Zomergrachtenmarkt | Tassen & lekker eten

Zomergrachtenmarkt | Tassen & lekker eten

Hee allemaal!

Zoals jullie al op mijn social media hebben kunnen zien, was ik gisteren bij de Zomergrachten Markt in Amersfoort. Het was de eerste keer dat ik hier was, maar ik ben zeker van plan om terug te gaan, want wat een geweldig leuke markt! De markt was op de Kortegracht, Mooierstraat en Scherbierstraat en bestond uit maar liefst honderd kramen. Daarnaast hadden de organisatoren van de markt een geweldige plattegrond gemaakt met vijfenveertig leuke hotspots uit Amersfoort (die kun je terugzien op www.hetleuksteuit.nl!).

zomergrachten marktzomergrachten markt 3zomergrachten markt 4

In dit artikel komt een deel (helaas kan ik er geen honderd behandelen) van de kramen voorbij. Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik niet over alle winkels even veel kan schrijven, maar elke winkel die in dit artikel vermeld staat, vond ik hartstikke leuk en het is zeker de moeite waard om even op hun sites te kijken of gewoon lekker bij ze langs te gaan!

Lifestyle

Circus Patz, www.circuspatz.com

circus-patz

Toen ik zeven werd, kreeg ik van mijn ouders een geweldig cadeau dat Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken heette. Dit was een map met allemaal bewijsmateriaal, waarbij je via allerlei kaarten, boeken en online informatie twee mysteries op moest lossen, samen met een al wat ervarener spionne die Denise heette (en waar je via brieven contact mee had). Ik was hier heel erg enthousiast over en nu word ik dat eigenlijk weer, wat was het geweldig om je zo belangrijk te voelen en een mysterie op te lossen. Ik heb me altijd afgevraagd wie Het Ministerie had bedacht en gisteren ontmoette ik hem dan eindelijk: Patz van der Sloot! Inmiddels hebben hij en zijn team al allemaal nieuwe dingen ontwikkeld voor allerlei verschillende leeftijden en mijn moeder en ik hebben meteen twee boeken van hem gekocht. Het is zeker de moeite waard om even op de site te kijken, al is het maar om te zien hoe geweldig alles eruitziet, want Circus Patz maakt echt erg leuke dingen.

Bloomon, www.bloomon.nl

bloomon

Bij Bloomon kun je een account aanmaken en krijg je als je het aangeeft of in een bepaalde frequenties een prachtig boeket thuisgestuurd (of laat je het bezorgen bij iemand!). Ik vind de boeketten erg mooi, vooral doordat het allerlei verschillende bloemen zijn en weinig groene opvulling. Bloomon garandeert dat de bloemen tussen de tien en veertien dagen staan!

Huis & Hout, www.huis-en-hout.nl

huis-hout

Vinden jullie het zwarte hert niet geweldig?! Dit lijkt mij ontzettend leuk om in mijn kamer op te hangen.

Lovely Homes, www.lovelyhomes.nl

lovely homes 1lovely homes 2

Lovely Homes heeft superleuke bekers, truien waar je bijna in kan wonen en nog veel meer andere leuke dingen.

Food

Vleesch & Co, www.vleeschenco.nl

vleesch-co

vleesch-co-stand

hamburger-vleesch-co

 

Op een gegeven moment kwamen we langs de kraam van Vleesch & Co. De eigenaar van deze kraam, Bauke van der Veen, en zijn vrouw waren ontzettend enthousiast over hun concept en ik vind dat geheel terecht. Vleesch & Co verkoopt vlees dat 100% natuurlijk is, komt van dieren die een geweldig leven hebben gehad en dat dan ook recht uit de natuur komt. Bij hen kun je diepgevroren vlees bestellen (goed houdbaar dus!) en het is echt heerlijk. Ik heb een stukje geproefd van een saucijs en een halve burger van Hooglandervlees gegeten en het is echt veel lekkerder dan het vlees uit de supermarkt! Als je houdt van lekker en eerlijk eten, is het zeker de moeite waard om even op hun site te kijken.

Van Blik, www.vanblik.nl

van blik

Nog zo’n leuk concept: Van Blik. Deze jongens hebben vlees en vis uit blik, maar dit creëert een heel andere perceptie van eten uit blik, het smaakt hartstikke goed! Ze kwamen op het idee doordat de vrouw van een van hen als ze ging zeilen alleen maar heel vies eten uit blik kon eten, maar van dit eten word je echt blij! Ideaal als je gaat kamperen en de blikjes zijn ook gewoon al prachtig om in je keuken te hebben staan.

Buitengewone varkens, www.buitengewonevarkens.nl

buitengewone varkens 1buitengewone varkens 2

Heerlijke worstjes van bijzondere rassen varkens, ook heel erg duurzaam en lekker!

Fashion & Jewelry

Handmade by Ortlep, www.handmadebyortlep.com

handmade-by-ortlep

Zoals jullie misschien al begrepen hadden, was ik met mijn moeder op de Zomergrachten Markt en haar oog viel op een gegeven moment op de prachtige leren schorten van Handmade by Ortlep. Deze schorten zijn een lust voor het oog, gemaakt van prachtig leer en zelfs als je nooit kookt (zoals ik) zou je er wel eentje willen hebben. De eigenaar maakt ook nog allemaal andere dingen van leer en mijn oog viel op de tas van grijs leer die jullie hierboven zien (vinden jullie het niet prachtig?). Eind van deze maand zal deze tas uitgebreider op mijn blog voorbij komen!

SEWA Design (Self Employed Women’s Association), www.sewadesign.nl

sewa designsewa design 2

De kraam van SEWA Design vond ik denk ik het allermooiste van de hele markt, omdat het concept zo ontzettend goed is. In India is het kastensysteem inmiddels afgeschaft, maar de vrouwen uit de onderste lagen van de bevolking hebben nog steeds amper rechten en moeite om rond te komen. SEWA steunt deze vrouwen door handgemaakte producten van hen te verkopen, waarvan de winst geheel naar kinderopvangprojecten in India gaat. De producten zijn prachtig en voor mijn zusje kochten we een heel mooi handgemaakt jurkje dat je hierboven op een foto kunt zien.

Bayefall

bayefall bayefall-2 bayefall-3

Bij Bayefall zijn mijn moeder en ik denk ik vier keer teruggekomen, want wat een leuke man en wat heeft hij leuke spullen! Hij heeft armbandjes en kettingen met de schelpen die nu heel erg in zijn (ze heten pitaou, als ik het zo goed schrijf) en die geluk brengen. Ik heb een heleboel van deze leuke armbandjes gekocht en als ik 300 volgers op Instagram heb (@blonde.blossom_, snel volgen!) ga ik zo’n armbandje verloten met een superleuk prijzenpakket erbij. Ook had hij een heleboel Afrikaanse maskers, manden en jurken. Als hij een website heeft, ga ik dit zeker op mijn blog vermelden!

Jacky’s Sieraden van glas, www.mooisvanjacky.nl

jacky

Prachtige sieraden, geheel gemaakt van verschillende kleuren glas, waardoor ze allemaal uniek zijn.

giebeKoala, www.giebeKoala.nl

giebe koala

Duurzame kleren waarvan een deel van de opbrengst naar de wildlife stichting van Freek Vonk gaat. Als je zelf een kledingstuk wilt ontwerpen, is dat ook mogelijk!

FairHip, www.fair-hip.nl

fair hip

De kettinkjes bevatten echte cactusjes!

Lieveling, www.shopjelieveling.nl

Lieveling

Superleuke mode (mijn moeder viel meteen voor een jurkje), houd hun Facebook in de gaten voor nieuwe lievelingetjes en de markten waar ze te vinden zijn!

Exposa, www.exposa-fashion.nl

exposa

Deze kettinkjes zijn prachtig, minimalistisch en gemaakt met echte edelsteentjes.

Favorite Bits, www.favoritebits.nl

favorite-bits

Ik werd verliefd op de combinatie van het groene leer met het hout, zeker de moeite waard om even op de site te kijken!

Liberty, Brood & Zoets en SEM, www.libertylifestyle.nl, www.broodenzoets.nl en www.slaenmeer.nl

Deze drie superleuke winkels waren verbonden aan de markt en waren voor mij plekjes om even lekker te zitten en uit te rusten. Liberty is een heel leuke winkel met allemaal mooie merken als 10 Days (waar mijn moeder een grote fan van is en een jurk van heeft gekocht bij Liberty), Samsoe & Samsoe en Bloomingville. Deze merken zijn verder nergens in Amersfoort te vinden! Rianne Hammenga en Martine van den Berg van Liberty zijn twee van de organisatoren van de markt.

liberty 1

De jurk die de vrouw aanheeft kun je ook krijgen bij Liberty!

liberty 2

Bij Brood & Zoet kun je, zoals de naam al zegt, van alles eten en drinken. Het is een gezellige en erg leuke zaak waar je heen kunt voor koffie, high tea en een lekkere lunch. De eigenaresse, Sanne Vermeulen, is een organisator van de Zomergrachten Markt!

SEM is een biologische saladebar waar ze ook sappen, soepen en nog veel meer serveren. Ook deze bar ziet er superleuk uit en als je in Amersfoort bent is het zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen!

sem 1sem 2

Als je dit jaar niet op de Zomergrachten Markt was, raad ik je aan om volgend jaar wel te gaan! Like even hun Facebookpagina om op de hoogte te blijven en misschien zie ik je volgend jaar wel daar (want ik ben zeker van plan terug te gaan).

Wat zijn jouw favoriete items uit dit artikel?

X Malou

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

6 Reacties

 1. 5 september 2016 / 17:36

  Dat ziet er leuk, lekker en gezellig uit! 🙂

  • 5 september 2016 / 17:38

   Was het ook enorm, echt heel erg de moeite waard om even op de sites te kijken!

 2. 5 september 2016 / 17:51

  Ziet er allemaal erg leuk uit! Al een aantal keren heb ik Bloomon voorbij zien komen bij bloggers en het spreekt me steeds meer aan. Ook die cactus-kettinkjes lijken me heel schattig. En wat grappig trouwens, dat je nu de bedenker hebt ontmoet van het cadeau waar je zoveel plezier aan hebt beleefd. X -D.

  • 5 september 2016 / 18:16

   Ja, het zijn echt prachtige boeketten, vooral omdat het heel veel verschillende bloemen zijn in plaats van 3 soorten of zo. Hahah dat was ook echt het hoogtepunt van mijn dag! Die cactusketting bestel je voor 12,50! X

 3. 13 november 2016 / 13:49

  Oh wat stom! Ik wilde daar heel graag heen (ik woon er 10 minuten vandaan) maar ben het helemaal vergeten! Leuke foto’s heb je gemaakt, nu heb ik nog meer spijt dat ik het vergeten ben 😛
  Elze onlangs geplaatst…Favorieten van de week #2My Profile

  • Malou
   Auteur
   13 november 2016 / 14:21

   Al die leuke complimentjes, dankjewel! Volgend jaar zeker gaan kijken 😉