Hotspot | Homemade spa en skincare bij Organique

Hotspot | Homemade spa en skincare bij Organique

Op 9 maart had ik een feestje bij mijn vriendje in Den Haag. Ik had natuurlijk geregeld dat ik wat eerder met de trein ging, zodat ik nog lekker even de stad in kon. Toen ik vanaf het Centraal Station naar het centrum liep, kwam ik vlak voor het Binnenhof bij een tof plekje met muffins in de etalage. En dan geen muffins om te eten, maar muffins die je kunt gebruiken als skincare- en spa product! Zoals je wel begrijpt moest ik even naar binnen in deze kleine Lush-like hotspot!

Organique Den Haag

De kleine hotspot heet Organique. Bovenaan de etalage staat Natural Cosmetics & Home Spa en dat geeft eigenlijk precies weer wat Organique is. Organique is een Pools merk en de enige winkel in Nederland zit in Den Haag (doet me denken aan Ziaja!). Veertien jaar geleden is Organique begonnen met het ontwikkelen van spa- en schoonheidsproducten van natuurlijke ingrediënten.

Zoals ik al zei gebruikt Organique alleen maar natuurlijke ingrediënten. In de producten zitten geen siliconen of parabenen en ook geen SLS of SLES. Daarnaast zijn de producten van Organique natuurlijk niet op dieren getest.  Organique is een merk dat ook veel wordt gebruikt in schoonheidssalons of welnesscentra. Wat ik heel tof vind, is dat ze ook speciale workshops geven over hoe je de producten en behandelingen kunt gebruiken in jouw salon!

Organique Den Haag Hotspot

Organique kwam op mij over als een soort Lush: mooie natuurlijke skincare- en spaproducten. Toch vond ik deze muffins nog net wat origineler dan de producten van Lush: ze zien er zó tof uit! De topping van de muffin gebruik je als bath bomb en het cakeje zelf is een scrub. Hiermee kun je je huid vijf of zes keer scrubben. Zelf heb ik het niet geprobeerd, maar ik vind het idee in elk geval geweldig! Zo’n muffin kost volgens mij ongeveer €8,95.

Heerlijke home spa en skincare producten

Als je Den Haag een klein beetje kent, weet je dat vlakbij het Binnenhof een groot plein ligt vol restaurantjes en café’s. Naar dit pleintje loopt een straatje en daar zit Organique, in een mooi klein pandje. In de winkel zie je meteen bakken met scrubs, die de werknemers achterin het pand zelf maken! De scrubs worden gemaakt op basis van suiker, zout en zelfs op basis van sheaboter en er worden allerlei ingrediënten aan toegevoegd. De felgroene scrub is bijvoorbeeld gemaakt met watermeloen en die ruikt ook echt héél erg naar watermeloen. Ongelofelijk!

Midden in de winkel staat een wastafel en ik weet niet precies wat ze daarmee doen, maar het ziet er in elk geval erg leuk uit. Verder is alle ruimte benut en staan de planken vol producten. Zepen, scrubs, crèmes, badzout, maskers, héérlijk! Ik heb niks gekocht, maar daar was veel doorzettingsvermogen voor nodig. Bij Organique worden trouwens ook speciale lijnen voor baby’s en kinderen verkocht. Dat lijkt mij heel fijn als ik kinderen zou hebben, want zo weet je zeker dat er geen gekke ingrediënten bij je kindjes komen.

De winkel van Organique zit op Korte Poten 23a in Den Haag.

Organique Den Haag hotspot Organique Den Haag Hotspot Organique Den Haag hotspot Organique Den Haag hotspot Organique Den Haag hotspot Organique Den Haag hotspot Organique Den Haag hotspot Organique Den Haag hotspot

Al die producten zien er zo mooi uit, vinden jullie ook niet?! En ik ben erachter gekomen dat Organique een webshop heeft, dus dit gaat helemaal mis…

Zit er in jouw stad ook een leuke home spa shop?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

21 Reacties

  • Malou
   Auteur
   19 maart 2017 / 18:57

   Ja, dat vind ik dus ook. Heerlijk om zoiets in je badkamer te hebben staan.

  • Malou
   Auteur
   19 maart 2017 / 18:58

   Dat had ik ook! Dacht eerst dat het een patisserie was. En zo leuk dat het ook een scrub is!

  • Malou
   Auteur
   19 maart 2017 / 18:58

   Die muffins zijn inderdaad zo geweldig!

  • Malou
   Auteur
   19 maart 2017 / 18:59

   Ja, leuk idee is dat hè!

  • Malou
   Auteur
   19 maart 2017 / 18:59

   Ik was ook best verbaasd, had het nog nooit gezien. Maar zo’n leuk plekje!

  • Malou
   Auteur
   19 maart 2017 / 19:00

   Daar heb je absoluut gelijk in! Jammer dat ze alleen in Den Haag zitten.

 1. 19 maart 2017 / 18:51

  Oh oh, niet zo goed dat je vermeld dat de winkel ook een webshop heeft haha. Wat zien die cupcakes er super uit! Ik vind dit inderdaad ook veel mooier dan lush.

  • Malou
   Auteur
   19 maart 2017 / 19:01

   Oeps, sorry… Leuke plek, hè!

 2. 19 maart 2017 / 23:31

  Ah looks good! En wat een heerlijke zeepjes allemaal!

  • Malou
   Auteur
   20 maart 2017 / 11:07

   Ja tof allemaal, hè!

  • Malou
   Auteur
   20 maart 2017 / 11:02

   Precies! Die muffins zien er echt levensecht uit, ik ben er zó benieuwd naar.