Hotspot | Stijladvies en lekkere zeepjes bij Spruyt &Ko

Hotspot | Stijladvies en lekkere zeepjes bij Spruyt &Ko

Een tijdje geleden sprak ik af met Marieke. We gingen samen uiteten bij een leuk restaurantje in Utrecht en konden zo ook lekker bijkletsen. Ik was expres wat eerder naar het mooie Utrecht gegaan, zodat ik nog lekker even in de stad kon rondstruinen. Ik wilde naar de binnentuin bij de Dom om hier even mooie foto’s te maken, maar toen ik over de Zadelstraat liep, viel mij ineens een leuke hotspot op. Daar moest ik even naar binnen!

Spruyt &Ko

Hotspot, Spruyt &Ko, Utrecht

Spruyt &Ko is opgericht door Kathelijne, een jonge vrouw die werkt als kleding- en stijladviseuse. Ze werd steeds vaker ingeschakeld voor stijladvies en besloot toen Spruyt &Ko op te richten. Haar doel is om vrouwen een feestje te laten maken van hun dagelijkse aankleedritueel. Ze wil vrouwen leren om hun sterke punten te accentueren en er elke dag op hun best uit te zien. Dit doet ze door middel van stijladvies, waarbij gekeken wordt naar flatterende kleuren en kledingstukken en natuurlijk naar je persoonlijke wensen. Ook komt Kathelijne bij je thuis voor een kledingkastcheck, waarbij je nieuwe outfits maakt en je kledingkast opruimt. Daarnaast organiseert Spruy &Ko kledingruilen en workshops.

Naast het stijladvies, is Spruyt &Ko ook een supertof conceptstore-achtig winkeltje. Ze verkopen kleren van prachtige merken als Stroke Amsterdam (hoe mooi is deze jurk?), InWear en Dr. Denim. Ook voor andere dingetjes kun je bij Spruyt &Ko terecht! Sieraden van My Treasure Hunts, handgemaakte Javaanse tassen van Nynqué en milieubewuste zeep van Stop the water while using me! en Zeepenzo. Spruyt &Ko heeft trouwens ook een webshop, dus je kunt je helemaal laten gaan op de site!

Plantjes, duurzame zeepjes en suède jasjes

Hotspot, Spruyt &Ko, Utrecht

Ik stapte binnen bij Spruyt &Ko en werd verwelkomt door mooie witte plankjes vol leuke plantjes, tassen, zeepjes en mooie glazen. Ik wist meteen dat ik mijn camera moest pakken om al dit leuks vast te leggen! Kathelijne zelf was ook in de winkel; een ontzettend leuke en hartelijke vrouw. Ze liet me rustig rondkijken, maar kon natuurlijk ook al mijn vragen beantwoorden. Heel veel merken bij Spruyt &Ko zijn duurzaam en zonder gekke ingrediënten en alles is van goede kwaliteit. Toch vond ik het voor een conceptstore helemaal niet zo duur!

Mijn oog viel op de zeepjes van Zeepenzo. Kathelijne vertelde dat deze worden gemaakt door Lotte, die twee straten van Spruyt &Ko af woont en zelf haar zeepjes maakt. Ze plukt de ingrediënten, laat het drogen, maakt er zeep van en twee maanden later wordt het verkocht bij Spruyt &Ko. En dan zit er echt níks geks in. Mijn oog viel op de Kamille-Goudsbloemzeep, want die rook zó lekker. De enige ingrediënten die hierin zitten, zijn olijfolie, kokosolie, zonnebloemolie, water, kamille-olie, gedroogde kamille en gedroogde goudsbloem. Natuurlijker kan het niet zijn! Deze zeep heb ik aan Marieke gegeven, ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

De winkel zelf ziet er ook heel leuk uit, in het midden staat een muur en daarnaast zijn twee trappetjes die leiden naar een verhoging. Overal staan leuke fotolijstjes en kaartjes, héél veel planten, wit hout en een grote afbeelding van de Dom. Ik vind Spruyt &Ko een echte aanrader!

Hotspot, Spruyt &Ko, Utrecht Hotspot, Spruyt &Ko, Utrecht Hotspot, Spruyt &Ko, Utrecht Hotspot, Spruyt &Ko, Utrecht Hotspot, Spruyt &Ko, Utrecht Hotspot, Spruyt &Ko, Utrecht

Waar vind je Spruyt &Ko?

Spruyt &Ko zit op Zadelstraat 41 in Utrecht.

Openingstijden:
Dinsdag: Op afspraak
Woensdag: 10.00 – 18.00 uur
Donderdag: 10.00 – 20.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.30 uur
Zondag: 10.00 – 17.00 uur

Meer over Spruyt &Ko vind je hier!

Heb jij wel eens stijladvies gekregen?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

10 Reacties

 1. 27 mei 2017 / 09:29

  Wat een leuke hotspot! Ik vind Utrecht zo’n heerlijke stad met allemaal leuke plekjes. Ook deze winkel ziet er weer leuk uit, die zeepjes lijken me erg fijn 🙂

  • Malou
   Auteur
   29 mei 2017 / 10:55

   Ja, echt hè! Ik was er gister weer en heb allemaal leuke dingen ontdekt!

  • Malou
   Auteur
   29 mei 2017 / 10:55

   Ohhh ik ben heel benieuwd naar de review! Superleuk Mariek <3

 2. 27 mei 2017 / 14:09

  Wat een leuke winkel, ik moet nodig weer eens naar Utrecht. Even wachten tot het iets koeler is hoewel de terrasjes aan de gracht nu super gezellig zijn!

  • Malou
   Auteur
   29 mei 2017 / 10:56

   Ja, ik was gisteren in Utrecht en het was echt heerlijk! Helemaal geen last gehad van het weer. En die terrasjes zijn zo leuk!

 3. 27 mei 2017 / 21:41

  Wauw, wat een toffe producten! Ziet er erg goed uit zeg. Thanks voor de tip!

  • Malou
   Auteur
   29 mei 2017 / 10:57

   Leuk plekje is het hè!

 4. 28 mei 2017 / 08:38

  Erg leuk! Vooral de handgemaakte verzorgingsproducten spreken me aan. Tof dat je hier een artikel aan wijdt!

  • Malou
   Auteur
   29 mei 2017 / 10:58

   Dat is leuk hè, dat hebben ze veel in Utrecht. Vond het een heel leuke hotspot!