Recente artikelen

  • My April Favourites ♥

    My April Favourites ♥
  • Bloggersdate • shooten met Pien in Amsterdam

    Bloggersdate • shooten met Pien in Amsterdam
  • De lekkerste healthy receptjes voor lentedagen

    De lekkerste healthy receptjes voor lentedagen
  • Spring Vibes • de bollenvelden in Lisse

    Spring Vibes • de bollenvelden in Lisse

De lekkerste healthy receptjes voor lentedagen

De lekkerste healthy receptjes voor lentedagen

Hoe was jullie Pasen schatten? Mijne was heel fijn, maar ik heb wel ZOVEEL gegeten! Tijd om weer terug te gaan naar een wat gezonder leven. Gelukkig zijn er ontzettend veel lekkere recepten, vól met vitaminen, eiwitten en goede vetten! De laatste week heb ik drie superfijne en healthy receptjes uitgeprobeerd en ik ga gewoon weer kwijlen (excusez-moi) als ik eraan denk. Heb jij nog wat inspiratie nodig? Here it comes!

Salade niçoise met tonijn

Healthy receptjes, lentedagen, lentereceptjes, fitgirl

Snijd de puntjes van 150 gram sperziebonen af en snijd ze hierna in stukken van 2.5 cm. Kook ze net zolang totdat ze gaar zijn, maar nog wel een bite hebben. Ondertusssen snijd je 2 tomaten in stukken en doe je deze met 160 gram linzen en een blikje tonijn in zonnebloemolie in een bak. Open een blik groene olijven met ansjovis en halveer deze. Doe de olijven ook in de bak, doe er een paar handjes sla naar smaak bij en snijd eventueel een kwart avocado in stukjes om er doorheen te doen.  Je kunt ook een rood uitje snipperen en dit er ook doorheen doen! Giet de sperziebonen af en meng deze door de salade heen. Maak af met zout, peper en eventueel een beetje olijfolie. Je kunt natuurlijk altijd een dressing door de salade doen, maar zelf vind ik dat niet nodig!

Parelcouscous met geroosterde courgette, tomaten en halloumi

Healthy receptjes, lentedagen, lentereceptjes, fitgirl

Breng een halve liter water aan de kook en doe hier een (half) bouillonblokje in. Wacht tot het water kookt en doe hier dan 200 gram parelcouscous bij. Snijd ondertussen de courgette in plakken en gril dit in een beetje olijfolie, met een fijngesneden ui en een halve rode peper. Snijd ondertussen ook 3 tomaten in blokjes om door de salade te doen. Het laatste wat je gaat doen is de halloumi grillen. Snijd de halloumi in plakken/stukken zoals je wilt en gril deze aan beide kanten goudbruin in wat olijfolie. Hou dit goed in de gaten, maar meng de afgegoten parelcouscous met de courgette, tomaten en wat citroensap in een kom. Schep de salade op een bord of in een kom, leg de halloumi erop en maak af met wat fijngesneden peterselie.

Sushibowl met verse zalm, avocado en wakame

Healthy receptjes, lentedagen, lentereceptjes, fitgirl

Oké, misschien is dit niet het allergezondste receptje door de rijst, maar het is wel ZO lekker! Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe er hierna rijstazijn en zout door (dit staat meestal op de verpakking). Terwijl het afkoelt snijd je een stuk verse zalm in stukken en marineer je dit in ketjap, sesamolie, zout en peper. Als de marinade in de zalm trekt en de rijst afkoelt kun je de groenten in stukjes snijden. Zelf gebruikte ik paprika, komkommer en avocado, maar dingen als radijsjes, wortel en bosui zijn ook erg lekker. Schep de rijst in een bakje, verdeel de groenten en zalm hierover en doe er ook een schepje wakame (zeewiersalade) bij. Het is ook superlekker om er hierna nog wat stukjes nori of wat sesamzaad overheen te doen!

Alle drie deze recepten vond ik súper geslaagd! Sowieso ben ik een enorme fan van sushibowls, maar de parelcouscoussalade (ondanks dat ‘ie niet super fotogeniek is) vind ik ook zo lekker en smaakvol. Ben ontzettend benieuwd welke van deze healthy receptjes jij gaat uitproberen!

Wat zijn jouw favoriete healthy receptjes voor lentedagen?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

6 Reacties

  1. 23 april 2019 / 07:30

    Wat een heerlijke recepten! Komt goed van pas, want ik wil ook weer wat gezonder gaan eten 😀

    • Malou
      Auteur
      24 april 2019 / 22:27

      Ah yes zo leuk! Ben heel benieuwd welke je het lekkerst vindt.

  2. 23 april 2019 / 08:11

    Oeh, lekkere recepten! Ik eet heel graag salades op warme (lente)dagen. Vooral couscoussalade maak ik dan vaak: couscous, zilveruitjes, augurkjes, cherrytomaatjes, komkommer, feta en citroensap.

    Liefs,
    Marloes

    • Malou
      Auteur
      24 april 2019 / 22:27

      Oh dat klinkt ook heel lekker! Dat ga ik ook een keertje proberen!

  3. 23 april 2019 / 09:46

    Oeh dit ziet er allemaal super lekker uit! Die sushibowl lijkt me mega lekker! Met dit weer vind ik yoghurt met fruit en muesli heel lekker!

    • Malou
      Auteur
      24 april 2019 / 22:28

      Die sushibowl is ook zó lekker! Maar yoghurt met fruit is inderdaad ook superfijn, vooral met dit weer inderdaad.