Hotspot | Ecologische, Colombiaanse koffie bij Van Rossum’s

Hotspot | Ecologische, Colombiaanse koffie bij Van Rossum’s

Als je in Zutphen ergens koffie gaat drinken, hoef je eigenlijk bijna niet te vermelden wáár je koffie gaat drinken. Het is gewoon een vanzelfsprekendheid dat je naar Van Rossum’s Koffie in de Turfstraat gaat. Het is hier altijd supergezellig, er staan borden met leuke quotes voor de deur en het ruikt er héérlijk. Kijk je mee naar deze hotspot?

Van Rossum’s Koffie

Van Rossum’s Koffie is opgericht door Frans en Dagmar van Rossum. In hun koffiespeciaalzaak verkopen ze voornamelijk Colombiaanse koffie die eerlijk en ecologisch geproduceerd is. Maar hoe weet je nou zeker dat de koffie écht eerlijk is? Frans en Dagmar van Rossum zijn speciaal naar Colombia gegaan en hebben ‘hun’ koffieboeren bezocht. Zo konden ze met eigen ogen zien dat de boeren zorgvuldig omgaan met de natuur en hun medewerkers een eerlijk loon geven.

Van Rossum's Koffie, Zutphen

Van Rossum’s Koffie heeft ook een webshop! Hier worden verschillende soorten koffie en koffiemolens verkocht, maar ook koffiekopjes gemaakt van koffiedik(!). Ook voor verschillende losse theeën en theepotten, theekoppen en theezeefjes kun je bij Van Rossum’s terecht. Maar het állerleukste is natuurlijk om echt naar de winkel te gaan. Je kunt ook hier koffie en thee kopen, maar ook iets lekkers drinken in de koffiebar. Op de kaart staan verschillende koffies en theeën en er worden ook verschillende snacks geserveerd. Zo is er zelfgebakken taart of verse taart van Matrioszka, zijn er handgemaakte bonbons uit Wichmond en worden er koekjes van Bakker Jolink geserveerd. Allemaal erg lokaal – oké, de thee en koffie natuurlijk niet – en hartstikke ecologisch!

Thee drinken aan de lange tafel

Als je Van Rossum’s Koffie binnenkomt, voelt het gelijk gezellig. Meteen rechts is een bank waar je lekker kunt gaan zitten en er staan grote kasten met alle producten die Van Rossum’s verkoopt. Vervolgens kom je bij de bar en ook daar staan weer tafeltjes en stoelen waar je iets kunt drinken. Er staat een ouderwetse kachel en aan de muren hangen mooie schilderijen. Er hangt een gezellige, huiselijke sfeer, waardoor iedereen zich thuis voelt. Er zitten ook vaak mensen de krant of een boek van boekhandel Van Someren & Ten Bosch aan de overkant te lezen.

Als je een deur door loopt, kom je in het echte koffiehuis terecht. De achterste wand is vrolijk oranjerood geverfd en daarvoor staat een lange houten tafel waar altijd kranten liggen. Hier zitten regelmatig mensen te lezen en iets te drinken, maar er zijn ook mensen die hier gaan zitten om te werken, te studeren of iemand te interviewen. Ook hier heb je weer kleine tafeltjes, naast het raam zodat je uit kan kijken op het steegje naast Van Rossum’s. Voor de winkel staan bankjes, waar in de lente en zomer ook vaak mensen zitten, en allemaal borden met quotes. Of gewoon de moleculaire structuurformule van koffie. En dan getekend op een manier waardoor mijn scheikundeleraar flauw zou zijn gevallen van geluk.

Van Rossum's Koffie, Zutphen

Van Rossum's Koffie, Zutphen Van Rossum's Koffie, Zutphen Van Rossum's Koffie, Zutphen Van Rossum's Koffie, Zutphen Van Rossum's Koffie, Zutphen

Tof plekje, hè! Sowieso is de Turfstraat een leuke straat, dus vergeet hier niet langs te gaan als je naar Zutphen komt. Meer informatie over Van Rossum’s Koffie vind je op hun site.

Studeer jij liever thuis of in een koffiebar?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

14 Reacties

  • Malou
   Auteur
   4 maart 2017 / 18:13

   Ja, tof is die, hè! Het is echt een leuk plekje.

 1. 4 maart 2017 / 18:50

  Aahh wat een super leuk plekje! Grappig dat het ook een begrip is in Zutphen. Je hebt ook weer mooie foto’s gemaakt! Trouwens kan je daar ook een beetje vega eten? Want dat is natuurlijk een extra reden om eens jouw kant op te komen!
  Claire onlangs geplaatst…Leuke tweedehands kleding: hier vind je hetMy Profile

  • Malou
   Auteur
   4 maart 2017 / 22:05

   Ja zeker! Leuke vega tentjes, de BioToko is ook superleuk. Ik zal je wel rondleiden!

  • Malou
   Auteur
   4 maart 2017 / 22:06

   Graag gedaan!

 2. 5 maart 2017 / 11:22

  Dit is echt mijn favoriete tentje hahha! Het klopt helemaal wat je zegt; áls je koffie drinkt in Zutphen, dan drink je het hier 😉
  Marieke onlangs geplaatst…Bewuste veranderingen #1My Profile

  • Malou
   Auteur
   5 maart 2017 / 13:28

   Ja, logisch hè! Het is gewoon iets dat vast staat.

 3. 6 maart 2017 / 12:20

  Oh ik hou zo van deze plekjes. Lekker koffieleuten, lezen, kijken : heerlijk! Liefs.x
  Joyce rdt onlangs geplaatst…#…My Profile

  • Malou
   Auteur
   6 maart 2017 / 12:24

   Ja, ik heb precies hetzelfde!

  • Malou
   Auteur
   11 maart 2017 / 18:19

   Ja het is echt een van mijn favoriete plekjes! Heerlijke hotspot.