Cuba Diaries no. 4

Cuba Diaries no. 4

Vandaag laat ik jullie alweer de laatste Cuba Diaries zien en au, dat doet toch wel een beetje pijn in mijn hart… Het voelt alsof ik nu definitief afscheid neem van Cuba, terwijl ik eigenlijk gewoon alweer anderhalve maand terug ben. Gelukkig ben ik ondertussen ook aan het dromen over mijn volgende reizen, voor in een mogelijk tussenjaar. Maar eerst nog even terug naar Cuba! In ons laatste weekend op Cuba gingen we naar Viñales, een klein stadje tussen de tabaksplantages. Héél anders dan Havana en Trinidad, maar W A U W  wat een prachtige plek weer!

13.31 The wild, wild West

Cuba Diaries no. 4, Cuba, Viñales, paarden, cowboy

Toen ik klein was wilde ik echt héél graag op paardrijden. Maar écht heel graag. Maar God, ik kwam er in Cuba achter dat paardrijden écht niks voor mij is. Op zaterdag gingen we met z’n twaalven een tour maken; op paarden naar de tabaksplantages om te zien hoe sigaren en rum werden gemaakt en om te zwemmen in een meer. Maar oprecht, ik was BANG op dat paard. Het sloeg he-le-maal nergens op maar ik vond het doodeng. Wat daarbij ook niet echt hielp was dat de cowboys die met ons meegingen de hele tijd keihard op de kont van het paard sloegen, waardoor het paard gestrest raakte en dan harder ging lopen – waardoor ik weer gestrest raakte. Gelukkig was mijn paard – met de totaal niet racistische naam Negrito – wel echt een schatje.

Cuba Diaries no. 4, Cuba, Viñales, paarden, cowboy
Cuba Diaries no. 4, Cuba, Viñales, paarden, cowboy

Maar goed, het uitzicht… Dat maakt echt alles weer goed. Bergen, heel veel boerderijen met tabaksplanten, palmen, een strakblauwe lucht. Het duurde 2,5 uur voor we eenmaal op de tabaksplantage waren en toen ik eenmaal over mijn ergste angst heen was, was het eigenlijk super ontspannend. Ik had wel medelijden met mijn paard moet ik zeggen, want my oh my wat was het warm. Gelukkig hadden we twee paardenmeisjes in de groep, die konden analyseren dat de paarden wel goed werden behandeld. Thank God.

Cuba Diaries no. 4, Cuba, Viñales, paarden, cowboy
Cuba Diaries no. 4, Cuba, Viñales, paarden, cowboy
Cuba Diaries no. 4, Cuba, Viñales, paarden, cowboy
Cuba Diaries no. 4, Cuba, Viñales, paarden, cowboy

16.11 Mijn eerste sigaar ooit

Na 2,5 uur waren we op de tabaksplantage en dat was zó leuk! Ten eerste was het gewoon echt een prachtige plek, maar ten tweede was de rondleiding ook echt heel erg leuk. Eerst gingen we kijken bij de tabaksplanten en toen liet de boer ons zien hoe hij sigaren rolde, en mochten we ze zelf proberen! Ik dacht dus dat sigaren heel zwaar waren, maar het viel echt best wel heel erg mee. Je rookte door wat honing heen, dus de rook was best wel zacht en zoet. Echt een superleuke ervaring. Daarna gingen we naar een soort schuurtje, waar we lokale rum mochten proberen, gemaakt van guave. Ook dit was héél lekker en ik kocht daar nog verse koffiebonen voor mijn ouders. Het was inmiddels begonnen met miezeren, maar daar trokken we ons niks van aan toen we gingen zwemmen in het meertje onderaan de berg. Echt, wat een héérlijke dag!

Cuba Diaries no. 4, Cuba, Viñales, paarden, cowboy
Cuba Diaries no. 4, Cuba, Viñales, paarden, cowboy
Cuba Diaries no. 4, Cuba, Viñales, paarden, cowboy
Cuba Diaries no. 4, Cuba, Viñales, paarden, cowboy

De volgende dag in Viñales…

Nadat we nog een zonsondergang hadden bekeken en in de avond naar een feest in het dorp waren geweest, gingen we slapen in onze Casa Particulares. Hierdoor waren we de volgende dag helemaal klaar voor een rondleiding langs de highlights van Viñales! Súperleuk, je gaat in een taxi zitten en die brengt je in 3 uur van de beroemde muurschildering van Viñales naar een geweldig uitzichtpunt en naar de grotten, waar je dan vervolgens in een bootje doorheen gaat. Die dag heb ik wel minder foto’s gemaakt, maar ik kan jullie toch een paar foto’s van deze dag echt niet ontzeggen. Wat is Viñales mooi, hè?!

Cuba Diaries no. 4, Cuba, Viñales, paarden, cowboy
Cuba Diaries no. 4, Cuba, Viñales, paarden, cowboy
Cuba Diaries no. 4, Cuba, Viñales, paarden, cowboy
Cuba Diaries no. 4, Cuba, Viñales, paarden, cowboy

Waar zou jij heengaan in een gap year?

Malou x

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

2 Reacties

  1. 16 december 2019 / 10:12

    Wat een toffe foto’s heb je weer gemaakt zeg!

  2. 16 december 2019 / 10:12

    Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt zeg!