Cuba Diaries no. 2

Cuba Diaries no. 2

En, wat vonden jullie van de eerste Cuba Diaries? Zijn jullie al net zo verliefd op Havana als ik? Bereid je voor om vandaag nóg verliefder te worden, want na onze eerste week in Cuba gingen we in het weekend naar Trinidad; een stad in het zuiden van Cuba. Trinidad is werelderfgoed en dus is de stad al vanaf 1850 niet meer veranderd. Dat resulteert in oude straatjes, heel veel gekleurde huizen en vervoer met paard en wagen, en oh boy, wat vond ik dit een PRACHTIG stadje. Natuurlijk heb ik honderden foto’s gemaakt en ik heb voor jullie de alllllermooiste geselecteerd. Sit back and enjoy!

10.05 Op zoek naar het centrum van Trinidad

Cuba Diaries no 2, Trinidad, Cuba, sunset

We waren op vrijdagavond aangekomen in Trinidad en dat was echt wel even een avontuur. Een vijf uur durende rit in taxi’s die door de bergen scheurden terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam. En toen we eindelijk in Trinidad waren, waren we nog niet binnen of de bliksem sloeg 5 meter van ons huis in op een boom. Toen wilde ik al terug naar Havana, want wat was dit voor gek stadje?! Gelukkig was de lucht de volgende dag opgeklaard en nadat we eindelijk een klein beetje hadden kunnen uitslapen, gingen we op zoek naar het centrum van Trinidad. Over de oude straatstenen waarop je je enkels nog zou verzwikken – en dat is ook wel een paar keer gebeurd want er is veel te veel moois om naar te kijken. Het was gelijk al een groot succes, want al die gekleurde huisjes, muziek en paarden op straat, ik was verliefd!

Cuba Diaries no 2, Trinidad, Cuba, sunset
Cuba Diaries no 2, Trinidad, Cuba, sunset
Cuba Diaries no 2, Trinidad, Cuba, sunset

Trinidad is best wel klein, maar dat betekent niet dat het niet mooi is. Het is sowieso véél rustiger dan Havana en wij waren ook de eerste toeristen in de stad, dus we hadden het helemaal voor onszelf. We liepen een paar rondjes – zo klein is het dus – en kwamen langs marktjes, leuke winkeltjes en vooral langs heel veel mooie straatjes. Daarna gingen we ijskoffie drinken bij een barretje dat in de Lonely Planet stond, en op het pleintje daarvoor waren vier oude mannetjes de muziek van de Buena Vista Social Club aan het spelen. Het was helemaal niet een heel speciale dag, maar op de een of andere manier was het toch écht een van de leukste dagen die ik ooit heb meegemaakt!

Cuba Diaries no 2, Trinidad, Cuba, sunset
Cuba Diaries no 2, Trinidad, Cuba, sunset

14.13: Lunchen in ons eentje

Het is zó warm in Cuba, na een paar uur waren we wel echt toe aan even zitten in de schaduw. We kwamen langs een restaurant dat helemaal leeg was – het was eigenlijk een plein met allemaal tafeltjes, palmen en religieuze schilderijen en Santéria poppen (dat is een soort mix van het Katholicisme en Afrikaanse religies). Het was ook nog best wel goedkoop, en we zijn natuurlijk nog steeds studenten dus joe, dat deden we. En het was echt zó leuk! Er kwam een klein bandje live-muziek spelen terwijl we aten en ook dat was echt weer zo’n ding wat deze dag héél leuk maakte.

Cuba Diaries no 2, Trinidad, Cuba, sunset
Cuba Diaries no 2, Trinidad, Cuba, sunset
Cuba Diaries no 2, Trinidad, Cuba, sunset
Cuba Diaries no 2, Trinidad, Cuba, sunset

16.22 Siësta en klimmen naar de zonsondergang

We hebben eigenlijk geen enkele dag in Cuba siësta gehouden, maar deze dag kon dat wel EINDELIJK, dus na het lunchen en toen we nog even hadden rondgelopen, gingen we naar ons huis om even 1.5 uur te chillen. Dit duurde alleen niet lang, want we gingen naar de top van de berg klimmen om de zonsondergang te bekijken. En jezus, wat was dat wárm. We kwamen aan op de top, helemaal nat van het zweet en er waren letterlijk honderden muggen. Dat was héél irritant, maar wauw, wat was het uitzicht het waard. We hebben de zonsondergang niet helemaal gezien omdat we voor het donker terug moesten, maar het was wel echt véél te mooi. Wel echt een avontuur overigens, want we moesten terugrennen door een soort zwerm van vleermuizen en we kwamen ook nog twee babyvarkentjes tegen. Heel gekke situatie weer.

Cuba Diaries no 2, Trinidad, Cuba, sunset
Cuba Diaries no 2, Trinidad, Cuba, sunset
Cuba Diaries no 2, Trinidad, Cuba, sunset

20.15 Eten op het dakterras en Club Ayala

Deze avond, wauw! Ik heb geen foto’s gemaakt, maar ik wil jullie toch nog even vertellen waarom dit zó leuk was. We gingen eten bij de mensen waar we sliepen op het dakterras en dat was GEWELDIG. We kregen schalen vol met eten; kip met uien, rijst, avocado, kaneelbroodjes, allemaal ananas en ander fruit, en dat was zó lekker! In Havana kregen we bijna nooit zulk vers eten, dus dit was echt genieten. We speelden met z’n allen Most Likely To en dronken mojito en toen gingen we naar een club, club Ayala. Dit was een club die in een grot zou zijn en die middag hadden we het al gezien; halverwege de berg. Het zag er toen heel sneu uit, maar we wilden het toch een kans geven. We liepen dus weer die berg op, tussen de vervallen huisjes en wilde honden, en vroegen ons echt af waar we heengingen, maar toen kwamen we bij die club en daar stond ineens een gigantische rij! En jezus, het was het echt zó waard! Club Ayala is dus een club in een heel hoge grot en dat is echt bizar. Je staat dus te dansen tussen de stalactieten, de dj booth zit veel hoger gehouwen in die grot en 10 meter boven je is alleen maar steen. Dit was echt de vétste club waar ik ooit ben geweest! Helemaal verliefd op Trinidad.

En? Verliefder op Havana of op Trinidad?

Malou x

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

1 Reactie