Hotspot | Heerlijke welness in Thermen Bussloo

Hotspot | Heerlijke welness in Thermen Bussloo

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van Thermen Bussloo: of ik een dagje naar hun spa wilde. Thermen Bussloo is helemaal niet zo ver bij mij vandaan en ik had wel zin in een dagje ontspanning, dus natuurlijk zei ik ja! Op 22 februari ging ik lekker bij Jasmin logeren en de volgende dag gingen wij samen naar Thermen Bussloo. En o, wat was het een heerlijke dag! Even een kleine disclaimer: aangezien ik natuurlijk geen naakte mensen op de foto kan zetten, komen alle foto’s van de site van Thermen Bussloo.

Het hamambad

Thermen Bussloo, hamambad

Om tien voor elf kwamen we aan bij Thermen Bussloo. De bus stopt letterlijk voor de deur, ideaal! Het was behoorlijk druk, dus nadat we een tijdje in de rij hadden gestaan konden we ons gaan omkleden uitkleden. Met z’n tweeën kregen we een groot kluisje, waar je spullen makkelijk in kunnen. Met handdoek en badjas gingen we naar binnen, waar we eerst ons haar en lichaam moesten wassen. Wij waren overigens op een ‘gewone’ dag, maar als je je er niet goed bij voelt om naakt rond te lopen: de tweede en laatste dinsdag van de maand is er badkledingdag.

Het was de eerste keer dat ik een sauna bezocht, dus ik vond het in het begin een beetje gek, al die naakte mensen. Ik voelde me net een Romein. Om een beetje in te komen, gingen Jasmin en ik eerst in het hamambad. Een heerlijk warm bad met prachtige zeegroene muren, en onder water hoor je muziek! Jasmin hoorde zelfs een dolfijn, maar die heb ik helaas gemist.

Panoramasauna en Osmaans Badhuis

De eerste sauna die wij ingingen is de panoramasauna, waar je mag praten. Deze is ongeveer 85 graden en kijkt uit op het meer van Bussloo. Super ontspannend, helemaal omdat een van mijn grote liefdes (lees: een meerkoet) in het meertje zat. Nadat we even in deze sauna hadden gezeten, gingen we naar het zwembad. Dit zwembad is deels buiten en deels binnen en heeft een fijne temperatuur van 32 graden. Naast het zwembad vind je bubbelbaden – die letterlijk de hele tijd bezet waren – en aan de rand zijn massagestralen. Het zwembadwater wordt gezuiverd met zout en dus zit er geen chloor in.

Thermen Bussloo, Osmaans badhuis en Panoramasauna

Hierna gingen we naar twee Turkse stoombaden. De eerste, het Caldarium, had een grote lichtbol, waardoor de ruimte telkens een andere kleur had. In het Osmaans Badhuis kon je je huid uitgebreid scrubben met heerlijk zout en was ook nog een tweede bad, met een prachtige schildering van een Arabisch paleis.

Mijn eerste opgieting

In Thermen Bussloo hangt een groot scherm waarop je kunt zien waar opgietingen en rituelen zijn. Terwijl wij wachtten tot de muziekopgieting begon, zaten we even in een voetenbadje, die overal te vinden zijn! Vervolgens liepen wij naar de Kelo Aufguss sauna. Dit is de grootste sauna van Thermen Bussloo en van Nederland! De temperatuur is ongeveer 90 graden. Bij de opgieting gebruikt de saunameester ijsbollen, die hij heeft gevuld met verschillende etherische oliën. Deze ijsbollen worden op de kolen gelegd, waardoor het nog heter wordt in de sauna en de geuren vrijkomen. Vervolgens gaat de saunameester op een soort dansende manier met handdoeken zwaaien, waardoor de hitte en de geuren je kant op komen. Onze eerste saunameester nam heerlijke muziek mee, waardoor ik het gevoel had dat ik in Afrika was. De muziek, de geuren en de hitte, heerlijk!

Thermen Bussloo, Kelo Aufguss, opgieting

Na de opgieting moet je eerst even naakt door de tuin lopen; je mag niet gelijk gaan koelen. Best wel gek, maar toch ook wel erg lekker! Wij verfristen ons gezicht en onze ledematen nog even onder een koude douche en gingen toen lunchen.

De lunch in de lounge

Thermen Bussloo heeft een grote, gezellige lounge met banken en haarden. Hier kun je in je badjas lunchen, dineren of gewoon koffie met iets lekkers drinken. Wij zaten op een bank te lunchen; niet ontzettend handig, maar wel erg relaxed. Toevallig werkt Cas, de vriend van Jasmin, bij Thermen Bussloo, dus die heeft ons op onze wenken bediend. Deed ‘ie goed hoor! Ik moet zeggen dat het eten bij Thermen Bussloo niet erg goedkoop is. Gelukkig zijn de porties heel groot, is het eten heerlijk en is veel van het eten biologisch. Ook is Thermen Bussloo erg duurzaam wat betreft water: ze pompen hun water zelf op! Je kunt een waterflesje kopen in de lounge, en deze vervolgens opnieuw vullen bij de verschillende drinkwaterbronnetjes.

Jasmin en ik namen allebei een smoothie; ik een smoothie met passievrucht en mango, Jasmin met framboos, banaan, sinaasappel en yoghurtijs. Ik at daarna een meergranen pasta met heerlijke zalm, asperges en pistachenoten en Jasmin een supergrote salade met ansjovis en kip. Daarbij kregen we nog salade en brood met boter. Zoals ik al zei: enorme porties, maar wel superlekker! Later kwamen we nog een keer terug in de lounge om samen ijs te eten. Voor dit alles betaalden we €60,85.

De laatste uurtjes

Thermen Bussloo

Inmiddels was het al half drie en hebben we niet veel nieuws meer gedaan. We genoten nog een keer van een opgieting in de Kelo Aufguss sauna; dit keer met muziek van Mr. Probz en Sam Smith. Ik ben geen grote fan van hun muziek, maar ik moet toegeven dat ik super ontspannen werd van Nothing Really Matters en die warmte! We zijn vijf uur in Thermen Bussloo geweest, maar eigenlijk hebben we best veel niet gedaan. De volgende keer wil ik onder andere een gezichtsmaskertje, een Kailash ritueel en naar de Geysersauna. Je hoort het al: ik ben enthousiast en ik wil nog eens terug! Thermen Bussloo heeft trouwens ook veel acties, waardoor je lekker voordelig weg kunt.

Ga jij wel eens naar de sauna?

Malou x

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Thermen Bussloo.

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

42 Reacties

  • Malou
   Auteur
   24 februari 2017 / 08:35

   Ik dus ook niet, maar dit was echt heerlijk. We hebben allebei super erg genoten!

 1. 24 februari 2017 / 08:23

  Ik ben zelf nog maar één keer naar de sauna geweest (op zo’n bikinidag, haha), maar ik wil echt nog graag een keertje! Zo heerlijk, ik ben sinds dien echt een megafan van floating geworden.
  Demi onlangs geplaatst…UPDATE: WINTERSPORT!My Profile

  • Malou
   Auteur
   24 februari 2017 / 08:36

   Haha, ik ga ook een keer met mijn vriend op een bikinidag denk ik, maar naakt is toch eigenlijk ook wel heel fijn. Geweldig toch, een sauna?!

  • Malou
   Auteur
   24 februari 2017 / 08:36

   Precies!

  • Malou
   Auteur
   24 februari 2017 / 20:21

   O, dat kan ik me voorstellen! Hopelijk wordt zij ook gek op de sauna 😉

  • Malou
   Auteur
   24 februari 2017 / 20:21

   O snap ik, jaloers op jou!

  • Malou
   Auteur
   24 februari 2017 / 20:21

   It definitely is!

 2. 24 februari 2017 / 09:40

  Nog steeds super grappig en toevallig dat we elkaar daar tegenkwamen!! Fijn dat het je zo goed is bevallen, Bussloo is echt mijn favoriet! Ze hebben zoveel mogelijkheden en het is er lekker luxe 😉
  Marieke onlangs geplaatst…Liebster AwardMy Profile

  • Malou
   Auteur
   24 februari 2017 / 20:21

   Ja, dat vond ik dus ook! Had ik nooit verwacht. Het is echt een heerlijke plek.

  • Malou
   Auteur
   24 februari 2017 / 20:22

   Was het zeker 🙂

 3. 24 februari 2017 / 10:02

  Ik ga eigenlijk nooit naar de sauna, omdat ik me naakt eigenlijk niet zo op mijn gemak voel. De badkledingdag lijkt me dan wel handig! Grappig trouwens dat je bij het ene bad muziek onder water was. X
  Anke onlangs geplaatst…Even klagen | Ergernissen PrimarkMy Profile

  • Malou
   Auteur
   24 februari 2017 / 20:22

   Dat had ik ook verwacht, maar het viel me erg mee! Helemaal niet confronterend of zo. Dat bad was inderdaad supertof!

  • Malou
   Auteur
   24 februari 2017 / 20:22

   It’s a beautiful and awesome place!

 4. 24 februari 2017 / 11:00

  Ik word al helemaal relaxed als ik dit lees, haha! Klinkt als een heerlijk, ontspannen dagje. Lijkt me wel even gek om tussen de naakte mensen te zitten, maar na een tijdje wen je er vast wel aan :’)
  Sija onlangs geplaatst…REVIEW || Nacomi 100% vegan coffee scrubMy Profile

  • Malou
   Auteur
   24 februari 2017 / 20:23

   O wauw, dat is lekker goedkoop, om zo ontspannen te worden! Het valt inderdaad heel erg mee, alleen was het tijdens de laatste opgieting super druk in de sauna, dat voelde net een beetje stom…

  • Malou
   Auteur
   24 februari 2017 / 20:24

   Ja, dat was ook wel een beetje raar! Maar ik hield gewoon mijn badjas voor me. Eigenlijk is het helemaal niet zo raar als je zou verwachten!

 5. 24 februari 2017 / 12:47

  Heerlijk! Ik ga zelf altijd even ontspannen in de sauna als mijn tentamenweek begint. Even zonder stress van alle toetsen even lekker kunnen genieten
  Nicole onlangs geplaatst…Action Shoplog | 2017My Profile

  • Malou
   Auteur
   24 februari 2017 / 20:24

   Wat een goed plan, zeg! Dat ga ik onthouden 🙂

  • Malou
   Auteur
   24 februari 2017 / 20:24

   O dat snap ik, je gaat het vast heerlijk hebben! Het is een superfijne plek, geniet ervan Rebecca! X

 6. P&J vd Brink
  24 februari 2017 / 18:03

  Dag Malou.

  Wat lekker, dus jij bent ook verkocht.
  Als wij naar Bussloo gaan beginnen we altijd in een bubbelbad boven op de heuvel, achter op het veld.
  Wij gaan ongeveer 1 x in de maand, naar een kleinere sauna in Lunteren.
  Helaas gaat dat de komende maanden even niet.

  Groetjes. Peter en Jolanda

  • Malou
   Auteur
   24 februari 2017 / 20:25

   Ik ben zeker verkocht, een heerlijke plek! Dat bubbelbad heb ik inderdaad gezien, helaas ben ik er niet in geweest. Ik hoop dat jullie snel weer naar de sauna kunnen!

  • Malou
   Auteur
   24 februari 2017 / 21:39

   Ja, ik had het niet verwacht, maar ik had hetzelfde! Heb er echt heel erg van genoten.

  • Malou
   Auteur
   25 februari 2017 / 21:01

   Ja echt, helaas kon ik geen foto’s maken, het is zo fotogeniek!

  • Malou
   Auteur
   25 februari 2017 / 21:02

   Snap ik, het is echt de moeite waard!

  • Malou
   Auteur
   25 februari 2017 / 21:02

   Wat jammer zeg! Gelukkig zijn er ook leuke massages, maar ik snap dat je daarvoor niet naar Thermen Bussloo gaat.

  • Malou
   Auteur
   1 maart 2017 / 18:43

   Ja, ik ben super benieuwd hoe jouw dag was! x

  • Malou
   Auteur
   2 maart 2017 / 22:05

   Ja, maar zo is dat echt! Een soort Romeins badhuis. Heerlijk was het.