Citytrip | Rome

Citytrip | Rome

Hi!

Van een aantal mensen hoorde ik nadat ik Citytrip: Budapest! had gepubliceerd, dat ze het leuk zouden vinden om ook wat te lezen over mijn citytrip naar Rome! Ook die trip heb ik deze vakantie gemaakt (vijf dagen na Budapest om precies te zijn), maar die was al wel heel lang gepland. Mijn vriendje en ik zijn voor zes dagen naar Rome gevlogen. We kwamen terug in de nacht van 16 juni (de oplettende lezers weten dat dit de dag van de examenuitslag was) en hebben dus lekker weinig tijd gehad om te stressen over of we geslaagd zouden zijn (al wisten we het van hem wel zeker). Op de dag dat we weggingen was het in Nederland lekker druilerig weer, maar in Rome was het gelukkig zonovergoten!

Twee jaar eerder waren we ook al naar Rome geweest, met onze hele klas, en als een enorm cliché hebben we daar soort van ontdekt dat we elkaar leuk vonden (vaag verhaal). Het was dus ontzettend leuk om terug te zijn, al was het wel even wennen dat we nu zélf moesten nadenken in plaats van gewoon achter onze Latijnlerares aan te rennen. Ik ben ook nog eens een ramp in kaartlezen, maar gelukkig had ik hem daarvoor.

IMG_2473

Mijn vriendje wilde wel een foto van mij met de boog van Constantijn maken, maar de boog was hier duidelijk te groot voor.

De eerste avond waren we allebei doodmoe, dus in plaats van romantisch te genieten van het mooie Rome hebben we allebei onze pizza half slapend opgegeten (het was wel de beste pizza van de week!). De volgende dag waren we weer fris en fruitig, en na boodschappen te hebben gedaan in een supermarkt waar iedereen dacht dat ik vloeiend Italiaans sprak (niet dus), konden we lekker de stad in! Ik weet niet meer exact wat we wanneer hebben gedaan, maar volgens mij hebben we toen de Santa Maria Maggiore en de San Giovanni bekeken.

IMG_2413

De San Giovanni, door mijn Latijnlerares ook wel de kerk met de “swingende Sinterklazen”genoemd. Er is hier een poort die maar eens in de 25 jaar opengaat, volgens mij is dat die groene aan de rechterkant.

IMG_2469

Als ik dit nu zie, kan ik niet geloven dat het me leuk leek zoveel kaas te eten.

De twee dagen daarna hebben we het Colosseum, de Trevi (die stond de keer daarvoor helaas in de steigers), het Forum, de Palatijn en nog meer van zulke highlights bekeken. Eerst waren we op het geniale idee gekomen om op zondag naar het Vaticaan te gaan, maar gelukkig hebben we daar net op tijd van afgezien. Op maandag wilden we naar Ostia Antica gaan, maar dat bleek gesloten te zijn, al stond dat niet in onze reisgids vermeld. Dat was balen, maar toen hebben we heerlijk risotto met vis, gebakken visjes en pastasalade gegeten in een restaurantje vlak bij zee en zijn we daarna lekker het strand opgegaan. We hebben die dag ook nog de San Paolo fuori le Mura bekeken. Dit is, zoals de naam al gezegd, een kardinale kerk buiten de muren van Rome en echt de mooiste kerk ooit. Er is een prachtige binnentuin bij en boven in de kerk zijn portretten van alle pauzen ooit geschilderd. Persoonlijk vind ik deze kerk echt veel mooier dan de Sint Pieter, dus als je ooit naar Rome gaat is dit echt een must see!

IMG_1792IMG_2457IMG_2437

IMG_2564

De schildering van Paus Franciscus (maar dan op een kaart).

IMG_2532

De prachtige binnentuin van de San Paolo fuori le Mura.

Op dinsdag, onze laatste hele dag in Rome, hebben we het Vaticaan bezocht. Ik vond de Sint Pieter de vorige keer ook al niet zo mooi, en dat was weer zo. Het is natuurlijk een prachtige kerk, maar door alle pracht en praal in Rome word je heel verwend en in de Sint Pieter hangt niet de sfeer van een kerk. Iedereen praat en gilt er door elkaar en er worden de hele tijd foto’s gemaakt, dus je hebt niet het gevoel dat je echt op een heilige plek bent. Hadden anderen dit gevoel ook bij de Sint Pieter?

IMG_2593

Zo ziet de Sint Pieter er wel erg mooi uit.

Die dinsdag hebben we ook nog de Engelenburcht beklommen, en vanaf daar hadden we een geweldig uitzicht over heel Rome. We zijn ook nog naar Villa Borghese geweest, een prachtig park in het noorden van Rome, en hebben de Spaanse Trappen bezocht, waarvandaan we de vorige keer in het donker heel romantisch over Rome hadden uitgekeken. Dat wilden we nu overdoen, maar natuurlijk waren ze op het idee gekomen om juist díe te gaan renoveren. Het lijkt wel alsof ze in Rome altijd iets moeten renoveren, ook al is het helemaal niet nodig.

We hebben de laatste avond heerlijk gegeten in een restaurantje vlak bij ons appartement. Als voorgerecht had ik pasta funghi porcini en mijn vriendje pasta met zalm, en daarna hebben we een plateau met gegrild vlees gedeeld. Ik houd echt verschrikkelijk van pasta en paddenstoelen, dus dit was helemaal geweldig voor mij!

Rome 3

IMG_2597

De Engelenbrug met de beelden van Bernini (logisch, die man heeft ongeveer heel Rome gebouwd).

img_2642

De lekkerste pasta funghi porcini ooit, ook al ben ik niet zo goed in eten fotograferen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen over mijn citytrip naar Rome, mijn vriendje en ik hebben in elk geval een heerlijke week gehad! Zijn jullie wel eens naar Rome geweest?

Wat zouden jullie graag lezen op Blonde Blossom? En moet ik ook nog schrijven over mijn laatste vakantie van deze zomer?

Liefs!

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

6 Reacties

 1. 27 augustus 2016 / 22:35

  Dit ziet er zo ongelofelijk mooi uit. Roept ook een hoop herkenning op, haha. Ik was er in januari :)! Zo’n mooie stad!

  • 28 augustus 2016 / 00:27

   Hahaha, dankjewel, het was ook prachtig! Het was echt geweldig, een heerlijke reis. Vond jij het ook zo leuk?

 2. 18 september 2016 / 00:00

  Wauw ziet er super mooi uit! Ik vind het altijd heel leuk om outfitposts te lezen! Liefs

  • Malou
   Auteur
   16 december 2016 / 18:14

   DAt was bij mijn eerste keer ook zo! Baalden we super erg van.