Citytrip Londen | Eekhoorntjes voeren in St. James’s Park

Citytrip Londen | Eekhoorntjes voeren in St. James’s Park

Terwijl de meeste mensen op 28 december lagen uit te buiken van hun kerstdiner, liep ik door Londen. Nee jongens, ik heb heus geen luxeleventje hoor! Mijn Kerst heb ik gevierd bij mijn familie in Engeland. En na als een gek genoten te hebben van de gezelligheid, mijn kleine achterneefje en -nichtje, het lekkere eten en The Sofa Game, ging ik als klap op de vuurpijl dus ook nog eens naar Londen. Hier at ik heerlijke fish & chips, at een eekhoorntje uit mijn hand en spotte mijn vriendje een heleboel dure auto’s (Ferrari la Ferrari?). Kijk je mee naar mijn citytrip Londen?

De drukte bij Oxford Circus

Ik kan er echt niks aan doen, maar als ik uit de metro stap op Oxford Circus krijg ik altijd kriebels in mijn buik. We waren opgestapt op het uiterste station van de centrale metrolijn – een klein dorpje met drie verdwaalde vogels – en stapten uit op Oxford Circus. Hoe kun je dan níet onder de indruk zijn?! Al die gebouwen, mensen, winkels. Jongens, ik wil daar wonen! We gingen gelijk op weg naar Hamley’s, de geweldigste speelgoedwinkel ter wereld. En ook dit keer hebben ze me niet teleurgesteld. De kelder was omgetoverd tot Starwars domein en er waren levensgrote giraffes, gorilla’s en kamelen. En op de Harry Potter afdeling kon je de toverstaf van Voldermort en het zwaard van Godric Gryffindor kopen! Als dát geen geweldige winkel is…

Mijn vriendje was op zoek naar Engelse thee voor zijn moeder en eigenlijk wilden we naar Twining’s, want volgens mijn oom zat dat in Regent Street (???). Omdat Twining’s dus niet in Regent Street zat, gingen we naar The Tea House in Covent Garden. Dit is echt een aanrader: een superleuk ingericht winkeltje met trappetjes en superveel verschillende soorten thee op een klein oppervlak. Vergeet hier niet heen te gaan als je in Londen bent!

Eekhoorntjes voeren uit je hand

Eekhoorntje St. James's Park, Londen

De vorige keer dat we in Londen waren, hadden mijn vriendje en ik de mooiste eend ooit ontmoet, die ook nog eens uit je hand at. We wilden die eend terugvinden, en daarom gingen we naar St. James’s park. Maar ja, in december zijn er natuurlijk geen eenden in hartje Londen… Gelukkig bleken er nog meer dieren te zijn die uit je hand eten: eekhoorntjes! Hoe lief is dat? Echt, dit schatje legde zelfs z’n pootje op mijn arm terwijl hij het nootje opat. Helaas was ik niet de enige in het park, dus kon ik het eekhoorntje niet voor mezelf houden. We voerden een verkruimeld koekje dat ik in mijn tas vond aan de meerkoetjes en ganzen en liepen toen, op weg naar Green Park, nog even langs de Big Ben.

St. Jamess Park, Londen St. Jamess Park, Londen St Jamess Park, Londen St Jamess Park, Londen Big Ben, Londen

Een enorme portie fish & chips

Inmiddels was het half drie en hadden we honger als een paard. Langs Green Park zijn allemaal winkeltjes, maar echt warm werd ik niet van de voorverpakte sandwiches. In een of ander héél schattig hofje vonden we gelukkig een fish & chips kraampje. En mensenkinderen, lekker dat dat was! We kregen er zure mayonaise bij, wat ook nog eens enorm goed smaakte in combinatie met de vis. Eerlijk gezegd had het me ook niet uitgemaakt als het vies was geweest: het is toch gewoon geweldig om fish & chips te eten op een bankje in Green Park?

Fish Chip, Green Park, Londen Londen

Buckingham Palace, Londen

Nadat we klaar waren met eten, wandelden we naar Buckingham Palace. We dachten namelijk dat er wisseling van de wacht zou zijn, maar wat bleek, dat gebeurt om de dag (!!!). Waarom maar zo weinig?!  Ik ben al behoorlijk vaak in Londen geweest, maar heb de wisseling nog nooit gezien. Hopelijk de volgende keer dan maar.

Ouderwetse winkels en dure auto’s

Op de een of andere manier belandden we in een rustiger, niet-toeristisch deel van City of Westminster. Superleuk voor mij, want ik zag allemaal leuke winkeltjes, en superleuk voor mijn vriendje, want hij zag allemaal auto’s die meer dan een ton kosten. Op een gegeven moment zag ik echt een geweldige winkel met parfum en scheerspullen, met een man in de etalage die zo uit een boek van Dickens kwam. Ik ga niet te veel verklappen, want de hotspot komt nog op mijn blog! Ook spotten we de sigarenwinkel van Davidoff en de oudste boekwinkel van Engeland, Hatchard’s. Wat baalde ik dat het al redelijk laat was, ik had nog uren in die wijk kunnen ronddwalen!

Regent Street, Londen

Regent Street, Londen

We liepen terug naar Regent Street, waar ik een geweldig jurkje vond bij & Other Stories. Helaas was het er niet meer in mijn maat. Daarna liepen we met z’n vijven richting Covent Garden. Onderweg proefden we nog heerlijke jamon ibérico, zagen we een gave dansshow en bezochten M&M’s World. Niet omdat we zo van M&M’s houden, maar omdat het echt overweldigend is! Het ruikt er mega zoet, er is een enorme snoepjesmuur waar je M&M’s tankt en je kunt je M&M’s laten personaliseren. Ook kun je een test laten doen om te kijken welke M&M jij bent. Ehm…? Ik ben geel trouwens, weten we dat ook weer.

Ik hou van Londen!

Mijn ouders hadden niet geluncht met fish & chips en aten het als diner. Ik moest er werkelijk niet aan denken, dus ik sloot de dag af met een salade op een van de drukste pleinen van Londen. Helaas gingen we toen alweer naar huis, ik had nog uren dagen in Londen kunnen blijven. Ik kan niet wachten tot ik terugga naar die stad!

St. Jamess Park, Londen St. Jamess Park, Londen

Wat vind jij het allerleukst aan Londen?

Malou x

Psst, doe je al mee aan mijn winactie?

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

41 Reacties

 1. 3 januari 2017 / 09:28

  Ah wat mis ik die stad, ik ben er twee jaar geleden met kerst geweest. Een van de fijnste steden om te zijn, vind ik.
  Die fish & chips zien er trouwens heeel erg goed uit!
  Roos onlangs geplaatst…Hotspot Delft: Hills & MillsMy Profile

  • Malou
   Auteur
   3 januari 2017 / 11:05

   Ja heerlijk is het, vind ik ook. Het voelt ook verrassend veilig voor zo’n metropool. De fish & chips waren inderdaad heerlijk, compleet in stijl was het bakje trouwens bedrukt met krantenprint!

 2. 3 januari 2017 / 11:09

  Wat gaaf! Ik ben twee keer in Londen geweest, maar zou nog zo graag een keertje terug willen. Al helemaal door je foto’s!
  Demi onlangs geplaatst…(G)OUD EN NIEUWMy Profile

  • Malou
   Auteur
   3 januari 2017 / 15:04

   Ah wat leuk om te horen, dankjewel! Heerlijke stad is het ook, he.

 3. 3 januari 2017 / 11:11

  Leuke foto’s heb je gemaakt! Ik was vorige week toevallig ook een paar dagen in Londen, maar ik vond het eigenlijk nét iets te druk, waardoor we de grote toeristische plekken en winkelgebieden eigenlijk vooral gingen vermijden, waardoor we minder hebben gezien dan we wilden. Snel op een ander moment nog maar een keer terug! 🙂
  Alexandra • ilumuoti onlangs geplaatst…Hello 2017My Profile

  • Malou
   Auteur
   3 januari 2017 / 15:05

   O wat jammer! Toen ik er was was het iets rustiger, behalve in Regent Street, afschuwelijk was het daar. Wel een goed excuus om snel terug te gaan!

 4. 3 januari 2017 / 12:04

  Oh wat leuk die eekhoorntjes! Dat lijkt me tof om een keer te doen!
  Geweldig om met kerst in Londen te zijn, lijkt me geweldig! Die lichtjes ook!

  • Malou
   Auteur
   3 januari 2017 / 15:05

   Mooi zijn die lichtjes ja! En gewoon naar het park gaan, dan lukt het je vanzelf.

 5. 3 januari 2017 / 12:14

  Ooooh London ziet er zo leuk uit!
  Leuk dat je familie in Engeland hebt wonen!
  En die eekhoorntjes zijn te schattig!

  Liefs, Nathalie

  • Malou
   Auteur
   3 januari 2017 / 15:06

   Ja dat is inderdaad erg leuk. Lief he, die eekhoorntjes!

  • Malou
   Auteur
   3 januari 2017 / 15:06

   Kun je wel zeggen! Toch vind ik het er geweldig.

 6. 3 januari 2017 / 12:53

  Het ziet er echt supergezellig uit! Ik ben ongeveer 2 jaar geleden naar Londen geweest, maar was er toen (maar) een weekend en heb alleen de grote hotspots gezien en heb veel gewinkeld. Ik wil dit jaar dus echt super graag weer terug!

  • Malou
   Auteur
   3 januari 2017 / 15:07

   Snap ik! Londen heeft zo veel leuks te bieden 🙂

  • Malou
   Auteur
   3 januari 2017 / 15:07

   Dankjewel meid! 🙂

 7. 3 januari 2017 / 12:55

  EINDELIJK WEER EEN ARTIKEL! Dit moest even in caps want ik vond je social media afwezigheid helemaal niet leuk. Wat ziet Londen er ontzettend mooi uit. Al die lichtjes <3 vooral rond de Kerst lijkt me dit zo mooi. Alsof je in een film rondloopt. Dat eekhoorntje is zo lief. Ik kan me niet voorstellen dat er eentje uit je hand eet, dat lijkt me zo geweldig. En de parkjes, allemaal zo mooi! Ik ben mega jaloers met je glamerous luxeleventje haha.
  Claire onlangs geplaatst…10 groene en duurzame uitjes en activiteitenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   3 januari 2017 / 15:09

   Hahahahhaha ahhhh Claire zo lief!!! Die lichtjes waren adembenemend, vooral die engelen in Regent Street! Hij was echt een cutie en wonder boven wonder helemaal niet bang. Hahaha, de volgende keer ga je mee naar Londen oké?!

  • Malou
   Auteur
   3 januari 2017 / 15:09

   Jaaa snap ik, mijn vriend wilde me eigenlijk meenemen naar Les Mis maar vond 150 pond per kaartje wel heel duur. Can’t blame him!

 8. 3 januari 2017 / 15:38

  Heeeerlijk de feestdagen in Londen door brengen met alle gezelligheid! Heel leuk postje Malou. Liefs
  Laura onlangs geplaatst…tweeduizendzestienMy Profile

  • Malou
   Auteur
   3 januari 2017 / 16:03

   Ja dat was ook heerlijk! Dankjewel lieve Laura! Malou x

 9. 3 januari 2017 / 20:02

  Wat mis ik Londen al na het zien van jou foto’s! Ik was er net twee weken geleden en vind dit zo’n mooie stad waar ik me altijd thuis voel. Erg leuk dus dat je er familie hebt wonen 🙂

  • Malou
   Auteur
   3 januari 2017 / 20:53

   Ja dat heb ik ook, ik mis het ook nu al! Dat is inderdaad geweldig. Fijne stad he!

  • Malou
   Auteur
   3 januari 2017 / 20:54

   Ben je nog nooit in Londen geweest? Dat moet je echt eens doen hoor! Heerlijke stad 🙂

  • Malou
   Auteur
   4 januari 2017 / 20:00

   Heerlijke stad is het he!

  • Malou
   Auteur
   4 januari 2017 / 20:01

   O, je moet er echt eens heen gaan! Heerlijke stad is het, ik beloof het je.

 10. 5 januari 2017 / 17:55

  Hele leuke blog meis! Ben zo ongelooflijk stapelgek op Engeland. Zelf voor 7 maanden in New Romney gewoond en ik wil nu alweer terug! Heel leuk om te lezen ( enne, kerst in Engeland is helemaal niet zo verkeerd 😉 )

  xx Ellen

  • Malou
   Auteur
   5 januari 2017 / 18:28

   Ja, dat snap ik! O wat geweldig, dat zou ik ook wel willen. Kerst in Engeland is inderdaad totaal geen straf, haha! X

  • Malou
   Auteur
   6 januari 2017 / 12:10

   Snel terug gaan! Het is echt een geweldige stad he 🙂

 11. 8 januari 2017 / 14:55

  Je hebt echt prachtig weer gehad!
  Ik hou van Londen maar ik hou niet zo van de drukte dus ik probeer altijd tijdens een rustigere periode te gaan. Ik ga ook op ontdekking uit en probeer meer te zien dan alleen de hoofdattracties.
  Marlies onlangs geplaatst…Travel wishlist of 2017My Profile

  • Malou
   Auteur
   8 januari 2017 / 15:32

   Ja klopt, geweldige lucht was er ook! Rustigere periodes zijn in Londen helaas best moeilijk, maar toen ik er was viel het erg mee.

 12. 17 januari 2017 / 10:47

  Heel leuk om deze blog nog eens te lezen!
  Ik hou heel erg van London en ik vind het een super stad om als fashionista lekker te gaan shoppen, hihi.
  Ook vind ik de Londen Eye ontzettend leuk om erin te zitten en over de stad te kijken, love it!
  Vorig jaar nog in London geweest en helaas niet zoveel geluk gehad met het weer.. 🙁

  Lfs, Chantal

  • Malou
   Auteur
   17 januari 2017 / 11:11

   Jaa het is ook een geweldige shopstad! London Eye durf ik niet aan hoor, haha. En dat weer is inderdaad het nadeel van Londen!