Dagje Amsterdam | Afstrepen van wishlist & een geobsedeerde man

Dagje Amsterdam | Afstrepen van wishlist & een geobsedeerde man

Zoals jullie hopelijk gelezen hebben (en je anders hier nog even moet doen) ben ik woensdag met mijn beste vriendin Jasmin een dagje gaan shoppen in Amsterdam! Jasmin en ik zijn al eeuwenlang vriendinnen, maar eigenlijk hebben we nog maar heel weinig geshopt. Woensdag hadden we allebei loon/studiefinanciering (o nee grapje die bestaat niet meer)/lening binnen en besloten we dit lekker te gaan spenderen in Amsterdam. Ik had een grote wishlist (nogmaals, klik!) en Jasmin ook. In dit artikel lees je hoeveel we gescoord hebben!

Bijenkorf, Amsterdam

Paleis op de Dam, Amsterdam

We vertrokken om tien voor tien met de trein en om elf uur waren we in Amsterdam (geen overstap, hallelujah!). Eerst moesten we ik natuurlijk even naar de winkels in het station zelf. Bij de Erica kocht ik een heel fijn gezichtsmasker dat we dinsdagavond al hadden getest en natuurlijk gingen we ook nog even naar Victoria’s Secret (je bent een white girl of je bent het niet). Van het masker komt er binnenkort trouwens een review online op het blog van Irma! Ook konden we allebei een gratis douchegel afhalen bij de Rituals, dus dat hebben we ook meteen even gedaan.

Victoria's Secret Amsterdam

Hierna gingen we in de eeuwige polonaise van Centraal naar de Dam, op weg naar de Kalverstraat. Ik word altijd een beetje gestoord van Amsterdam, het is zó druk. Je kunt niet rustig naar een shirt kijken of er komt weer iemand als een bulldozer langs. We hebben eerst even rondgekeken in Forever 21 en zijn toen naar Pull & Bear gegaan. Hier heeft Jasmin een prachtige jas en een heel leuk shirtje met streepjes gekocht, en ik een rokje waarvan ik niet 100% zeker weet of ik het pas (ik heb daar niet gepast want lange rij en ik was vergeten dat maat XXL bij Pull & Bear een S lijkt). In de rij bij de kassa kon ik het natuurlijk niet laten en nam ik ook nog een nagellakje mee (ik bedoel niet dat ik het heb gestolen, maar dat ik veel te gevoelig ben voor die marketingtruc van items bij de kassa).

Stradivarius, Amsterdam

Ik wist helemaal niet dat Stradivarius zo leuk was!

Pull & Bear Amsterdam

In ons zicht doemde de winkel op waar ik mijn hoofdaankoop van de dag wilde scoren: Zara. Op hun site had ik namelijk prachtige petrolkleurige over-knee laarzen gezien en die wilde ik hebben. Wederom kon ik ze zelf niet vinden en na heel veel ingewikkelde gesprekken met de medewerkers (wáárom spreekt niemand in Amsterdam – de Nederlandse hoofdstad nota bene – Nederlands?!) haalden ze voor mij mijn pareltjes! Eerst twijfelde ik, maar na heel veel aanmoedigende woorden van Jasmin en wat aardige vrouwen die zaten te chillen op de bank, heb ik ze meegenomen. En wat ben ik blij!

Over-knee boots, Zara, Amsterdam

Vervolgens gingen we naar de River Island, maar vlak voor de deur kruisten onze wegen met een bellende man. Ik ving een zin op (met dik Amsterdams accent): ‘Hij is gewoon chagrijnig omdat ‘ie niks te neuken heb.’ Ehm, wat?! Een half uur later kwamen we dezelfde man weer tegen, nog steeds bellend. ‘Hij is gewoon chagrijnig…’ zei hij weer, dus ik dacht nog ‘O, hij heeft het over iets anders!’. ‘…omdat hij niks te neuken heb,’ ging hij verder. Ehm, lichtelijk geobsedeerd meneer? We werden trouwens achtervolgd door het draaiorgel in de Kalverstraat, ook al zo fijn.

We zijn lekker gaan lunchen bij La Place en zijn daarna naar Marbles Vintage & Design in Oud-Zuid gegaan. Jasmin had dit winkeltje gezien op Facebook en kocht er een superleuke coltrui. Daarna gingen we naar Waterstones (AANRADER!), waar we allebei weg zwijmelden bij de prachtige uitgaven van Les Misérables en Sherlock Holmes. Ik kocht er een leuke pokerset voor mijn vriendje en een spel voor bij ons thuis (nee, geen boeken, ook al is het een boekhandel).

Pizza, La Place, Amsterdam Waterstones, Amsterdam

Vervolgens deed ik een van de snelste aankopen ooit, want binnen vijf minuten was ik de eigenaresse van MAC’s Diva (jaaaa!). Die stond op mijn wishlist en ik ben er echt héél blij mee! Een prachtig herfstkleurtje vind ik. We gingen nog even naar de Urban Outfitters en liepen daarna terug naar Amsterdam Centraal (dat was inmiddels zo’n vier uur later). Het was nog best wel vroeg, maar het was voor mij de enige mogelijkheid om avond te eten én als je pasta kan eten, laat je die kans natuurlijk niet schieten! We gingen dus naar Julia’s en wachtten vervolgens op de trein terwijl we echt heerlijke pasta aten.

Amsterdam Centraal Julia's, Amsterdam Centraal

Herengracht, Amsterdam

MAC Diva, Amsterdam

Ah, wat was het een leuke dag! Hebben jullie een beetje bijgehouden hoeveel ik kon afstrepen van mijn wishlist? Van wat ik woensdag perse wilde scoren heb ik alleen het wollen jurkje niet gevonden. Valt mee, hè?! Ik heb ook geen arganolie en Lush gekocht, maar dat was omdat ik er geen zin in had. Ik was gisteren en ben vandaag trouwens nog in Den Haag en Rotterdam, dus wie weet vind ik het nog!

Wat is jouw favoriete shopstad? En wat vind je van mijn aankopen?

Veel liefs!

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

20 Reacties

  • Malou
   Auteur
   28 oktober 2016 / 12:37

   Dankjewel Anne! Ik ben inderdaad super goed geslaagd 🙂

 1. Lifebybelle
  28 oktober 2016 / 10:07

  Echt een superleuk artikel + mooie aankopen voor die mac lipstick? ?

  Liefs Isabelle

  • Malou
   Auteur
   28 oktober 2016 / 12:38

   Dankjewel, Isabelle! Liefs

  • Malou
   Auteur
   28 oktober 2016 / 17:44

   Dordrecht… Goed idee! Dat ga ik een keer doen 🙂 x

  • Malou
   Auteur
   28 oktober 2016 / 17:45

   Ja dat is dus ook echt precies het irritante aan Amsterdam, geen stad om te vaak heen te gaan… x

  • Malou
   Auteur
   29 oktober 2016 / 20:17

   Alkmaar, daar heb ik nog nooit aan gedacht! Die komt op mijn lijstje te staan, dankjewel voor de tip 🙂 x

  • Malou
   Auteur
   29 oktober 2016 / 20:18

   Dankjewel Marloes! X

 2. 28 oktober 2016 / 18:58

  hahahah ik lig echt dubbel om die vent, ik heb ook al een aantal telefoon gesprekken opgevangen die je echt gewoon niet wilt horen , maar goed. Zo te zien heb je een ontzettend leuke dag gehad! ik winkel niet erg vaak in Amsterdam maar als we het doen doen we het ook zeker goed haha. Ik vind het altijd leuk om in de duurste straat van Amsterdam te lopen en winkels binnen te lopen en dan te kijken hoe duur het is. 2 jaar geleden kwam ik een jasje tegen van 2900 euro.
  Janine onlangs geplaatst…5x waarom snapchat leuk is + spam je snapchat My Profile

  • Malou
   Auteur
   29 oktober 2016 / 20:19

   Ja, de dag was echt superleuk! Ohhh mijn god, 2900 euro?! Het is ook leuk om zulke dingen te doen. Lekker bekijken wat je zou kopen als ik mijn jaarsalaris in een week ontving. X

 3. 29 oktober 2016 / 07:55

  Super leuk! Je laarzen zijn super mooi ?

  • Malou
   Auteur
   29 oktober 2016 / 20:20

   Dankjewel, je wilt ook niet weten hoe blij ik ermee ben! X

  • Malou
   Auteur
   29 oktober 2016 / 20:21

   Dankjewel, Amsterdam is inderdaad geweldig! X

 4. 30 oktober 2016 / 20:10

  aaaah die laarzen, zo gaaaaf! & ik ben al een tijdje fan van stradivarius, ze hebben zoveel leuke dingen voor leuke prijsjes! Volgende keer ga ik met je mee & maken we die winkel onveilig hahahaha.

  • Malou
   Auteur
   30 oktober 2016 / 20:13

   Dankjewel, je wilt echt niet weten hoe blij ik daarmee ben! Dat hebben ze inderdaad & dat lijkt me echt onwijs gezellig!X