spijt. Nu nog The Avocado Show proberen!

  • Malou
   Auteur
   18 juni 2017 / 21:40

   Vooral lekker eigenlijk! 😉

 2. 19 juni 2017 / 12:24

  Ooh dat ziet er heel lekker uit, jammer dat dat niet bij mij in de buurt is haha.

  • Malou
   Auteur
   20 juni 2017 / 16:47

   Je komt vast wel eens in Amsterdam toch? Dan moet je er zeker heengaan!

  • Malou
   Auteur
   20 juni 2017 / 16:47

   Ohhh wauw, dat is echt heel goedkoop! Als ik eens in Eindhoven ben ga ik dat doen, dat klinkt echt geweldig.