Hotspot | De tofste minimalistische sieraden bij Vonk

Hotspot | De tofste minimalistische sieraden bij Vonk

Jullie weten inmiddels allemaal wel dat ik een grote fan ben van Utrecht, dat hoef ik niet nog eens te vertellen. Maar jongens, ik ben écht een grote fan van Utrecht. Op de zondag van het Dutch Tea Festival bezocht ik niet alleen de prachtige binnentuin bij de Dom, ik vond nóg een toffe hotspot. Naast een grachtje ligt het net vernieuwde winkeltje Vonk. Hier hebben ze prachtige handgemaakte, minimalistische sieraden uit een Indiase woestijn.

Vonk Sieraden

Vonk, Utrecht, hotspot, minimalistische sieraden

Vonk Sieraden is opgericht door de Utrechtse ontwerpster Joke Lommen-Bosman. Joke was geïnspireerd door de succesvolle sieradenwinkel Sas in de Negen Straatjes in Amsterdam. Toen Joke en Saskia, de eigenaresse van Sas, een gemeenschappelijke liefde voor schoonheid en originaliteit bleken te hebben, besloten de vrouwen samen te gaan werken. Nu vind je de sieraden uit de Negen Straatjes ook in Utrecht!

Alle sieraden worden handgemaakt in India. Een klein team van edelsmeden uit de Thar woestijn maakt de prachtige items, die een combinatie zijn van goud of zilver met stenen. Er wordt gewerkt met heel veel verschillende soorten stenen; jade, labradoriet, maansteen, lapis lazuli en nog veel meer. Soms is het ontwerp van het sieraad het belangrijkst, maar ook de steen staat vaak centraal. Op de site van Vonk zie je afbeeldingen van het atelier en het ziet er zo mooi uit. Hoe gaaf is het idee dat dit gemaakt is door enorm kundige Indiase edelsmeden met heel weinig middelen en helemaal met de hand?

Prachtige minimalistische sieraden midden in Utrecht

Vonk, Utrecht, hotspot, minimalistische sieraden

Op een prachtige zondag liep ik langs een grachtje van Utrecht, terug richting de Oude Gracht. Bijna liep ik langs het kleine pandje van Vonk, dat bijna niet opvalt. Toen zag ik de prachtige sieraden in de etalage en besloot ik toch maar even naar binnen te gaan. Gelukkig, want wat een schoonheid!

Zelf houd ik het meest van minimalistische sieraden die overal bij passen. Als jij dit ook hebt, moet je vooral eens bij Vonk langsgaan. Veel sieraden zijn gewoon zilver of goud, met kleine steentjes of decoraties. Kettinkjes met een klein cirkeltje, ringen met een schattig bloemetje en armbandjes met kleine steentjes. Alles is zo mooi! Ik ben ook echt fan van de marmerlook ringen en van de prachtige tassen die op een plank in de winkel stonden. Het interieur maakt de winkel helemaal af; boomstammen met de sieraden erop, glazen vitrinekasten en grote spiegels. Alleen het bloemenbehang had voor mij niet gehoeven, maar iedereen zijn smaak!

Vonk, Utrecht, hotspot, minimalistische sieraden Vonk, Utrecht, hotspot, minimalistische sieraden Vonk, Utrecht, hotspot, minimalistische sieraden Vonk, Utrecht, hotspot, minimalistische sieraden Vonk, Utrecht, hotspot, minimalistische sieraden Vonk, Utrecht, hotspot, minimalistische sieraden Vonk, Utrecht, hotspot, minimalistische sieraden

Waar vind je Vonk Sieraden?

Vonk Sieraden zit op Lijnmarkt 44 in Utrecht.

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag: 11.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 10.30 – 17.00 uur
Zondag: 13.00 – 17.00 uur

Waar koop jij de mooiste minimalistische sieraden?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

18 Reacties

 1. 24 juli 2017 / 11:27

  Ohh wat enig. Ik hou ook echt van dit soort winkeltjes! Mocht ik eens in Utrecht zijn binnenkort ga ik hier zéker even langs!
  marleen onlangs geplaatst…EetleedMy Profile

  • Malou
   Auteur
   25 juli 2017 / 21:24

   Ja dat moet je zeker doen! Het is echt een geweldig winkeltje met prachtige spulletjes.

 2. 24 juli 2017 / 14:30

  Wat leuk zeg! Ik draag weinig sieraden, maar als ik wat draag, dan is het eigenlijk altijd wel subtiel en minimalistisch. Altijd leuk om nieuwe winkeltjes te ontdekken!

  • Malou
   Auteur
   25 juli 2017 / 21:25

   Dat vind ik ook de mooiste sieraden! Het liefst lekker simpel, dat bevalt mij het best. En da het handgemaakt is vind ik ook fijn!

 3. 24 juli 2017 / 15:01

  Wat een mooie sieraden en het ziet er echt uit als een gezellig winkeltje! Dat bloemetjesbehang is inderdaad wel een beetje té misschien, maar ach 😉 Ik moet ook snel weer eens naar Utrecht om dit soort leuke winkeltjes te ontdekken!
  Romy onlangs geplaatst…Stoppen met multitasken: waarom en hoe?My Profile

  • Malou
   Auteur
   25 juli 2017 / 21:28

   Hahah, dat behang is echt niks voor mij! Utrecht heeft wel zoveel prachtige kleine winkeltjes, kan er echt van genieten.

  • Malou
   Auteur
   25 juli 2017 / 21:31

   Lief plekje is het hè! De sieraden vind ik prachtig.

  • Malou
   Auteur
   25 juli 2017 / 21:28

   Oeh, een hele middag zelfs?! Het is wel een heel leuk plekje inderdaad!

  • Malou
   Auteur
   25 juli 2017 / 21:30

   Ja wauw, die tassen vind ik ook zo mooi! Echt een aanrader hoor, dit plekje.

 4. 25 juli 2017 / 08:54

  Wat een leuke winkel! Toevallig hebben wij bij ons in het dorp ook een juwelier die Vonk heet 😉

  • Malou
   Auteur
   26 juli 2017 / 17:28

   Oh die vind ik ook zo mooi! Echt Nederlandse kleuren ook.