Hotspot | Tosti’s eten op schommels bij Happy Tosti

Hotspot | Tosti’s eten op schommels bij Happy Tosti

Op 9 november had ik een meeloopdag bij geneeskunde in Leiden (inmiddels ben ik ingeloot, hell yeah!). Deze meeloopdag was al om 12 uur af en toen moesten mijn vriendje en ik even gaan verwerken dat Trump de nieuwe president van Amerika zou worden. Oké, en stiekem hadden we gewoon zin in een héérlijke lunch! We belandden bij een superleuk tostirestaurant in de Korte Poten in Den Haag, waar ook Organique zit. Toen heb ik geen foto’s gemaakt, maar ik ben later naar Happy Tosti teruggegaan om deze geweldige hotspot voor jullie vast te leggen!

Happy Tosti Den Haag

Happy Tosti Den Haag

Happy Tosti heette vroeger Tosti van Josti, en dan kun je wel bedenken wat voor restaurant dit is. Bij Happy Tosti bieden ze namelijk kansen aan mensen met een arbeidsbeperking. Dit maakt het restaurant tot een vrolijke en respectvolle plek waar je gelijk een lach van op je gezicht krijgt. En dat is écht zo, want ik was een beetje chagrijnig toen ik naar binnen ging en helemaal vrolijk toen ik naar buiten ging. Er wordt gewerkt met zoveel mogelijk biologische en gezonde producten en daar worden geweldige tosti’s van gemaakt! Daarnaast kun je bij Happy Tosti terecht voor yoghurt, soepen, verse sappen en limonades en salades. Je kunt dit allemaal opeten in het restaurant, maar er is ook een take-away.

Happy Tosti is opgericht door jonge ondernemers die zich wilden richten op mensen die meer moeite hebben met het vinden van een baan. Vaak hebben de medewerkers van Happy Tosti een verstandelijke of psychische beperking. Het beste in hen wordt naar boven gehaald door ze op een voor hen ideale plek te zetten. Ook krijgen alle medewerkers heel veel structuur en leren ze het werken in de praktijk. Door het werken in een fijn team krijgen de medewerkers zelfvertrouwen en dit creëert een positieve energie!

In de vestigingen van Happy Tosti hangt overal kunst, gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Deze kunst kan ook gekocht worden. Ook de houten plankjes kun je kopen en er zijn zelfs speciale Happy Tosti koffiebonen.

Tosti’s eten op schommels

Happy Tosti Den Haag

 

Al toen mijn vriendje vertelde dat Happy Tosti werkt met mensen met een verstandelijke beperking, was ik ongelofelijk benieuwd naar dit plekje. En al vanaf het eerste moment dat ik Happy Tosti binnen stapte, was ik blij. Wat een gewéldige plek! We werden welkom geheten door het vrolijke personeel – mensen met arbeidsachterstand en mensen zonder arbeidsachterstand die hen begeleiden – en mochten daarna een plekje zoeken.

Het interieur van Happy Tosti is heerlijk zomers. Knalgele lampen en stoelen, lange banken en tafels waar schommels bij hangen als stoelen! Op de houten bar staan tanks met homemade limonade en aan het plafond hangen plantjes. Dit maakt de sfeer al superleuk, maar die wordt nóg eens versterkt door het personeel. Vaak heeft personeel van een restaurant een soort ‘façade’, of in elk geval een soort houding waarmee ze in het restaurant staan. Bij Happy Tosti is dit totaal niet het geval. Iedereen is vrolijk, heeft lol met elkaar en loopt door het restaurant heen. Dit maakt het voor mij alleen maar leuker, ik houd wel van zo’n ongedwongen sfeertje!

Het was echt súpermoeilijk om te kiezen van al het lekkers op de kaart. Uiteindelijk ging mijn vriendje voor een tosti met biologische kaas, chorizo en Jalapeñopepers. Ikzelf koos een panini met parmaham, pesto van basilicum, Parmezaanse kaas en geroosterde tuinbonen. Een heerlijke combinatie! Als saus kozen we allebei – duh – truffelmayo. Dit was al een heerlijke lunch, maar een van de grootste hobby’s van mijn vriendje en mij is eten. Dus gingen we voor een tweede ronde (oeps). We deelden de tosti Tuna Melt, met huisgemaakte tonijnsalade en kaas. En ook die was weer LEKKER! Man, man, man.

Happy Tosti Den Haag Happy Tosti Den Haag Happy Tosti Den Haag Happy Tosti Den Haag Happy Tosti Den Haag Happy Tosti Den Haag Happy Tosti Den Haag Happy Tosti Den Haag Happy Tosti Den Haag

Waar vind je Happy Tosti?

Happy Tosti heeft drie vestigingen, in Hoofddorp, Leiden (YES) en in Den Haag. Wij bezochten de locatie in Den Haag, die zit op Korte Poten 5.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 07.30 – 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 18.00 uur
Zondag: 09.00 – 17.00 uur

Meer over Happy Tosti en de andere vestigingen vind je hier!

Wat vind jij van het concept van Happy Tosti? 

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

38 Reacties

 1. 17 mei 2017 / 07:19

  Ik had hier al eens eerder over gehoord en ik vind het een heel tof initiatief. Die schommels vind ik ook heel leuk en vernieuwend. Ook ben ik dol op tosti’s, dus wellicht ga ik er een eten wanneer ik een keer in de buurt ben!
  Danique onlangs geplaatst…#DIYmetViking evenementMy Profile

  • Malou
   Auteur
   17 mei 2017 / 12:12

   Nou dit klinkt voor jou als het perfecte restaurant! Die schommels zijn inderdaad heel leuk en de tosti’s zijn heerlijk.

  • Malou
   Auteur
   17 mei 2017 / 12:12

   Ja, je moet er ook heen! Het is echt een geweldige plek, absolute aanrader.

 2. 17 mei 2017 / 08:00

  Wauw, wat een onwijs tof concept dat ze werken met mensen met een verstandelijke beperking. En dan die schommels…echt heel tof bedacht! Leuk dat ze ook in Hoofddorp zitten. Daar ga ik eens langs voor een kop thee 🙂
  Romy onlangs geplaatst…6 simpele tips voor iets meer zelfvertrouwenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   17 mei 2017 / 12:13

   Ja, leuk is dat hè! Woon je vlakbij Hoofddorp? Dat is echt top, kun je er lekker heen gaan!

  • Malou
   Auteur
   17 mei 2017 / 12:14

   Hahah, er zijn gelukkig ook stoelen hoor 😉 of banken, kun je al helemaal niet op bewegen!

  • Malou
   Auteur
   17 mei 2017 / 12:14

   Hm, volgende keer voor het huisfeest? Gaan we daarheen!

 3. 17 mei 2017 / 10:06

  Ah wat ziet het er daar tof uit! Doet me denken aan een tentje waar ik een paar jaar geleden in New York was (daar hadden ze namelijk ook van die schommels ;)).

  Ik vind het een mooi concept, fijn dat ze mensen met een beperking een kans om te werken geven!

  • Malou
   Auteur
   17 mei 2017 / 12:15

   Ohhh wat gaaf! Schommels voegen echt wat toe, geen idee waarom. Ik ben het helemaal met je eens, ik vind het echt heel goed van Happy Tosti!

  • Malou
   Auteur
   17 mei 2017 / 12:15

   Oeh, die met tonijn was ook zo lekker! Het is inderdaad echt een plek waar je door wilt blijven eten (al heb ik dat eigenlijk op elke plek).

 4. 17 mei 2017 / 12:02

  Wat leuk!!! Je krijgt gelijk zin om even te schommelen haha.

  • Malou
   Auteur
   17 mei 2017 / 12:16

   Ja! Helaas kun je niet écht gaan schommelen…

  • Malou
   Auteur
   17 mei 2017 / 21:40

   Oeh woon jij in Leiden?! Superleuk, ik volgend jaar ook! Als je nog een kamer weet… 😉

  • Malou
   Auteur
   17 mei 2017 / 21:41

   Haha, snap ik heel goed!

 5. 17 mei 2017 / 20:05

  Hihi, ik ben er nu al zooo vaak in Hoofddorp er langs gelopen. Vind het bij die vestoliging alleen zo jammer dat je zo te kijk zit. Maar, ok moet nog steeds een keer naar binnen gaan! Of in Leiden, is nog dichterbij haha. Ben in ieder geval wel al een tijdje benieuwd en vind het concept tof! 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…Dat gemene stemmetje in mijn hoofdMy Profile

  • Malou
   Auteur
   17 mei 2017 / 21:41

   Ik weet niet hoe die in Leiden is, maar die in Den Haag is in elk geval heel fijn! En je zit ook niet echt heel erg te kijk, valt daar gelukkig wel mee…

  • Malou
   Auteur
   17 mei 2017 / 21:41

   Nee, leuk hè! Het is echt een nieuw, innovatief iets.

  • Malou
   Auteur
   18 mei 2017 / 13:07

   Ja, geweldig hè! En je wordt echt blij van het concept. Zelf ben ik ook superblij dat ze in Leiden zitten!

 6. 18 mei 2017 / 10:24

  Wat een tof concept zeg en het ziet er heel leuk uit! je hebt er een nieuwe volger bij op bloglovin, je schrijft erg leuk!

  • Malou
   Auteur
   18 mei 2017 / 13:09

   Het is ook zo’n superleuke plek! En dat vind ik geweldig om te horen, dankjewel Rachel <3

 7. 18 mei 2017 / 21:52

  Woow zie er geweldig uit, zou ik binnekort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen,

  Alvast dank vor de inspiratie !

  groetjes

  Karen

  • Malou
   Auteur
   19 mei 2017 / 10:20

   Leuk Karen! Supertof plekje ook om heen te gaan met je verloofde.

  • Malou
   Auteur
   19 mei 2017 / 10:20

   Dat is het ook! Een superleuke aanrader.

  • Malou
   Auteur
   19 mei 2017 / 10:20

   Ja, en het eten is daar zó lekker!

 8. 25 mei 2017 / 15:03

  Ziet er gezellig uit. Zelf was ik een tijdje terug in de vestiging van Leiden met vriendinnen. Hoewel het goed te eten was gaan we voortaan naar de Bagels, toch een stuk meer sfeer. Leiden is ook een kleine vestiging..

  • Malou
   Auteur
   25 mei 2017 / 21:08

   Oh, dat wist ik niet! Die in Den Haag beviel me in elk geval heel goed. Zal ook eens in Leiden gaan kijken!