Hotspot | Lunchen in een oud meestershuis

Hotspot | Lunchen in een oud meestershuis

Je zou misschien denken dat kleine steden geen hotspots hebben, maar je zou al helemáál niet denken dat kleinere dorpjes hotspots hebben. En toch heb ik er een gevonden, in Vorden. Vorden is een dorpje in de Achterhoek en staat bekend om de vele kastelen. Rond de kastelen en het dorp liggen veel bossen waar je prachtig kunt gaan wandelen en fietsen en Vorden is dus sowieso een leuk dorp om eens te bezoeken! En misschien daarna een Proefwerkje, Meesterwerkje of Klassewerkje eten bij het Meestershuis?

Het Meestershuis

Het Meestershuis, hotspot, Vorden

Midden op het dorpsplein van Vorden staat het oude meestershuis, waar de schoolmeester vroeger woonde. In 2013 werd aan het oorspronkelijke huis een serre gebouwd en in 2014 opende Grand Café het Meestershuis hier haar deuren. Inmiddels is het Meestershuis echt een begrip in Vorden; het stond in 2017 zelfs op de 17e plek van Gelderland op de ranglijst van IENS!

Nu denk je natuurlijk: oké, prima, tof, een leuk café, waar je kunt eten. Maar het Meestershuis is écht bijzonder. Alles is hier namelijk school- en meester-themed. Het eerste deel van de kaart bestaat uit de Proefwerkjes: de Suikerwerkjes zijn lekkere zelfgemaakte toetjes, de Kunstwerkjes zijn bonbons en gebak en de Snaaiwerkjes zijn borrelhapjes die je de hele dag door kunt bestellen. Dan heb je de Meesterwerkjes, die je van 11.30 tot 16.30 kunt bestellen, en als laatste komen de Klassewerkjes, die je vanaf 16.30 kunt bestellen. Het toffe bij het Meestershuis is dat je verschillende kleine gerechtjes bestelt voor lunch en diner. Hierdoor kun je heel veel verschillende dingen proeven, maar heb je ondertussen ook echt een grote maaltijd en je betaalt er ontzettend weinig voor. Voor een Meesterwerkje betaal je maar €4,00 en voor drie Meesterwerkjes zelfs maar €10,00.

Niet alleen de kaart is gebaseerd op school. Je zit op schoolstoelen, de koekjes krijg je in een Aap, Noot, Mies,-blikje en aan de muren hangen schoolborden. Nu kan dit natuurlijk ook een beetje suf zijn, maar bij het Meestershuis is dit thema echt een succes. Een leuke hipster plek en je krijgt superlekkere, kleine hapjes voor een goede prijs. Kijk je mee naar mijn ervaring?

Een hapjeslunch met de Meesterwerkjes

Het Meestershuis, hotspot, Vorden, borrel, bitterbal, garnaal

Op een woensdagmiddag gingen mijn moeder en ik naar het Meestershuis. Ik had verwacht dat het niet druk zou zijn op een woensdag om twee uur, maar de serre zat gewoon vol! Wij kregen gelukkig nog een leuk plekje en ik was gelijk enthousiast over de toffe stijl van het restaurant. Toen wij de kaart zagen, vond ik het echt héél moeilijk om een keuze te maken. De kaart van het Meestershuis verandert trouwens om de twee tot tweeënhalve maand en de dag na ons bezoek zou de kaart weer veranderen. Ik heb die kaart gezien en het is héél goed dat ik daar nog niet van kon bestellen, anders had ik echt geen keuze kunnen maken…

Wat hebben wij gegeten?

Het allereerste wat wij aten, waren die heerlijke borrelplankjes hierboven. Het grappige is dat je de borrelhapjes bij het Meestershuis bestelt per stuk. Zo kost een bitterbal €0,75 en een gefrituurde garnaal €1,25. Wij kregen dit op die mooie plank met twee sausjes en wat Dorito’s en dit was al zó’n goed begin van onze lunch. Ondanks dat de bitterbal loeiend heet was, was ‘ie ontzettend smaakvol, net als de garnalen.

Het Meestershuis, hotspot, Vorden, truffel-bospaddenstoelensoep

Mijn moeder en ik zijn beide enorme suckers voor truffel, dus natuurlijk kozen wij beiden het gerecht met truffel. Dat was een bospaddenstoelensoep met truffel en o, wat was dit een GODDELIJKE soep. Maar écht! Ontzettend romig en een heel sterke truffelsmaak. We waren allebei een beetje teleurgesteld toen ‘ie op was. Een klein nadeeltje: deze soep is van de kaart verdwenen. In plaats daarvan is een spinaziesoep met zalm en ei gekomen; ik heb ‘m niet geproefd, maar hij kan niet zo lekker zijn als deze soep.

Het Meestershuis, hotspot, Vorden, saté, Marokkaans

Na de soepjes at mijn moeder een focaccia met ham en ik een tosti met Italiaanse kaas en pestosaus. Lekker, maar ja, niet zo lekker als het soepje. Hierna kreeg mijn moeder een Marokkaanse saté met zelfgemaakte Atjar en ik een BurgerMeestershuis. Een heerlijk sappige burger waar ik heel erg blij van werd. Ook de saté was volgens mijn moeder ontzettend lekker!

Het Meestershuis, hotspot, Vorden, hamburger

Eigenlijk was er nóg iets wat wij hebben gegeten en dat was helemaal aan het begin. Wij waren namelijk op 1 maart bij het Meestershuis en dat was de dag dat ze 3 jaar bestonden. Daarom werden we bij ons eerste drankje verrast door een taartje van het huis! Een huls van chocolade met slagroom en jam in het midden. Heel erg leuk en het past erg goed bij de fijne sfeer die in het restaurant hangt.

Ik zei al dat het heel moeilijk was om een keuze te maken, aangezien er heerlijke dingen op de kaart staan. Een greep van de nieuwe kaart: een lentesalade met in panko gefrituurde asperges, een Spaanse tosti met paprika en olijventapenade, een steak van Diamanthaas, risotto met bloemkool en hazelnoot en carpaccio met pestomayonaise. Hmmm, mag ik volgende week weer?!

Het Meestershuis, hotspot, Vorden, drie jarig jubileum

Het hipsterhuis van de schoolmeester

Ik denk niet dat de schoolmeester ooit had gedacht dat er een serre aan zijn huis gebouwd zou worden en dat het er zo uit zou zien. Achterin de serre staat een grote houten bar waar flessen drank en Aap, Noot, Mies-blikjes met koekjes staan. Midden in de serre staat een klein tafeltje met een grote plant en daaromheen staan tafeltjes met schoolstoelen. Ook is er nog een soort zithoek rond een kast met allerlei schoolspullen. In het échte meestershuis kun je trouwens ook eten, dat moet ik natuurlijk ook nog een keer proberen!

Hotspot, Het Meestershuis, Vorden Rapportcijfers, Het Meestershuis, Vorden, Hotspot Hotspot, He Meestershuis, Vorden Hotspot, Het Meestershuis, Vorden Hotspot, Het Meestershuis, Vorden Hotspot, Het Meestershuis, Vorden Hotspot, Het Meestershuis, Vorden

Ik vind het Meestershuis echt geweldig: supertof concept en heerlijk (en goedkoop) eten. Op de site vind je nog meer informatie!

Heb jij wel eens van dit concept gehoord?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

34 Reacties

 1. 26 maart 2017 / 09:33

  Wauw, wat een toffe plek! Echt zo leuk, dat schoolthema en ze hebben het prachtig ingericht. Oh ja, en zo’n gratis taartje is natuurlijk ook niet verkeerd 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Mini AliExpress shoplog: sieradenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   26 maart 2017 / 12:54

   Ik vind dat ook echt heel geslaagd, absoluut niet suf! Dat taartje was inderdaad een feestje 🙂

 2. 26 maart 2017 / 09:34

  Wat heb je toffe foto’s gemaakt! Ik dacht eerst: Meesterhuis? Oke beetje suf hoor. Maar toen ik verder las leek het me zo cool! Het ziet er veel hipper uit dan ik in eerste instantie dacht. Wat tof ook dat je allerlei hapjes kan proeven. Ik kan nooit kiezen dus dat is ideaal. Heel toevallig heb ik familie wonen in Vorden (ja écht) dus misschien een reden om langs te gaan…

  • Malou
   Auteur
   26 maart 2017 / 12:55

   Ja, dat had ik dus ook, maar het is gewoon echt zo leuk! En het eten is heerlijk en supergoedkoop. Dit is inderdaad echt een plekje voor mensen met keuzestress! Wauw wat tof, dan moet je echt langs gaan!

  • Malou
   Auteur
   26 maart 2017 / 12:55

   Het is ook zó lekker! Wat jammer dat het niet dichtbij je is 🙁

  • Malou
   Auteur
   26 maart 2017 / 15:47

   Echt niet?! Het is zo leuk daar, jullie moeten er ook echt heengaan!

  • Malou
   Auteur
   26 maart 2017 / 15:47

   Het is inderdaad allebei geweldig: interieur en het eten. Geweldig!

  • Malou
   Auteur
   26 maart 2017 / 19:09

   Hmmm dat is ook echt zo, vind ik! Het was er zo lekker.

  • Malou
   Auteur
   26 maart 2017 / 19:09

   O dat is het ook! Echt een gave hotspot.

  • Malou
   Auteur
   27 maart 2017 / 09:44

   Hmm, ja inderdaad! Dat eten is zo goed.

  • Malou
   Auteur
   27 maart 2017 / 09:45

   Dankjewel Joanne! Ik vond het zelf ook wel erg goed gevonden, haha 🙂

  • Malou
   Auteur
   27 maart 2017 / 09:45

   Het is een geweldige combinatie van superleuke dingen! Wat tof dat je nu weer een leuk adresje hebt.

  • Malou
   Auteur
   27 maart 2017 / 09:46

   Die tosti lijkt mij ook echt heerlijk! Snel gaan proeven, zou ik zeggen 😉

  • Malou
   Auteur
   27 maart 2017 / 09:46

   Wat een leuke reactie Anne, dankjewel! <3

  • Malou
   Auteur
   27 maart 2017 / 20:36

   Het eten is ook zo ontzettend lekker daar!

  • Malou
   Auteur
   27 maart 2017 / 20:36

   Vind ik ook wel ja! En het geeft precies weer wat het is.

  • Malou
   Auteur
   27 maart 2017 / 20:37

   Heel leuk, ik doe niks liever!

  • Malou
   Auteur
   27 maart 2017 / 20:37

   Leuk plekje is dit hè! Heel graag gedaan!