Citytrip: Budapest!

Citytrip: Budapest!

Hi!

Vandaag ga ik jullie – zoals beloofd – vertellen over iets dat inmiddels alweer een tijdje geleden is, maar wat ik wel ontzettend geweldig vond en wat eigenlijk ook het begin van mijn tussenjaar was (wat wil zeggen: toen ik eindelijk was verlost van school en examens). Begin juni ben ik namelijk met mijn moeder naar Budapest geweest als eindexamencadeau! We zijn zondagavond 29 mei met een slaaptrein vertrokken (al een avontuur op zich) en kwamen de zaterdagochtend daarna terug.

Budapest juni 2016 063

Het erg pretty parlementsgebouw vanaf Buda

We vertrokken dus met een Duitse trein met kleine bedjes naar München en stapten de volgende ochtend met zee-, of eigenlijk treinbeentjes, in de volgende trein naar Budapest. Daar verdwaalden we vervolgens enorm, maar uiteindelijk bereikten we toch ons superleuke appartement. Het was een appartementje in de Joodse wijk, vlak bij alle leuke restaurants en barretjes, boven een geweldig restaurant dat Vintage Garden heet (overigens echt de moeite waard om heen te gaan als je Budapest ooit bezoekt, zie de slideshow beneden voor een foto van de bijbehorende jummie ijszaak!). We zaten vlak bij de grote boulevard van Budapest, de Andrássy Ut, niet ver van de Donau, en hadden twee verdiepingen onder ons heerlijk eten, helemaal perfect dus!

IMG_2273

Kettingbrug by night

Op woensdag hebben we een rondvaart gedaan op de Donau, dat was echt onwijs leuk. Onze boot meerde aan op Margaret Sziget, een soort groot park midden in de Donau waar de dochter van de koning in de dertiende eeuw naar een klooster werd verbannen, omdat haar vader een weddenschap had verloren of zoiets. Daar hebben we toen rondgefietst op een tandem, doodeng en het leverde nogal hipsterfoto’s op, maar het eiland was prachtig. Heel groen, midden op het eiland een fontein, en overal leuke kraampjes met broodjes en limonade. In Budapest zijn ze trouwens enorme fan van limonade, bij voorkeur in een jampotje met een gekleurd rietje en fruit.

Op de rondvaartboot vaarden we langs alle hotspots op de oever van de Donau, zoals het parlementsgebouw en de Géllertheuvel, en onder verschillende bruggen door. We hebben natuurlijk ook de Kettingbrug bezocht (overdag én ’s avonds!) en zijn met het oudste kabelbaantje de heuvel in Buda opgegaan, op die heuvel is de bovenste foto gemaakt! Als je ooit zelf naar Budapest gaat, is het natuurlijk een must een badhuis te bezoeken, al zou ik je het Szechenyibadhuis niet aanraden. Ook zou ik je aanraden de naam van dat badhuis niet uit proberen te spreken. Het maakt je vakantie sowieso een stuk relaxter als je veel woorden niet probeert uit te spreken, want als je zoals ik alleen Engels en Nederlands spreekt, is Hongaars echt een ver-van-je-bed-show. Spoedcursus Hongaars: dankjewel = köszönóm, hallo = szia en tot ziens = vizlat. De Hongaren zijn al erg onder de indruk als je deze woorden kent.

IMG_2197

 

IMG_2230

Budapest juni 2016, Marianne 142

Budapest juni 2016 041

Vonden jullie dit een leuke post en willen jullie ook meer lezen over mijn vakantie in Rome met mijn vriendje en in Italië met mijn ouders en zusje? Laat dat dan vooral even weten in de comments!
Ook tips, verzoeken of leuke vragen of opmerkingen vind ik heel leuk om te lezen, en ik ben heel benieuwd wat jullie graag zouden zien op mijn blog.

Dankjewel voor het lezen!

XXX
Malou

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

10 Reacties

 1. 16 augustus 2016 / 08:49

  Het ziet er echt super leuk uit! Ik ben wel benieuwd naar je andere vakanties!

  • 16 augustus 2016 / 11:14

   Ahh dankjewel, wat lief! Dan zal ik snel iets over die andere vakanties online zetten 🙂

 2. 20 september 2016 / 22:42

  Budapest ziet er uit als een heeele toffe stad! Die houd ik zeker in gedachten ;). Zelf was ik een paar weekjes terug in Boekarest, ook echt een aanrader!

  • 21 september 2016 / 06:30

   Ohhh wat leuk, daar heb ik nog nooit aan gedacht! Budapest moet je echt doen, het is jammer dat het ineens helemaal hot and happening is maar wat een geweldige stad!

  • Malou
   Auteur
   6 november 2016 / 10:16

   Moet je ook doen, Budapest is misschien wel de mooiste en leukste stad waar ik ooit was. X

  • Malou
   Auteur
   6 november 2016 / 17:49

   Dankjewel! ?

  • Malou
   Auteur
   16 december 2016 / 18:14

   Ja, geweldige stad is het he!